Valencia CF (zbiorczy) - Strona 55

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2008, 11:04

O odejsciu Banegi nikt nic nie napisal...

Mowa byla o sprowadzaniu pilkarzy podobnych do niego - mlodych i zdolnych :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 maja 2008, 11:15

RealFan pisze:Mowa byla o sprowadzaniu pilkarzy podobnych do niego - mlodych i zdolnych Razz
Wiem, nawiązywałem do tego, że nikt nie wspomina o jego odejściu, tak jakby nowa Valencia miała powstać w oparciu o niego i jemu podobnych. Tymczasem wydaje mi się, że obok Villi i Silvy będzie na świeczniku Argentyńczyk teraz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2008, 11:23

Mozliwe, ze ktos sie nim zainteresuje. Choc obok Villi, Silvy i Joaquina czesciej pojawiaja sie nazwiska Canizaresa, Zigicia, Morettiego, Miguela, Albeldy... itd.

Banega jako, ze jest pilkarzem bardzo mlodym moim zdaniem nie bedzie sie pchac do odejscia, bo dla niego priorytetem powinna byc teraz gra. Dlatego zakladajac utrzymanie sie Nietoperzy w lidze dla Evera lepszym wyjsciem bedzie pozostac w Valencii. A jesli juz mialby odchodzic to do jakiegos mniejszego klubu typu Getafe czy Osasuna. Siedzac na lawce zahamowalby swoj rozwoj, w zwiazku z tym mam nadzieje, ze nie poniesie go fantazja i nie pojdzie do klubu z najwyzszej polki :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 02 maja 2008, 11:37

Ja w dalszym ciągu nie jestem w stanie pojąć jak można grać taką klapę mając tak silną ekipę. Przed sezonem wydawało mi się że mogą nawet się włączyć w walkę o mistrzostwo. Jeśli chodzi o trenera to ja bym chyba się na ich miejscu zdecydował na Unai Emery'ego, szkoleniowca Almerii.

Jeśli chodzi o wielką wyprz to wydaje mi się że skończy się to na sprzedaniu 2-3 piłkarzy. Nie wydaje mi się żeby Villę sprzedali za mniej niż 40 milionów

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 maja 2008, 11:41

brylancik pisze:Nie wydaje mi się żeby Villę sprzedali za mniej niż 40 milionów
Po pierwsze, jaki klub tyle da za takiego piłkarza? Pamiętaj, ma za sobą nienajlepszy sezon.
Po drugie, jaki klub da tyle za piłkarza z zespołu na krawędzi (?) bankructwa? Valencia nie będzie żądać zbyt wiele, żeby nie odstraszać konkurentów.
Po trzecie, jaki klub da tyle za piłkarza, który sam będzie chciał odejść? Nie wyobrażam sobie, żeby w obecnej sytuacji Villa nie naciskał na klub, by go puścił.
Kwota 40 milionów - a więc porównywalna do ceny Shevchenki sprzed dwóch lat - to kwota z kosmosu, na jaką będzie stać chyba tylko pijanego Mijatovica z Realu. Nie wydaje mi się, by przekroczyła cena Hiszpana 30 milionów E. :wink:

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 02 maja 2008, 12:03

brylancik pisze:Nie wydaje mi się żeby Villę sprzedali za mniej niż 40 milionów
Tottenham oferuje 20:P.
W obecnej sytuacji, kiedy zarówno klub jak i sam zawodnik chce transferu to mogą to nie być duże pieniądze. 40 mln to jest kwota ogromna i myślę że Valencia nie będzie czekała aż ktoś dobije do niej, tylko będą zgadzać się na wszystko co dają. W obecne sytuacji nie mogą sobie pozwolić żeby blokować jego odejście.
RealFan pisze:Albeldy.
Ten ostatnio zażądał rozwiązania kontraktu. Skoro piłkarz tak związany z tym klubem jak Albelda chce odejść w ten sposób to naprawdę źle się dzieje.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2008, 12:10

Tottenham moze oferowac, ale szczerze mowiac watpie, by sprowadzili oni Ville. Sam zawodnik bedzie chcial do lepszego klubu. Natomiast rowniez jestem zdania, ze jego cena bedzie promocyjna.

Albelda ma swoje lata, wiec w sytuacji, gdy sklad moze sie rozpasc moze chciec odejsc. Nie jest mlody, ale jest w takim wieku, ze nowy klub znajdzie sobie bez problemu. Po prostu zawodnik z ambicjami chce jeszcze cos osiagnac, a nie siedziec w Valencii, ktora do walki o CL moze sie nie wlaczyc przez pare sezonow, jesli sytuacja naprawde jest powazna.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 maja 2008, 12:29

40 mln za Ville to zdecydowanie zbyt wiele, a i tak wątpie żeby poszedł do Tottenhamu. Pewnie wybierze jakiś klub z światowej czołówki.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 02 maja 2008, 12:42

Metal pisze:40 mln za Ville to zdecydowanie zbyt wiele,
Czy ja wiem :roll: Gdyby Valencia nie miala finansowych problemow to napewno za taka sume by go nie oddala... to swietny zawodnik, wart tych 40mln bardziej niz obecnie Ronaldinho... nie wybierze on na99% Tottenhamu, raczej bedzie chcial walczyc o LM z silna ekipa... Ciekawi mnie co stanie sie z Miguelem. Ostatnio w jednym z wywiadow powiedzial ze nie podoba mu sie ta zapowiedz prezydenta o wyprzedaży, i jesli dostanie ciekawa oferte z innego klubu to odejdzie... warto zwrocic uwagę na to ze Miguel jak mało kto w ostatnim czasie tyrał za 3 w Valenci....

Nie wiem dlaczego na tej czarnej liście do odstrzalu nie ma Maduro :? Zdecydowanie najgorszy zawodnik Valencii... no chyba ze zdaja sobie sprawe z tego ze nikt go nie bedzie chcial po ostatnich popisowych meczach...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2008, 13:05

40 mln jest cena, ktorej moga oczekiwac. Inna sprawa, czy ktos taka oferte zlozy. Trzeba jednak jasno stwierdzic, ze gdyby Real, Chelsea czy ManU byl zdeterminowany do tego zakupu to moze sie taka oferta na stole pojawic. Nikt nie bedzie patrzyl tu na troche slabszy sezon Villi, bo cala druzyna grala slabo. Valencia bedzie oczekiwac jak najwiecej, ale w przypadku, gdyby swojego celu nie osiagneli to sprzedadza taniej. Wybiora po prostu najlepsza oferte, czy tez przystana na wole pilkarza, gdyby ten okreslil sie, ze chce grac w tym i tylko tym klubie.

Maduro nie ma na liscie bo to nie jest pilkarz, na ktorym mozna zarobic. A on sam tez nie bedzie dazyl do odejscia, bo ma podobna sytuacje co Banega - liczy sie gra, na ktora tu tak czy siak ma szanse. A mimo slabych dotychczasowych wystepow nie mozna jednoznacznie stwierdzic, iz byly gracz Ajaxu swojego poziomu nie podniesie.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 02 maja 2008, 13:52

RealFan pisze:Po prostu zawodnik z ambicjami chce jeszcze cos osiagnac, a nie siedziec w Valencii, ktora do walki o CL moze sie nie wlaczyc przez pare sezonow, jesli sytuacja naprawde jest powazna.
Może i tak. Ale faktem jest że wychowanek, który jest symbolem klubu nie zachowuje się w ten sposób. Nie wiem czy Albelda znajdzie jakiś mocny klub w którym będzie mógł grać w pierwszej jedenastce. To już chyba nie ten okres kiedy prawie każdy europejski potentat chciał go mieć w drużynie. jeśli interesuje go odejście z ukochanego klubu na rzecz ławki rezerwowych lub gry w jakimś przeciętnym klubie, to jest to według mnie sytuacja co najmniej dziwna. Dla mnie Albelda był ostatnim człowiekiem który mógłby odejść z tonącego okrętu "Valencia".
MeToYou pisze:to swietny zawodnik, wart tych 40mln bardziej niz obecnie Ronaldinho...
Czy aż 40mln... To sprawa dyskusyjna. Nie chcę znowu wałkować tego tematu. Może któryś z gigantów rzuciłby te 40 mln ale w momencie kiedy Valencia liczyła się w Europie i ciężko byłoby wykupić zawodników. Te 20mln to pewnie zbyt małą kwota ale pewnie wcale nie taka śmieszna dla działaczy Valencii. Prawdopodobnie odejdzie za 25-30mln.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2008, 14:35

amolinn - W obecnej sytuacji odejscie nikogo nie moze tak dziwic. A Albelda jest pilkarzem, ktory nie mialby problemow ze znalezieniem dobrego klubu. Dobry defensywny pomocnik zawsze jest poszukiwany :]

Nie sadze, by David chcial az tak odchodzic, gdyby druzyna sie nie rozpadala, choc walki o odejscie nawet w sadzie chyba nie zakonczyl do tej pory. Ale w sytuacji, gdy kilku kluczowych graczy by odeszlo to Albelda nie bedzie sie zastanawial, bo bedzie chcial cos jeszcze osiagnac.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 maja 2008, 22:24

David Villa na pożegnanie z Valencią zapewnił jej pozostanie w primera

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 maja 2008, 17:16

Pff, plotki, plotki, ploteczki. On nie odejdzie ;)

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 12 maja 2008, 21:31

lisek_chz pisze:Pff, plotki, plotki, ploteczki. On nie odejdzie

No jasne, a świnie latają :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”