Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 541

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 maja 2009, 16:35

Sezon dla nas się już skończył, więc jak dla mnie to mogą grać rezerwami
Nie zgodze sie, mamy szanse na 3. miejsce i dalej w nie wierze i trzeba je wygrac. :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2009, 16:48

Magnum pisze:Nie zgodze sie, mamy szanse na 3. miejsce i dalej w nie wierze i trzeba je wygrac. :]
nawet jak wygramy z Chelsea [Arsh nie zagra], to tracimy do nich 3 pkt i mamy gorszy bilans. Oni później grają z Blackburn i Sunderland, a my z United i Stoke ... dla mnie sprawa jest oczywista.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 08 maja 2009, 16:52

boskigonzo pisze:
Senna bylby idealny ale Wenger juz sie niedawno wypowiedzial, ze szkoda mu bylo latem kupic klasowego DMa bo nie chcial zepsuc kariery Denilsonowi i Songowi. Niestety najwazniejszym priorytetem tego klubu nie sa trofea. Tu nie chodzilo o to ze klubu nie bylo stac wydac te 20 czy 15 mln.
Dziwne podejscie , tymbardziej ze zarowno do walki w PL o podium jak i do LM potrzebni sa zmiennicy, a jestem pewien ze nic by sie nie stalo gdyby Song czy Denilson zagral te 5 spotkan mniej
Oj, mysle ze jednak graliby duzo mniej. Rok temu byl w klubie porzadny dm Flamini i nawet Gilberto nie pogral zbyt wiele.
Wiadomo ze jesli kupic porzadnego dma to na lata powinien byc spokoj na tej pozycji a te 2 "wielkie gwiazdy" gralyby duzo mniej. Ja jako kibic Arsenalu wolalbym by Wenger przejmowal sie losem Arsenalu jako wielkiego klubu a nie spelnial swoje wizje ktore obnizaja poziom druzyny, pomimo ze sa srodki na to by kupic tego 1 czy 2 graczy wiecej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2009, 18:03

Taa, transfery - Wenger na dzisiejszej konferencji:- "If you look at our team on Tuesday night, our oldest player in midfield was 22. They are in the best four in Europe, so why should we panic?
michal2 pisze:Ja jako kibic Arsenalu wolalbym by Wenger przejmowal sie losem Arsenalu jako wielkiego klubu a nie spelnial swoje wizje ktore obnizaja poziom druzyny, pomimo ze sa srodki na to by kupic tego 1 czy 2 graczy wiecej.
Kto powiedział, że są środki ? Hill-Wood ? No powiedział, ale czy to oznacza że mówi prawdę?

Niby Korenke coś wspominał, ze sypnie kasą na jakiś transfer [prawda to, że wyprzedził Usmanova z akcjami zespołu ?], ale jak będzie to się przekonamy latem.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 08 maja 2009, 18:11

A skad bylo np 5 mln funtow na Ramseya. Swoja droga bardzo potrzebny transfer na chwile obecna. No ale znajac Arsene'a to za 2, 3 lata to bedxie gracz pierwszej 11. Niestety. Podobnie transfer Bischoffa. Widac ze to nie brak gotowki ale taka strategia.
Kasa na Arshavina zreszta jakos sie znalazla ale tylko dlatego ze 4 miejsce bylo zagrozone.

Rok temu 3 miejsce bylo porazka, dzis 4 jest sukcesem. Polfinal niezbyt dokladnie oddaje sile tej druzyny. Szzcesliwe losowania. Z takimi rywalami Inter czy Real tez by mialy szanse na polfinal. Rok temu byl cwiercfinal a zespol byl o klase lepszy niz dzis.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2009, 18:21

Bischoff przyszedł za darmo.

Co innego też wydać 5 mln, a co innego 25. Za 5 nie kupi porządnego stopera, czy def. pomocnika. Trzeba też pamiętać o racie za stadion, 24 mln jeśli dobrze pamiętam.

A co do Arshavina, to może być właśnie argument przeciwko nowym transferom - wydali tyle w styczniu, więc nie wydadzą dużo latem.

Choć Wenger i tak nie powie, że nie ma pieniędzy, ale że "nie znalazł nikogo konkretnego i wierzy w obecną kadrę"

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 08 maja 2009, 20:03

Oczywiście że panikować nie ma co bo druzyna jest dobra, ale powodów do huraoptymizmu (szczególnie nasza obrona) nam nie dostarczała w tym sezonie.

Wypowiedź Wengera bardzo cwana. Jakby on sam albo ktoś z zarządu powiedział że transfery są niezbędne to byłby to obietnica dla kibiców. Byłby to też jasny sygnał dla managerów i prezesów innych klubów że Arsenal jest gotowy sypnąć sporą kasą aby swoje obietnice zrealizować.
Mówienie że "fajnie można kogoś kupić, ale nie jest to konieczne" daje dużą swobodę przy negocjacjach. Zauważcie że Hill-Wood nie powiedział też dokładnie ile pieniędzy Arsenal ma na transfery. Rozsądna zagrywka.
Tym sposobem wyrwaliśmy Arszawina za 16 milionów, czyli właściwie pół darmo :P

A jak już wcześniej pisałem, przed każdym sezonem ktoś przychodził za grubszą kasę. Tak pewnie będzie i teraz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 maja 2009, 23:22

Z jakiego powodu Arszawin nie zagra w niedzielę? Kartki czy kontuzja (ew. jaka)?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 maja 2009, 23:30

Grype podobno ma, przynajmniej tak mowi fieldy, a ja mu wierze :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2009, 23:37

“Andrey couldn’t practice and it looks like he will be short for Sunday,” said the manager. “He has flu. We had to send him home again today.”

Wenger wspomniał także o letnich transferach:
jak co roku gadka o zatrzymaniu obecnych, co i tak się nie udaje :D

“I’m not chasing any player at the moment,” he said. “I believe my priority is to stay with the squad we have.

Później dodał coś o czym wczoraj zdaje się tu dyskutowaliśmy, że napastnik niepotrzebny:
“We will try of course to bring in one or two players to strengthen the squad but we have plenty of strikers.

I na koniec coś co cieszy, choć jak zawsze musiał dodać, że .. jeśli kogoś kupi :roll: :lol:
“And if we buy, it certainly won't be players who lack experience. We have enough of those.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 maja 2009, 23:38

Zaraził się od Veli.

Szkoda, że Arszawin nie zagra. Chociaż tak naprawdę sikam już na nasze wyniki. ;x

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 maja 2009, 12:48

Arsene rządzi :lol2:

People make the story that he was drunk. He was not drunk. He did not put his trousers down, somebody did it for him and somebody was posted there with a camera.

Obrazek

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 maja 2009, 13:40

Ja jednak cały czas mam nadzieję, że tego lata Arsene pójdzie po rozum do głowy i w końcu zainwestuje w doświadczenie. Wbrew pozorom do wyciągnięcia za wcale nie wygórowane pieniądze będzie kilku bardzo dobrych zawodników. Kogo mam na myśli? Chociażby Barry'ego, który moim zdaniem byłby wręcz idealnym wzmocnieniem środka pola. Z drugiej jednak strony (o czym zresztą już ktoś wspominał parę stron wcześniej) trochę głupim posunięciem byłoby kupowanie nowego DM-a skoro przez cały sezon Wenger na siłę chciał zrobić z Denilsona i Songa czołowych graczy ligi ( :lol: ). Pytanie tylko czy naprawdę warto w kolejnych sezonach robić sobie nadzieje na jakiekolwiek trofea a następnie zostawać z niczym (jak to bywa przez ostatnie cztery lata)?

Osobną kwestią jest zakup obrońcy. Tutaj pole manewru jest niestety o wiele bardziej ograniczone, chociaż jak to mówią- dla chcącego nie trudnego :P . Lescott? Jagielka? Ja jestem jak najbardziej na tak, chociaż IMO warto byłoby się pokusić o Stevena Taylora z Newcastle. Sroki w nadchodzącym sezonie na pewno nie zagrają w żadnych pucharach (ba! mogą nawet spaść z ligi :roll: ) co z całą pewnością nie ułatwi im zadania w zatrzymaniu swoich graczy.

PS.
Witam po dłuższej przerwie :] .

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 maja 2009, 13:58

Pojawiają się plotki o zainteresowaniu Realu Clichym.

Nasza lewa obrona to parodia, więc taki transfer byłby uzasadniony.

Czy istnieją szanse na realizacje takiego transferu? Clichy to nie Fabregas. jestem ciekaw zdania kibiców Arsenalu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”