FMy - Strona 539

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 cze 2011, 2:26

A pochwalę się, co mi tam :P Riccardo Geata - duma mojego Lazio i najlepszy piłkarz Serie A 8)

Obrazek

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 cze 2011, 10:04

u mojego brata w grze trenerem Polski jest Maciej Sadlok :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 cze 2011, 11:16

Dawanie mentorów młodym zawodnikom to świetna sprawa :] Przed sezonem 2015/2016 sprowadziłem do klubu utalentowanego Rumuna Luciana Onciu na prawą obronę i Argentyńczyka Luisa Chazarettę na lewe skrzydło. Obaj niestety mieli skopaną osobowość (niespotowi) W przeciągu pół roku zmienili się jednak w realistów. Fajnie że twórcy FM-a odwzorowali tak istotną rzecz, jak kształtowanie się charakteru zawodnika :)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 846

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 23 cze 2011, 13:39

Salas, a w którego FM'a grasz??:)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 cze 2011, 13:41

BadBoy pisze:Salas, a w którego FM'a grasz??:)
W 09

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2011, 19:41

Dziś w wolnym czasie postanowiłem pobawić się różnymi ustawieniami w FM-ie próbując znaleźć coś nowego, oryginalnego, co w przyszłości mógłbym zastosować prowadząc inny team. Oto co sobie fantazyjnie wymyśliłem :arrow:

Obrazek

Co sądzicie? :) Ma szanse powodzenia? Póki co to tylko suche ustawienie zawodników na boisku, żadnych konkretnych założeń dla poszczególnych formacji nie wymyśliłem :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 19:47

Przeca to mala wariacja taktyki Napoli Mazzarriego :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2011, 19:54

Trochę faktycznie :lol: U mnie jednak boczni pomocnicy ustawieni byliby wyżej. Dwójka defensywnych pomocników skupiona niemal wyłącznie na destrukcji. Jeden z ofensywnych pomocników będzie rozgrywającym, drugi podwieszonym napastnikiem w stylu Kaki. To tak na szybko. Razi trochę dziura w środku pola, no i musiałbym zobaczyć kilka spotkań w tym ustawieniu, jak by się to prezentowało z lotu ptaka :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2011, 19:56

Skrzydłowi rywali będą mieli raj.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2011, 20:01

RealFan pisze:Skrzydłowi rywali będą mieli raj.
To rzuca się w oczy najbardziej, fakt. Czytałem jednak, że niektórzy gracze potrafili całkiem odpuścić rywalowi boczne sektory boiska zagęszczając środek i robili na tym świetne wyniki. Nie wiem ile w tym prawdy, ale póki sam się nie przekonam, nie będę wiedział.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 20:12

Czytałem jednak, że niektórzy gracze potrafili całkiem odpuścić rywalowi boczne sektory boiska zagęszczając środek i robili na tym świetne wyniki. Nie wiem ile w tym prawdy, ale póki sam się nie przekonam, nie będę wiedział.
Potwierdzam. Grając kiedyś, jeszcze na wcześniejszych wersjach, ustawiałem drużynę na wąsko ustawioną czwórkę obrońców, defensywnego pomocnika, dwójkę środkowych, ofensywnego pomocnika i dwójkę napastników. Bardzo wąsko, bardzo szybko, krótka piłka. Na pewnym etapie ta taktyka wyewoluowała w coś podobnego do systemu Allegriego, tylko ja to stworzyłem jakieś dwa lata temu. :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2011, 20:32

W takim układzie zawężenie samej płyty boiska dałoby wymierny efekt.

Lazio prowadzę już dziesiąty sezon. Serie A pozamiatana, klub okazał się być ukrytą maszynką do robienia pieniędzy. Dzięki renomie fatalna na początku średnia frekwencja wynosiła w sezonie 2016/2017 bez mała 60 tysięcy. W dodatku ceny biletów mam po Milanie najdroższe w Serie A (nie mam na to wpływu) Na propozycję bycia klubami filialnymi zgodziły się takie ekipy, jak Cagliari, Parma czy Bari. Trochę się już wypalam w Rzymie, ale na pewno dogram do 2023 roku, wtedy kończy się spłata przez klub pożyczki rządowej. Co prawda 875 tysięcy euro miesięcznie nie jest przy moich obrotach sumą odczuwalną, ale... co sezon w magiczny sposób znikają mi pieniądze ze sprzedaży praw do transmisji, a mówimy tu o 70 milionach euro :x Myślę że ta pożyczka ma z tym związek, lub jest to kolejny już bug gry.

Obrazek

Taki rodzynek to prawdziwa rzadkość 8)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 cze 2011, 21:03

Zamówiłem sobie FM'a 09 na allegro. Mam pytanie co do tej wersji. Czy podstawowa wersja(bez żadnych) łatek ma jakieś błędy :?: Czy można grać śmiało bez łatek :?:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 21:05

Sciagnij lepiej latke,bo cholera wie co sie wydarzy. 9.3.0,a potem 9.3.1. <<< dzieki tej drugiej bedziesz mogl grac bez plyty.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 cze 2011, 21:48

Ludzie czemu wy bawicie się w stare wersje?Sentyment sentymentem,ale bez przesady...

FM 2011 jest jak do tej pory chyba najbardziej realistyczny z całej serii - agenci i możliwości interakcji z zarządem/zawodnikami wybijają ta wersję ponad 09 czy 10...chociaż nie jest pozbawiony błędów czy irytujących i nierealistycznych sytuacji - na mojej karierze ACM (na trzeciej łatce):

- Pato NIE jest liczony jako wychowanek Milanu do pucharów (mimo statusu wyszkolony w klubie - tyle że ma 0-21 zamiast 17-21 - ewidentnie bug),
- włoski paszport Ganso (błąd resercherów),
- brak paszportu EU Lameli (błąd resercherów),
- tragiczny poziom regenów w niektórych krajach,w tym niestety w Polsce,
- takie kwiatki jak 28-letni Messi (6x ZP pod rząd!!!) przechodzący na prawie Bosmana (!!!) do Milanu w sezonie 2016/2017...w Barcy miał ponad 300k na tydzień,u mnie zgodził się na 180...rozumiem,że Milan zdobył 6x LM pod rząd,ale reputacja Barcy nadal jest globalna...poza tym wychowanek,legendarny gracz klubu,w rubryce ulubiony klub Barca,Katalończycy w świetnej kondycji finansowej i z sukcesami sportowymi (leją Real aż miło) i taki kwiatek...z realizmem ma to tyle wspólnego co...
- brak zaliczenia do trofeów olimpijskich medali (biografia jak i galeria sław),
- nadal nie naprawiony bug z cierpliwością brazylijskiego ZPN - potrafią wywalić trenera z powodu remisu (!!!) w meczu Pucharu Konfederacji (!!!) mimo zapewnionego awansu z grupy.Bezsens.

Ale ogólnie grać się da - tylko te 1 miejsce dla gracza spoza UE we Włoszech boli jak diabli,ale powoli przymierzam się do jakiegoś klubu z Premiership (jak u Salasa syndrom wypalenia - mój obecny Milan to samograj - po 2 światowej klasy graczy na 1 pozycję,średnia wieku 23 lata,w drużynie U-20 aż roi się od nowych Vierich etc.)...może Newcastle?Tylko z drugiej strony te porąbane pozwolenia o pracę...a Hiszpania to już w ogóle odpada (rejestrowanie 25 graczy prze sezonem i tylko 3 spoza EU)...a może Ameryka Płd?W sumie Copa Libertadores jeszcze nigdy nie zdobyłem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”