FMy - Strona 541

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 cze 2011, 22:56

Nie rozumiem. Łatki także są tworzone przez producentów gry, a w teorii nic nie tracisz, bo poprawiają one błędy. Grać na standardowej bazie też możesz, więc uaktualnień nie masz się co obawiać. Nie wiem po co ludzie na siłę chcą grać w gorszą grę, skoro na tacy daje im się wersję z poprawionymi błędami (przez łatkę wersja 09 nie staje się cholera wie czym, to na dal 'dziewiątka').

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2011, 23:08

Mirek15 pisze:Salas11
A Ty miałeś jakiś problem w grze beż łatek w FM 09 :?:
Problemów raczej nie, ale zależy jakie kto ma wymagania. Mnie np strasznie razi brak umiejętności gry obiema nogami u zdecydowanej większości regenów. Zawsze słabszą nogę mają słabą lub bardzo słabą, a ja uwielbiam obunożnych napastników o których pewnie będę mógł jedynie pomarzyć :roll:
Kolejna sprawa to opłaty za podpis kontraktu z zawodnikiem. Nie trzeba ich płacić :lol: Walisz 0 euro a zawodnik to akceptuje. Można tak oszczędzić kupę forsy.
Co jeszcze... Fizyka gry kuleje. Rzuty karne ['] Bramkarz niemal zawsze wyczuwa intencje egzekutora. Jeśli nie wyczuje, zostanie w środku. NIGDY nie rzuci się w przeciwległy róg. Rzadko karne bywają przestrzelane, bramkarz może wyciągnąć jedenastkę tylko, gdy strzał leci w środek bramki.

To tak na szybko, jak przypomni mi się coś jeszcze, to dopiszę :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2011, 23:35

Dr.Football1 pisze:Odrzucaja mnie i chorobliwie nudza,a w managery gram od dobrych 10 lat.
Teraz już wiadomo skąd doktorek zna wszystkich anonimów do IFQ. :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 23:45

Teraz już wiadomo skąd doktorek zna wszystkich anonimów do IFQ.
To tez bardzo pomaga w IFQ :) Zreszta wiekszosc ludzi bawiacych sie w to regularnie pyka w FM-a :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 cze 2011, 23:51

Prawda jest taka, że w IFQ bardziej pomagają gry komputerowe czy skarby kibica aniżeli same mecze :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 23:53

MVB chyba wziął sobie do serca te słowa
MVB nie musi grac w FM-a. To talent czystej wody :wink:

A Ty Pawle odpisalbys czasami na gg :P

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 cze 2011, 0:10

sbQ pisze:
Dr.Football1 pisze: To tez bardzo pomaga w IFQ :) Zreszta wiekszosc ludzi bawiacych sie w to regularnie pyka w FM-a :wink:
MVB chyba wziął sobie do serca te słowa :)
Agent Ubek widzę śledzi moje opisy na gg :D Oczywiście zainspirowany dyskusją w temacie odpaliłem FM 2009 i rozegrałem parę spotkań Milanem. Sezon 2014/2015 kompletna dominacja w lidze i w Europie. W ataku Aguero z Pato (na rezerwie Vela i Balotelli), na skrzydłach Guardado z Sanchezem (Marquinhos i Obertan do dyspozycji), środek pola tworzą Hamsik z Fabregasem (dostępny Camacho i Kaka). Boki obrony to Zhirkov (rezerwowy Marcelo) i Mazzarani (Santon), a na środku grają Zapata i Sakho. Bramka to rzecz jasna Akinfeev. Nie oszukujmy się - nuda. Każdy mecz kończy się przynajmniej 3:0 :D Gram standardowym 4-4-2.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 cze 2011, 0:24

Marco_Van_Basten pisze:środek pola tworzą Hamsik z Fabregasem
Cesc musiał kosztować fortunę :shock: Jak dla jaj chciałem go sprowadzić do Lazio, Wenger nie akceptował kwoty niższej niż 85 milionów euro. Ile dałeś? :>

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 cze 2011, 0:26

Miałem do dyspozycji 150 mln na transfery i pozwoliłem sobie na drobną ekstrawagancje z Cesciem. Zapłaciłem uwaga - 100 mln euro. Hamsik też ładnie mnie kosztował - wyrwałem go z Interu za 45 baniek.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 cze 2011, 0:35

Nie no to jest herezja wydawać tyle na jednego piłkarza :o Ale jak wuj Berlusconi płaci... :lol: U mnie Lotito nie jest aż tak szczodry, klub spłaca kredyt, więc przez pierwsze sezony wyliczałem się z każdej bańki byle tylko starczyło na dobre mercato.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 cze 2011, 0:43

a ja kupiłem w pierwszym oknie Lodeiro do Blackburn za 7 mln i facet zaliczył 9 goli i 29 asyst w lidze :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 cze 2011, 0:58

Za 7,5 bańki można wyrwać w pierwszym sezonie Vukcevicia ze Sportingu. Gdzie go nie sprowadzałem, nigdy mnie nie zawodził :)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 cze 2011, 0:59

Ja w ktorejs wersji sprowadzalem wszedzie, gdzie popadnie gracza za grosze, czyli Mika Aaritalo :lol: Też zawsze dobrze grał, czy to było Juve czy jakies Watford :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2011, 1:02

Pawel875 pisze:Ja w ktorejs wersji sprowadzalem wszedzie, gdzie popadnie gracza za grosze, czyli Mika Aaritalo :lol: Też zawsze dobrze grał, czy to było Juve czy jakies Watford :)
Pewnie w 2008. On w tej wersji po prostu miazdzyl :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 cze 2011, 11:35

Heheheh - 'magia'...magię to miał Cm 01/02,ISS'98 od Konami czy Sensible Soccer a nie FM 09...

Wracając do tematu - by przystosować najnowszą wersję FMa do przyzwyczajeń by uzyskać tzw. czynnik 'magiczny' :wink: trzeba:

- grać od trzeciej łatki (zawsze zaczynam 'na poważnie' przygodę z nowym FMem koło marca a nie w listopadzie) - mniejsza ilość bugów wpływających na przyjemność z rozgrywki,
- dobrać odpowiedni skin,bo te standardowe nie każdemu pasują...ja osobiście jadę na Stelko,który zmienia układ menu na bardziej klasyczny (podobny do FM 07/08)...ba są skiny upodabniające grę kropka w kropkę np. do FM 07...
- dopasować kolory atrybutów do preferencji (mała ingerencja w xml-ach),czy niektóre ikony (ja np. prawie zawsze zmieniam morale na strzałki),
- ściągnąć jakieś dodatki graficzne (facpacki,logopacki,tła - kiedyś miałem ponad 6 GB dodatków) - aczkolwiek przy małej ilości RAM potrafią zamulić rozgrywkę.

Więcej grzechów nie pamiętam - może to pomoże w przesiadce na nowe wersje,bo po 'okresie aklimatyzacji' stwierdzam,że WARTO - nie rozumiem ludzi cieszących się z bugów (cheater Salas) czy z małej ilości opcji - FM ma być symulatorem,a taki musi umożliwiać szczegółowe interakcje z zawodnikami.

Transfery za 100 mln € :shock: I gdzie tu przyjemność?Kiedyś kupiłem Cesca za...120 mln € i później żałowałem...U mnie standardowa procedura to odkryć i wyrwać za rozsądne pieniądze (w skrajnych przypadkach ten rozsądek kosztuje nawet i 30-50 mln €) zawodnika do 24-25 roku życia,parę sezonów i sprzedanie w wieku 30-32 lat,często z dużym zyskiem (30- letni Adler do City za 40 mln €,31-letni Silva do Bari za 30 mln € etc.,teraz chyba opchnę 28-letniego Sancheza - cena wywoławcza - gdzieś 50-60 mln €,tylko Pato zostanie - widnieje w rubryce legendy klubu).
Salas11 pisze: Mnie np strasznie razi brak umiejętności gry obiema nogami u zdecydowanej większości regenów. Zawsze słabszą nogę mają słabą lub bardzo słabą, a ja uwielbiam obunożnych napastników o których pewnie będę mógł jedynie pomarzyć :roll:
Nie przesadzaj - trafiają się.Tylko w związku z tym,że są obunożni nie świecą tak atrybutami mimo wysokiego CA/PA - obunożność w systemie SI - gdzieś tak od wersji 08 - kosztuję masę punktów CA,analogiczna sytuacja jak z kosztem punktów atrybutów odpowiadających za szybkość (szybkość i przede wszystkim przyspieszenie) - nie wiem czy się orientujecie,ale np. 20 w przyspieszeniu jest mniej więcej warte tyle co np. 18 w wykańczaniu i 18 w grze głową :!: z punktów CA...ogólnie - najbardziej kosztowne są atrybuty fizyczne,później techniczne a na końcu psychiczne...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”