Gry... - Strona 534

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 gru 2022, 21:47

Delpiero14 pisze:
14 gru 2022, 20:48
Jak tam, ciśniecie w wiedźmina wy sapkowskie świry?
Ja jutro odpalam, dzisiaj znalazłem tylko czas, żeby wszystko poinstalować. Chociaż widzę, że coś popsuli - najpierw trzeba jakieś kombinacje norweskie, żeby odpalić save z PS4, a on i tak nie zadziała, bo gra nie widzi zainstalowanych dodatków.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4409
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 gru 2022, 21:48

emski pisze:
14 gru 2022, 21:47
Delpiero14 pisze:
Ja jutro odpalam, dzisiaj znalazłem tylko czas, żeby wszystko poinstalować. Chociaż widzę, że coś popsuli - najpierw trzeba jakieś kombinacje norweskie, żeby odpalić save z PS4, a on i tak nie zadziała, bo gra nie widzi zainstalowanych dodatków.
na PS4 będziesz grał czy na PC?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 gru 2022, 21:53

Ja próbowałem wczytać jakieś stare sejwy żeby tylko zobaczyć jak to wyglada graficznie itp i nie wiem dlaczego ale Geralt nie ma tam w ogóle tułowia xD jest sama lewitujaca głowa. Jak zacząłem grę od nowa to już jest normalnie. Ogólnie i tak nie zamierzałem korzystać z tych starych zapisów tylko przechodzić od początku ale mimo wszystko słabo trochę.

No i na plus z tego co zauważyłem zmienili lub dodali do wyboru inny wyglad kamery. W pierwotnym wiedźminie Geralt był mocno wychylimy do przodu a teraz przypomina to bardziej Ghost of tsushime. Mnie się to akurat podoba.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 gru 2022, 21:55

Eyesmon pisze:
14 gru 2022, 21:48
emski pisze:
14 gru 2022, 21:47
Delpiero14 pisze:
na PS4 będziesz grał czy na PC?
Na PS5.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 gru 2022, 11:25

[k****], dzisiaj dopiero się skapnalem ze owszem, ściągnąłem wczoraj ulepszona wersje wiedźmina ale w wersji na ps4 a nie ps5 xD a ja jak debil szukałem tej opcji do zmiany trybu z rozdzielczości na wydajność a na ps4 tej opcji w ogóle nie ma.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8737
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 gru 2022, 11:31

LOL. Ja wczoraj ściągnąłem nowego Wiedźmina na XSX, zanim się konsola zorientowała to musiałem 2x płytę wkładać i wyjmować, ale wyskoczył w końcu komunikat o aktualizacji. Może kiedyś go w końcu uruchomię, w ten weekend czasu nie mam. A dziś sobie zamówiłem F1 2022, będzie ścigane zimą :smoke:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 gru 2022, 18:33

No nie wiem jak wy ale ja poki co jestem naprawdę bardzo zadowolony z tego upgradu. Graficznie gra wyglada znakomicie, do tego śmiga w 60 klatkach co bardzo przekłada się na przyjemność z walki czy tez nawet z samego poruszania się, plus jeszcze czas ładowania podczas szybkiej podróży praktycznie nie istnieje. W ogóle nie czuje jakbym grał w prawie 8 letnia grę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 gru 2022, 20:08

Nioh 1 oraz 2 to gra dla przecietnych graczy czy jednak polka wyzej. W obie gralem i nos stop gine. Jestem jakis wybór poziomu trudności? Jest to sens kontynuować?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 gru 2022, 21:23

Giniesz przy bossie jakimś czy ogólnie podczas gry? Obie gry są dość trudne, nie ma poziomów trudności, ale obie też mocno wynagradzają jak gry się uczysz. Warto kontrolować ekwipunek i zmieniać, jak dostaniesz lepszy. Skille broni duzo ułatwiają, polecam też zainwestować w rzeczy typu ninjutsu czy Onmyo magic. Powinno tez być łatwiej w ciężkiej zbroi.

Sent from my KB2005 using Tapatalk

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 gru 2022, 11:42

Podczas gry. Dopiero zacząłem pokonalem jakies 3-4 stworki i od razu dostałem jakis dwóch do pokonania 3x większych od mojej postaci. W Nioh 1 trochę wiecej przeszedłem, ale tam rez bylo ciężko. Tam juz mnie zabijały zwykle postacie. Kazdy po drodze zabierał trochę zycia ibw końcu któryś mnie ubijal.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 gru 2022, 11:52

W Nioh jest ogólnie tak że na początku ciężko się wczuć w ten model walki i zbiera się wtedy regularny oklep a potem coś przeskakuje w głowie i gra robi się dużo prostsza. Spróbuj może skupić się na jednej broni i postaraj się nauczyć się jej do maksimum, obczajając przy tym która postawa będzie dla ciebie najwygodniejsza.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 gru 2022, 13:38

Obecnie sobie ogrywam grę :

Alaloth - Champions of The Four Kingdoms

W grę zagrałem z zwykłej ciekawości, uwielbiam gatunek hack and slash a przede wszystkim RPG i świat fantasy z magią i rycerzami w roli głównej. Ta gra mnie zwyczajnie zaintrygowała.

Ogólnie, mówiłmy tu o grze hack and slash, ale nie jest ona podobna do Diablo... Gra oddaje nam "otwarty świat" w tym sensie, że wchodząc na mapę świata możemy podróżować gdzie tylko chcemy, gra nas ogranicza tylko w ramach progresu zadań, gdzie w kilku instancjach tam gdzie powinien znajdować się boss, to go nie ma, bo jeszcze nie pchnęliśmy głównego wątku do przodu - ale nie ma problemu, byśmy już w pierwszych minutach gry odwiedzili lokacje gdzie czekają nas walki z głównymi bossami całej gry.

Ogólnie, jak na grę RPG przystało, wybieramy sobie frakcję jaką zaczynamy grać, od standardowych rycerzy, po krasnoludy czy elfy albo magów, każda ma gdzieś tam przytoczoną swoją historię. Jednak o co chodzi w tej grze jeśli chodzi o fabułę? szczerze, nie wnikałem. Mam w tej grze przegrane pewnie z 10h i nie wnikałem w aspekty fabularne, wiem tylko tyle, że na Świecie wydarzyło się coś, co przebudziło hordy potworów, od smoków, kościotrupy po smoki i demony. Naszym zadaniem jako bohatera jest wykonywanie zleceń dla Królestw tego Świata. Nasza postać z początkującego rycerza potrafi awansować na czempiona itd. Całość składa się na eksploracji świata gry i tutaj wygląda to trochę jak dungeonówka, ponieważ wchodzimy do lokacji danego Królewstwa, przyjmujemy zadania, wracamy do mapy Świata gry i wchodzimy do lokacji w której czeka nas "dungeon" przed wejściem do niego możemy się przygotować, dobrać ekwipunek, naprawić go, zjeść jakieś "boosty" jakie na czas eksploracji zwiększą nasze statystyki postaci lub inne efekty i huziaaa idziemy się lać! i aby była świadomość, zginiemy w dungeonie, to gra nas teleportuje do najbliższej kapliczki jaka jest właśnie naszym docelowym miejsce respawnu w przypadku zgonu. Co więcej, jeśli zginiemy za wiele razy w ciągu dnia, to możemy stracić nawet część ekwipunku, dlatego lepiej z tym uważać. Zazwyczaj dungeony posiadają w sobie różny loot do zebrania i wieńczony jest walką z bossem lub silniejszym przeciwnikiem, możemy konkretne dungeony przechodzić wielokrotnie farmiąć loot, ale jeśli raz pokonaliśmy w nim głównego bossa danej lokacji, to już później się ten boss nie będzie pojawiał (trochę to upraszcza farmę).

Więc całość rozgrywki jest dość schematyczna, bo przyjmujemy questa, na mapie świata odnajdujemy lokacje w której mamy dany quest do wykonania, wchodzimy, oszczamy dungeon i wracamy odebrać nagrodę. I tak w koło Macieju... Całość jednak o tyle jest fajna, że nasza postać uzyskuje progres, początkowo szło mi jak krew z nosa, bo okazało się, że nawet początkowa lokacja była dość wymagająca dla mojego nieopierzonego rycerzyka i trzeba było się wysilić, ale z biegiem czasu czuć pewien progres postaci, która coraz efektywniej przechodzi te wszystkie dungeony.

Mimo wszystko próżno w tej grze szukać rozbudowanych opcji rozwoju postaci, czegoś takiego nie ma, są tylko 4 statystyki jakie rozwijamy zdobywając punkty doświadczenia, skille też są mocno uzależnione od klasy jaką gramy ale możemy je sobie nieco miksować, więc nie przeszkadza zbytnio to, że grając Rycerzem mogę mieć coś w rodzaju szału berserkera a obok posiadać skill jaki np. mnie potrafi w pełni wyleczyć. No ale to tyle.
Sam ekwipunek tutaj jest różnorodny, ale też czuć pewne ograniczenia... O dziwo materiały do craftingu łatwo zdobyć, więc na wczesnym etapie gry udało mi się wytworzyć zbroję której lepszego zamiennika nie znalazłem przez 10h rozgrywki. To samo było z bronią, gdzie dopiero właśnie po blisko 10h gry w nagrodę za zadanie zdobyłem broń lepszą od tej przeze mnie stworzonej.

Gra ma ten plus, że na dobrą sprawę, jeśli odpowiednio wcześnie się zapoznamy z światem gry i lokacjami, zadaniami i ich nagrodami, to bardzo szybko jesteśmy w stanie zdobyć mocny ekwipunek i to jest w sumie dość ciekawe działanie, że gra daje nam nie tylko otwartość eksploracji i że możemy sobie pójść od razu na wysoko poziomowych przeciwników, ale też umożliwia nam dość szybkie nabycie wysokiej jakości ekwipunku, ale tu jak mówię, musimy trochę czasu poświęcić na zapoznanie się z tym co oferuje nam mapa świata co i tak zajmuje trochę czasu, bo gra jest dość duża.
Zaskoczyło mnie np. że w grze mogę sobie odwiedzić lokację o nazwie "Zamek w Malborku" ;) taka ciekawostka, bo ogólnie Malbork to moje miasto urodzenia.

Mechanika walki w tej grze nie polega tylko na smashowaniu przycisku myszki w przeciwnika... Nie, tutaj system walki jest zupełnie inny i przyda się do niego pad. Ponieważ mamy tutaj przycisk odpowiedzialny za robienie uników, inny przycisk służy do blokowania i parowania ataków, kombinacje dwóch przycisków pozwalają nam używać naszych umiejętności, mamy też odpowiedniki ataku silnego i lekkiego. Ogólnie, bardziej to przypomina działanie jakiegoś jednoosobowego RPG'a a nawet powiem, że nieco Dark Soulsów.

Z biegiem czasu jak nasz rycerz zapewni sobie odpowiednią renomę w Królestwie, to znajdą się ochotnicy jacy będą chcieli nas wspierać w wyprawach, więc będziemy mogli sobie dobierać towarzyszy jacy będa z nami eksplorować dungeony ale są oni w pełni sterowani przez AI - jeśli zginą w dungeonie więcej niż 2x, to zginie bezpowrotnie (możemy go raz wskrzesić w dungeonie) - Jednak nie jest tak, że towarzysz nam umiera definitywnie, po prostu przy danej próbie przejścia dungeonu nie możemy już go przywrócić do życia, ale będzie w gotowości jak będziemy chcieli się wybrać na kolejną wyprawę.

Gra jest bardzo przyjemna aby pograć sobie do kawy, zrobić kilka dungeonów, zadań, pobawić się ekwipunkiem i do niej sobie wracać.
Więc jak ktoś lubi takie gierki to polecam. Mam wrażenie, że jak ktoś dobrze ogarnia na starcie co robić w grze i jaką ścieżkę obrać, to może ją przejść bardzo szybko, ja tam akurat "delektuje" się gierką na spokojnie i sprawdzam każdy kąt ;)

------------

Muszę też ogarnąć się, bo jakoś uciekam od tego dokończenia Dead Space a nie wiele mi zostało. Planowałem ograć całą trylogię przed remasterem, ale chyba po przejściu Dead Space 1 po prostu wezmę się za Nioh, bo jednak mam duszę RPG'owca i takie gry mnie wciągają najbardziej.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 17 gru 2022, 13:46

Na Steam jest Fifa do ogrania do 19 chyba ale nie wiem o co kaman bo jest ten anticheat który zrobił wielu ludzi w konia i mnie też więc odpuściłem. A byłem ciekaw czy cos w Fifie sie zmienilo ;)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 gru 2022, 17:30

Nowe gameplaye z Hogwarts Legacy:

Troche Ubisoftem zalatuje mapa z tymi wszystkimi znacznikami, ale moze bedzie sie dalo to wylaczyc. Duzy projekt, rozlegly swiat, zdziwie sie jesli gra nie bedzie festiwalem bugow na poczatku, szczegolnie ze developer nie ma szczegolnie doswiadczenia. Ale moze nie bedzie tak zle.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 gru 2022, 10:00

Ogarnia ktoś z was ps plus w Turcji? Cenowo zachęca mnie wykup tureckiego abonamentu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”