Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 535

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 mar 2011, 21:44

Magnum pisze:Pamięta ktoś z kiedy?
Z listopada 2009 roku po meczu z Sunderlandem. Został ukarany za krytykę arbitra. Zawieszenie ma ważność do końca tego sezonu.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 mar 2011, 22:31

Teraz juz rozumiem. Ty masz po prostu problemy z rozumieniem tekstu pisanego. Nie potrafisz wyciagnac meritum z mojej wypowiedzi, a te wszystkie Twoje przemyslenia nijak sie maja do moich slow. Nie potrafisz tez dostrzec oczywistych ironii/sarkazmow, ktore wylapalby z latwoscia uczen gimnazjum. Dodatkowo klamiesz jak najety.
Nie napisalem nigdzie, ze kibice United sa zalosni. Pierwsze lgarstwo.
Mijasz sie z prawda raz drugi, poniewaz dyskusja rozpoczela sie w momencie zacytowania przez Arwina wypowiedzi Polla, ktory stwierdzil, ze karnego nie bylo, gdyz Smalling mial nieruchoma noge. Po czym ja wrzucilem video z ta sytuacja i komentarzem, ze ja tam widze wyrazny ruch noga. Po chwili splodziles jakze blyskotliwego posta:
MGiggs pisze:Arek lepiej się zna na przepisach niż Poll :rotfl: Bo Angol to ogórek który się nie zna przepisów i pewnie w Polsce by sędziował w A klasie. Areczku naprawde zakończ swoją krucjate i idz sędziować w bierki ,ewentualnie Haxbala.
Nie odnosilem sie do twoich wyimaginowanych bredni, bo nigdzie nie napisalem, ze stwierdziles na 100%, ze sedzia popelnil blad przy karnym.
Mimo to, skoro negujesz moje zdanie, gdzie uwazam, ze karny byl prawidlowa decyzja, szydzisz z niej, to chyba logicznym jest, ze uwazasz, ze karnego byc nie powinno. Te 100% to sobie wymysliles, ale nie jest to pierwszy i pewnie nie ostatni raz.

Klamiesz po raz trzeci piszac, ze jestem jedynym obok fanow Chelsea w osadach na temat karnego. NIKT, NIKT poza kibicami United nie stwierdzil, ze karnego byc nie powinno. Ba, malo tego, kilku z nich (fieldy, Shlubb, Mikkel) stwierdzilo, ze zostal on podyktowany prawidlowo.
Sytuacji z Terrym nie widzialem, wiec sie do niej w ogole nie odnosilem. O wyrzuceniu Luiza pisalem.

Sedziowanie nie bylo dobre, ale nie jest tez tak, jak starales sie wmowic po meczu, ze za wasza porazke odpowiedzialny jest arbiter.
Moge zastosowac podobne absurdalne tezy do Twoich. Przeciez Rooney'a nie powinno byc w tym meczu, tym samym nie zdobylby bramki, a Luzi nie sfaulowalby go drugi raz na zolta kartke. :rotfl:
Rozumiem gdyby sedzia Was przekrecil, gdyby nie uznal Wam prawidlowo zdobytej bramki, gdyby uznal nieprawidlowa Chelsea, gdyby gwizdal karne z kapelusza dla rywali, etc. Ale nic takiego nie mialo miejsca. Sedzia byl slaby, ale jedyny olbrzymi blad, ktory moglby w pewien sposob wplynac na przebieg spotkania popelnil w 76 minucie, kiedy nie wyrzucil z boiska Luiza(nie widzialem reki Terrego, wiec nie bede sie do tego odnosil dopoki nie zobacze). Pozostale bledy sedziego nie mialy wymiernego wplywu na przebieg spotkania.
Zabawne to troche, ale takim wymiernikiem oceny postawy arbitra sa dla mnie komentarze Kamila. Juz troche go znam, wiec jestem przekonany, ze gdyby sedzia Was tak bardzo przekrecil jak starasz sie wmowic MGiggs, to Kamil bylby pierwszym, ktory podnosilby larum na forum, bo nie raz juz to robil. :P A wypowiada sie w przeciwienstwie do Ciebie w sposob wywazony.
Te lamentowane nad postawa sedziego, jest o tyle slabe, ze przez bledna decyzje glownego w spotkaniu z Wigan, Rooney zagral z Chelsea, a nie powinien. Strzelil bramke i dodatkowo za faul na nim powinien wyleciec Luiz.
MGiggs pisze: Ja przyklaskalem sędziemu że Roo nie wywalił? Co Ty chłopcze tworzysz to twoje.
Czy trzy klamstwa w jednym poscie to za malo? Musiales tworzyc czwarte? :boruta:

Nigdzie nie napisalem, ze przyklaskiwales sedziemu, ze nie wyrzucil Roo. Kurde Ty naprawde masz problemy z przyswajaniem tekstu pisanego.
Moze jak przeczytasz raz jeszcze, to zmienisz zdanie, a moze nawet uda ci sie dostrzec pewnien srodek stylistyczny, ktorego uzylem, gdzie kontekst Twoich wczesniejszych wypowiedzi i elementy metajezykowe sluzyly mi do jego budowy. :lol:

I o innym panu Jarku K. myslalem, a pisalem to w nawiazaniu do Twoich postow, jak to moge kpic z pana Polla. Przeciez dal tylko 3 zolte kartki jednemu zawodnikowi, podczas jednego spotkania. To nie jest wcale powod do kpin. :lol: (podpowiedz: znowu uzylem tego magicznego srodka stylistycznego)

Bez odbioru klamczuszku. :wink: Nie ma sensu dysputa z kims, kto na kazdym kroku lze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 mar 2011, 22:51

Mam pytanie do modów. Czy idzie ignorować wpisy konkretnego uzytkownika? Nie chce mi się prowadzić dyskusji i czytac postów osoby takiej jak nasz wybitny znawca sędziowski.Licze na wiadomosc, a koledze arkowi życze zdrowia.Takiego bełkotu normalny człowiek bez jakiś dopalaczy nie jest w stanie napisać.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 mar 2011, 22:55

No tak bo do wlasnych klamstw trudno sie juz odniesc. Mysle, ze powinienes mnie za nie lgarzu przeprosic. Zwlaszcza za bezczelne klamstwo jakobym nazwal kibicow United zalosnymi. ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 mar 2011, 22:55

twoje konto -> przyjaciele/wrogowie i dodajesz nicka do wrogów.
na modów nie działa :P

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 04 mar 2011, 14:05

Wczoraj Carrick, dzisiaj Fletcher:
Darren Fletcher podpisał z Manchesterem United nowy kontrakt. Czteroletnia umowa zatrzyma szkockiego pomocnika na Old Trafford do końca sezonu 2014/2015.

Fletcher do Manchesteru United trafił w 2000 roku, a trzy lata później zadebiutował w pierwszym składzie. Od tego czasu Darren wystąpił w 228 meczach, w których zdobył 21 bramek. Na swoim koncie ma m.in. trzy mistrzostwa Anglii i medal za zwycięstwo w Lidze Mistrzów.

– Darren jest w naszym klubie odkąd skończył piętnaście lat. Jestem niezwykle dumny, że pokonywał kolejne szczeble naszego systemu szkolenia. Nowy kontrakt Darrena bardzo mnie cieszy, bo wyrósł z niego klasowy pomocnik – mówi sir Alex Ferguson.

Zadowolony z parafowania nowej umowy jest również sam Fletcher: – Jestem niezmiernie dumny z tego, że mogę grać dla Manchesteru United. Przez lata zdobyłem tu wiele medali i liczę na kolejne sukcesy. Chciałbym podziękować każdemu w klubie

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 04 mar 2011, 15:57

Wiecie coś na temat ewentualnej absencji Evry na AR? :think:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 mar 2011, 12:30

Przyznam się szczerze, że dawno już nie czułem takiego podenerwowania przed meczem. Jak to mówią Anglicy jesto Massive game. Po pierwsze wiadomo starcie z Liverpoolem, dawno nie wygraliśmy na Anfield, ale po drugie jest to piekielnie ważny mecz w walce o Mistrza. Przy zwycięstwie możemy odskoczyć na 6 pkt i to będzie solidna zaliczka w tej częśći sezonu. Jak dostaniemy w pupe to jeśli Arsenal wygra swój zaległy mecz równa się z nami punktami, także wówczas będzie cieżko zważywszy na to, że mamy jeszcze wyjazd na Emirates i spotkanie z Chelsea. Dzisiejsze spotkanie jest niezwykle niezwykle ważne i obyśmy my mieli szczęśliwy finał.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 mar 2011, 12:37

Kto zagra dzisiaj obok Smallinga na środku defensywy? Wes Brown czy ktoś inny? Przy osłabionej defensywie kluczem do zwycięstwa dla "Czerwonych Diabłów" może być gra w środku pola. Liczę dziś na ciekawe widowisko, w którym nie zabraknie bramek biorąc pod uwagę, że w 43 poprzednich meczach tych drużyn tylko raz padł remis 0:0.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 mar 2011, 12:52

Zagra zapewne Brown. Ciekawy jestem jak wyjdziemy tym razem ustawieni, Fergie zaskoczył z Chelsea grą dwójką napastników, w pierwszej połowie wyglądało to bardzo dobrze, więc ja bym zagrał podobnie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 mar 2011, 13:20

Dowd sędziuje :boje się: :boruta: , nigdy go nie lubiałem, jednak po ostatnim jego wyczynie(sroki-Arsenal) wiem że będzie wesoło.O Wygraną będzie cięzko i licze choć na 1 punkt.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 mar 2011, 13:37

United:

Van der Sar; O'Shea, Brown, Smalling, Evra; Nani, Fletcher, Carrick, Scholes, Giggs; Rooney.

Liverpool:

Reina; Johnson, Skrtel, Carragher, Aurelio; Lucas, Gerrard, Meireles; Kuyt, Suarez, Maxi.

Jednak z jednym napastnikiem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 mar 2011, 13:40

Spodziewałem się tego.Troszke eksperymentalny środek obrony więc SAF chce zagęścić środek pola.Dobrze że jest rudy bo może zobaczymy troszke ładnej piłki.Do zobaczenia po meczu.
edit

Man Utd: Van Der Sar - Rafael, Smalling, Brown, Evra - Nani, Carrick, Scholes, Giggs - Berbatow, Rooney.

Ładnie

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 mar 2011, 14:00

właśnie miałęm poprawiać, jednak dwójka w napadzie. No w takim układzie, zapowiada się ciekawy mecz :twisted: COME ON UNITED!

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 mar 2011, 15:20

Carragher poza boiskiem to całkiem inteligentny gość, ale niech już nie wychodzi na boisko. Kretynizm i to naujczystszej postaci. bardzo możliwe, że załatwił nam wszystko co moglismy w tym sezonie osiągnąć. Za dużo urazów na skrzydłach.

Dowd jest winien tego co się teraz dzieje. SAcousersi żenujący, jak Carra łamie Naniego to nic, a jak Rafael gra ostro, ale w porównaniu do Carry to i tak nic to wilkie oburzenie :boruta:

O meczu nie chce mi się nawet pisać w obliczu urazu Naniego. Widząc skład czułem jednak, że może to tak wyglądać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”