Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 55

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2008, 20:49

Jak na Lecha w tym momencie to trzeba przynac, że było dobrze. Zawsze przy Smudzie w tym momencie wszyscy byli powolni majac w nogach ciezki oboz, teraz widac, ze wytrzymali, wiec licze i na dobry start w Ekstraklasie.
Co do spotkania, sporo chaosu w drugiuej lini, ale nie było i Murawskiego i Quinterosa, czyli dwoch podstawowych kreatorów gry. Stilic w pierwszej polowie biegał po lewej flance, w drugiej blizej prawej. Inny majacy dobre pole widzenia - Bandrowski, zmieniony w przerwie. Kazdy z nowych Lechitów pokazał sie z dobrej strony, to cieszy. Wynik powinien być wyższy, ale w Poznaniu spodziewam sie łatwego dopelnienia formalnosci.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lip 2008, 21:38

Całkiem fajnie zagrali, gdyby nie kłopoty ze skutecznością to w Poznaniu już byśmy mieli mecz towarzyski, ale pewnie i tak awansują.

Kotorowski wiele pracy nie miał, Lewandowski ładnie uderzył. Peszko kilka razy próbował, choć miał też słabe zagrania, jak kiks pod własnym polem karnym, gdzie piłka na rożny wyszła. Do tego słupek Rengifo i jeszcze później głowka, dobry strzał Stilica na początku 2 połowy. Fajnie się oglądało.

Lega ma szczęscie, że Białorusini nie potrafią grać w piłkę, bo tylu strat w środku pola to dawno juz nie widziałem.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 lip 2008, 21:41

Ani Lech ani jak na razie Legia maja ogromne problemy ze skutecznoscia. Lech wymeczyl jednak jakos wygrana z azerska Chelsea ale jak Legia bedzie tak tracic pily a Arruabarrena gral tak nerwowo w ataku to zaciekawie nie bedzie. Giza troche na chama gra. Podoba mi sie gra Radovicia i Choto przed ktorym nie wiem czy zauwazyliscie zawodnicy bialoruscy uciekaja gdy ten rozpedzony biegnie do pilki :lol:

Ulatowski tlumaczy brak bramek dla Legii tym ze Gomel jest w srodku sezonu a Legia jeszcze nie zaczela :lol: A czemu nie gra nasz hiper bohater narodowy Roger?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 lip 2008, 21:53

Haha :lol: wpadam szybko na chatę z treningu włączam TV i słyszę że po boisku biega Arruabarrena.
Myślę sobie 'cos tu nie gra' czy to ten koleś z Villareal . :D

A tu jakiś Arruabarrena z Osasuny od Urbana :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 lip 2008, 21:57

kaczy pisze:Haha :lol: wpadam szybko na chatę z treningu włączam TV i słyszę że po boisku biega Arruabarrena.
Myślę sobie 'cos tu nie gra' czy to ten koleś z Villareal . :D

A tu jakiś Arruabarrena z Osasuny od Urbana :P
szybki jestes, juz przerabialismy ten temat Aruabarren na forum. Ten z Legi to kij wie co to jest :lol: Ten drugi to Argentynczyk i on gral niezle w Villareal ;)

Giza znowu odwalil [`]

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 lip 2008, 22:02

Martinho pisze:A czemu nie gra nasz hiper bohater narodowy Roger?

Odpoczywa z Wawrzyniakiem po zgrupowaniu na Euro dlatego obaj nie grają dziś ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 lip 2008, 22:04

majer13 pisze:Odpoczywa z Wawrzyniakiem po zgrupowaniu na Euro dlatego obaj nie grają dziś
Zaraz wchodzi jednak Urban sie przeliczyl z Giza... Pewnie za niego zmiana...

Legia cieniutko gra...

PS: Kurde przez Rogera moja siostra jest teraz za Legia w Polsce :evil: eh

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2008, 22:14

Giza wymiatał nie ma co.
Ciekawa rzecz powiedzial Ulatowski w przerwie, ze z Legii na pierwsze spotkanie zostana powolani pilkarze. Roger i jego tłumacz :?:

Spodziewąłem sie, że Legia pocisnie i łatwo wygra, ale jak sie ma cipowatego Gize i do pomocy Iwańskiego to nie da rady. Jeszcze przez zwrotnosc Szali mogli przegrywać. :?

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 17 lip 2008, 22:28

Obrazek

LOL

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 lip 2008, 22:42

Lech mnie mnie pozytywnie zaskoczył, bo grali fajna piłke. Brakło skuteczności, bo sznase były bardzo dobre. Bardzo podobał mi sie ten Bosniak Stilic. Jak mało ogladam już nieorange ekstraklasy to wydaje mi sie, że gośc może przyćmic kilku rodzimych playmakerów.

A Legia. Najbardziej na podsumowanie pasuje mi tutaj bon mot Bońka z ME "kolektywna mizeria".

ps. Oczywiscie post z duża poprawka na rywali

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lip 2008, 22:56

Jarzinho pisze:z Legii na pierwsze spotkanie zostana powolani pilkarze.
Jacy tam są piłkarze?
Litości, Legia dała ciała z zespołem fatalnie przygotowanym pod każdym kątem. Legia wcale też lepiej wiele nie zagrała - co z tego, że miała więcej okazji, skoro żadnej naprawdę 100%?
Żenada, dramat, wstyd. Przykro patrzeć na to, jak świetnie budowana ekipa - przecież na papierze to świetni gracze, mieli też swoje indywidualne przebłyski na meczu - są totalnie nieprzygotowani do dwumeczu, który wypadałoby wygrać.
A Lech fajnie grał, bardzo ciekawy futbol, widać, że mają fajny pomysł na grę. Mogą ciekawie się zaprezentować w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lip 2008, 23:31

To fakt. Legia zagrala bardzo slabe spotkanie. Miejmy nadzieje ze przejdzie do dalszej rundy. przeciwnik wcale nie lepszy i widac ze ogorki graly z ogorkami.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 17 lip 2008, 23:53

Bienias pisze:widac ze ogorki graly z ogorkami.
Tu niestety znajduje się polska piłka klubowa. Do tego doszło, że boimy się starć z ekipami z takiego Azerbejdżanu, Białorusi czy też Izraela. A powinna to być dla polskich zespołów tylko formalnośc...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 lip 2008, 0:25

lech98 pisze:
Bienias pisze:widac ze ogorki graly z ogorkami.
Tu niestety znajduje się polska piłka klubowa. Do tego doszło, że boimy się starć z ekipami z takiego Azerbejdżanu, Białorusi czy też Izraela. A powinna to być dla polskich zespołów tylko formalnośc...
Szkoda że Urban nie zrozumiał jeszcze w jakim miejscu jest polska piłka i nie przygotował drużyny do meczu. Myślałem że Lech partoleniem tych licznych sytuacji się 'popisał' ale niby skąd mogłem przypuszczać że Legia zagra taki kał :warrior: Teraz widzę że Lech grał w piłkę a Legia tylko wyszła na boisko. A do tego jeszcze ta żenująca wypowiedź Urbana że znalazł tam jakieś plusy i nie było tak źle :roll: Początkowo myślałem że biedak źle usłyszał pytanie redaktora albo ja jego odpowiedź... ale niee :roll: Tyle beznadziejnych decyzji podejmowanych przez piłkarzy i do tego jak już coś tam wyszło nieumiejętne ich kończenie dawno nie widziałem. Co z tego że Legia przygotowuje się do sezonu. Widać nie dorośliśmy do tego aby z takimi ogórkami wyjść na boisko i wziąć co nasze tylko powinniśmy budować formę już na te potęgi z którymi rywalizujemy :zgon:

Ale nie martwcie się, za 2 lata MŚ więc tym razem na pewno wyjdziemy z grupy... ba będziemy bili się o medal :suicide:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lip 2008, 0:53

Myślałem, że Urban wyciagnal wnioski, wiadomo poprzedni sezon był jego debiutem, wiec jakies tam problemy z przygotowaneim druzyny mogly a nawet musialy wystapić. Jednak dzisiaj raczej nie powinien mowic, że to był pierwszy oficjalny mecz Legii w nowym sezonie, bo Bundesliga, Premiership czy inne ligi takze nie wystaratowały, a zespoly nastrzelay dzisiaj swoim rywalom. Legia słabo przygotowana dodatkowo ta środkowa linia i trio Iwański-Giza- Vukovic, oni raczej o sile tego zespolu nie powinni decydować. Urban ma jakas pbsesje na punkcie Gizy, jak mu wytykali w C+ ze Giza zawala sytuacje czy przeszkadza w grze, to mowil, ze robi inne pozyteczne rzeczy.
Mnie to oczywiscie cieszy w kontekscie Ekstraklasy, ale szkoda, ze znowu blado zaczyna wygladac wystep polskich klubow w europejskich pucharach.

Yukasz pisze:A do tego jeszcze ta żenująca wypowiedź Urbana że znalazł tam jakieś plusy i nie było tak źle
Wspólpraca z Leo. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”