FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 537

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 lut 2008, 17:37

wracajac do niedzielnego meczu to jak ktoś gdzieś napisał Ryj zrobił z jednego z najlepszych napastnikow swiata lewego pomocnika/lewoskrzydlowego. Brawo, naprawde nawet tacy taktycy jak Mou czy Benitez tego by nie wymyslili.
od dzis nie mam zadnych pretensji do Titiego o to ze nie strzela - on ma pomagac Abidalowi i rozciagac gre. sam Henry twierdzi ze Ryj karze mu grac przy linii bocznej - smiech na sali i pokazuje to tylko że Ryj niestety nie potrafi znalezc rozwiazania.
padna zaraz zdani ze Henry nie przekonal grajac na srodku ataku ale jednak do sytuacji dochodził bedac bez formy i kompletnie nie czujac piłki , teraz nawet tylu tych sytuacji nie stwarzamy, nie ma 100% sytuacji.

kolejna sprawa to dlaczego jest taka mała wymiennosc pozycji? gdy przyszedł Henry zastanaiwlaem sie kot bedzie gral , jak wielka bedzie wymiennosc pozycji itd. niestety tego nie ma, Henry przywiazany do linii, Dinho po wejsciu za zadanie miałchyba rozpychac sie z obroncami i pelnic role Drogbu :shock: :shock:

obrona imponuje i za to brawa dla Ryja , niestety atak to porazka.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 lut 2008, 18:15

George Jung

To jest troche dziwne... Jak atak może niefunkcjonować gdy ma się w składzie takich zawodników jak Henry, R10, Eto'o (aktualnie niedostępnego), Gudjohnsena...

Co do gry Titiego na skrzydle to jest niemożliwe...

Gdy był w Arsenalu każdy grał na niego, teraz to on ma dogrywać :?:

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 lut 2008, 19:48

Hanni nie za ardzo rozumiem o co Tobie chodzi :D

Ty się mnie pytasz czy Henry ma dogrywać? nie jestem trenerem Barcy. :wink:
co do gry na skrzydle to nie bardzo rozumiem co jest niemożliwe , grałprzy linii bocznej , widzialem to ja i kazdy kto ogladal mecz. sam Henry mówił po meczu że Ryj kazał mu grac przy linii bocznej i ze to dla niego dziwna sytuacja.

generalnie Ryj nie ma pomysłu na gre w ataku.
nie wiem dlaczego nie przesunie bardziej Henry'ego do środka, na lewą czesciej mógłby schodzic Blady - był taki mecz na Camp Nou , ostatni Eto'o , bardzo dobrze to wygladało a Henry rozegrał wtedy najlepszy mecz. myslalem ze byl to pomysl Ryja i bedzie to sie potarzac jednak nic z tego.

ogolnie to irytuje mnie krytyka słaej gry pilkarzy a bronienie trenera zdaniami typu : to nie jego wina że pilkarze graja slabo. na Boga dlaczego piłkarze graja słabo ? to chyba wina trenera, który nie potrafi ich ustawic a piłkarze wykonuja jego polecenia vide gra przy linii Henry o ktorej wspomina.
dlaczego Xavi zalicza mase otwierajacych podan i jest królem srodka pola w kazdym meczu w którym gra a w klubie jest zjadany przez pilkarzy o których istnieniu dowiaduje sie w trakcie trwania meczu? dlaczego Henry strzela tyle bramek w reprezentacji?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 lut 2008, 20:03

George Jung pisze:ogolnie to irytuje mnie krytyka słaej gry pilkarzy a bronienie trenera
Właśnie to Ryjek jest już spory czas krytykowany i to w nim widzi się głównego winowajce takiej, a nie innej gry. Nie tylko kibice mieszkający w Polsce, ale także Katalończycy coraz bardziej domagają sie dymisji trenera.
W mundo i sport codziennie można przeczytać o kolejnych szkoleniowcach, którzy mogą zastąpić Holendra. Mundo nawet pobiło swój rekord - 6 dni pod rząd zasypywało rożnymi newsami o Mou :lol:

Zresztą nie ma co sie stresować, jeśli Rijkaard nie wygra La Ligi lub LM to po sezonie odejdzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lut 2008, 22:10

Nie wiem o co dokłanie chodzi z tym Henry'm. Jego gra na skrzydle nie jest najwyższych lotów, choc jego współpraca z Bojanem wyglada dobrze. Przecież to było pewne, że Francuz nie bedzie grał na środku, jak widze jak gra tam Eto'o i przy okazji traci ogrom swojego potencjału to wole, zeby tam grał Titi. Wszystkie zmiany wyszły Ryjowi z Osasuna, a ze były doś dziwne, nieważne.

Brak pomysłu na gre ataku. Henry zawodził ma środku, Ronaldinho zawodzi na lewej, Messi drybluje na prawej bez wiekszego znaczenia dla druzyny, podobnie Giovani. Tatyka z Bojanem w środku i Henrym po lewej stronie napadu nie jako skrzydłowy, bo ktos tu myli ustawienia przyniosął Barcelonie w kilku ostatnich spotkaniach kilka bramek i zwyciestw. Sorry jak to jest zły pomysł to niech graja z Ronaldinho na lewej Henrym w środku i Messim na lewej, pewnie bedzie ciekawie.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 05 lut 2008, 23:05

Wie ktoś może dlaczego Ronaldinho ma aktulanie oko podbite dziś gdzieś takie info przeczytałem i jestem ciekaw :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 lut 2008, 23:09

weasel pisze:Wie ktoś może dlaczego Ronaldinho ma aktulanie oko podbite dziś gdzieś takie info przeczytałem i jestem ciekaw
Dostał od Thurama :lol:
Tak na serio to podobno w wyniku starcia z jakimś piłkarzem Osasuny w niedzielnym meczu doznał tego urazu.

EDIT:
Węszyłem jakąś grubszą afere Embarassed
:P
weasel pisze:Dzięki Cool
:beer:
Ostatnio zmieniony 05 lut 2008, 23:19 przez Bask, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 05 lut 2008, 23:16

:lol:
Dzięki 8)
Węszyłem jakąś grubszą afere :oops:

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 06 lut 2008, 14:17

Jarzinho przed sezonem dla Ciebie było pewne ze Henry nie bedzie gral na srodku? ciekawe.....
taktyka z Henry'm na boku a Bojanem na srodku przyniosła kilka bramek, jedną w dwumeczu z Sevilla , jedna w dwumeczu Villareal i po jednej z Bilbao i Osą. 4 w 6 meczach. brawo ! jupi ! jestesmy wielcy a Ryj to geniusz.
inna sprawa to dlaczego Henry w reprezentacji może grac na srodku ataku i robi to dobrze ? dlaczego w sezonie kiedy Arsenal doszedł do finału LM tez był jedynym wysunietym napastnikiem i robił to dobrze?
dlaczego nikt nie napisze ze Ryj po prostu nie potrafi wykorzystac jego umiejetnosci i potencjału? przeciez to on mu mówi gdzie ma biegac , jak ma sie poruszac po boisku i to on przeprowadza treningi na których Henry ma sie zgrywac z teamem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2008, 14:27

Ja po części zgadzam się z przedmówcą w kwestii Titiego. Pod nieobecność Eto'o jest bądź co bądź naszym najlepszym napastnikiem i powinien więcej grać na środku (jako ten najbardziej wysunięty zawodnik) aniżeli na boku. Oczywiście od czasu do czasu mógłby sobie schodzić na skrzydło bo wiemy, że lubi to robić i potrafi robić to dobrze. Niestety obecnie to właśnie gra w ataku kuleje najbardziej, ale czego się można spodziewać kiedy najlepszy napastnik gra na boku a Messi na środku ['] Do tego jeszcze Bojan ustawiany jest często na prawej stronie co skutecznie uniemożliwia mu zejścia do środka na prawą nogę. Jak dla mnie to Ryjek się mocno pogubił. Moim zdaniem przesunięcie Francuza na środek a Bojana na lewo (no i wymienność pozycji tych dwóch grajków, którzy uwielbiają ze sobą współpracować) + oczywiście Leo na prawej mogłoby dać znaczną poprawę naszej gry ofensywnej.

Z innej beczki. Spotkanie towarzyskie (!) może uniemożliwić Rafie występ w meczu z Sevillą ['] To jest kuwa chore i tyle. Rzygać się chce po prostu.

PS: Garay podobno będzie nasz. Jeżeli to prawda to bardzo fajno :]

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2008, 14:58

Mentor pisze:Spotkanie towarzyskie (!) może uniemożliwić Rafie występ w meczu z Sevillą ['] To jest kuwa chore i tyle. Rzygać się chce po prostu.
Gra dla reprezentacji kraju? Czuje się Meksykaninem?
Brawa dla niego, w opętanym forsą świecie niewielu jest takich porządnych piłkarzy. I brawa dla Meksyku, że nie stawia piłki klubowej nad reprezentacyjną.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2008, 15:02

:lol:

Spoko. Poczekamy aż Blatter zawiśnie albo chociaż odejdzie i jakaś kompetentna osoba nawiąże rzeczywistą współpracę na linii kluby - reprezentacje. Nie mam żadnych pretensji do Marqueza.
Wilmore pisze:I brawa dla Meksyku, że nie stawia piłki klubowej nad reprezentacyjną.
Srając na interesy klubu dzięki któremu w dużej mierze ich reprezentant jest tym kim jest.

Czemu ma służyć występ Rafy w meczu towarzyskim? Trzeba go sprawdzić czy nadaje się do gry? A może jest jakaś ukryta stawka tego meczu?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2008, 15:31

Mentor pisze: Srając na interesy klubu dzięki któremu w dużej mierze ich reprezentant jest tym kim jest.
No pewnie, bo gdyby nie Barcelona, to nie byłoby takiego Marqueza - nie rozśmieszaj mnie.
Mentor pisze:i jakaś kompetentna osoba nawiąże rzeczywistą współpracę na linii kluby - reprezentacje.
Kompetentna - według Ciebie - to taka, która Marquezowi pozwoli grać tylko w meczach o stawkę w barwach Meksyku, i to tylko wtedy, gdy Barcelona wyrazi zgodę i dostanie tryliard euro zwrotu? :)
Nie lubię Blattera, ale doskonale robi broniąc interesów reprezentacji - poprzez usuwanie piłkarzy z kadry w takich meczach, jak ten nadchodzący Meksyku, reprezentacja staje się rzeczą totalnie trzeciorzędną w obecnym futbolu światowym.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2008, 15:41

Nadinterpretacja nie jest dobra. Jeżeli czegoś nie napisałem to znaczy, że to nie przypadek. Skup się wobec tego na tym co napisałem a nie na tym co Ci się wydaje.

Kompetentna to znaczy taka, która rozwiąże problem spotkań towarzyskich w środku sezonu kolidujących często z ważnych spotkaniami klubowymi. Wiem, że nie jest to łatwe, ale Blatter nie robi nic w tym kierunku a tego zrozumieć nie mogę.
Wilmore pisze:No pewnie, bo gdyby nie Barcelona, to nie byłoby takiego Marqueza - nie rozśmieszaj mnie.
Siedzisz w mojej głowie czy zostały Ci fusy po herbacie i się nudzisz :>

To w klubach piłkarze trenują utrzymując formę. To w klubach piłkarze podnoszą swoje umiejętności. To kluby płacą piłkarzom za uprawianie zawodu. Reprezentowanie narodowej reprezentacji powinno być priorytetem, ale z poszanowaniem klubów bez których śmiem twierdzić nie byłoby niczego.

Powtórzę jeszcze raz, że nie mam żadnych pretensji do Rafy. To normalne, że chce reprezentować swój kraj zawsze i wszędzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2008, 15:46

Mentor pisze: Kompetentna to znaczy taka, która rozwiąże problem spotkań towarzyskich w środku sezonu kolidujących często z ważnych spotkaniami klubowymi.
Nie ma takiej możliwości. Kiedy byś je wstawił, gdy sezon klubowy trwa w takiej Hiszpanii z minimalną przerwą od września do końca maja, po czym przychodzi okres turnieju i po nim od razu przygotowania do sezonu?
Pewnie, że pięknie pomarzyć, by taki Marquez nie miał takiego wyjazdu przed meczem z Sevillą, ale... Sorry, Winnetou, nie ma innej opcji.
Mentor pisze:ale z poszanowaniem klubów bez których śmiem twierdzić nie byłoby niczego.
Ty śmiesz, ja się śmieję.
Zostały Ci fusy po herbacie i się nudzisz? ;)
Spójrz na futbol przed latami 90. Gdzie wtedy był ciężar gatunkowy spotkań? W lidze czy reprezentacji? Dopiero od niedawna kadra jest zmarginalizowana właśnie przez działania największych klubów, które dbają o własny interes - dobrze - i rujnują futbol reprezentacyjny - źle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”