Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 55

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lip 2012, 0:52

czarny_samael pisze:Może ktoś się pokusić o złożenie najprawdopodobniejszego składu PSG na ten moment?
To co Arwin, z tym, że w obronie raczej będzie grać Maxwell i Alex zważywszy na to, że są jednymi z ulubieńców Carlo.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 lip 2012, 12:35

Doktor --->

Dzięki.

Sammyy--->

Czyli, mam rozumieć, że plotki związane z odejściem Sakho są jak najbardziej oparte na prawdzie?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lip 2012, 12:52

czarny_samael pisze:Czyli, mam rozumieć, że plotki związane z odejściem Sakho są jak najbardziej oparte na prawdzie?
Coś w tym może być, ale nie wydaje mi się by odszedł - sam musiałby mocno naciskać na transfer, a na to się nie zanosi póki co (poza tym kwota musiałby być spora). Dla jego kariery lepiej byłoby przenieść się poza Paryż bo tam jest traktowany jako wieczny talent, nadzieja kibiców i jest jednym z ulubieńców. Ma spore poparcie, do tego grał już trochę z opaską kapitańską. W poprzednim sezonie usiadł kilka razy na ławce bo Ancelotti zarzucał mu dekoncentrację, nonszalancje i podejmowanie złych decyzji na boisku. Sakho to taki francuski Lucio, jak ma zajebisty dzień to potrafi zagrać bezbłędnie, ale zdarzają mu się straszne klopsy po których naprawdę jest groźnie. Nie sądzę by Ancelotti był odpowiednim trenerem, który potrafiłby pomóc mu pozbyć się niektórych nawyków - to raczej nie jest gość od bardzo dobrej pracy z młodymi zawodnikami, przynajmniej w mojej opinii (dlatego np. dziwi mnie trochę transfer Verrattiego bo chłopak niekoniecznie musi dostawać sporo szans - Motta jest pewniakiem do gry na środku, a PSG cały czas szuka kogoś do pierwszego składu kto będzie grał obok niego. No i w klubie cały czas jest Sissoko czy Matiudi).

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 lip 2012, 14:59

I właśnie z tego co gdzieś czytałem, jeszcze przed transferem Verthogena do THFC, różnice między Sakho i Ancelottim miałyby być głównym powodem (oprócz rozwoju samego zawodnika) odejścia z Paryża. Podobno miał być celem THFC, ale jak mówię - jeszcze przed transferem zawodnika Ajaxu.

W sumie to pod okiem Carlo wybił się choćby Kaka, więc nie deprecjonowałbym jego umiejętności w tym względzie.

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Z tego co pamiętam, to w L1 nie można mieć deficytu budżetowego i są ogólnie dość twarde przepisy dotyczące finansów. W jaki sposób szejkowie transferują swoje pieniądze do klubu? Czyżby podobne zabiegi jak w CFC i City, tzn. wykupienie nazwy stadionu, reklam na tym obiekcie i bycie sponsorem na koszulkach? Jeśli tak, to wiadomo coś konkretnego o kwotach za jakie "wzmacniają" PSG?

Można gdzieś znaleźć tabelkę z tygodniówkami zawodników paryskiego klubu?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lip 2012, 15:40

czarny_samael pisze:W sumie to pod okiem Carlo wybił się choćby Kaka, więc nie deprecjonowałbym jego umiejętności w tym względzie.
Wiadomo, że kilku zawodników wprowadził. Mimo wszystko mi osobiście Carlo kojarzy się przede wszystkim w forowaniu zawodników nieco bardziej doświadczonych plus stawianiem na własnych ulubieńców. Np. w PSG pewniakiem do gry jest Motta, który zawsze będzie wybiegał w pierwszej 11' o ile nie będzie miał urwanej nogi. Mimo wszystko Sakho to dość charaktery chłopak do którego trzeba odpowiedniego i twardego podejścia - choć ja się będę upierał przy tym, że przede wszystkim potrzebuje zmiany otoczenia.

Co do finansowania klubu to nie posiadam informacji więc Ci nie powiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lip 2012, 21:14

Prawda, że Ibra na konferencji powiedział coś takiego:
"I don't know much about the French league... But they know who I am!" :?:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 lip 2012, 17:30

Ktos sie pytal jak moze wygladac pierwsza jedenstka PSG. Tutaj wedlug whoscored wraz ze zmiennikami:

Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2012, 18:00

To Nene jest według mnie bardziej pewny placu gry niż Menez :think:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 29 lip 2012, 11:16

Superpuchar Francji trafia do Lyonu,zwycięstwo po karnych nad Montpellier a co do samego meczu 1 połowa taka sobie i dobra gra Montpellier prowadzili ale przed przerwą wyrównał Gomis,po pięknym dośrodkowaniu Gourcouffa ,druga połowa to wyjscie na prowadzenie drużyny z Południa Francji pózniej wyrównanie Lyonu i potem czerwona kartka dla Estrady i od wtedy było widac przewage Lyonu ,Gourcouff według mnie wygladał bardzo dobrze czyżby wracał do formy z Bordeaux ,naprawde rozegrał dobre zawody dużo ładnych piłek do partnerów,dużo go było widać,a co do meczu dokładnie do drugiej połowy to po kartce na Estrady świetny mecz akcja za akcje obydwie drużyny mogły wygrać w regulaminowym czasie ,a i jeszcze wpadł mi w oko jakiś młody chłopak z Lyonu 18 letni pochodzenia arabskiego podoby styl gry do Ben Arfy i w sumie to by było na tyle.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 sie 2012, 15:49

Podobno Monaco ma zakontraktowac mlodego napastnika z River Plate w przyszla niedziele.Niejaki Ocampos ma kosztowac...17 mln €.Swiat powariowal.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 sie 2012, 15:52

EnJoy's pisze:Podobno Monaco ma zakontraktowac mlodego napastnika z River Plate w przyszla niedziele.Niejaki Ocampos ma kosztowac...17 mln €.Swiat powariowal.
A skad Monaco ma taka kase na jednego ziomka?
Tam tez sie wpakowaly szejki? W sumie to lepiej jak do jakiegos klubu, ktory lubie niz do PSG...

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 10 sie 2012, 15:54

Nie szejki a rosyjski magnat finansowy, o ile dobrze pamietam z przemyslu chemicznego ;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 sie 2012, 15:58

Gall pisze:Nie szejki a rosyjski magnat finansowy, o ile dobrze pamietam z przemyslu chemicznego ;)
Aaa to nie szejki tylko ШЭЙКИ!!
Swoja droga wlasnie odkrylem, ze w cyrylicy znajduje sie litera Щ czyli szcza :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 sie 2012, 15:58

Jakis Rusek w polowie poprzedniego sezonu kupil udzialy i pomogl im sie utrzymac,a w tym sezonie walcza o awans.Jakby kots nie wiedzial to trenerem jest Ranieri.Na transfer tez tam sie skusil Raggi czyli podstawowy stoper Bologny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 sie 2012, 16:24

EnJoy's pisze:Podobno Monaco ma zakontraktowac mlodego napastnika z River Plate w przyszla niedziele.Niejaki Ocampos ma kosztowac...17 mln €.Swiat powariowal.
Swiat zwariowal,ze Ocampos tylko za 17 baniek idzie :P

Gosc stylem gry przypomina CR. Brak slabych punktow. W ciagu 2 lat powinien stac sie najwieksza gwiazda we Francji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”