Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 54

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 cze 2005, 21:09

Nie wiem, kto Ci to powiedział i w związku z czym to piszesz :?. Ale wydaje mi się, że to warszawska prasa nadmuchiwała balon przed dwumeczem z Realem, a z Anderlechtem, jakościowo nasza drużyna prezentowała się jak teraz Legia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2005, 21:47

piwus pisze:Radość niektórych mnie rozwala. Podejrzewam, że to jednak Legia ma większe powody do zmartwień. My nie będziemy mieli dubletu, warszawiacy nic. A co do meczu to spodziewałem się, że łatwo nie będzie. Ale da się przeżyć, to nie zmienia faktu, że najlepszy może być tylko jeden.

Tak Legia nie ma nic (i bardzo dobrze) a Wisła ma tylko Mistrza (i też dobrze)

zgadza się najlepszy może być tylko jeden i jest to Cracvia - beniaminek który do ostatniej kolejki walczył o europejskie puchary - pokazali klasę :twisted:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 cze 2005, 22:00

Obrazek

Tak samo prawdziwe stwierdzenie jak: "Mistrzem Polski jest Legia, Legia najlepsza jest".

:roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 cze 2005, 22:04

piwus pisze:Nie wiem, kto Ci to powiedział i w związku z czym to piszesz :?. Ale wydaje mi się, że to warszawska prasa nadmuchiwała balon przed dwumeczem z Realem, a z Anderlechtem, jakościowo nasza drużyna prezentowała się jak teraz Legia.
To cienko bo ta Wisla tzn nastepna bez Zurawia nie ma szans zadnych w pucharach i pewnie w lidze bo po tym co pokazali na koniec sezonu to nie napawia optymizmem.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 cze 2005, 22:11

W tej rundzie grali, jak to się mówi, o czapkę gruszek, bo Groclin i Legia pokazały jak żólwie ścigają się mistrzostwo. A co do pucharów, to nie wiem z kim polemizujesz, bo nie widziałem przeciwnej opinii. No chyba, że piszesz to drugi raz dla podkreślenia :P.

A na pytanie "Ludzie czy wy naprawdę myśleliście?", to mogę odpowiedzieć jednoznacznie. Ja nadal myślę, że LM będzie, ale sznase realne to inna sprawa. Mniej więcej takie jak szanse Legii na majstra w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2005, 22:15

piwus pisze:Obrazek

Tak samo prawdziwe stwierdzenie jak: "Mistrzem Polski jest Legia, Legia najlepsza jest".

tylko o Legii nie pisz że jest najlepsza bo Cracovia dużo lepiej sie zaprezentował a (grała ładniej, bardziej widowiskowo)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 cze 2005, 22:37

Cracovia grala ladniej widowiskowo ble ble ble .. a kto pokonal Wisle??

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 cze 2005, 22:40

Bienias pisze:Cracovia grala ladniej widowiskowo ble ble ble .. a kto pokonal Wisle??

Hmmm, Legia grała lepiej od Cracovii ble ble ble, a niech sobie ktoś przypomni początki Zielka na stanowisku trenera.To że wyszły Wam 2 mecze, nie oznacza, że "mistrzem Polski jest Legia (...)".

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 16 cze 2005, 9:32

Wisła ma teraz małe szanse na awans do LM , chociaż jest w 3 rundzie El. to i tak z takim składem nie ma co liczyc. Gdyz na 100% odejdzie Żurawski, byc moze Sobolewski,Baszczyński,Frankowski.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2005, 9:42

Moim zdaniem Wisła nie ma najmniejszych szans na awans do LM.
Każdy z potencjalnych rywali Wisły w III rundzie kwalifikacji jest lepszy od mistrza Polski.
Taka jest smutna prawda - polski zespół nieprędko zagra w LM.
Tym bardziej, że Wisła nie jes coraz lepsza, a wręcz na odwrót : odchodzi Żuraw, odszedł Szymkowiak, Sobolewski też się szykuje do wyjazdu (oczywiście nic jeszcze nie jest przesądzone)
Kim Wisła będzie straszyć przeciwników :?: Ciągle kontujowanymi : Dawidowskim i Kuźbą, młodym i niezbyt doświadczonym Brożkiem, czy może ściągniętym z Górnika, starzejącym się już Kubicą :?:
Pojawiają się również głosy o odejściu Baszczyńskiego (przed rundą wymieniało się Zenit St Pertersburg, a obecnie mówi się o Betisie)
Tak więc uważam, że Wisełka (obojętnie z kim nie zagra) nie awansuje do elitarnej 32 najlepszych zespołów na starym kontynencie.

Nie będę przypominał meczu z Zagłębiem :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 cze 2005, 11:21

fieldy pisze:Taka jest smutna prawda - polski zespół nieprędko zagra w LM.
:
Tu sie zgodze! i dodam ze to nie bedzie Wisla gdyz ona w tym momencie przestaje istniec. pewnie za rok Legia bedzie mistrzem ewentualnmie Groclin. Predzej oni awansuja do LM niz Wisla ktora miala juz wiele szans

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2005, 12:19

Dokładnie - wszyscy mówią ze transfery to normalna kolej rzeczy , tylko dlaczego odchodzą najlepsi a przychodzą średniacy - Wisła się sypie i myślę, że to Groclin zdobędzie w końcu mistrza po dwóch 2 miejscach czas na 1.
Groclin stać na walkę o mistrzostwo

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 cze 2005, 12:23

No zgodze sie z wszystkimi pokolei ktorzy daja male szanse dla Wisly na LM. Niestety to bedzie najslabsza Wisla od kilku lat , a skoro nie udalo sie silniejszym skladem awansowac do tych elitarnych rozgrywek to niby czemu teraz mialoby sie to udac :?:
Oczywiscie to jest sport i wszystko sie moze zdarzyc , ale po ewentualnym awansie nie chcialbym zchanibienia sie na arenie europejskiej tak jak Amica w fazie grupowej Pucharu UEFA :? - Niby awansowali najdalej , ale po ich wystepach pozostal raczej smutek i wstyd

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 cze 2005, 13:08

serek408 pisze:, a skoro nie udalo sie silniejszym skladem awansowac do tych elitarnych rozgrywek to niby czemu teraz mialoby sie to udac :?:
bo maja jeszcze slabszy sklad, dlatego :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 cze 2005, 14:24

Bienas, to było pytanie retoryczne. Nie musisz za każdym razem mówić, że nie dostaniemy się do LM. Bo powtarzasz to już chyba 5 raz i przestaje to być śmieszne, jak z takim zapałem odkrywasz Amerykę.

Podsumowanie trenera w pigułce:
http://www.wislaportal.pl/articles.php?id=128

Dla Bienasa polecam do skomentowania literę K i L
Dla reszty polecam N i U

Szkoda, że w alfabecie nie znalazło się miejsce na hasło Automatyzmy :twisted:.

A- jak automatyzmy
Główna obsesja i powód bezsennych nocy Lićki. Prawdopodobnie niedługo zacznie być mylona z słowem idiotyzmy. W teorii polega na grze defensywnej całego zespołu. W praktyce zawodnicy przeciwnika muszą mijać już nie tylko obrońców, ale także napastników i pomocników. Automatyzmy w grze polepszają się z meczu na mecz, co osiągnęło apogeum w meczu przeciwko Legii Warszawa. Dzięki Bogu, żaden czeski trener nie wygrał za granicą mistrzostwa, przez co szanse na obejrzenie w LM emocjonującego pojedynku automatów... przepraszam automatyzmów, są minimalne. Przez mądrą taktykę, która załatwiła wszystkim szybsze wakacje, piłkarze będą mieli możliwość poprawienia automatyzmów picia piwa, podczas wypoczynku na Teneryfie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”