Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 54

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2010, 12:21

Czy ja dobrze przeczytałem na goal.com? Włosi zagrają z Rumunią w Klagenfurcie?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 lis 2010, 12:23

Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, ale tak

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 lis 2010, 12:30

Zgadza się, może chcą rozegrać tego towarzysza nieco na uboczu, zdala od wielkich stadionów i dziesiątek tysięcy gardeł? :P

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 17 lis 2010, 17:03

Wlasnie Ferrara zaliczyl debiut na lawce trenerskiej reprezentacji do lat 21. Oprocz niego na lawce widzialem Peruzziego. Wlosi wygrali 2-1, po 2 bramkach Machedy w 1 polowie. Ferrara przetestowal kazdego zawodnika, wymielil cala 11. Dodam, ze jak od samego poczatku mowilem, ze wczesniejsza reprezentacja (rocznik 88-...) byla beznadziejna i nic nie ugra - co sie faktem stalo, nie wiem czy na tym forum, ale okreslalem ja najgorsza U21 od wielu lat, tak ta wyglada dosc ciekawie, zobaczymy jak to dalej bedzie wygaldac, ale sa tu ciekawi gracze.

Wg LGDS dzisiaj od 1 minuty przeciwko Rumuni zobaczymy: Vivano-Santon,Ranocchia,Bonucci,Balzaretti-Ledesma,Aquilani,Mauri-Diamanti,Balotelli,Rossi. Podoba mi sie ta kadra, jestem bardzo ciekawy jak zaprezentuje sie w reprezentacji Ranocchia, szkoda ze nie bedzie mogl ani sekundy zagrac z Chiellinim. Cieszy Balzaretti.

Jest Ledesma, ale mowilo sie jeszcze o Zarate i Mottcie. Zobaczymy czy oni rowniez dostana swoje szansy w przyszlosci i czy sam Mauro zdecydowal sie dla Italii grac.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 lis 2010, 19:19

Balza, Ranocchia, Aquilani i Balotelli, jako striker. Cholernie ciekawie zapowiada się ten sparing.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 17 lis 2010, 21:36

W zasadzie to strikera nie widze, bo Balotelli porusza sie z lewej strony, troche strat mial, ale w końcówce pięknie wymanewrował obrońców i oddal bardzo groźny strzal.

Rumunii za bramke moga podziekowac Bonucciemu. Nasz obrońca poza tym, oczywiście w 1 połowie popisał sie swoja firmowa akcja, którą widzę w każdym meczu - gdy przeciwnik biegnie na niego z piłką, ten stoi nieruchomo i podkłada haka, ale sedzia faulu nieodgwizdal.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 lis 2010, 22:30

Balza zagrał tak, jak grywał jeszcze w Juve - ładnie podłączał się do ofensywy, ale zostawiał dużo miejsca z tyłu. Bonucci bardzo niepewnie (Ranocchia prezentował się solidniej), Ledesma słabo. Mauri jest fajną opcją na półlewą pomoc, Aqua pokazał że może być pełnowartościowym zmiennikiem Pirlo (po przesunięciu na trequartistę w drugiej połowie grał gorzej, brakuje mu szybkości na ofensywną pomoc), a Pirlo pokazał, że wciąż jest liderem tej kadry. Ot, taka lekcja poglądowa.

Realizator pokazywał składy? Włosi rozpoczynali mecz w 4-3-3 czy 4-3-1-2, bo nie jestem pewny?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 lis 2010, 23:43

Rasistowskie hasla pod adresem Balotelliego. Jeszcze go te debile beda po stopach calowac :|

http://www.football365.com/story/0,1703 ... 03,00.html

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2010, 9:13

Wloscy kibice wygrali plebiscyt na debili roku. A potem sie dziwia ze nikt im nie chce dac wielkiej imprezy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 lis 2010, 10:01

Włoscy kibice nie chcą wielkiej imprezy, tak żeby było jasne.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 lis 2010, 10:46

Najzabawniejsze jest to, że mecz był w Klagenfurcie, a im się jednak chciało...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 cze 2011, 19:18

Prandelli ma dziś wystawić w ataku duet Cassano-Rossi! No ciekaw jestem cholernie jak to wypali.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 19:55

Fajny pomysł, słabych Estończyków powinni rozszarpać. Dziś liczę na dobry pokaz futbolu w wykonaniu Włochów i odprawienie rywala różnicą minimum trzech bramek :]

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 cze 2011, 19:58

Salas11 pisze:Fajny pomysł, słabych Estończyków powinni rozszarpać. Dziś liczę na dobry pokaz futbolu w wykonaniu Włochów i odprawienie rywala różnicą minimum trzech bramek :]
No no no,Estonia nie jest taka slaba :P Rossi & cassano to fajny pomysl,choc brakuje mi tu troche jakiegos typowego snajpera,ktory dostawialby noge po zagraniach tych magikow.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 20:19

Dr.Football1 pisze:No no no,Estonia nie jest taka slaba :P
Słaba i koniec! Orżnęli chimerycznych Serbów, którzy sami nie wiedzą jak zagrają. Ja tam zdania co do potencjału Estonii nie zmieniłem :P
Dr.Football1 pisze:Rossi & cassano to fajny pomysl,choc brakuje mi tu troche jakiegos typowego snajpera,ktory dostawialby noge po zagraniach tych magikow.
No właśnie wreszcie coś nowego :) Rossi ma za sobą genialny sezon, oby to przełożyło się też na mecze reprezentacji, bo z tym różnie bywa. Cassano to trochę zagadka, ale mam dziwne przeczucie, że współpraca między tą dwójką dobrze dziś zatrybi :wink:

Poryte wyniki jak na razie w meczach eliminacji :shock: Liechtentein jedzie u siebie Litwę, Słoweńcy niby prowadzą z Owcami, ale grają w dziesiątkę i może być różnie w drugiej połowie. No i Chorwaci dostają u siebie od Gruzji :lol: Buki znów się obłowią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”