Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 54

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 cze 2012, 16:15

Shlubb - tak z ciekawości. Jak wygląda sympatia do Lorient w Polsce? Jest was więcej i skąd wzięło się u Ciebie właśnie Lorient?

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 01 cze 2012, 22:39

Takie ogólne zainteresowanie klubem Fc Lorient zaczęło się mniej więcej od sezonu 2008/2009 kiedy to grając u kolegi w Pesa i grając Lyonem rozgromiłem Lorient 8 czy 9:0. Po tym meczu jakoś mi sie tak zrobiło żal tego Lorientu i postanowiłem zobczyć co to za jest za klub. Potem zacząlem od czasu do czasu sprawdzać wyniki. Następnie był czas nikłego zainteresowania aż do tego meczu: :D Z sezonu na sezon kibicowanie rosło ale takie kibicowanie pełną gębą czyli w miare możliwości oglądanie ligowych meczy, sprawdzaniu wiadomości, komentowaniu na forum Lorientu itp. zaczęlo się dopiero od tego sezonu.
Co do kibiców w Polsce to kiedyś na Youtube widziałem kibica z Polski który napisał że jest fanem Lorientu ale nie byłem wtedy aż takim kibicem jakim jestem teraz więc to zignorowałem. Sądze że tych ikbiców można policzyć na palcach jednej ręki. Marzę żeby zrobić polską strone Lorient ale musiałbym mieć kogoś opanowanego w informatyce :) Lorient to naprawdę fajna,ciekawa drużyna z dużym potencjałem nawet na europejskie puchary (żeby tylko najlepsi gracze tak chętnie nie odchodzili :? ). Kiedyś nawet mi się sniło że grali w eliminacjach od Ligi Mistrzów :P Kto wie może kiedyś tak się stanie?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 cze 2012, 19:58

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2621
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 05 lip 2012, 20:50

Ogromnie cieszy mnie, że do Ligue 1 powraca drużyna mojego dzieciństwa - SC Bastia. Była to w sumie pierwsza drużyna jakiej kiedykolwiek kibicowałem, do dziś pamiętam ich graczy z lat 2000-2002 - w bramce Nicolas Penneteau, w ataku Tony Vairelles i Frederic Nee (mój ulubiony wówczas gracz Bastii), do tego Liberyjczyk Prince Daye, Osmane Soumah, Pierre Deblock, Cyril Jeunechamp, Nicolas Dieuze, Frederic Mendy, no i oczywiście Michael Essien. Oczywiście pierwszym i jedynym klubem jest dla mnie Cementarnica 55, ale z ciekawością i nutką sentymentu będę śledził poczynania korsykańskiej drużyny w Ligue 1, no i liczę na utrzymanie się oraz wygrane derby z Ajaccio :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 lip 2012, 22:19

http://www.lfp.fr/uploads/fichiers/DP_T ... 012_EN.pdf

lfp przygotowalo folder dotyczacy meczu o Superpuchar Francji, ktory zostanie rozegrany w Nowym Jorku, tutaj w formacie pdf.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 lip 2012, 20:14

Verratti :(

Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 lip 2012, 20:41

Ligue 1 hurtowo wykrada talenty i gwiazdy Serie A, ja chyba umieram... :roll:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 lip 2012, 20:58

Salas11 pisze:Ligue 1 hurtowo wykrada talenty i gwiazdy Serie A, ja chyba umieram...
To się porobiło co? Kto w latach dziewięćdziesiątych by pomyślał, że takie PSG będzie wyciągać gwiazdy Serie A. No ale cóż, kasa robi swoje. Ciekaw jestem jak będzie to wyglądać w rzeczywistości. Czy paryżanie pozamiatają w lidze na amen, czy powalczą o coś więcej w pucharach, czy będzie ich stać na coś więcej niż sprowadzanie, płacenie, rozpieszczanie? Wygranie L1 to jedno, a powalczenie o sukcesy na arenie międzynarodowej to drugie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 lip 2012, 21:19

Ja nie widzę dla nich rywala w Ligue 1, PSG prawdopodobnie zdominuje krajowe rozgrywki niczym do niedawna Lyon. Montpellier zaliczył jednorazowy wyskok, ale wątpię by w następnym sezonie znów walczył o mistrzostwo. OM to jedna wielka niewiadoma, wiosna 2012 w ich wykonaniu była jednym wielkim dramatem. Lyon niby zawsze mocny, ale nic poza kolejnymi rozczarowaniami z tego od paru lat nie wynika.
Swoją drogą sprytną taktykę objęli Leonardo i Ancelotti skupiając się na graczach Serie A. We Włoszech forsą już się nie szasta, a większość klubów sprzedażą zawodników łata sobie budżet.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lip 2012, 21:23

Nigdy nie wiadomo czy za chwilę ktoś nie kupi kolejnego francuskiego klubu i będzie już jakaś rywalizacja.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 lip 2012, 21:25

Juz przeciez kupili ;) Monaco,ale tam pomimo transferow sukcesow sportowych nie ma w ogole.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 17 lip 2012, 22:40

Dr.Football1 pisze:Juz przeciez kupili ;) Monaco,ale tam pomimo transferow sukcesow sportowych nie ma w ogole.

Serio mówisz? Tzn. teraz ostatnio? Kiedyś sprzyjałem temu klubowi, ale słyszałem że tam obecnie masakryczne rzeczy się dzieją.

Może ktoś się pokusić o złożenie najprawdopodobniejszego składu PSG na ten moment?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 lip 2012, 22:42

czarny_samael pisze:
Dr.Football1 pisze:Juz przeciez kupili ;) Monaco,ale tam pomimo transferow sukcesow sportowych nie ma w ogole.

Serio mówisz? Tzn. teraz ostatnio? Kiedyś sprzyjałem temu klubowi, ale słyszałem że tam obecnie masakryczne rzeczy się dzieją.

Może ktoś się pokusić o złożenie najprawdopodobniejszego składu PSG na ten moment?
Obrazek

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 lip 2012, 22:52

Stec podawał ostatnio na swoim blogu zaciąg włoski w PSG

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 lip 2012, 0:47

Jakis rok albo dwa lata temu przejal ich bogaty inwestor. Problem w tym,ze swietny jak na Ligue 2 sklad nie przeklada sie na dobre wyniki.

A pilkarzy maja obecnie zacnych,ze wspomne o Raggim,Ribasie,Diraru,Bajramim,Barazite,Tziolisie czy Poulsenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”