Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 541

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2011, 15:05

Już to pisałem, to nie jest faul na Czerwo, to jest faul na 17 meczów bana(chyba tyle dostał Pepe?). To jest bandytyzm, takie coś powinno być jak najsurowiej karane, jak w prawie karnym morderstwo.
To było wejście na kontuzje, to było wejście na koniec kariery dla Naniego, to nie był nawet spoźniony kretyński wślizg ala Taylor z Eduardo, zobaczcie sobie gdzie jest piłka, w miejscu którym atakuje Carragher to piłki nie było.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 mar 2011, 15:15

Faul Taylora na Eduardo niestety miał gorsze(tak podejrzewam) konsekwencje, niż ten na Nanim. Aczkolwiek samo wejście Carra było bardziej brutalne niż Tayolora. Jego nie interesowała piłka, tylko noga Naniego. Portugalczyk i tak miał dużo szczęścia ze nie skończyło się to gorzej. Chociaż nie jest jeszcze wiadomo na ile wyleci Nani, ale kariery raczej nie powinno mu to zrujnować.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 mar 2011, 16:27

red85 pisze:Bo czytam, że Maxi chwilę przed wslizgiem Brazylijczyka powinien wylecieć za faul na nim, a Suarez ponoć w tym całym kotle też zasłużył sobie na wyjazd.
No bez żartów. Gdzie to przeczytałeś? :rotfl:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 mar 2011, 16:41

Kamil232 pisze:Już to pisałem, to nie jest faul na Czerwo, to jest faul na 17 meczów bana(chyba tyle dostał Pepe?).

dostal 10

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2011, 16:46

Daaaamian pisze:
red85 pisze:Bo czytam, że Maxi chwilę przed wslizgiem Brazylijczyka powinien wylecieć za faul na nim, a Suarez ponoć w tym całym kotle też zasłużył sobie na wyjazd.
No bez żartów. Gdzie to przeczytałeś? :rotfl:
Graham Poll mówił nawet, że Suarez powinien wylecieć za ciągnięcie Rafaela za włosy. Zresztą jak zobaczyłem faul Maxiego to się zbytnio nie zdziwiłem. Podstawy do wyciągnięcia buraka były. Sam bym pewnie za to nie wyrzucał z boiska, ale podstawy - powtarzam - do tego były...

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 07 mar 2011, 16:47

Szczęście w nieszczęściu, że nie trafił czysto ale tylko przejechał mu po nodze korkami. Carra gra twardo ale to co zrobił :roll: Nie spodziewałem sie, że stać go na takie coś. Keane chociaż działał w odwecie, Nani natomiast nigdy nic nikomu na boisku nie zrobił, wiec co Carragherowi do głowy strzeliło :?:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 mar 2011, 18:04

Cholera, od kiedy Poll to taki autorytet? Wyrzucanie Suareza z boiska to, jak już mówiłem, niesmaczny żart. Maxi mógł dostać maksymalnie żółtą kartkę.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2011, 18:49

Niech się arek wypowie. Ja - najwidoczniej jak Poll - widze podstawy do wyrzucenia z boiska. Nie mówię, że sam bym ich wyrzucał, ale gdyby wylecieli to by większych pretensji mieć nie powinni.

Tymczasem Nani na twitterze
thank you for your support after my injure. i hope to be back really soon.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 mar 2011, 19:09

Cara atakował w obrębie piłki, chciał w piłke a to że ja tak dał do góry to przypadek, sędzia miał prawo tak zinterpretować przepis :wink:

A tak serio to był to atak na złamanie nogi, Vidicowi za takie wejście dowaliliby z 10 spotkań , no ale on gra w MU a nie w The Reds.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 07 mar 2011, 21:16

Rooney tez gra w The Reds?

Zdjęcie od reda dobre, faul na czerwo. Wejście Rafaela na granicy żółta / czerwona. Taka errata do mej wcześniejszej opinii.

Broniłbym tez sędziego reakcja naniego( jego nagły sprint i reputacja Naniego jako symulanta ) mogły dać mu mylne odczucie o kolejnej symulacji Portugalczyka.

Interesuje mnie tez dysonans miedzy fotka od Mgigsa i Kajo czyżby reakcja Naniego pogłębiła uraz?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 mar 2011, 22:23

Dobrze, ze napisales red o tym ciagnieciu za wlosy, bo dales tylko dowod temu, ze Poll ma juz niewiele wspolnego z rzeczowa analiza decyzji sedziego. Ciagniecie za wlosy traktowane jest jako niesportowe zachowanie i karane jest w mysl przepisow napomnieniem. Czerwona kartka moglaby byc przyznana tylko wowczas jezeli to ciagniecie mialoby charakter nadzwyczaj brutalny lub trzymalby mu za te kudly wyjatkowo dlugo i nie chcial puscic. A jak wiemy, nie mialo to miejsce. ;)

Dodatkowo, co do oceny zajscia z Maxim, to wykluczenie zawodnika w takiej sytuacji, moze zostac podjete na wskutek popelnienia przezen razacego, brutalnego faulu z uzyciem nieproporcjonalnej sily. Przy ocenie przewinienia sedzia okresla dynamike tego wejscia i jest to istotne kryterium do dalszej oceny. Patrzac na powtorki, nie dostrzegam znamion takiego ataku. Nie bylo to wyjatkowo agresywne wejscie. Co najwyzej Maxi mogl zostac ukarany zolta kartka. A i brak kary indywidualnej nie bylby wielkim bledem. Niebezpieczna gra nie jest karana za kazdym razem, jedynie wowczas kiedy w sposob oczywisty moze narazic na ryzyko odniesienia kontuzji, a wiec wiele zalezy tutaj od interpretacji arbitra. Ja ukaralbym zawodnika Liverpoolu napomnieniem, bo takie narazenie Rafaela na kontuzje dostrzegam.
Rafael rowniez winien zostac ukarany tylko napomnieniem, ale wylacznie z uwagi na to, ze Lucas zdolal uniknac jego wejscia.
Arbiter nie ma mozliwosci obejrzenia danej sytuacji z roznych perspektyw jak my. Musi podajc decyzje w ciagu kilku sekund. Musi ocenic dynamike wejscia i nie zawsze z jego perspektywy zawodnik popelniajacy przewinienie, dopuscil sie uzycia nieproporcjonalnej sily. Podstawa oceny sedziego nie moze byc to, ze dany zawodnik ucierpial na wskutek przewinienia. Nie rzadko na pozor niegrozne sytuacje, koncza sie groznymi kontuzjami, ale to nie znaczy wcale, ze nalezy karac wowczas winnego wykluczeniem. Nalezy ocenic zdarzenie w oparciu o przepisy gry.

Po obejrzeniu skrotow, ktore wrzucil Kajo, jedna sytuacja jest jeszcze warta odnotowania, a o ktorej nikt nie wspomnial. Otoz po pierwszej bramce dla Liverpoolu, Edwin biegnac do glownego arbitra z pretensjami, uderzyl Kuyta.

Polla nie darze zbyt wielkim szacunkiem i nie cenie go jako arbitra z jednego podstawowego powodu. Na boisku wiele decyzji arbitra zalezy od jego interpretacji, dlatego bardzo czesto jest tak, ze jeden arbiter gwizdnie karnego, drugi nie, jeden pokaze kartke, drugi nie. Niemniej jednak wymagam od nich, aby w swoich decyzjach byli konsekwentni. Jezeli gwizdza drobne przewinienia i nie pozwalaja na meska gre, to robia to w obie strony, przez cale spotkanie. Jezeli pozwalaja na troche wiecej, to czynia to bez wyjatku. Konsekwencja to wazna rzecz, bo mimo rozbieznosci w ocenie pozwala na sprawiedliwe prowadzenie zawodow. Poczytalem troche artykulow Polla dla Daily Mail i tak jak podczas swojej kariery nadal mnie nie przekonuje. Od arbitra z takim stazem wymagam, aby poslugiwal sie aktualnymi regulacjami z zakresu przepisow gry, aby w sposob rzetelny, kierujac sie owymi regulacjami opisywal czytelnikom, czesto kompletnym laikom, interpretacje poszczegolnych zdarzen. Niestety on w swoich analizach (chociaz nijak nie mozna tego nazwac analizami) nie posluguje sie biezaca terminologia. Uzywa starych, dawno juz nie istniejacych okreslen, posilkuje sie przepisami, ktore nie maja juz racji bytu. Nie wie np. ze przy ocenie zagrania reka bierze sie pod uwage rowniez "naturalnosc jej ulozenia". Nie wie tez, ze dyskusje z arbitrem karane sa tylko napomnieniem, chyba ze w stosunku do sedziego uzywane sa zwroty wulgarne, obrazliwe lub zawodnik zachowuje sie agresywnie w stosunku do niego. Nie wie, ze podnoszenie nogi powyzej biodra przeciwnika jest karane tozsamo jak pochylanie glowy ponizej biodra przeciwnika. Tego jest pewnie jeszcze wiecej, ale to takie pierwsze przyklady z brzegu, ktore zdolalem zapamietac.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 mar 2011, 22:57

Jakiś pedał przerobił fotke wiec z góry przepraszam ale nie byłem tego świadomy.Mnie cieszy że Naniemu chyba nic się nie stało, jego strata bylaby NIESAMOWITA.
Dodam jeszcze że rok temu Carra wykonał podobny wslizg na noge Carricka ale trącił piłke i na szczęscie mineło to jego noge, 1 cm w bok i Carrick by miał złamaną noge, nie wiem czy ktoś kojarzy, poprzedni mecz na Anfield.

Fa widze nie zajmuje się wałkami. Arsenal wydmuchany,MU z Chelsea wydmuchany,faul Jimiego a te pajace będą sie zajmować SAF czy innymi mało istotnymi kwestiami.Sędziowanie w PREM mnie wku..... myslalem że w Hiszpani tylko sędziują idioci ale widze że wraz nowymi graczami przyszła jakaś zaraza...

Obrazek

Sam już nie wiem...

Obrazek

Jakie sukcesy taki kapitan.......szkoda że Roy już u nas nie gra.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 mar 2011, 9:08

Mówiłem, że zachowanie co niektórych Scousersów skandaliczne. Niestety, ale paru tutejszych woli najeżdżać na grajka z dziurawą nogą, który ważył się nie zachować tak jakby oni sobie tego życzyli :lol:

Jaka fotka została niby przerobiona? Nic z tych rzeczy.

Prawdopodobnie miesiąc pauzy Naniego, ale jestem ciekaw czy chłopak nie straci pewności siebie. Oby nie.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 08 mar 2011, 11:31

Dokładnie, FA zajmuje się jakimiś duperelami, a kiedy trzeba się zająć jakimś poważnym tematem, to udają, że on nie istnieje.

Dziwi mnie jeszcze jedno. Kiedy Rooney uderzył łokciem jednego z piłkarzy Wigan, zrobił się szum na całą Anglię i nie tylko. Roo był porównywany do chama, prostaka, buraka, piłkarskiego chuligana. Kiedy Carragher zachował się kilka razy gorzej od Wayne'a, kiedy obejrzał TYLKO żółtą kartkę, nikt go nie napiętnował, nikt nie zajmuje się sprawą jego ewentualnego zawieszenia. Przecież obrońca LFC powinien za takie coś dostać ok. 3 spotkania dyskwalifikacji. Tym bardziej, że to nie pierwszy raz, kiedy zrobił coś takiego. Tymczasem zrobiła się cisza, a co niektórzy kibice, w tym także ci z tego forum, zaczęli obwiniać za tą sytuację Naniego. Czyżby Manchester United był aż tak znienawidzony przez wszystkich :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2011, 11:50

kibice każdego klubu mogą podać takie przykłady dziwnego zachowania.
Jak Ryan S. łamał nogę Aaronowi, to więcej w mediach było wypowiedzi współczujących Shawcrossowi niż Aaronowi, bo to nie jest zły chłopak i teraz będzie musiał żyć z tym, że połamał rywala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”