FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 536

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lut 2008, 22:04

Vianuch :spoko:

Laporta wykupił najdroższy abonament w taryfie 'Farciarze & Złodzieje'. Nie mów, że nie wiedziałeś :>

Ufffffffffffffff

Pochlastać się można po prostu. Bardzo dobra pierwsza połowa powinna rozstrzygnąć losy meczu a tak mieliśmy nerwówkę do końca. Z minuty na minutę grało się coraz gorzej w związku z ulewą i zalanym boiskiem, ale na szczęście udało się strzelić zasłużonego gola. Najważniejsze są trzy punkty.

Więcej może potem. Muszę ochłonąć.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 22:06 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 03 lut 2008, 22:04

Brawo Vianiuch :spoko: Pokazałeś całą swoją klasę.

A mecz okropny szczególnie w drugiej połowie. Nic nie mogliśmy stworzyć i kiedy wyłączyłem TVUplayera to Xavi strzelił. Pech, ale wole taki niż frajerskie tracenie pkt u siebie ze słabeuszami. 6 pkt i dużo i mało, zobaczymy jak to będzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lut 2008, 22:06

Szczęscie dzisiaj sprzyjało Osasunie, gracze Barcy mieli przewage, nie potrafili wykorzystac setki za setke, do dupy boisko, sedzia także pewnie z Madrytu. :) To cud, ze Barca strzeliła dopiero w końcówce, ale przynajmniej była dramaturgia. Ulewa także niezła. Zmiany o dziwo wyszły Ryjkowi, choć Ronaldinho na środku napadu. To nei jest najlepsze miejsce dla niego. Ważne zwyciestwo, widać jak zalezłao zawodnikom na wygranej, poraz pierwszy w tym seoznie widziałem takie zadowoleni wsrod wszystkich graczy Barcy po spotkaniu.
Można to nazwać fartem, ale przynajmniej nikt nie bedzie zwalał winy na murawe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lut 2008, 22:17

Obejrzałem sobie 2 połowe. Mecz byłby lepszy gdyby pogoda sprzyjała, w takiej ulewie nie powinni grać :o Bramka dosyć szczęsliwa, jakieś zamieszanie - ale w sumie wazne, ze wpadło.
Chciałem sobie Thierry'ego obejrzeć a on pierwszy zszedł :? no, ale zawsze Vela był dłużej na boisku. Zatrzymac go nie mogli, wiec faulowali :P
Zanim Barca strzeliła, mogła stracić bramkę - jednak Valdes był czujny.

Strasznie nie podobała mi się gra Abidala, faulował za czesto [a chyba kartki nie dostał] piłke na corner wyrzucał, gdy mógł spokojnie przyjać i wyrzucić piłke w pole ... choć tutaj akurat pewnie ten deszcz mu przeskadzał.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 lut 2008, 22:47

Martwi mnie jedno - Deco zapomnial jak sie strzela.

Ciesza 3 pkt, ale moje serce odczuje ten mecz w przyszlosci.

Z dzisiejszego meczu najbardziej zapamietam radosc naszych po strzeleniu bramki. Ostatni raz to chyba widzialem, ze wszyscy sie tak cieszyli po bramce z Realem na 3:3, albo bramce Bellettiego w finale.

Vianuch - wiedzialem, ze z Ciebie frustrat, ale zeby az taki?

pozdro.

Z dzisiejszego meczu :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lut 2008, 23:11

Abidal dzisiaj rzeczywiście bardzo słabo. W ostatnim czasie w ogóle sporo się na niego narzeka głównie ze względu na bardzo słabą postawę w ofensywie. Ma problemy z dośrodkowaniami przede wszystkim a to podstawa dla bocznego obrońcy mającego włączać się do akcji ofensywnych. W obronie zazwyczaj gra dobrze. Dzisiaj nawet pod własną bramką spisywał się różnie. Dobre interwencje przeplatał z gorszymi tak więc to był słaby mecz w jego wykonaniu.

Deco niech na litość boską poćwiczy strzały z dystansu. Dzisiaj zagrał moim zdaniem dobrze. Gdyby nie indolencja strzelecka partnerów miałby po tym meczu na koncie przynajmniej jedną asystę. Wciąż notuje za dużo strat, ale bierze na siebie więcej odpowiedzialności niż taki Xavi, który jak na ironię nas dzisiaj zbawił :P

Naprawdę dobra pierwsza połowa, słabsza druga i niskie, ale w pełni zasłużone zwycięstwo. W najbliższym czasie czekają nas bardzo trudne mecze i to będzie kluczowy moment. Ja optymistą nie jestem.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 lut 2008, 8:09

Asteniu pisze:Nie chce sie klocic (choc to chyba robie) jednak mogles to samo napisac post wyzej, pasowalo by tak samo, bo post kaczy'ego jest minimalnie dluzszy, a tkaze kazdy moze sobie sprawdzic na internecie jakie zmiany dokonuje Barcelona, bo chyba o to chodzilo.

Ja napisałem tylko że zaczyna się rozgrzewać :D a tego chyba w internecie sprawdzic nie mozna ... :?: :think: a może ...

W klasyfikacji 'pierdoleni farciarze' niezmiennie zajmujecie 1 miejsce.

Dobrze że mi żadnych www wczoraj wieczorem nie chciało czytać bo już miałem przygotowaną małą wiązankę :lol:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 lut 2008, 19:27

Mówiac sczerze, to celowo się tak napiołem. Wiedziałem jakie będą tego konsekwencje. Chciałem zobaczyc, czy któryś z Was zachowa choc trochę rozsądku i przyzna mi rację :wink: . Bramkę na 1-0 strzelacie w 88 minucie, próbujecie mi wmówic, że to nie fart, ale wasza zajebista umiejętnośc stwarzania syuacji ( :?: ) spowodowała ten fakt?? No prosze was.

Jak ja lubie sobie coś napisac w tym temacie :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lut 2008, 19:36

Jak ja lubię sobie przeczytać coś napisanego przez Vianucha w tym temacie :)
Vianuch pisze:Chciałem zobaczyc, czy któryś z Was zachowa choc trochę rozsądku i przyzna mi rację
Vianuch pisze:W klasyfikacji 'pierdoleni farciarze' niezmiennie zajmujecie 1 miejsce.

Barcelona jest niezmiennie najbardziej 'farciarską' ekipą :spoko: :lol:

Cuda wianki.

PS: Kto miał w tym meczu więcej szczęścia :> Osasuna czy Barcelona :>

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 lut 2008, 19:51

Btw Vianuch, a Real w zeszłym sezonie nie przebił oferty Barcy i nie wykupił pełnego pakietu na 'pierdolone farciarstwo'? Zdaje mi się, że tak. To była jedna z obietnic wyborczych Calderona :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2008, 20:52

Vianuch - Barca strzeliła bramkę kiedy strzeliła, jednak z przebiegu całego meczu wniosek jest jeden - Barcelona zasłużyła na zwycięstwo więc nie widzę powodu do bulwersu. Zwłaszcza, że Real nadal jest zależny tylko od siebie. Bardzo zdziwiłoby mnie, jeśli Barcelona nie wygrałaby z Osasuną i to jeszcze mając świadomość wpadki Królewskich z Almerią. Marzenie sciętej głowy.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 lut 2008, 21:28

Btw Vianuch, a Real w zeszłym sezonie nie przebił oferty Barcy i nie wykupił pełnego pakietu na 'pierdolone farciarstwo'? Zdaje mi się, że tak. To była jedna z obietnic wyborczych Calderona
Wiedziałem, że ktoś nawiąże do pamiętnego zeszłego sezonu :) Tak, Real miał niezłe szczęscie, potrafie to powiedziec. Chociaż, gdyby nie np. pamiętny popis sędziego w meczu Racingiem, przewaga Realu byłaby bardziej znamienna. Ale nie mam zamiaru do tego wracac i po raz kolejny roztrzasac tematu.

RealFan nie pamiętasz swojego bulwersu jak Messi strzelił na 3-3 w 90' w GD? :o
PS: Kto miał w tym meczu więcej szczęścia Osasuna czy Barcelona
Czyli co, robimy licytacje? ;> Jeżeli przegranie meczu w 88 minucie możemy nazwac szczęsciem to chyba faktycznie postawiłbym na Pampelune :-)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2008, 21:34

:lol: Pamiętam, dostałem wtedy 7 WP za jeden post :P Ale to był impuls po pewnym czasie mi przeszło i teraz trochę inaczej na to wszystko patrzę.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 04 lut 2008, 21:59

Vianuch pisze: Chociaż, gdyby nie np. pamiętny popis sędziego w meczu Racingiem, przewaga Realu byłaby bardziej znamienna. Ale nie mam zamiaru do tego wracac i po raz kolejny roztrzasac tematu.
Wszystko sedziowie Realowi zrekompensowali w spotkaniu z Atletico.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 lut 2008, 22:11

Nie wszystko, bo tylko 1 punkt. Asteniu, jak juz sie silisz na ironie, to wez pod uwage fakty.
Niezuznano prawidlowej bramki dla Atletico, wiec powinno byc 2-1 a nie 1-1. No chyba, ze wpsominasz o tych 30 karnych, ktore nie zostaly podyktowane i o spalonym, rece i czynnej napasci przy golu Higuaina...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”