Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 539

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 mar 2011, 19:10

Powiedz mi tylko dlaczego sędzia nie miał popatrzyć na tą ranę?Sam sobie Nani ją zrobił zębami?
Dlatego, że jakby sobie Nani ją nabił przypadkiem drugim butem przy czystym wejściu, to sędziego nic nie powinno to obchodzić. Albo gdyby złamał sobie nogę będąc szklanym jak Carson czy ktoś inny. Pato kilka razy łamał się przypadkowo i musiał schodzić z boiska przy niegroźnych wejściach, po czym pauzował nawet kilka tygodni, czy to by miało oznaczać, że lekko w niego wchodzący gracze mają wylecieć z boiska?
Zawsze uważałem, że sędziego efekty wejść nie powinny interesować, jeśli widzą wejście samo, i cieszę się, że tu nie spojrzał na ranę i nie kierował się nią przy podejmowaniu decyzji.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 mar 2011, 19:11

Wilmore pisze:
Jeszcze raz zobaczyłem na tą sytuację i zauważyłem, że ten ''sędzia'' ani razu nie spojrzał na nogę Naniego - pełny profesjonalizm...
To mi się akurat podobało, bo efekt wejścia nic nie powinien zmieniać - ostre wejście, jeśli nie kończy się kontuzją, i tak powinno być karane czerwoną kartką. Z drugiej strony łagodne, przy którym jakimś cudem ktoś się połamał, nie powinno być karane za przypadkowy efekt, tylko za intencje piłkarza. Więc dobrze, że tu mu wystarczył widok wejścia, nie jego skutki.
Czyli teoretycznie rzecz biorąc - zawodnik A łamie zawodnikowi B nogę, ale sędzia tego nie widzi, to zawodnik A nie dostaje czerwieni, nawet gdy noga zawodnika B jest nienaturalnie wygięta. Najlepiej załóżmy arbitrom na oczy coś takiego jak mają konie, żeby ograniczyć ich widoczność do minimum, a broń boże żeby na sfaulowanego zawodnika nie patrzył.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 mar 2011, 19:17

Czyli teoretycznie rzecz biorąc - zawodnik A łamie zawodnikowi B nogę, ale sędzia tego nie widzi, to zawodnik A nie dostaje czerwieni, nawet gdy noga zawodnika B jest nienaturalnie wygięta.
Brednie. Takie zdarzenie muszą zobaczyć boczni albo on sam. Nie raz widziałem piłkarzy, którzy sobie robili krzywdę jakimś startem, złym ułożeniem stopy - to co, sędzia tego nie zobaczy, piłkarz ma uraz i trzeba dać kartkę?
Sędziowie powinni karać wejścia, nie efekty, bo są różni gracze i takiemu Gattuso wejście Carraghera by nie zrobiło krzywdy, a Pato pewnie by amputowali nogę, a kara za samo wejście powinna być identyczna.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 mar 2011, 19:20

MGiggs pisze:Obrazek
Obrazek
coś chyba podjechane te zdjęcie photoshopem bo na tym jakoś aż tak tragicznie nie wygląda.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 mar 2011, 19:22

Wilmore pisze:
Czyli teoretycznie rzecz biorąc - zawodnik A łamie zawodnikowi B nogę, ale sędzia tego nie widzi, to zawodnik A nie dostaje czerwieni, nawet gdy noga zawodnika B jest nienaturalnie wygięta.
Brednie. Takie zdarzenie muszą zobaczyć boczni albo on sam. Nie raz widziałem piłkarzy, którzy sobie robili krzywdę jakimś startem, złym ułożeniem stopy - to co, sędzia tego nie zobaczy, piłkarz ma uraz i trzeba dać kartkę?
Sędziowie powinni karać wejścia, nie efekty, bo są różni gracze i takiemu Gattuso wejście Carraghera by nie zrobiło krzywdy, a Pato pewnie by amputowali nogę, a kara za samo wejście powinna być identyczna.
Sędzią widzi faul Carraghera na Nanim, Portugalczyk leży na ziemi - arbiter nawet nie popatrzył co mu się stało, po czym jest zdjęcie gdzie ma rozciętą nogę - twoim zdaniem Nani wyjął nóż i sam sobie ją rozciął? :haha:

Arbiter powinien brać pod uwagę efekty faulów przy dawaniu kartek, takie jest moje zdanie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 mar 2011, 19:40

twoim zdaniem Nani wyjął nóż i sam sobie ją rozciął?
Nie zabawiaj się w Salasa i nie wymyślaj bzdur, których nie powiedziałem, ani nie komentuj tego, co wymyślisz.
Nie, nie uważam, że sam sobie rozciął nogę, nawet nie chcę myśleć, skąd to wytrzasnąłeś.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 mar 2011, 19:43

Wilmore pisze:Nie zabawiaj się w Salasa i nie wymyślaj bzdur, których nie powiedziałem, ani nie komentuj tego, co wymyślisz.
Wilmore, hamuj się trochę chłopcze bo naprawdę za bardzo ostatnio obrosłeś w piórka :| Peace.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 mar 2011, 19:47

Jakie sa diagnozy lekarzy? co w ogole mu sie stalo? Zlamanie? Dziura w meisniu czy co?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 mar 2011, 19:53

Wilmore,zawodnik The Reds wchodzi w goleń zawodnika,sędzia to widzi i daje żółta gdy Nani ma rozpier... noge.Dowd jest słabym arbitrem.

Przez 2 mecze powinnismy grać długi okres w przewadze 1 gracza ale sędziowie byli ślepi. Choć pewnie się nie znam i jakiś oszołom mi wytłumaczy że wejscie to nie było na czerwoną .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 mar 2011, 19:56

MGiggs
Ale ja nigdzie nie oceniam jego postawy czy decyzji przy tym konkretnym wejściu, tylko stwierdzam, że w tej jednej sytuacji moim zdaniem nie powinien był sądzić Carraghera przez pryzmat efektu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 mar 2011, 19:57

MGiggs, czy ktokolwiek powiedział, że to nie było wejście na czerwoną?

Rozumiem, że Nani cierpiał, bo taki atak na nogę bez wątpienia był bolesny, ale po jaką cholerę odstawiał ten teatrzyk?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 mar 2011, 20:08

Daaaamian pisze:MGiggs, czy ktokolwiek powiedział, że to nie było wejście na czerwoną?

Rozumiem, że Nani cierpiał, bo taki atak na nogę bez wątpienia był bolesny, ale po jaką cholerę odstawiał ten teatrzyk?
Bo durny sędzia nawet nie spojrzał na rozciętą nogę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 mar 2011, 20:23

Arwin sugerujesz jakis absurd. Jezeli dajmy na to Zlatan zostanie mocno kopniety w penisa to sedzia ma obowiazek go zobaczyc i dotknac zeby okreslic moc faulu? Przyklady mozna mnozyc ale po jakiego? Sedzia na tyle okreslil sytuacje ze pozwolil wejsc lekarzom a sam juz wiedzial przy faulu jaki da kartonik. Efekt faulu nie powinien miec znaczenia.
Dziwne tez bylo zachowanie samego poszkodowanego ktory po tym faulu pajacowal.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 mar 2011, 20:27

Odstawił teatrzyk bo w 2 meczu nas kosza na czerwone a sędzia udaje że sędziuje,Carra mu chciał złamać noge tym wejściem,najlepiej jakby wstał i dał mu w morde.Gdyby Keane grał dalej w MU to Carra sam by poprosił o czerwoną.Drugi mecz z Wam kiedy atakujecie kości naszych graczy, kolejny mecz gdzie sędzia nie daje rywalowi czerwonej.
Damian Ty zamiast przepraszać za Care, pisać o debilstwie Dowda piszesz o poszkodowanym? :mrgreen: Ja sie Naniemu nie dziwie, ja na jego miejscu kosztem zwieszenia bym nie wytrzymal i dał po mordzie.Uwielbiam ostra gre ale nie takie wslizgi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”