AS Roma (zbiorczy) - Strona 54

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fleja
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fleja » 29 sty 2006, 19:19

Grazie Roma, grazie "Il Capitano"! I własnie o to chodzi! Oby tak dalej, a LM czeka z otwartymi rękoma!

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 30 sty 2006, 16:31

Zwycięska passa trwa nadal i oby była jak najdłużej.
Widać że Roma nabrała wiatru w plecy i płynie zatapiając po drodze swoich oponentów.
Forza Grande ROMA!!

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 30 sty 2006, 21:04

No i doszło do tego........ przyjechało Livorno dostało a kibice oczywiście nie odpuścili i pokazali FASZYSTĄ z Livorno kto rządzi we Włoszech. Wielka szkoda jak zamkną Olimpico dla Romy co do meczu Roma wraca do gry...... świetna passa i niech Cesara i cała Viola się ma na baczności bo Romaniście nie odpuszczą.

NEWS: Jeszcze jakies patafiany wniosły transparent oraz koktajle mołotowa nie mam pytan!! :?

Ja osobiśce bardzo bym chciał aby Roma zagrala w Kwalifikacjach LM!!

Znalazłem to:
Obrazek Obejrzyjcie widac faszystowskie napisy oraz znaki :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 sty 2006, 21:27

Bartek na Polskiej stronie Romy www.asroma.pl :wink: jest miejsze zdjecie tych "kolesi" :wink: Roma w gazie, oby tylko nie miała kłopotów przez to. Bo sie każde że tifosi narobia bałaganu. Pamietajac sprawe Paolo Di Canio to tu tez może być "bigos" jak juz burmistrz i inny wzieli głos w tej sprawe.

Swoja droga gratujacje :!: Bo jeszcze nie pisałem. Znów mecz na plus. Mancini wkręca w ziemie obrońców az miło. Simone Perrotta znów o włos bramki :] Francesco wraca = razy 2 :] Mexes jak za czasów Guy Roux :!: Brawo :!:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 30 sty 2006, 21:31

Zaza ich trudno nazwac ludzmi ja rozumiem wszytsko ale toooo. No "bigos" tu bedzie duża afera juz jest Burmistrz sie wypowiedział Luciano też oj obawiam sie najgorszego meczu na NEUTRALNYM co dla Tottiego i dla reszty niejest niczym zwykłym ileż razy już tak było ale jesli chodzi o Di Canio to on dożywocie powinnien dostac a kibice Livorno?! Plakaty z podobizną Che Guevary tez przesadzają........

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 30 sty 2006, 21:33

BartekTS pisze: kibice oczywiście nie odpuścili i pokazali FASZYSTĄ z Livorno kto rządzi we Włoszech.
Akurat fani Livorno to zadeklarowani komuniści.Także tu się mylisz..
BartekTS pisze:Wielka szkoda jak zamkną Olimpico dla Romy
Z tego co pamiętam podczas meczu Lazio-Livorno doszło do podobnego incydentu z kibicami lokalnego rywala Romy i nikt nie zamykał stadionu.Teraz mam nadzieje będzie podobnie. :? Pewnie kara finansowa będzie spora.

Co do samego incydentu to oczywiście szkoda, że coś takiego miało miejsce.. :? Całe Włochy dziś trąbią o tym.. Ogólnie jestem przeciwny jakiemukolwiek przejawowi polityki na trybunachi.No ale to temat do całkowicie innej dyskusji...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 sty 2006, 15:04

Powod- przeciwnik...:/
nie od dzis wiadomo ze Livorno jest komunistyczne... Koktejle zostale znalezione przed meczem tak jak i flaga z napisem " spalimy was zywcem"... na meczu w Livorno jeden z Rzymskich kibicow starcil dwa palce...z powodu petardy ktora rzucil jeden z mejscowych... chodzilo pewnie o zemste ale... nikogo nie usprawiedliwiam i tego nie toleruje... a celtyckie krzyze i sfastyki sa wynikiem tego ze Livorno jest komunistyczne... zwroccie uwage na innych meczach czegos takiego nie zobaczymy:)
ZAZA pewnie juz wszystko podliczyles wiec ja postaram sie glosowac na bierzaco... nie wiem czy jest sens wracac do 2 kolejek wstecz...

a My Jutro juz przywitamy kolejnego wymagjcego przeciwnika w pucharze:) buki typuja 1.55 na wyjscie Romy i 3 na JUve wiec ja sie z nimi sprzeczac nie bede:) Chciaz bedzie ciezko bo Capello bedzie chcial wszystkim udowodnic ze jest jednak dobrym trenerem <lol>

Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 sty 2006, 16:29

dzieciol31 pisze:a My Jutro juz przywitamy kolejnego wymagjcego przeciwnika w pucharze:) buki typuja 1.55 na wyjscie Romy i 3 na JUve wiec ja sie z nimi sprzeczac nie bede:) Chciaz bedzie ciezko bo Capello bedzie chcial wszystkim udowodnic ze jest jednak dobrym trenerem <lol>

Licze na Rome , ale dla mnie faworytem do wyjścia jest Juve. Capello raczej wystawi kilku podstawowych graczy i będzie chciał awansować. Choć Dieciol jesteście na fali i przegrać z Juve przed własną publicznością to najgorsze co może was spotkać ...
Mecz znów będzie na Rai1 więc licze na dobre widowisko i awans Romy (po cichu liczyłem , że pokażą Inter-Lazio :lol: )

Ps. Kiedy wraca Aeroplanino ? :)

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 31 sty 2006, 16:56

serek408 pisze:Licze na Rome , ale dla mnie faworytem do wyjścia jest Juve. Capello raczej wystawi kilku podstawowych graczy i będzie chciał awansować
W odrobinę lepszej sytuacji jest jednak Roma..Spalletti pewnie też nie będzie ryzykował i zagra lepszym składem niż w 1 meczu. No ale wszystko zweryfikuje boisko :wink:
serek408 pisze:jesteście na fali i przegrać z Juve przed własną publicznością to najgorsze co może was spotkać ...

Tu się oczywiście zgadzam w 100% 8) :wink: W takim momencie nie wypada przgrać z Juve.. :P
serek408 pisze:po cichu liczyłem , że pokażą Inter-Lazio

Inter - Lazio: czwartek godz.21:00 RaiTre
serek408 pisze:Kiedy wraca Aeroplanino ? :)

Vincenzo właśnie wznowił trenigi. Prwdopodobnie będzie do dyspozycji Spalla już przed derbami (26.02) :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 sty 2006, 19:07

zagi82 pisze:Vincenzo właśnie wznowił trenigi. Prwdopodobnie będzie do dyspozycji Spalla już przed derbami (26.02)
i znowu zrobi wejscie smoka strzeli 4 bramki i pokarze jak to sie robi:)hehe:)
Przypuszalne sklady macie na www.asroma.pl wiec ja ich tu nie bede kopiowal...

no i sie doigralismy... mecz z Cagliari na neutralnym terenie bez kibicow... tylko ciekawi mnie to ze u nas sfastyki i krzyze celtyckie wisialy tylko na tym meczu... a u niektorych naprawde duuzo czesciej i co?... graja u siebie... a jak...ehh;/

Pozdrawiam:)

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 02 lut 2006, 16:13

Jest awans.Wywalczony w bólach i po bardzo ciężkim a zarazem ciekawym spotkaniu.Brawa dla obu drużyn. Nie należą się one za to sędziemu Dondariniemu, który swoimi kontrowersyjnymi decyzjami doprowadził do tego, że na boisku było bardzo nerwowo.Już jego decyzja o nieuznaniu bramki Tottiego była co najmniej dziwna.Balzaretti i Il Capitano trzymali sie wzajemnie, zwykła walka o piłkę jakiej wiele w trakcie meczu.Potem Nedved po brutalnym wejściu od tyłu w nogi Francesco powinien wylecieć z boiska.Decyzja o wyrzuceniu Dacourta oraz Ibrahimowicia także pochopna.Wystarczyło dać po żółtej. No ale dosyć o sędziowaniu.. :P

W 1 połowie drużyną lepszą była Roma.Szkoda nieuznanej bramki, a także szansy De Rossiego czy pieknęgo strzału z wolnego Tottiego.Juve obudziło sie w końcówce.2 połówka juz ze wskazanie na Juve, szybko zdobyta bramka z karnego, po dziecinnym błędzie i ręce Perrotty.Turyńczycy mieli jeszcze okazję, Vieira na szczęscie dla nas trafił w słupek.Nerwowo w końcówce i gra na czas Gialorossich. :wink: Po zakończeniu spotkania doszło prawie do bójki zawodników obu drużyn, szczególnie aktywni byli tutajj Thuram i Vieira. :wink: W półfinale czeka już Palermo..Łatwo nie będzie, ale lepiej już grać z nimi niż z Milanem :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 lut 2006, 18:16

zagi82 pisze:W półfinale czeka już Palermo
licze na powtorke z rozrywki i final Roma - Inter:)
mecz wczorajszy nalezal do tych dramatycznych:) nie ustrzegl sie co prawda bledow w sedziowaniu... nieuznana bramka Tottiego, brak czerwieni albo chociaz zolci dla Nedveda... ale i tak bylo przdnio..:)

ps.zal mi tych wszystkich "kibicoof" Juve... wypisujacych swoje komentarze pod newsami ... poprostu no comment:) ehhh;/

PZDR:)

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 02 lut 2006, 20:10

Roma awansowała jak najbardziej zasłużenie.
Po prostu byliśmy lepsi i tyle.
Wczoraj sędzia źle sędziował, nie uznał prawidłowo zdobytej bramki Tottiego;/
W pierwszej połowie mieliśmy przewage lecz w w drugiej to juve przejęło inicjatywe.

ps: kibice juve zawsze tacy byli, są i będą, dlatego nie wdaje się z nimi w polemike bo nie ma to najmniejszego sensu.
My wiemy swoje oni swoje.

Forza ROMA!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lut 2006, 22:12

Chłopaki jest sprawa :roll: Który z Was ma kontakt z moderatorami na nowym forum asroma.pl :?: Może któryś z Was pełni ta funkcje tam :roll: Bo jest "mały kłopot" a w zasadzie śmieszna sytuacja :] I trzeba działać.

Napiscie jak macie kontakt z moderatorami na forum www.asroma.pl - Prosze :wink:
dzieciol31 pisze:licze na powtorke z rozrywki i final Roma - Inter:)

Chyba taki finał jest juz pisany :) W takiej formie oba kluby tylko w finale Coppa moga sie spotkać. Palermo mogło zagrać z Milanem mecz sezonu. Nowa miotła zawsze zamiata. Ale do czasu :]

Edit Już nie ma problemu z forum - załatwiłem - Grazie Wuju :wink: Ale dzięki ja coś :) Pozdro

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 04 lut 2006, 22:33

I koleine zwycięstwo... to juz 7 z rzedu w lidze!!! Niema w tej chwili na nas mocnych :P Poprostu bardzo dobra gra! Spalletti poukładał zespół i wszystko chodzi jak w zegarku!
Dwie bramki Amantino Manciniego... wyrasta nam jeden z najlepszych pomocników w lidze! Perrotta bramka i świetna gra... Lippi powinnien pomysleć nad nim :roll:
Teraz tylko Viola straci jutro punkty i coraz blizej 4 miejsce!

Forza Roma!!! :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”