Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 540

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2009, 16:09

Arszawin w kwietniu:

Asysta z Boro - 90 min
4 bramki z Liverpoolem - 90 min
Chelsea - 15 min
Asysta i gol z Wigan - 90 min
Manchester City - 90 min

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2009, 21:44

A tymczasem przed meczem z Chelsea złe wieści.

Clichy wypadł do końca sezonu, a Arshavin ma grypę i jego występ stoi pod znakiem zapytania.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2009, 23:15

Pewnie załapał od Veli :mrgreen: :mrgreen:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 08 maja 2009, 11:21

Theo podpisał nowy długoterminowy kontrakt :beer: :jupi:

Adebayor powiedział że na 100% zostaje, także wątpliwości pozostały tylko przy Robinie z najważniejszych graczy. :chill:

Nie wiem skąd pogłoski o słabości Ade. Jak gra sam w ataku i zejdzie do boku po piłkę a nikt nie zajmie jego pozycji, nikt nie wybiegnie do zagrania tylko stoją i patrzą co Togijczyk zrobi, to komu ma podać? :lol: Do najbliższego żeby piłki nie stracić. :]

Co do transferów to oczywiście że do ataku i na boki pomocy czy obrony nikogo nie trzeba. Problemem tego sezonu był środek. I nie ma wątpliwości, że stoper wysokiej klasy to konieczność.

Sezon dla nas się już skończył, więc jak dla mnie to mogą grać rezerwami :mrgreen: i nawet Andrzeja sobie odpuścić co by go za mocno nie przemęczać. Także Robinowi można dać odpocząć, w związku z jego problemami z pachwiną.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 maja 2009, 11:34

Logan pisze:Co do transferów to oczywiście że do ataku i na boki pomocy czy obrony nikogo nie trzeba. Problemem tego sezonu był środek. I nie ma wątpliwości, że stoper wysokiej klasy to konieczność.
Do tego to już doszliśmy kilka stron temu :wink: Stoper i jeśli Wenger uzna za konieczne to także dobry defensywny pomocnik. W tym drugim przypadku ciężko będzie jednak o zakontraktowanie fachowca najwyższej klasy. Kiedyś fieldy wspominał, że taki Essien byłby idealny, ale bajek tu raczej pisać nie będziemy.

Co do obrony kilka typów już podałem i podtrzymuje, że celem numer 1 powinien zostać ktoś z pary Lescott - Jagielka. Zadanie trudne do wykonania, ale w mojej ocenie możliwe. Zresztą kto wie kogo Wenger ma na oku. Może znowu wyciagnie jakiegoś asa z kapelusza :think:

btw, atmosfera na wtorkowym meczu ... właściwie przed meczem przednia. Szkoda, że po 10 minutach wszystko poszło się kochać, bo liczyłem, że będę mile zaskoczony. Odpadliśmy, bo byliśmy zdecydowanie słabsi i z tym się można pogodzić. Jakby nas jednak sędzia skręcił tak jak ten Norweg czy Duńczyk Chelsea to ...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2009, 11:36

Z jednej strony tak, aczkolwiek nie chciałbym w meczu np. z United widzieć rezerw, bo kolejne upokorzenie mi niepotrzebne
Logan pisze:Theo podpisał nowy długoterminowy kontrakt
Pysznie, druga w ostatnich miesiącach, po sprowadzeniu Arsha znakomita wiadomość.
Duch pisze:Kiedyś fieldy wspominał, że taki Essien byłby idealny, ale bajek tu raczej pisać nie będziemy.
no tak, nawet zaznaczyłem że to moje marzenie, a nie realna ocena sytuacji. nie oszukujmy się, Essie nie przyjdzie :D

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 08 maja 2009, 12:14

essien nie przyjdzie ale jest kilka nazwisk co do których myślę , że mogłyby się pojawić na emirates . Moje propozycje to :
- Lorik Cana
- Raul Albiol ( myślę ze jest do wyciągnięcia z valencii )
- Xabi Alonso

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 maja 2009, 12:19

Albiol to obrońca :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 08 maja 2009, 12:22

doskonale o tym wiem :D ale to była moja ogólna propozycja dot. wzmocnień . Umówmy się obrona Arsenalu do najsilniejszych na świecie nie należy a Hiszpan by się tam na pewno przydał

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 maja 2009, 12:23

Killerbean pisze:Moje propozycje to :- Lorik Cana- Raul Albiol ( myślę ze jest do wyciągnięcia z valencii )- Xabi Alonso
Z tej trójki tylko Alonso mnie przekonuje, a wątpie żeby Benitez pozwolił mu odejść do zespołu, z którym w przyszłym sezonie Liverpool będzie walczył o czołowe lokaty. Chyba jedynie jakaś wielka oferta ze strony Kanonierów mogłaby go nakłonić do zmiany zdania, a wiadomo, że Wenger takiej kasy na stół nie wyłoży.

Szkoda, że Frings nie jest młodszy, bo chętnie bym go zobaczył w koszulce Arsenalu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 maja 2009, 12:37

Co do obrońcy - zgadzam się, że Lescott pozytywnie wpłynąłby na Waszą formację obronną, ale czy to jest zawodnik, który potrafi zrobić aż taką różnicę...
Inna sprawa, że nie ma zawodnika z nazwiskiem na środek defensywy, którego moglibyście kupić. Być może warto spenetrować rynek wschodni, bo ostatnio całkiem nieźli defensorzy tam się pojawiają. My kupiliśmy Vidica, Benek wyrwał Skrtela i były to strzały w dychę.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 08 maja 2009, 12:41

Duch pisze:
Logan pisze:Co do transferów to oczywiście że do ataku i na boki pomocy czy obrony nikogo nie trzeba. Problemem tego sezonu był środek. I nie ma wątpliwości, że stoper wysokiej klasy to konieczność.
Do tego to już doszliśmy kilka stron temu :wink:
Nie mogę się doczekać tych transferów :P
Duch pisze: Stoper i jeśli Wenger uzna za konieczne to także dobry defensywny pomocnik.
Ja na miejscu Wengera sprzedałbym Silvestre, Gallasa i Senderosa. Zostałby Toure i Djourou. A sprowadziłbym Sakho i jakiegoś doświadczonego od razu do pierwszego składu. To oczywiście nierealne, ale byłby to całkiem fajny scenariusz.

Może Lescott, może Ivanović, który wrócił na ławkę w Chelsea... Spokojnie można (trzeba) wydać te kilkanaście mln.

Co do DMa to pisałem wcześniej co o tym myślę, ale ostatnio coś zaczynam mieć mieszane uczucia w tej kwestii... Jedno jest pewne - Denilson z Songiem zrobili spory postęp w tym sezonie i na pewno szkoda to zmarnować.
fieldy pisze: Pysznie, druga w ostatnich miesiącach, po sprowadzeniu Arsha znakomita wiadomość.
Arszawin ma świetne satystyki i przebłyski :P Ale jeśli chodzi o grę to z tym róznie bywa, ale tego trzeba było się spodziewać. Najważniejsze dla mnie jest to, że Andriej sam się wypowiada że chce być więcej "pod piłką", więcej tworzyć grę. I właśnie ja też na to z jego strony bardzo liczę. IMO to co widzimy w tym sezonie to małe miki, przy tym co zobaczymy w przyszłym sezonie. :)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 08 maja 2009, 12:42

nie to zebym chcial zeby wam transfery wypalily :boruta: ale imo przydalby sie wam ktos taki jak senna :)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 08 maja 2009, 13:25

Senna bylby idealny ale Wenger juz sie niedawno wypowiedzial, ze szkoda mu bylo latem kupic klasowego DMa bo nie chcial zepsuc kariery Denilsonowi i Songowi. Niestety najwazniejszym priorytetem tego klubu nie sa trofea. Tu nie chodzilo o to ze klubu nie bylo stac wydac te 20 czy 15 mln.

Przetlumaczona wypowiedz Wengera o letnich transferach w tym roku.

"Nie myślę jeszcze o tym. W głowie mam tylko mecz z United. Drużyna nie przegrała od 21 spotkań w lidze, ale doznała klęski w meczach o jakąś stawkę. Oczywiście to daje dużo do myślenia."

"Wszyscy mówią, że brak nam doświadczania. Może mamy młody zespół, ale tkwi w nim spory potencjał. Jesteśmy w stanie rywalizować na najwyższym szczeblu rozgrywek. Mimo wszytko drużyna zasługuje na wielkie brawa za to, że dotarła tak wysoko. Taki zespół jak Manchester perfekcyjnie wykorzystuje błędy przeciwników. A co do Ronaldo to bez wątpienia najlepszy piłkarz grający w Europie."

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 08 maja 2009, 16:31

Senna bylby idealny ale Wenger juz sie niedawno wypowiedzial, ze szkoda mu bylo latem kupic klasowego DMa bo nie chcial zepsuc kariery Denilsonowi i Songowi. Niestety najwazniejszym priorytetem tego klubu nie sa trofea. Tu nie chodzilo o to ze klubu nie bylo stac wydac te 20 czy 15 mln.
Dziwne podejscie , tymbardziej ze zarowno do walki w PL o podium jak i do LM potrzebni sa zmiennicy, a jestem pewien ze nic by sie nie stalo gdyby Song czy Denilson zagral te 5 spotkan mniej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”