Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 540

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 mar 2011, 20:35

Ja to w ogóle myślę że Damian to powinien wydać jakieś oświadczenie, wysłać każdemu przeprosiny na pw, Naniego odwiedzić w szpitalu i oddać swoje dzieciaki do adopcji. 90% winy za ten faul ponosi Damian.

A tak poza tym to faul był na bordową, a nie czerwoną.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 mar 2011, 21:14

Dziwne tez bylo zachowanie samego poszkodowanego ktory po tym faulu pajacowal.
Miałeś kiedyś na boisku jakąś groźna kontuzję? Człowiek jest w szoku i potrafi zachować się dziwnie. Naprawdę.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 mar 2011, 21:36

Sammyy pisze:(...) i oddać swoje dzieciaki do adopcji.
Wara od dzieci. :lol:

MGiggs, mam przepraszać za Carraghera? Wystarczy, że Jamie sam poszedł po meczu do szatni United i przeprosił Portugalczyka. Poza tym, czemu mam nie pisać o poszkodowanym? Nie zapominaj, że przez takie idiotyczne zachowanie Nani mógł pogorszyć swoją sytuację i zapewnić sobie dłuższą przerwę w grze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 mar 2011, 21:50

Już pisałem czym mógł być spowodowany ten "teatrzyk", więc nie będę się powtarzał. Zamiast jednak o tym gadać to zobaczcie sobie na zachowanie Kuyta, który jeszcze miał czelność, żeby podejść i coś psioczyć na Naniego (cała zawierucha zaczęła się właśnie od Holendra). Scholes i tak zachował się spokojnie, bo na jego miejscu bym chyba bardziej impulsywnie zaregował. Gość leży z dziurą w nodze, a jeszcze jakiś kajtek się do niego dopierdala. Żenada. Zauwazcie również jak wyglądało reakcja naszych w stosunku do Carry. Nic, nie było głupawego obskakiwania i próby linczu. I porównajcie to do tego co się działo jak sfaulował Rafael.

Zamiast czepiać "teatrzyku" gościa, który jest w ewidentnym szoku warto popatrzeć jeszcze obok. Bo dziwne zachowanie gościa widzącego w swojej nodze dziurę zrozumieć mogę, ale za nic w świecie nie mogę wytłumaczyć zachowania co niektórych scousersów. Zresztą nie po raz pierwszy. Dziękuję.

Jako, że w ostatnich dniach nie miałem zbytnio czasu na śledzenie newsów to teraz nadrobiłem kilka załęgłości. I co widze? Tradycyjnie Blatter się dopieprzył :lol: Czemu milczał w wielu innych podobnych kwestiach? Wypowie się o Carragherze ? :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2011, 9:14

Ma ktoś filmiku z sytuacją Rafaela? Bo czytam, że Maxi chwilę przed wslizgiem Brazylijczyka powinien wylecieć za faul na nim, a Suarez ponoć w tym całym kotle też zasłużył sobie na wyjazd. Oglądając mecz jakoś chyba to przeoczyłem, więc chętnie zobaczę raz jeszcze.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 mar 2011, 9:43

Miałeś kiedyś na boisku jakąś groźna kontuzję? Człowiek jest w szoku i potrafi zachować się dziwnie. Naprawdę.
Tylko to dziwnie prawdopodobnie wplynelo na zachowanie Kuyta. Odwroce kota ogonem i na miejscu holendra pouczylbym Naniego cos w ten desen... jak cie boli to lez a nie fikasz jak mlody bozek. Jego reakcja po brutalnym faulu przeslonila obraz bardzo ostrego wejscia. Proponuje troszke umiaru i obiektywnosci.
Bo czytam, że Maxi chwilę przed wslizgiem Brazylijczyka powinien wylecieć za faul na nim
taa i dostac bana na caly sezon? zolta kartka tak jak pisalem wczesniej i nic wiecej.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 mar 2011, 10:18

i co z tym Nanim? sa juz jakies diagnozy ? ma ktoś zdjecie jak wygladala ta dziura w nodze?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2011, 10:46

Tylko to dziwnie prawdopodobnie wplynelo na zachowanie Kuyta. Odwroce kota ogonem i na miejscu holendra pouczylbym Naniego cos w ten desen... jak cie boli to lez a nie fikasz jak mlody bozek. Jego reakcja po brutalnym faulu przeslonila obraz bardzo ostrego wejscia. Proponuje troszke umiaru i obiektywnosci.
Obiektywności? Kto może się zatem dzisiaj wstydzić za swoje zachowanie? Nani, który był w szoku (spytałem się czy miałeś kiedykolwiek na boisku jakąś groźną kontuzję, bo mógłbyś zrozumieć Portugalczyka. Początkowo nawet mógł nie czuć wielkiego bólu) i zachował się jak zachował, czy kajtek, który zaczepiał Portugalczyka leżącego z dziurawą nogą? Naprawdę, szkoda słów. Jeszcze brakuje tego, żeby przeciwnik łamał ci nogę brutalnym faulem i miał do ciebie pretensje o to, że ty masz pretensje :lol:

Czepianie się Naniego po tym wszystkim jest chore. Świat jest chory.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2011, 11:05

nie mam co prawda skrótu, bo nie szukałem, ale pamiętam sytuację i Maxi raczej na czerwo nie zasłuzył, chciał go zatrzymać i trafił go w udo korkami, Rafael pobiegł dalej i faulował Lucasa. Pewnie to wejście Maxiego miało duży wpływ na reakcję Rafaela. Potem jak Dowd zawołał Rafaela, ten mu pokazywał ślad na udzie, ale Dowd był niewzruszony, ale nie ma się co dziwić, jak nie zrobiła na nim wrażenia dziura w nodze Naniego

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2011, 12:03

http://www.101greatgoals.com/videodispl ... d-8693999/

6:50 widać jak Maxi trafia Rafaela

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2011, 12:36

Reakcja Naniego była jak najbardziej normalna, i tylko ktoś z kompleksem United może pieprzyć takie głupoty jak co niektórzy(pozwólcie że polecę tak Enjoy'sem 8) ). Facet został brutalnie sfaulowany, liczy, na to, że przynajmniej drwal który mu to zrobił zostanie ukarany, patrzy na sędziego a ten wyciąga żółtą kartkę, to jego reakcja jest naturalna, pokazuje debilowi w czarnym stroju przedewszystkim na jakiej wysokość był faul, co ma fundamentaltne znaczenie, a potem dopiero co mu się stało.

Wszak to nie pierwszy przypadek, sięgam pamięcia wstecz i szukam na Youtubie, zdarzenia z derbów Warszawy ja wiem kiedy :think: końcówka lat 90-tych wejście Tomasza Ciesielskiego w Czarka Kucharskiego. Kucharski miał podobną ranę, i również pokazywał sędziemu który dał Ciesielskiemu żółtko co mu się stało, a na koniec widząc, że idiota pozostanie idiotą, przypierdzielił piłką w łeb sędziemu. Cholera nie mogę nic znaleść na jutubie, w googlach też cieżko, no ale na pewno co poniektórzy pamiętają tą sytuację.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 mar 2011, 12:54

Pod wpływem stresu,wysiłku,emocji możesz nawet nie czuć bólu przy którym normalnie byś leżał i się zwijał. Widze że jeszcze ktoś ma czelność obwiniać o wszystko Naniego, faceta który chwile wcześniej mogł mieć po karierze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2011, 14:57

Obrazek

Ten faul powinien być stawiany na równi z brutalnym wejście Keanea w Haalanda. Im dłużej oglądam filmiki z wczorajszego zdarzenia tym bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. To nie jest piłka nożna jeśli nogi latają niemal na wysokości kolan. To już wejście Taylora w Eduardo było "bliższe" grze w piłkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2011, 15:02

Faul na czerwo, dobrze że go nie kopnął w tą nogę cała stopą, tyko korkami przejechał, bo pewnie nie byłoby co z nogi zbierać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”