Seriale - Strona 55

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 mar 2012, 17:00

dziki16 pisze:Ktoś oglądał już najnwoszy The Walking Dead? WTF?!?!?!!? :D
Aż tak ? pozytywnie czy negatywnie? :) po meczu Anży zabiorę się do oglądania.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2012, 17:01

Mam problem z zamaskowaniem tekstu, także uważajcie.

No proszę, proszę. Trup ściele się gęsto. Tydzień temu Dale, teraz Shane i Randall. O ile zabicie tego drugiego można było przewidzieć i w żadnym stopniu nie wpłynie to na jakość serialu, o tyle śmierć Shane'a może odbić się scenarzystom czkawką. W dodatku taka śmierć... Znowu to pieprzenie o Lori, o Carlu i o tym, co już było wałkowane przy okazji jego ostatniej bójki z Rickiem. A sam Rick zaskoczył, nie powiem. Pokazał, że jednak ma jaja i postąpił słusznie. Swoją drogą wszystko co związane z Shanem już jako zombie pod względem technicznym wyszło im naprawdę [ch**]. Jako, że ubyło już kilka osób, to pozostaje czekać aż pojawią się nowi bohaterowie lub wrócą starzy (np. brat Daryla czy Murzyn z synem). Mam jeszcze nadzieję, że teraz rola Daryla w serialu będzie większa. Ostatnio jakby wróciła do łask ta postać. Kluczowa rola w zakończeniu poprzedniego odcinka, dzisiaj też sporo go było na ekranie.

Następny odcinek zapowiada się bardzo ciekawie. Masa zombie najedzie na farmę, Carl jako rasowy snajper wszystkim odstrzeli łby i na tym zakończy się 2. sezon.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 17:08 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 12 mar 2012, 17:07

KajoFC pisze: Aż tak ? pozytywnie czy negatywnie? :) po meczu Anży zabiorę się do oglądania.
Jak dla mnie pozytywnie :D

p.s. chyba wiem co powiedział gościu Rickowi w laboratorium:

Powiedział mu,że wszyscy na ziemi są zarażeni tj. ten wirus unosi się w powietrzu i kazdy który umiera zamienia się w zombiaka.
Poza tym miałem taka teorię po tym odcinku,że Shane kontroluje tego wirusa (dziwnie pozostawil tego Randalla) a potem jak już go snajper Carl zastrzelił :lol: towszystkie zombiaki wyczuły,że ich wódz nie żyje i pragną się zemścic

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2012, 17:11

No to by miało sens. Już kilka razy się zastanawiałem, co mógł powiedzieć i wygląda na to, że dopiero teraz poznajemy odpowiedź (niestety w średnim stylu).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 mar 2012, 1:50

No, no, no. Ten odcinek zaskoczył i to porządnie. Jeszcze okaże się, że Lori urodzi zombiaka :twisted: No i szli cholera tak przez ten las, szli i szli i kuźwa zaszli na polanę koło farmy? A Carl to co? Matka go nie pilnuje? Gdzie tutaj logika? No i wkurza mnie ten zwichrowany żółtek. Ludzka zagłada, dupa włazi na niego, że aż miło, a on jakieś fochy strzela. Inni jadą na ręcznym (Shane zapewne nie, gdyż jego zmiany nastroju i ataki agresji można podciągnąć pod zbyt długie przetrzymywanie nasienia), a Bruce Lee chodzi jak ta nadąsana primabalerina! Kolejny raz scenarzyści mijają sie z życiem codziennym!

btw, może należałoby wrzucić do WD Czarnego Apokaliptycznego Rapera z Californication, bo mnie już zaczyna on wkurzać swoją rolą.... tam by się wyżył na zombie, a nie struga kozaka w najbardziej rocknrollowym serialu... Pasuje tam jak kaczy do zgromadzenia ministrantów...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 mar 2012, 2:17

Bart jasne ze go matka nie pilnuje. Znajac jego matke to pewnie w tym czasie sie dupczy z Azjata i dzieki temu mamy rozwiazana zagadke jego dziwnego zachowania w stosunku do tej dziewczyny. Po prostu jej loze nie wydaje mu sie juz tak atrakcyjne. Wiadomo ze Azjaci maja dziwne fetysze tego zapewne jaraja kobiety w ciazy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 mar 2012, 9:12

Chlopaczek pisze:Wiadomo ze Azjaci maja dziwne fetysze tego zapewne jaraja kobiety w ciazy.
Ale Azjatki mają w poprzek. :P

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 mar 2012, 10:24

Po przerwie świątecznej jakoś przestałem oglądać The Walking Dead, warto do tego wracać?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 mar 2012, 11:49

John Travolta trudno powiedzieć :roll: lepiej znaleźć na necie jakieś highlighty zrobione przez fanów bo tyle było wydarzeń, że 5-6 min filmik by to ogarnął byś przynajmniej nie tracił czasu na telenowele na farmie. Odcinek ostatni w miarę dobry, ale nadal czuję niedosyt oglądając każdy odcinek mam wrażenie, że scenarzyści nie mają zbytnio pomysłów więc przeciągają każdy odcinek jakimiś głupimi monologami na temat moralności a zombiaki to gorzej jak statyści bo pojawiają się raz na jakiś czas. Teraz może coś się ruszy w końcu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 mar 2012, 14:34

Swoją drogą żałuję, że to AMC produkuje ten serial, a nie np. HBO. W TWD drzemie ogromny potencjał, a oni nawet nie zbliżają się do tego, by go wykorzystać. Wczorajszy odcinek to nawet pod względem technicznym, o fabule nie wspominając, nie był dopracowany. Zdaję sobie sprawę z faktu, że AMC pod względem finansowym nie może konkurować z HBO czy Showtime, ale chwycili się tematu, z którym nie do końca sobie radzą. Nawet Frank Darabont nie ratuje tego serialu. Było naprawdę bardzo dobrze do momentu wejścia bohaterów do CDC. Od tego momentu serial jest co najwyżej niezły. Niezły z krótkimi przebłyskami, których jest jednak zdecydowanie za mało. Nowy odcinek też dupy nie urywa, ale przynajmniej mamy jakiś przełom. Finał zapowiada się ciekawie, bo wszystko wskazuje na to, że pożegnamy się z farmą i może z kolejnymi członkami grupy i zobaczymy zalążek tego, co nas czeka w trzecim sezonie (może pokażą nowe schronienie grupy, może nowych bohaterów).

Obstawiacie kto może zginąć? T-Doga nie uśmiercą, bo to podejdzie pod rasizm, Daryl to najciekawsza postać serialu (zresztą po uśmiercaniu Shane'a nie pozwolą sobie na stratę Daryla, bo to byłoby samobójstwo z ich strony), więc też odpada, Rick z rodziną również przeżyje (na to nie ma argumentów, to po prostu pewniak), Glenn w 2. sezonie był jedną z ciekawszych postaci, więc nie wydaje mi się, by on miał odpaść. Carol lub Andrea? Jakaś kobieta dla odmiany musi zostać zjedzona przez zombie. Carol nic nie wnosi do serialu, więc mogliby się jej pozbyć. Andrea to ciekawsza postać. Zostaje chyba tylko rodzinka Hershela. Patricia, Beth, Jimmy to zbędne postaci, więc jestem przekonany, że w trzecim sezonie ich nie zobaczymy. Hershel i Maggie? Maggie jak na serialowe warunki to niezła dupa, więc mogliby ją oszczędzić. Hershel od kilku odcinków daje radę, ale nie zdziwię się jak będzie do końca walczył o farmę, podczas gdy cała reszta ucieknie.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 13 mar 2012, 15:47

Ja chciałbym aby uśmiercili Carol,bo tak jak mówiłeś nie wnosi nic do serialu,tylko łazi i mędzi..Wkurza mnie też postać Lori i Carla,gdybym był scenarzystą oni byli by out :P Tak samo rodzinka Hershela (oprócz Maggie oczywiście :D)
Daaaamian pisze: Nawet Frank Darabont nie ratuje tego serialu.
Z tego co mi się obiło o uszy Darabont już nie bierze udział w tym projekcie. Chyba,że się mylę ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 mar 2012, 15:55

W czołówce wciąż wyświetla się jego nazwisko. Ale pewnie masz rację. Ja w tej kwestii nie jestem za bardzo zorientowany.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 mar 2012, 16:14

Dla mnie ostatni odcinek to nędza ale mniejsza, bo się przez ostatnie chyba 3 min. coś w końcu działo. Sprytny zabieg, na ostatni odcinek wpuszczą całą hordę zombie (oczywiście po tylu dniach ciszy, wielu strzałach z broni akurat teraz większa grupa w lesie to usłyszała :haha: ) będzie dużo zabijania, ktoś zginie i większość ludzi będzie czekać na kolejny beznadziejny sezon. :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 mar 2012, 17:41

Shane był zarażony, ale że twarde z niego chłopisko, potrafił hmm... opóźnić postęp wirusa w jego organizmie. Nie złapał go jednak ot tak i obstawiam, że po bójce z Rickiem ugryzł go któryś z zombiaków. Wszystkie jego dziwne zachowania z tego odcinka to efekty powolnej przemiany. Myślę nawet, że po części zaczęło go już ciągnąć do ludzkiego mięsa i... dziabnął chłopaka z dala od wszelkich świadków.
W finałowej scenie wiedział, że nie zostało mu już wiele czasu więc zainscenizował chęć załatwienia Ricka, by dać mu pretekst do zabicia w obronie własnej. Gdyby faktycznie chciał kropnąć kumpla, raczej by tyle nie zwlekał. Horda zombiaków pojawiająca się nagle przed farmą to jednak spora zagadka i albo ktoś ich tam zwabił, albo scenarzyści poszli na łatwiznę.

Bonus :arrow:

Obrazek

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 mar 2012, 20:35

Ładny spoiler, Salas. Nawet lepszy od mojego, kiedy napisałem, że Sophia się odnalazła. :lol:

Horda zombie to oczywiście pójście scenarzystów na łatwiznę. Dostrzegam tu analogię do fanów z BO na tym forum. Pojedyncze sztuki były szybko eliminowane, a tu nagle namnożyło się tylu, że już nikt nikt nie chce zaglądać do tematu Barcelony. W TWD pojedyncze zombie również były szybko eliminowane, a teraz cała horda spowoduje rychłą ucieczkę grupy z tej farmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”