FMy - Strona 530

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2011, 18:45

MazurXIII pisze:Witamy na Ziemii To miłe,że SI stara się z roku na rok zrobić swój produkt bardziej realnym.
Mimo wszystko nie każdy zawodnik którego się chce u siebie powinien żądać pensji w granicach 6-8 mln. na sezon, szczególnie jeśli to jest np. junior (taki Hazard właśnie oczekuje 140 tyś. na tydzień.) Zdecydowana przesada jak dla mnie.
Salas11 pisze:Nic nie poprawili w tym kierunku?
Ja we wcześniejszych wersji takich sytuacji nie miałem, czasami nawet potrafił zawodnik mieć 3-4 strzały z czego 2-3 bramki, a teraz taki Vucinic, Totti, Borriello czy Cardozo potrafią mieć 7+ strzałów w meczu (z czego ze 3 sam na sam) i nie dość że nie mieć gola to ani razu nie trafić w światło bramki. Próbowałem 2-3 ustawień różnych, każdy po 7-10 meczy i wielkiej różnicy nie odnotowałem. Denerwujące w cholerę, dobrze że chociaż więcej bramek po wolnych pada.
Salas11 pisze:Coś nowego Zdarza się co prawda, że jakiś banan wciśnie mi bramkę mając jedną sytuację na krzyż przez cały mecz, ale na pewno nie jest to notoryczne
Mam 12 bramek straconych w lidze, straciłem je w 11 spotkaniach, zwykle z jakimś Lecce czy inną Bologną, zawsze po pojedynczej akcji i zwykle po klepaniu w stylu Barcy :lol:
Salas11 pisze:A jak tam Sammyy silnik 3D? Poprawili coś w rozgrywce, czy dalej te same schematy i drętwi piłkarze?
Wygląda to ładnie w sumie, ale ja wolę jednak kulki oglądać ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 maja 2011, 18:46

Jak dla mnie 5 taktyk to nie jest super pomysł, bo piłkarze muszą się nauczyć nowej taktyki, ja tam wolę mieć jedną uniwersalną taktykę.

No i rozwaliłem Porto w finale LM 6:0 i jakoś odechciało mi się dalej grać :?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 maja 2011, 18:54

Sammyy pisze:dobrze że chociaż więcej bramek po wolnych pada.
Właśnie! Jak wyglądają stałe fragmenty gry?

1. Rzuty wolne - dalej zawodnicy lutują niemal wyłącznie w róg, w którym stoi bramkarz? Ja np cholernie lubię sprowadzać Vukcevicia ze względu na to, że jest gwarantem tych minimum 10 bramek z wolnych (o ile się nie połamie) ale irytuje fakt, że wszystkie wykonuje tak, jak opisałem wyżej. Inni spece od FK zresztą też. 95% rzutów wolnych to omijanie muru, nie uderzenia nad.
2. Rzuty karne - beznadziejny bug :!: Bramkarz zawsze rzuca się w róg, w który leci piłka. Jeśli wyciągnie karniaka, to tylko dlatego, że egzekutor wali w środek :roll: Jakiś progres w tym kierunku?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2011, 19:10

Salas11 pisze:1. Rzuty wolne - dalej zawodnicy lutują niemal wyłącznie w róg, w którym stoi bramkarz? Ja np cholernie lubię sprowadzać Vukcevicia ze względu na to, że jest gwarantem tych minimum 10 bramek z wolnych (o ile się nie połamie) ale irytuje fakt, że wszystkie wykonuje tak, jak opisałem wyżej. Inni spece od FK zresztą też. 95% rzutów wolnych to omijanie muru, nie uderzenia nad.
Nad murem nie strzelają (Totti, Pizarro, innych nie testowałem jeszcze :P), strzały idą w oba rogi.
Zresztą poza samymi strzałami fajnie też działają dośrodkowania (w FM10 praktycznie zawsze gdy szło dośrodkowanie z wolnego to albo zawodnicy rywala wybijali, albo piłka szła w trybuny, a tutaj udało mi się już tak kilka bramek strzelić). W ogóle dzięki kreatorom jakoś łatwiej wydaje mi się można to ustawić by szło tak jak się chce.
Salas11 pisze:2. Rzuty karne - beznadziejny bug Bramkarz zawsze rzuca się w róg, w który leci piłka. Jeśli wyciągnie karniaka, to tylko dlatego, że egzekutor wali w środek Jakiś progres w tym kierunku?
Lobont już dwa karne obronił które szły przy łupku, sam się zaskoczyłem. Poprawione zdecydowanie!

A no i coś o czym nie pisałem wcześniej, transfery... dalej City, Real, Chelsea czy MU robią sobie kadry po 30 zawodników wzwyż, tym by się mogli dobrze zająć bo potem są takie kwiatki jak u mnie teraz w zimowe okienko po którym Chelsea ma 8 napastników (grając 1), a City 5 prawoskrzydłowych...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 maja 2011, 19:34

Sammyy pisze:Lobont już dwa karne obronił które szły przy łupku, sam się zaskoczyłem. Poprawione zdecydowanie!
:o No chociaż tyle zrobili :lol:
Sammyy pisze:A no i coś o czym nie pisałem wcześniej, transfery... dalej City, Real, Chelsea czy MU robią sobie kadry po 30 zawodników wzwyż, tym by się mogli dobrze zająć bo potem są takie kwiatki jak u mnie teraz w zimowe okienko po którym Chelsea ma 8 napastników (grając 1), a City 5 prawoskrzydłowych...
Spoko, na nich można genialnie zarobić :lol: Nigdy nie zapomnę jak prowadząc Inter dałem dla hecy świetnie rozwijającego się Santona na listę transferową za 125 milionów euro (czyli najwyższy pułap) Real tyle dał :shock: A tak bardziej z realanych sum transferów, jak grałem Sportingiem miałem taktykę Wengera. Kupowałem za grosze, sprzedawałem za fortunę i taki Nicolas N'Koulou potrafił pójść do Milanu za 40 baniek, Razvan Ochirosii do Barcelony za 30 baniek, Bosko Jankovic do ManUnited za 30 baniek itd. Zatem na ekspansje bogaczy na rynku transferowym nigdy nie narzekałem, bo miałem z tego zbyt wielkie korzyści 8)

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 09 maja 2011, 19:52

U mnie najlepszą rzeczą było kupno Bojana. Jak grałem Genua w 09, po jakiś 5 sezonach kupiłem od Barcy Bojana za 7mln, żeby po pół sezonu odsprzedać do tej samej Barcy za 72 8). Rozwalało mnie też zawsze to, że Manchester zawsze, ale to zawsze na początku gry kupowali jakiś włoskich napastników. Po jaką cholere to nie wiem, ale zawsze musieli mieć a to Di Viao, a to Cassano, a to Pazziniego. Zresztą 09 to jedna z fajniejszych części. Dycha nie jest zła (też ok 15 sezonów Toulouse - polecam, bo genialna ekipa. Młody Sissoko to najlepszy DM w grze, Capoue też niczym mu nie ustępuje. Błąd tylko zrobiłem jak sprzedałem Gigniaca do Realu za 32mln. Napadzior genialny, ale chciałem wpuścić troche młodej krwi. Skończyło się tym, że odpadłem z Realem w 1/2LM po hattricku Andree :wink: ) ale 11 to jak dla mnie porażka. Niby wszystkiego jest więcej, niby jest dobrze... ale czegoś brakuje. Rozegrałem pół sezonu,podziękowałem. Mało opłacalne było kupno tej gry :| Chociaż teraz sie szykuje na rozpoczęcie gry przez neta z kumplem. Ma ktoś jakieś w tym doświadczenie? Da się pograć bez wiekszych problemów?

edit: Vaclav Kadlec w 09 i 10, a Lewy w 09 to byli lepsi napastnicy od wszystkich Adebayorów i Agbonlahorów razem wziętych 8)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 maja 2011, 21:37

Frosty pisze:11
W tym FMie pobiłem rekord, zagrałem ponad 15 sezonów, więc nie tak źle.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 09 maja 2011, 22:13

Problem z FMami jest jeszcze taki, że nie możesz się za szybko przesiadać na nową wersje bo nie masz ochoty grać. Ten błąd chyba popełniłem, teraz chce go nadrobić 8) zobaczymy, multi mam nadzieje da nową jakość

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 maja 2011, 18:48

Także się pochwalę swoimi wynikami:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 maja 2011, 12:32

Obrazek
Jeszcze bym zrozumiał, gdyby to był jakiś re-gen, ale skądże :lol: Okaz jakich mało

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 maja 2011, 12:41

:shock: Pewnie jakis bug. Tak wyglada ten pilkarz w 'realu':

Obrazek

Nie widac,zeby mial nadwage :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 maja 2011, 13:02

Na wiki podają 69 kg. Źródło wiedzy odnośnie metryk i warunków fizycznych piłkarzy co prawda żadne, ale ta liczba wydaje się być już bardziej wiarygodna :lol:

Coraz ciekawiej gra mi się Fiorentiną. W pierwszym sezonie co prawda tylko trzecie miejsce przez krótką ławkę i walkę na trzech frontach, przez co drużyna mi spuchła w końcówce, ale w drugim po mądrych wzmocnieniach (Laurito 8) ) i dotarciu się mojej taktyki już scudetto. Jak będzie mi się chciało to wrzucę kilka screenów :P

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 15 maja 2011, 17:24

Korzystasz z usług Babacara? Podobno gwiazda fma, udało mi się go ściągnąć do AV za 8,5mln funciaków. Dużo , mam nadzieje że w przyszłości się spłaci.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 maja 2011, 17:33

Frosty pisze:Korzystasz z usług Babacara? Podobno gwiazda fma, udało mi się go ściągnąć do AV za 8,5mln funciaków. Dużo , mam nadzieje że w przyszłości się spłaci.
Jak grałem Bostonem, to Man City go kupił. Walił bramy niesamowicie. Naprawdę świetny zawodnik.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 15 maja 2011, 17:39

Mój brat ma Babacara i jest najlepszym strzelcem w historii jego Birmingham, w niekórych sezonach nawet ponad 40 bramek strzelał w lidze. Tak więc polecam :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”