Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 539

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 lip 2016, 10:58

Porazka rezerwistow z Melbourne.

Najbardziej podobal mi sie chyba Theo. To prawdziwy pociag na tej lewej stronie. Nie dosc, ze jest bardzo szybki, to jeszcze niesamowicie silny i naprawde dobrze wyszkolony technicznie. Powoli rodzi sie nam godny nastepca Filipe.

Dobre wrazenie zrobil na mnie tez Caio, ktory stylem gry przypomina troszke Saula. Niezle wypadl takze Amath, choc w jego grze jest sporo chaosu i przydaloby sie go wypozyczyc gdzies do Segunda, zeby ogral sie na jakims porzadniejszym poziomie.

Zdecydowanie wiecej oczekiwalem po Santosie Borre, ktory tym wystepem raczej na pewno nie wkupil sie w laski Cholo. Tu tez wypozyczenie konieczne.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2474

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 31 lip 2016, 11:05

http://www.transfermarkt.de/caio/profil/spieler/420064 widzę że Caio to nowy nabytek w miarę, od lutego i urodziny dziś ma;p

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 31 lip 2016, 23:51

Troche mi ulzylo, choc Gameiro byl chyba ostatnia opcja jesli chodzi o napastnika, o ktorej bym pomyslala- w sensie, ze Atleti siegnie akurat po tego grajka- a tu prosze. Z jednej strony dobrze, ze sie wreszcie skonczyla niepewnosc, poza tym Kevina zawsze lubilam, uwazajac go za swietnego zawodnika. Ale z drugiej...mam wrazenie, ze to transfer spozniony o kilka sezonow- podobnie, jak Gaitan...co oczywiscie nie znaczy, ze zle na tym wyjdziemy. Jednak tak samo myslalam rok temu, kiedy przychodzil do nas Jackson, swietny grajek i marzyl mi sie, ale przychodzi nieco za pozno. I tez sie wydawalo, ze mamy mega sklad, powalajacy na lopatki a jak wygladal sezon sami wiemy najlepiej :wink:

Choc w przypadku Antosia Griezmanna fakt, ze on przyszedl tez nieco pozniej (jako, ze mowilo sie o nim duzo, duzo wczesniej) w niczym nam nie zaszkodzil , dlatego tez wypada odrzucic watpliwosci i starac sie odetchnac z ulga, ze kompletujemy kadre i niech ona bedzie jak najbardziej optymalna i majaca na uwadze czasy, kiedy wejdzie w zycie ban transferowy.
Mamy dwoch Francuzow, jest jeszcze Torres, skrzydla w postaci Gaitana i Carrasco plus reszta zawodnikow grajaca regularnie w ubieglym sezonie- mozna by rzec- obfitosc- przynajmniej Cholo ma z czego wybierac i starac sie jakos zgrac to wszystko ze soba.

A Vietto na wypozyczeniu to opcja najlepsza z mozliwych, dobrze, ze nie sprzedalismy go poki co ostatecznie, bedzie czas sie namyslic, oby to jednak nie odbilo sie niepomyslnie na losie zawodnika, ktory- jakkolwiek by nie wypadl w Atleti- zasluguje na to, zeby pokazac, co naprawde potrafi.

Kompletnie sobie nie wyobrazam, poki co, nadchodzacego sezonu. Chyba za duzo bylo oczekiwan, przypuszczen, nadziei itp. przez dwa ostatnie lata no i proby i zmiany, najpierw z Mandzukiciem, potem z Jacksonem.
A zawiedzionych nadziei w zwiazku z LM nawet nie chce wspominac, choc trzeba przyznac, ze sukces, ktory Atleti udalo sie osiagnac przez ostatni czas jest faktem, niezaleznie od tego, ile czego przegralismy, nie zdobylismy itp.
Najlepiej byloby przystapic jesienia do nowego sezonu jako do jednej wielkiej niewiadomej, bez zadnych konkretnych nadziei i...czekac czym nas Rojiblancos zaskocza :wink: Ale chyba tak sie nie da.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 sie 2016, 15:05

Vietto juz strzela dla Sevilli. Calkiem fajna bramka.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2474

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 sie 2016, 20:48

http://www.transfermarkt.de/theo-hernan ... ler/339808

Theo Hernandez wypożyczony do Deportivo Alaves. Już w 1 kolejce jest mecz Atletico-deportivo więc może szybko kolegów spotkać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 sie 2016, 19:07

Jedenastka na Crotone: Oblak, Vrsaljko, Godín, Savic, Filipe, Tiago, Gabi, Saúl, Thomas, Borré y Torres

Bede uwaznie przygladal sie Santosowi Borre, ktory slabo spisal sie z Australijczykami, ale potencjal na pewno ma. No i w drugiej polowie nieoficjalnie zadebiutuje zapewne Gaitan.

Transmisja od 19:45 na oficjalnym kanale Youtube La Liga <<<

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 sie 2016, 22:18

Musze przyznac, ze Gaitan tymi 45 minutami zaostrzyl mi apetyt na swoja gre w sezonie ligowym. Gol + kilka efektownych dryblingow i podan. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 sie 2016, 21:03

Mecze towarzyskie nie napawaja zbytnim optymizmem delikatnie mowiac. Chlopaki jeszcze chyba na wakacjach. Oby to byla juz zupelnie inna ekipa za tydzien z Alaves.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 19 sie 2016, 23:34

Nie ogladalam zadnego ze spotkan pretemporady, wiec pierwszy mecz ligowy bedzie dla mnie tak naprawde "na swiezo" i pierwsza okazja zeby zobaczyc "nowe" Atleti na ten sezon. Wakacje jakos minely pod wzgledem braku czasu i trudno mi uwierzyc, ze juz czas i wszystko zaczyna sie od nowa :wink: Bardzo jestem ciekawa, jak to wszystko bedzie wygladac, ale i troche sie boje. Mamy nowe nabytki, mamy mocny sklad ale wiemy doskonale, ze wszystko musi przebiegac tak, zeby ekipa sie zgrala ze soba- inaczej nie ma co myslec o sukcesach. Oby. Kilka pierwszych spotkan da pewnie jakies pojecie, czego mozemy sie spodziewac, choc warto pamietac, ze w zeszlym sezonie na polmetku wydawalo sie, ze jestesmy w zasadzie przegrani a co bylo od drugiej czesci pamietamy :)

Pozostaje czekac z niecierpliwoscia na niedzielne spotkanie.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 sie 2016, 15:18

mecz u siebie z cieniasami,a cholo jak zwykle wystawia 4 SRODKOWYCH pomocnikow (tak wynika z ustawienia na ostatnim treningu)-za atak ma odpowiadac skrzydlowy carrasco i gameiro
rozumiem,ze poczatek sezonu,brak zgrania,ciezkie nogi,ALE jak nie w takim spotkaniu to kiedy i z kim zagrac ofensywniej ?
za miesiac w 5 kolejce na camp nou z barcelona ?
gaitan fajnie prezentowal sie w pretemporadzie a zacznie mecz na lawce...

podobno jest zainteresowanie vitolo z sevili-klauzule ma 25 mln euro - http://futbol.as.com/futbol/2016/08/20/ ... 41124.html
pilkarz w typie cholo-dobry w ofensywie, z kapitalna technika uzytkowa,ale i nie zapominajacy o defensywie-bardzo wybiegany i wytrzymaly
jestem na tak !

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 20 sie 2016, 16:03

jordan20 pisze: rozumiem,ze poczatek sezonu,brak zgrania,ciezkie nogi,ALE jak nie w takim spotkaniu to kiedy i z kim zagrac ofensywniej ?
taka taktyka, co poradzisz. U Cholo Arda grał 'na skrzydle', a u Lucho 'w środku' pomocy. Ten sam piłkarz, ta sama charakterystyka. Fajnie wyglądają obrazki z uśrednionymi pozycjami graczy po meczu Atletico. Trzech z czwórki pomocników + dwójka napastników stoi bardzo blisko siebie po jednej ze stron boiska, z reguły tam, gdzie w obronie przeciwnika są większe dziury. Myślę, że nawet goniąc wynik nie zmieniłby ustawienia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 sie 2016, 16:11

Co zrobisz, nic nie zrobisz. Tez marzylo mi sie ofensywne trio w przodzie Gaitan & Gameiro & Carrasco/Correa, ale dla Cholo gra dwoma typowymi skrzydlowymi to ryzyko porownywalne do gry bez bramkarza.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 20 sie 2016, 16:16

Lepiej wystawić na dziesiątce jednego zawodnika i kazać mu grać na obu skrzydłach :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 sie 2016, 21:24

Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Filipe - Saul, Gabi, Tiago, Koke - Carrasco - Gameiro

Nom, bez niespodzianek. Po 1-0! ;)

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 21 sie 2016, 22:30

Cholo zdaje sie cos mowil ostatnio na temat gry srodkowymi pomocnikami, zreszta nie od dzis wiadomo, ze taka taktyke lubi nasz trener, co nie znaczy, ze wszyscy kibice sie z nim zgadzaja :wink: Chyba troche zapomnialam, jak to jest ogladac grajace Atleti na zasadzie "nuda, nuda...gol" :mrgreen:

Mimo wszystko mam nadzieje, ze potencjal ofensywny, ktorym dysponujemy dzieki transferom- zacznie jednak byc wykorzystywany...pytanie tylko kiedy.

Btw, zaczal sie sezon, trudno mi w to uwierzyc, jak dotad ciagle bylam myslami w koncu maja :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”