Formula 1 - Strona 55

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Formula 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 wrz 2008, 10:26

Zapowiada się interesujący, historyczny (bo nocny) wyścig o GP Singapuru. Wielu podkreśla, ze być może będą to najbardziej wymagające zawody w sezonie, które dodatkowo zadecydują o końcowej klasyfikacji.
Ja liczę, że Kubica startujący z 4 pozycji, wykorzysta walkę Hamiltona z Raikkonenem na początku i wyskoczy za Massę :P
W kwalifikacjach widziałem kilka razy Lewisa, Kimiego i Vettela na ścianie okalającej tor, także nie powinno być źle :roll:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 23 paź 2008, 22:15

Co tu tak cicho? Niestety w między czasie Kubica stracił szansę na mistrzostwo, co jednak było do przewidzenia. Szefowie BMW skupiają się już na budowie bolidu na przyszły sezon. Pozostaje walka o 3 miejsce. Ciekawa też na pewno będzie walka o tytuł między Hamiltonem a Massą. Myślę, że tym razem Hamilton już głupio mistrzostwa nie straci, chociaż na swoim terenie Massa da z siebie 110% Pytanie tylko czy to wystarczy, wszak musi liczyć na dalszą pozycję anglika. Zapowiada się interesujący wyścig.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2008, 16:02

PubuśBubuś pisze:Co tu tak cicho?
Pojęcia nie mam, wszakże dziś ostatni wyścig sezonu.

Tak sobie myślę, że Kimi może darować sobie walkę o podium i dla dobra teamu skasować Hamiltona :lol:
są szanse na to ? Pewnie nie, ale mogłoby tak być, bo wtedy Kubicy podium nikt już nie zabierze.

A na serio, to chyba Kubica dziś wyleci na 4 miejsce, niestety. Żeby jeszcze to 13 miejsce w kw. było wypadkiem przy pracy - byłoby jak odrabiać, ale wydaje się, że bolid już rady nie daje.
Choć kto wie, może Kimi nie dojedzie do mety. Wąż z paliwem się urwie, albo coś :pray:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 lis 2008, 16:22

Też obawiam się o Kubicę. Sądziłem, że o niebo lepiej spisze się Hamilton i powalczy bezpośrednio z Massą, spychając na dalszą pozycję Fina. Tymczasem wygląda na to, że Raikkonen będzie ubezpieczał Brazylijczyka na 2. pozycji, bo nie ulega chyba wątpliwości, że dość szybko połknie Trulliego.

Z drugiej strony, kto wie czy to nie było celowe zagranie ze strony McLarena... Wiadomo, że Hamiltonowi wystarczy co najmniej piąte miejsce, więc możliwe, że nie chciał się pchać pomiędzy Ferrari, obawiając się właśnie scenariusza opisanego przez fieldy'ego (kutwa, jak to odmienić? :wink: ). Ma za plecami Kovalainena, który będzie dodatkowo gwarantem bezpieczeństwa i nie zdziwię się jeśli w pewnym momencie puści go przed siebie, by nie być za blisko Raikkonena.

McLaren praktycznie nie walczy już o zwycięstwo w klasyfikacji konstruktorów, bo odrobić 11 pkt graniczyło by z cudem, więc całkiem prawdopodobna jest wersja, że Hamilton zwyczajnie nie pchał się do przodu. Chociaż... może za dużo kombinuję. :lol:

Najlepiej gdyby spadł deszcz, mogłoby wszystko przetasować, dodatkowo łatwiej o błąd. Ktoś wie jak prognozy? Nie chce mi się szukać. :P :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8703
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2008, 18:00

kama_reda pisze:Najlepiej gdyby spadł deszcz
I sie wlasnie rozpadało, i start wyscigu przelozony o 10 minut :P

Do boju Hamilton i Kubica :twisted:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lis 2008, 18:43

cloner pisze:Do boju Hamilton
:badziewie:

niech jeszcze popada a bedzie niesamowiata koncowka

A Hamilton niech spier..... kuwa jedna

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lis 2008, 19:50

ja pie3rdykam, ja juz caly w euforii ze brytyjska menda obejdzie sie smakiem a tu Glock .........
ale emocje byly, taki scenariusz pfiu pfiu

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8703
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2008, 19:58

Brawo!! Duzo szczescia Hamiltona, ale taki sport :P Szkoda Kubicy, ale widac ze sporo mu brakowało. Jak sie nie potrafi minąć Sutila, to trudno marzyc o podium :wink: Trzeba zrobic lepszy bolid, Kubica swoim doswiadczeniem powinien walczyc juz o wyzsze cele :twisted:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 lis 2008, 19:59

czeher pisze:ja pie3rdykam, ja juz caly w euforii ze brytyjska menda obejdzie sie smakiem a tu Glock .........
ale emocje byly, taki scenariusz pfiu pfiu
Też już wychodziłem z siebie, że CHAM ilton znowu śmiesznie przegra majstra a tutaj taki farfocel na ostatnim zakręcie. Co tam w ogóle łajza Glock zroobił, że spadł aż o dwie lokaty?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 02 lis 2008, 20:01

czeher pisze:ja pie3rdykam, ja juz caly w euforii ze brytyjska menda obejdzie sie smakiem a tu Glock .........
Wielka szkoda, że Massa nie zdobył Mistrza Świata. Dobra była dezorientacja w sztabie Ferrari, gdy nie wiedzieli, że Glock został wyprzedzony i Hamilton skoczył na 5 pozycję :lol: . No cóż miałem nadzieje, że Hamilton nie zdobędzie tego tytułu.

Szkoda Kubicy, 4 miejsce w generalnej klasyfikacji to dobry wynik ale szkoda tego 3, które było cały czas tak blisko. Może w następnym sezonie kolesie z BMW bardziej się postarają w przygotowanie bolidu, tak aby Robert mógł stanąć na samym końcu na podium

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lis 2008, 20:02

Glock chyba pomylił gaz z hamulcem [*]

Nie spodziewałem się, że taki obrót sprawy może mnie aż tak zdenerwować (delikatnie mówiąc). Nie dość, że Robert stracił podium (tego akurat się spodziewałem) to jeszcze Massa przegrał majstra na ostatnich metrach [*]

#%$(*^)(*&_)&)%(* $%^#$^#

Polejcie mi...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2008, 20:04

Glock nie zmienił opon na przejściowe, a reszta tak, zabrakło ile ? 300 m?

Najbardziej szkoda ojca Massy, który z gigantycznej radości, w depresje chyba wpadnie, jakiś zawał jakiś mu sie przytrafi jeszcze czy coś :lol:

Cały wyścig trochę nudnawy, ale końcówka kapitalna, szkoda że Kubica też musiał zjechać w połowie wyścigu z wszystkimi po opony na suchą nawierzchnię, bo pewnie by obronił to 3 miejsce [z 8 chyba zjeżdżał].
Trudno się mówi, ale przynajmniej za rok będzie co poprawiać. Łatwiej poprawić 4 miejsce, niż 3 :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lis 2008, 20:12

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego Kubica nie startował normalnie tylko zjechał do boksów przed startem? Macie jakieś teorie? Myślałem, że przynajmniej nałożył suche buty, ale szybko się okazało, że nie :roll:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 lis 2008, 20:21

Pamiętacie jak Barrichello wywalczył jedyne w tym sezonie podium? To już wiecie ile zależy od opon. Z każdą minutą tor robił się bardziej mokry i Glock nie wytrzymał na suchych. Zmieniłby w tym samym momencie opony na przejściowe co reszta stawki to nigdy przed Hamiltonem by się nie znalazł i tematu "Glocka sieroty, łajzy" wcale by nie było. Był wyraźnie wolniejszy na ostatnich kilkuset metrach, skończył przecież bodaj sześć sekund za Hamiltonem.

A Kubica.. zabrakło jednego punktu, JEDNEGO. Np. tego, który dwa tygodnie temu mógł oddać Heidfeld.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lis 2008, 20:33

Właśnie miałem pisać o tym jednym punkcie, który Heidfeld nawet nie tyle mógł co powinien oddać Kubicy biorąc pod uwarzę, że stanowią jeden zespół. Szkoda, że są drużyną tylko z nazwy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”