AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 534

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 gru 2008, 12:47

Obrońcy: Antonini, De Vito, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Senderos, Zambrotta;

Pomocnicy: Cardacio, Emerson, Flamini, Gattuso, Pedrocchi;

Napastnicy: Kaka, Pato, Shevchenko, Viudez;

Niedostępni: Bonera, Nesta, Ambrosini, Pirlo, Borriello, Inzaghi, Seedorf, Ronaldinho.

nasza kadra na mecz nie napawa optymizmem.Nesta Ambro Pirlo Seedorf Dinho i Seedorf to gracze w wiekszosci podstawowi.nie wiem co sie dzieje z naszymi pilkarzami.ciagle kontuzje od 3 sezonow.ktos musi beknac za to bo to nie jest normalnoscia.

ciekawi mnie sklad ataku bo pewnie bedzie ich trzech.Pato pewniak bo w najlepszej formie.nie wiadomo jak Ricky.a kto 3??nieuzyteczny Szewa czy nieopierzony Viudez??to samo w pomocy Emerson czy Cardacio.choc i tak napewno bedzie zmiana defensywnego pomocnika.

czytalem ze istnieje szansa na powrot Gourcffa juz w zimie.wg mnie jest nam potrzebny i trzeba mu dac pierwsza lub jak to woli ostatnia powazna szanse.

boje sie bardzo o wynik.mecz napewno nie bedzie sie milo ogladalo ale coz trzeba przeczekac ten zly moment

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 gru 2008, 13:01

Dzisiaj na San Siro przyjeżdza Catania a w pomocy bedziemy tak kreatywni jak Juve od kadencji Capello aż do dziś... :roll:

Troche obawiam się dzisiejszego meczu może nie ze względu na potencjal drużyny przeciwnej( chodź uważam że na kontrach to jest jedna z najlepszych drużyn w Serie A a tak dzisiaj przyjdzie im grać) ale bardziej poziomem powołanej kadry Milanu.Dzisiaj zabraknie:Nesty,Bonery, Pirlo,Ambro,Ronniego,Seedorfa,Boriello,Inzaghiego czyli ośmiu zawodników z czego pewnie dzisiaj gdyby byli zdrowi 7 znalazło by sie na boisku.Osłabienie olbrzymie.Ostatnie mecze Milanu wyglądały blado w lepszym składzie to mam obawy co to bedzie dzisiaj.Wydaje mi sie że najbardziej odczuwalny brak bedzie oczywiście Ronniego.To on ostatnio ciągnie ten wózek i to on tak naprawde wygrywał mecze Milanowi.Licze że dzisiaj gre na swoje barki weźmie Kaka bo jak narazie Ronnie czy Pato jak dla mnie prezentują się od niego wiele lepiej.Wydaje się że dzisiaj Rossoneri zagrają tak: Abiatti-Zambro, Maldini, Kaladze, Jankul- Emerson, Flamini, Gattuso, Kaka- Sheva, Pato.Na Sheve to już w ogóle nie licze bo to kiedy on wyjdzie to gra totalny piach i sam zastanawiam się czy jest szansa na odbudowanie jego gry.Szczerze wątpie.Wiele dzisiaj zależeć bedzie od Kaki i Pato.Muszą robić "wiatr" na boisku bo dzisiaj kreatywności to w pomocy nie bedzie.Licze że boki obrony będą sie dobrze podłączać w akcjach ofensywnych bo to potrafią a dzisiaj wręcz muszą.

Licze na skromne zwycięstwo.Gry dzisiaj wielkiej nie będzie i to jest pewne ale najważniejsze jest zaangażowanie i 3 punkty

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 gru 2008, 16:56

Sędzia ograbił dzisiaj Catanię z 1 punktu - karnego pewnie by strzelili (ewidentna ręka Gruzina w polu karnym,a to była 90 minuta),a Kaładze powinien grzecznie powędrować na ławeczkę - nie ma meczu żeby nie sprokurował jedenastki czy sytuacji bramkowej...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 07 gru 2008, 16:58

Koniec meczu-wygrywamy, i to jest najważniejsze.
O stylu sie nie wypowiem bo zdążyłem tylko na ostatnie 30 minut. Zirytował mnie Carlo. Po raz kolejny popełnia ten sam błąd-za napastnika wchodzi obrońca. Efekt jest taki, że przez ostatnie 10 minut gramy "obronę Częstochowy" z tak renomowaną drużyną jak Catania. I na dodatek, mimo, iż po boisku biega 6 naszych obrońców Catania ma dobre okazje by doprowadzić do wyrównania (karny się im jak najbardziej należał). Carlo się chy7ba nigdy nie nauczy, że takie zmiany nic nie dają.
Fajna bramka Szewy-taka ale Pippo :P

Za tydzień mecz z Juve- mam nadzieję, że wyleczy się paru kontuzjowanych naszych graczy, bo a taka kadrą o dobry wynik będzie strasznie ciężko.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 gru 2008, 17:00

Oglądałem od ok. 35 min. i jak się można się było spodziewać przed meczem lekka padaczka, no ale skoro Jankul gra w środku no to o czym mu ty rozmawiamy. Najlepsza sytuacja miała w 80 min.: na zmianę czeka Antoni, pomyślałem sobie "spoko za słabego jak zawsze na boku Favallego" a tu schodzi judasz i mamy 6 obrońców na boisku na ostatnie 10 min. przeciwko tuzom włoskiej piłki czyli Catanii, masakra :lol: A właśnie Kala już chyba 3 mecz z rzędu ręka :lol: Tym razem powinien być karny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 gru 2008, 20:42

meczu nie ogladalem bo mi cos net zawiodl dzis.ale czy moze mi ktos powiedziec czy bylo tak zle ze za Emerosna wszedl Favalli zamiast Cardacio ktory ponoc zagral przyzwoite zawody z Lazio??za tydzien nie ma Rino.bedzie ciezko.6 obroncow w koncowce to tez lekka przesada.ale z drugiej strony patrzac na nasza kadre na ten mecz to wynik satysfakcjonuje w 100 %

Szewa strzelil bramke??z tego co czytalem to Kaka

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 gru 2008, 21:15

mete pisze:czy moze mi ktos powiedziec czy bylo tak zle ze za Emerosna wszedl Favalli zamiast Cardacio ktory ponoc zagral przyzwoite zawody z Lazio??
Nawet nie oglądając meczu można powiedzieć, że nie było źle bo jak być mogło z Catanią :?: :!: A za Emersona (już pal licho jego wolałem ale wyczytałem, że kontuzja spowodowała jego zejście) w środku zagrał Jankul, cyrk goni cyrk.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 07 gru 2008, 21:27

Tym, że wszedł Favalli, a nie młody Cardacio Carlo udowodnił (po raz enty) że nie ma kompletnie zaufania do młodych graczy.
Wyjątkiem może być Pato, ale tylko dlatego, że jest naszym jedynym napastnikiem w formie lub nie ma kontuzji. Paloschi w tamtym sezonie grał, bo nie było kim grać.
Nie wiem czy czytaliście wywiad z Gourcuffem...Nie chciał rozmawiać na temat Milanu. Cholera, czym go tam urazili?
Ja jednak liczę, że wróci.
A Kaladze to już parodia z tymi rękami :lol: :lol: Jeszcze tylko bramkę nie strzeli - będzie spełniony piłkarsko.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 07 gru 2008, 21:44

nestinho_acm pisze:Nie wiem czy czytaliście wywiad z Gourcuffem...Nie chciał rozmawiać na temat Milanu. Cholera, czym go tam urazili?
Obrazek
Znalazłam pewne zdjęcie...może to jest odpowiedź na Twoje pytanie ;)
A Kaladze to już parodia z tymi rękami :lol: :lol:
Pewien Milanista jak się dowiedział, że Kaladze jest w podstawowym składzie to powiedział "kurcze znowu kaladze w składzie mam nadzieje ze mu rece do tylka przyszyli". Wygadał :twisted:
Po meczu byłam strasznie zła na to, co zrobił Kaladze. Nawet wynik mnie nie cieszył. Nie wiem co się z nim dzieje. Nie wiem czy przypadkiem nie ma na to wpływu kontuzja Nesty. Może naprawdę on potrafi dobrze zagrać tylko z Sandro. Kto wie...

Ogólnie mówiąc nasza gra dzisiaj wyglądała lepiej niż ostatnimi czasy. Kaká pod nieobecność Dinho znowu ukłuł ;) Pato świetny strzał z wolnego...szkoda, że wybronił bramkarz Catanii. Nawet Paolo dziwnie się dzisiaj zapuszczał pod pole karne Catanii. Szkoda żółtej kartki Rino przez co nie zagra za tydzień z Juve. Będziemy musieli sobie jakoś bez niego poradzić.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 07 gru 2008, 21:58

mete pisze:

Szewa strzelil bramke??z tego co czytalem to Kaka
Qrcze oglądając mecz byłem pewien, że to Szewa sprytnie trącił piłkę po główce Kaki. Nawet zaraz po bramce jak pokazywali wynik meczu to jako strzelec widniał właśnie Ukrainiec. A teraz czytam na piłka.pl że to jednak obrońca trącił piłkę i gola ostatecznie Kace przyznali. Szkoda bo może ta bramka by Szewę obudziła trochę i może by sie przełamał wreszcie bo na razie to żal oglądać go w akcji.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 gru 2008, 22:09

Mates pisze:Szkoda bo może ta bramka by Szewę obudziła trochę i może by sie przełamał wreszcie bo na razie to żal oglądać go w akcji.
Wątpię, strzelił w Zurychu jak się nie mylę i nic, bramkę zdobył w środę i dalej będzie nic :roll:

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 08 gru 2008, 20:18

O jaaaa!
Albo Yoann liże brzuch Costacurcie :boje się: , albo Billy ma rekord Guinessa między nogami.
To by wiele wyjaśniało czemu młodzi tak szybko odchodzą... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Podobno karnego spowodowanego przez Kaladze nie było...
Ale i tak mógłby te ręce w gaciach trzymać a nie machać jak oszalały.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 gru 2008, 17:32

ponoc Gattuso nie zagra do konca sezonu!! :oops: fatalnie to sie sklada.najlepszy pikarz Milanu w tym sezonie.to na nim sie opierala gra w srodku pola.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 09 gru 2008, 17:57

Mam nadzieję że tak nie będzie.
Gattuso w tym sezonie gra pierwsze skrzypce, utrata niego w tym momencie na całą resztę sezonu to katastrofa.
Będzie brakować Rino i to bardzo. Co prawda wrócił Pirlo, ale jest totalnie bez formy.
Flamini dostanie więcej szans na grę - cieszę się z tego powodu, ale cholera! czemu kosztem Rino?!

Jeżeli znowu tam nie pójdzie w tym sezonie(odpukać) to zarząd już ma wymówkę - bo nie było Rino :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 gru 2008, 19:05

strata ogroma i kontuzja bardzo przykra, ale dacie radę :wink: Co jak co ale Milan ma w pomocy takie pokłady klasowych graczy ma jak mało która drużyna. To tak jak z kontuzją Treze, najpierw była dla mnie szokiem potem szybko się okazało że i bez niego atak JUVE jest klasowy, z defensywną pomocą Milanu będzie podobnie. Jedyne pytanie jakie pozostaje bez odpowiedzi to kto przejmie w Milanie pod jego nieobecność rolę tego najbardziej zaangażowanego, zawsze walczącego do upadłego i potwornie twardego bo bez Rino Milan bywa zbyt "leniwy" w pomocy. Inna sprawa to to że Flamini będzie miał szansę się pokazać, bo wcześniej o ile grał sporo to nie był zawodnikiem decydującym, który by czuł ile od niego zależy, i teraz taka odpowiedzialność myślę że może mu pomóc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”