Liga Europy (zbiorczy) - Strona 55

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Re: Puchar UEFA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 9:47

Gdzie jest Wisla rara.....
Gdzie Legia rara. A odpowiadajac na twoje pytanie to na pierwszym miejscu w tabeli z kompletem zwyciestw, na dobrej drodze ku zdobyciu trzeciego z rzedu tytulu najleszych w kraju. Co do Levadii to ja widac obecna forma Wisly jest znacznie wyzsza niz ta kiedy grali z ogorkami.

Aha co do Herthy to ich ligowa forma to jest na poziomie 3 Bundesligi wiec wynik jest jak najbardziej spodziewany przeze mnie :)
Ostatnio zmieniony 21 sie 2009, 9:48 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 sie 2009, 9:47

Bienias pisze: Broendby Kopenhaga - Hertha Berlin 2:1 (0:0)

Legia dobrze powalczyla bo dunczycy potwierdzaja ze nie sa tacy slabi jak ich Michal Pol okresla.
Patrząc na to jak gra Legia to bym się zastanawiał jak strasznie słaba musi być Hertha.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 21 sie 2009, 9:52

Martinho

Forma Wisły jest pewnie taka sama, z tym, że już od kilku sezonów Twój zespół dominuje tylko w polskiej lidze, a w Europie daje dupy za każdym razem i przy każdej okazji. A że Levadia ją wyeliminowała to po prostu wypadek przy pracy :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 sie 2009, 9:55

lisek_chz pisze:Martinho
a w Europie daje dupy za każdym razem i przy każdej okazji. A że Levadia ją wyeliminowała to po prostu wypadek przy pracy :lol:

Mógłbys to rozwinąć? Od razu mówię że jeśli to przekracza Twoje możliwości to sobie odpuść.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Re: Liga Europejska (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 11:08

lisek_chz pisze:Forma Wisły jest pewnie taka sama, z tym, że już od kilku sezonów Twój zespół dominuje tylko w polskiej lidze, a w Europie daje dupy za każdym razem i przy każdej okazji. A że Levadia ją wyeliminowała to po prostu wypadek przy pracy :lol:
Gra Wisly w lide zupelnie inaczej wyglada niz podczas meczu z Levedia. Akcje sie kleja, srodek pomocy zaczal grac ladna pile, zagrania skrzydlami sa grozniejsze. Moim zdaniem zespol na Levadie zostal zle przygotowany i stad wyniklo odpadniecie z nimi. Poza tym nie czepiaj sie Wisly bo ostanim zespolem w ciagu 10 lat ktory zaszedl najdalej w pucharach byla wlasnie Wisla, ktora odpadla dopiero po meczu z Lazio w ktorym [pokazywala ciut lepsza pilke nawet od Wlochow :) A Legia? po awansie do CL w latach 90 to w pucharach wslawiala sie tylko wybrykami kibicow od Utrechtu po Kopenhage :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sie 2009, 11:52

Martinho jak widze w formie. Zapomniales dodac Wilno i starowke.

Moze Wisla doszla daleko jak na jej historie ale ostatnie sukcesy w polskiej pilce klubowej odnosila Legia do ktorych Wisla nigdy nie dorownala i nie zanosi sie zeby chocicaz sie zblizyla. Nawet Widzew odniosl wiekszy sukces. Teraz jest Lech ktory ciagnie polska pilke po Europie a nie jest mistrzem. Wniosek taki ze nie trzeba byc najlepszym w kraju zeby cos prezentowac poza nim. Wisla dominuje od dekady i ch*ja z tego ma w europie.

brylancik a pamietasz co w Hiszpanii sie mowilo o Wisle rok temu jak grala z Barca? kaszana to bylby kompleks :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 sie 2009, 12:18

W zeszłym sezonie to Barcelona wygrała ze wszystkimi tak że nie wiem co to ma do rzeczy. Poza tym chyba Wisła była jedynym zespołem który wygrał z Barcą w zeszłym sezonie w LM ( mogę się mylić) i to w Krakowie z tego co sobie przypominam to Barca grała w najsilniejszym składzie. Odpadliśmy z UEFA z Tottenhamem (chociaż niewiele brakło) ale patrząc jaki oni mieli tam potencjał śmiem twierdzić że nawet takie potęgi jak Lech czy Legia by przgrały. Co do Levadii to chyba każdy myślący dobrze wie że zespół do tego meczu był źle przygotowany, przemęczony z tego względu że Skorża stwierdził że najwyższą formę trzeba przyszykować na decydującą fazę gry o LM a z Levadią sobie jakoś poradzimy. Przesadził, do tego doszło jeszcze to że przyszło nam grać w tym sezonie nie na swoim boisku i jest jak jest. Ale mówienie o tym że Wisła "daje dupy za każdym razem i przy każdej okazji" świadczy o głupocie (znając tego użytkownika co to pisał to bardziej prawdopodobne) lub po prostu małej wiedzy tego co to pisał. W tym roku była duża szansa na LM ale w przyszłym jak do tego dojdzie stadion znowu będzie bardzo duża i może się w końcu uda.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 12:35

Bieniu zaden polski zespol w dekadzie nic nie osiagnal w Europie. Najwiecej Lech, Wisla no i moze Groclin. A Legia co takiego zrobila?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sie 2009, 13:55

Martinku Legia rowniez nic nie osiagnela. To chyba wiemy.
Odpadliśmy z UEFA
Brylancik to w koncu Real czy Wisla bo nie wiem za kim jestes. tylko nie filozofuj o dwoch milosciach bo zawsze jedna z nich jest szmata.
Wisla dupy nie daje ale nie bede sie upieral ze zaliczyla mniej wiecej tyle samo kompromitujacych porazek co wysmiewana Legia(wiem wiem proporcje spotkan Wisly i Legii sa diametralnie rozne)

Jak Wisla mogla wygrac z Barca w LM skoro w tych rozgrywkach nie wystepowala :roll:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 21 sie 2009, 14:43

czemu ludzie z uporem maniaka piszą Liga Europejska . To się nazywa Uefa Europa League a nie Uefa European League , ergo to liga europy a nie europejska .
brylancik pisze:Poza tym chyba Wisła była jedynym zespołem który wygrał z Barcą w zeszłym sezonie w LM ( mogę się mylić)
Owszem mylisz się . Jedynym zespołem , który pokonał Barcę w zeszłej LM był Szachtar . Wy wygraliście w eliminacjach , ponadto śmiem twierzdzić , że jakbyście dostali na Camp Nou 10-0 to w rewanżu moglibyście wygrać nawet 2-0 . Cóż to byłoby za święto .

Dużo bliżej wyeliminowania Barcy był np. Lech w 1988 roku . 2 remisy 1-1 , to lepsze wyniki niż sranie z radości po 1-0 gdy bilans bramkowy nie pozostawia złudzeń 1-4 i tyle w temacie .

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 sie 2009, 16:39

Bienias pisze: Brylancik to w koncu Real czy Wisla bo nie wiem za kim jestes. tylko nie filozofuj o dwoch milosciach bo zawsze jedna z nich jest szmata.
Pochodzę z Krakowa chodzę na mecze Wisły i od zawsze się z Wisłą utożsamiam. Real jak dla mnie to zupełnie coś innego, inny poziom inna liga, inny świat. W Polsce zawsze będę kibicował Wiśle i będę trzymał kciuki za to żeby dostała się do LM. Nie mam żadnych problemów żeby kibicować tym klubom jednocześnie. W końcu wisła to nie ManU, Inter czy inny Arsenal.
Bienias pisze:Jak Wisla mogla wygrac z Barca w LM skoro w tych rozgrywkach nie wystepowala
Skoro bramki w eliminacjach liczą się do ogólnej klasyfikacji strzelców (to właśnie dlatego RvN brakuje tak mało bramek do Raula), a przed meczami eliminacyjnymi puszczają hymn LM to myślę że można to uznać za pewną fazę tych rozgrywek. Poza tym tak jak mówiłem to co pisała o Wiśle hiszpańska prasa nie ma się nijak do tego o czym rozmawiamy bo chyba nie uznajesz przegranej na Camp Nou za "dawanie dupy" przez Wisłę.
Killerbean pisze: Dużo bliżej wyeliminowania Barcy był np. Lech w 1988 roku . 2 remisy 1-1 , to lepsze wyniki niż sranie z radości po 1-0 gdy bilans bramkowy nie pozostawia złudzeń 1-4 i tyle w temacie .
Po pierwsze przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałem. Po drugie jak nie zrozumiałeś to przeczytaj jeszcze jeden raz. Jak dalej twierdzisz że to co napisałem to jest sranie z radości to nie mamy o czym rozmawiać. Poza tym po [ch**] piszesz o rzeczach które miały miejsce jak jeszcze nie byłeś nawet w planach.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 21 sie 2009, 17:13

brylancik pisze:
Po pierwsze przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałem. Po drugie jak nie zrozumiałeś to przeczytaj jeszcze jeden raz. Jak dalej twierdzisz że to co napisałem to jest sranie z radości to nie mamy o czym rozmawiać. Poza tym po [ch**] piszesz o rzeczach które miały miejsce jak jeszcze nie byłeś nawet w planach.
Doskonale zrozumiałem , i pisałem tobie Wisła nie była jedynym zespołem w LM , który pokonał Barce bo :
a) zrobił to Szachtar
b) Wisła nie grała w LM

co do daty urodzin, to pozostawię bez komentarza . Bo zrobiłeś z siebie debila . Popatrz na datę urodzenia i pomyśl . Myślenie nie boli a wystarczy , że pajacujesz w wątku Realu , w kolejnym już nie musisz .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sie 2009, 17:25

brylancik pisze: a przed meczami eliminacyjnymi puszczają hymn LM to myślę że można to uznać za pewną fazę tych rozgrywek.
pewnie ze jest to faza. tak samo jak El MS w ktorych gra San Marino. O nich tez napiszesz ze grali na mundialu? :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 sie 2009, 17:49

W sumie mnie to wali. Tak samo mi się nie podoba to że van Nistelrooyowi zaliczają sumują bramki które strzelił w el. i te które strzelił w LM. Dobrze wiesz że moim zamiarem nie było udowadnianie że Wisła grała w LM tylko że bąź co bądź jako jedna z nielicznych wygrała w zeszłym sezonei z Barcą i to w prawie najsilniejszym składzie (to że Pep ich wystarczająco nie zmotywował to inna sprawa).

Killerbean chyba nie myślisz że mi się chciało sprawdzać Twoje dane. Jeśli jesteś starszy niż 88 i piszesz na takim poziomie to tym gorzej :) Koniec OT.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 18:06

Bienias pisze:Jak Wisla mogla wygrac z Barca w LM skoro w tych rozgrywkach nie wystepowala
eliminacje zaliczaja sie do Ligi Mistrzow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”