Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 529

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 11:54

jakubbb - Czy Metzelder i Pepe to są gwiazdy :?: To są solidni gracze, ale daleko im do gwiazd - galaktycznych. Mimo to taki Pepe może powiedzieć dali za mnie 30 baniek - więcej niż za Ramosa, podobną sumę co za Robinho etc. Ciekawe ile teraz Chelsea zawoła za Robbena bo jak podejdziemy z 20 mln jak sugerowano to nas mogą wyśmiać :?

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 10 lip 2007, 11:58

RealFan pisze:Czy Metzelder i Pepe to są gwiazdy
Nie pisałem o nich tylko o Kace, że on by sie przydał a gdyby potem po NIM chcieli ściągać kolejne gwiazdy to zaczęłoby się coś złego dziać w drużynie tak jak, gdy w ekipie byli Zidane, Figo, Beckham. Piłkarscy geniusze ale uważam, że umieszczanie samych gwiazd w jednej drużynie jest trochę nie na miejscu. Każdy z nich chce skupić uwagę na własnej osobie i wszystko dookoła się sypie.
EDIT:
Teraz przeczytałem, że Schuster chciałby Cesca, za- uwaga- 27 mln euro. Nic mnie juz bardziej nie zdziwi. Jesli ten cały Pepe kosztuje 30 mln, to Fab co najmniej 50.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 12:02 przez jakubbb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 12:00

O transfer Kaki to Ty się nie bój. Nie przejdzie. Czy już możemy być spokojni, że sie drużyna nie posypie :>

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 10 lip 2007, 12:02

Widzieliscie jak na oficjalnej jest opisany Pepe?

-Pepe is considered one of the best centre-backs in the world
-he does everything well: he is tactically savvy and has great order, placement, strength, and impressive technique in clearing the ball from the first third of the pitch

Oby, oby...

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 10 lip 2007, 12:04

RealFan pisze:O transfer Kaki to Ty się nie bój. Nie przejdzie. Czy już możemy być spokojni, że sie drużyna nie posypie
OK, w końcu jesteś fanem Realu i wiesz lepiej. Nie będę sie kłócił bo swoje posty opieram na własnych przemyśleniach i tym co wyczytam w gazetach- jakie by nie były. Pewnie siedzisz na portalu Realu i wiesz duzo wiecej ode mnie więc cię nie przegadam. :lol: Ja bym mimo wszystko chciał Kakę i Drenthe. W zupełności by wystarczyło.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 12:08

peepe pisze:Oby, oby...
A co mieli o nim napisać? Musieli powiedzieć, że jest jeden z najlepszych itd.
jakubbb pisze:OK, w końcu jesteś fanem Realu i wiesz lepiej. Nie będę sie kłócił bo swoje posty opieram na własnych przemyśleniach i tym co wyczytam w gazetach- jakie by nie były. Pewnie siedzisz na portalu Realu i wiesz duzo wiecej ode mnie więc cię nie przegadam.
Wystarczy poczytać wypowiedzi Gallianiego, Berlusconiego, niedawną nawet Calderona( :shock: ) czy w końcu Kaki, który ostatnio przestał to wszystko komentować, aby wiedzieć, że do transferu nie dojdzie. Milan odrzucił gigantyczne oferty 80 mln + Emerson + Cassano, 100 mln etc. Nie wiem czy były oficjalne, ale władze Milanu powiedziały jasno, że nawet za tyle Kaki nie sprzedadzą.

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 10 lip 2007, 12:12

Wiadomo kiedy bedize prezentacja Metzeldera? Przeszedl juz badania wiec chyba jakos na dniach.. Zna ktos dokladniejszy termin?

Ciekawe jak bedzie wygladala linia obrony, 30 baniek Pepe sprawiaja, ze jest faworytem do gry na srodku z Cannavaro, na prawej Ramos. Oni musza grac. Zagadka pozostaje jeszcze lewa strona obrony. No i gdzie Cyc? Schuster bedize mial spory orzech do zgryzienia
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 12:18 przez peepe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 lip 2007, 12:18

Jednak jutro o 13 :]
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 12:20 przez Bonso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 lip 2007, 12:18

RealFan pisze:O transfer Kaki to Ty się nie bój. Nie przejdzie. Czy już możemy być spokojni, że sie drużyna nie posypie
oczywiscie ze nie tymbardziej ze Real wydał aż 28mln na Pepe, a planuje jeszcze 10 na Drethe, 20 na Robbena, i z 35 mln na Fabregasa ew. innego środkowego pomocnika

Kaka na pewno do nas nie dołączy tego mercato.

Pepe - no nie wiem mieszane uczucia, cena za wysoka obrońca niezly choc nie doświadczony, ale mamy dobre tradycje w sporwadzaniu oborńców z Porto więc moze tym sie zarząd kierował, realna cena to jakieś 12-14 mln euro na pewno nie więcej jak za Chivu..dziwne..

teraz pewnie pora na lewego obrońce z Feyenoordu :wink: i Robbena

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2007, 12:20

Transfer w iście Królewskim stylu \o/ :lol: Calderon udowadnia, że wydawanie grubej forsy przychodzi mu równie łatwo jak Perezowi (tylko pewnie skutki będą gorsze) a Pedja potrafi sprowadzić prawie kogo zechce :lol: Normalnie jak zobaczyłem info o 30 mln za Pepe to nie mogłem uwierzyć. 30 mln :shock: Chciałbym zobaczyć negocjacje o Alvesa. Myślę, że gdyby Pedja miał swój dzień a Del Nido byłby zaspany to wyciagnelibyście go za jakieś 50 mln :P

Tak w ogóle to nie twierdzę, że Pepe jest piłkarzem słabym, ale trudno powiedzieć czy aż tak dobrym, aby grać w Realu a już na pewno nie jest wart takich pieniędzy. Poza tym nie sądzę, aby był rezerwowym. Rezerwowy za 30 mln? Litości.
vakabayashi pisze:oczywiscie ze nie tymbardziej ze Real wydał aż 28mln na Pepe, a planuje jeszcze 10 na Drethe, 20 na Robbena, i z 35 mln na Fabregasa ew. innego środkowego pomocnika
Jeżeli Pepe kosztował 30 mln to Robben raczej za 20 nie przyjdzie :]

Euforia co poniektórych kibiców na fioletowej stronce wprawia mnie w osłupienie :o Z reguły nie przytaczam komentarzy bo wiem, że to dzieciaki, ale tym razem zrobię wyjątek i wkleję ze dwa z początku samego. Do końca nie doczytałem bo tam jak zwykle licznik komentarzy rośnie w zastraszającym tempie :P

2007.07.10, godz. 11:14, Madrista10
takie transfery mi się podobają. bez zbędnych negocjacji, nie pewności toczącej się miesiącami. szybko, łatwo i przyjemnie. bravo pedja!
2007.07.10, godz. 11:17, Wizard23
Hala Madrid!!
Hala Mijatovic!!
Hala PEpe!!

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 lip 2007, 12:30

W moim odczuciu to bardzo dobry transfer. Pepe to naprawdę solidny obrońca. Oglądałem większość meczów Porto w zeszłym sezonie i prezentował się bardzo dobrze. Najlepszy środkowy Bwin IMO :p (tak, wiem liga portugalska nie należy do najlepszych, ale...) Cena troche wygórowana, ale sądzę, że wpływ na tak wysoką cenę ma dosyć niski wiek - 24 lata :P Mam nadzieję, że Pepe poradzi sobie w Realu.

Zresztą lepiej wydać te 30 mln za Pepe niż pozostać z niczym :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 10 lip 2007, 12:45

Premo pisze:Zresztą lepiej wydać te 30 mln za Pepe niż pozostać z niczym

wolałbym zostać z niczym niż wydać 30 mln na Pepe, nie będę pisał, że jest zły czy dobry. jest przepłacony. Za 30 baniek spokojnie przyszedł by Chivu albo Milito + Andrade. i byłoby 2 solidnych obrońców a nie jeden średni.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 lip 2007, 12:56

30 baniek za Pepe? brak mi slow po prostu. A jeszcze znajomy z Madrytu kilka dni temu mi mowil, ze Calderon nie bedzie przeplacal. Ogolnie negocjatorzy sie nie popisali.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 lip 2007, 12:57

Mentor pisze:Poza tym nie sądzę, aby był rezerwowym
no na to sie raczej nie zapowiada, rezerwowym to bedzie Metzelder
kulekfcb pisze:przyszedł by Chivu
i co z tego jak by Real dał 30mln za Chivu jak sam zawodkni nie chciałby transferu.widać ze nie bardzo wiesz o co chodziło z sprawą rumuna
kulekfcb pisze:Milito + Andrade
po co aż tylu, Andrade jest podobny do Pepe z tym ze Pepe jest młodszy ma wiecej meczy w LM
Milito to spoko gracz tylko ze akurat od Realu mu nie po drodze

więc nie pisz ze za 30mln to i Andrade i Chivu i Milito

a cena za duża to oczywiste

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 172

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 lip 2007, 13:04

mistyk pisze:30 baniek za Pepe?
Tyle to my za Ribery'ego nie daliśmy :] (no dobra, może z dodatkami dla Marsylii za udany sezon wyjdzie potem 30 mln, ale na razie było mniej :p

Nie ma co, gratuluję Wam negocjatorów :lol: A jeszcze niedawno krzywiliście się na Metzeldera, a on przyszedł do Realu za darmo...
Ciekawie by było, gdybyśmy zdecydowali się opchnąć do Was Lucio (jak to w swoim czasie była mowa) - myślę, że na 50 baniek można by było liczyć? :lol:

Ale spoko - przynajmniej jest perspektywiczny. Może jeszcze będziecie mieć z niego pociechę i wszyscy zapomną o cenie :wink:

Swoją drogą - ile kosztował Woodgate (w momencie przyjścia) :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”