Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 544

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2009, 19:23

Ja się ciesze jak cholera :lol: tzn. najpierw się martwiłem, ale właśnie o Wengera chodzi. Niech sobie przemyśli. Teraz jeszcze ze 4 gole z United i może sięgnie do kieszeni latem.

Co ciekawe strzałów oddaliśmy prawie tyle samo co oni. W 80 minucie pojawiła się statystyka strzałów, było po 13 w tym 6 celnych dla obu drużyn.

Oczywiście nasza defensywa zagrała jedno wielkie gówno, no ale co zrobić.

Fabiana bym nie winił, nawet miał dobre interwencje, przy ostatnim golu np. tam trochę pechowo to wpadło i raczej trzeba winić obronę, że w ogóle 2 graczy Chelsea sie znalazło przed Fabianem. To samo przy bramce Kolo. 3, czy 4 piłkarzy Chelsea wychodzi na Fabiana, no to musi wpaść :D

Gibbs miał znakomity początek. Nicklas fajnie się wprowadził. Sagna fajne piłki wrzucał, choć też nie przez całe spotkanie.

taka mała tabelka naszych urazów w tym sezonie:
Przy niektórych nazwiskach kilka urazów, no ale to przecież ogólnie wiadomo.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 maja 2009, 19:48

fieldy pisze:Ja się ciesze jak cholera tzn. najpierw się martwiłem, ale właśnie o Wengera chodzi. Niech sobie przemyśli. Teraz jeszcze ze 4 gole z United i może sięgnie do kieszeni latem.
Trzecia porażka w takim stylu jak dzisiaj czy we wtorek to już by było za dużo ... chyba nawet dla najbardziej zatwardziałych zwolenników Francuza. Boje się jednak, że na Old Trafford możemy się spodziewać najgorszego :| tym bardziej, że United postawią tam ostatni krok na drodze po tytuł.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 10 maja 2009, 19:55

Logan pisze:To Song, a nie Mikel, Essien czy inny Appiah z Diarrą, był najlepszym DMem PNA (bedę to do znudzenia powtarzał, tak jak nudne jest to lekceważenie Songa na tym forum). Poza tym w ostatnich miesiącach w każdym meczu w którym grał prezentował się bdb, co zaowocowało wywalczeniem sobie miejsca w 1 składzie.
Miroslav Klose byl krolem strzelcow ms2006 i v-ce krolem w 2002 i jakos zaden topowy klub go nie chcial (Bayernu za taki nie uwazam)

To samo Baros z Euro i po roku opuscil Liverpool i do dzisiaj juz tylko przecietnosc (najwazniejsza cecha Songa)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 maja 2009, 20:23

Mozecie napisac cos wiecej o Clichy'm :?: Dobrze broni :?: Czesto wlacza sie w akcje ofensywne :?: Przyznam, ze jest dla mnie raczej anonimowy, a Perez ponoc daje za niego 17 baniek :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 10 maja 2009, 20:28

Ja poproszę o Rosickym. On jeszcze w ogóle wróci do piłki? Taka przerwa, wiem, że zaczynał trenować, ale kiedy do cholery zacznie normalnie grać?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 maja 2009, 21:34

Zacznijmy może od tego, że Clichy według mnie to światowa czołówka na swojej pozycji + jeden z filarów Arsenalu, więc wątpię, aby ktokolwiek chciał go sprzedawać (zwłaszcza za 17 mln, gdyż całkiem niedawno Manchester City dawał za niego ponad 20 mln). W obronie gra bardzo dobrze, choć jego największą zaletą jest szybkość i czytanie gry przeciwnika. W ofensywie również spisuje się bardzo dobrze- bardzo często podłącza się pod akcje ofensywne, a dodatkowo w bieżącym sezonie znacznie poprawił jakość swoich wrzutek, co przed laty było jego największym mankamentem :] .

O Rosicky'm nie będę się zbytnio rozpisywał, gdyż sam do końca nie wiem (pytanie czy ktokolwiek to wie :P ) kiedy w końcu wróci na boisko. Ponoć w przyszłym sezonie ma być już do dyspozycji Wengera, ale jego rzekomych powrotów przeżyłem już kilka i coś mi się wydaje, że i tym razem nic z tego nie wyjdzie...

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie Manchester po raz drugi złoi nam dupę (sic!), bo wbrew pozorom może to nam wyjść na dobre...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 maja 2009, 22:17

Świetnie ten mecz Arsenal zaczął, ale skuteczność miał po prostu fatalną. Walcott sam mógł rozstrzygnąć dzisiaj mecz na korzyść "Kanonierów", ale celownik zostawił chyba w szatni. Potem szansę miała Chelsea i Alex strzelił bramkę. Tutaj moim zdaniem błąd w ustawieniu popełnił jednak Fabiański. Albo stoi na linii, albo wychodzi z bramki konkretnie, a nie staje na czwartym metrze. Przy golu Anelki zmyliła go zmiana kierunku lotu piłki. Miał jednak swoje nieudane interwencje - na przykład wypuszczenie piłki z rąk po dośrodkowaniu. Rozmiary porażki były z pewnością dla "Kanonierów" niesprawiedliwe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2009, 22:30

emdżej pisze:Tutaj moim zdaniem błąd w ustawieniu popełnił jednak Fabiański.
I jakby stał w bramce to co by zrobił ? strzał blisko słupka, jeszcze odbity od poprzeczki.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 maja 2009, 22:53

fieldy pisze:
emdżej pisze:Tutaj moim zdaniem błąd w ustawieniu popełnił jednak Fabiański.
I jakby stał w bramce to co by zrobił ? strzał blisko słupka, jeszcze odbity od poprzeczki.
Niewiele by zrobił, owszem, ale powinien wykazywać w takich sytuacjach więcej zdecydowania.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 maja 2009, 1:50

fieldy pisze:Ja się ciesze jak cholera :lol: tzn. najpierw się martwiłem, ale właśnie o Wengera chodzi. Niech sobie przemyśli. Teraz jeszcze ze 4 gole z United i może sięgnie do kieszeni latem.
Też tak sobie pomyślałem. Jednak szybko się obudziłem. Pewnie znowu dostaniemy jakieś "leftovers"(czyt. Silvestre [']). :roll:

Od kiedy Gallas z Clichym wyleciał to tracimy masę bramek. Niedawno liczyłem, że przez jakieś 3 miesiące od początku roku straciliśmy 7 bramek. W ostatnim czasie straciliśmy tyle w 2 meczach. :lol: Gallas robi różnice.
Makis pisze:Mozecie napisac cos wiecej o Clichy'm :?: Dobrze broni :?: Czesto wlacza sie w akcje ofensywne :?: Przyznam, ze jest dla mnie raczej anonimowy, a Perez ponoc daje za niego 17 baniek :wink:
17 baniek czego? :> W sumie funtów, czy euro to wart jest tej kasy. :P Co do jego gry to zgadzam się z opinią Róży, więc nie będę powtarzał. :wink:

http://www.dailystar.co.uk/football/vie ... -for-Guns/

Obrazek Obrazek

My też będziemy mieli Vidica. :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 maja 2009, 5:23

Oglądałem mecz tylko do 30 minuty... i myślałem sobie "tak właśnie Arsenal powinien grać, tak powinniśmy grać każdy mecz!" widziałem jedną bramkę.. i potem już troszkę mniej entuzjastyczny wyszedłem z domu.. W wolnej chwili (90 minuta) wchodzę na ESPNSoccernet na komórce i zacząłem się zastanawiać, czy to sen. :roll:
Rzeczywiście, graliśmy świetnie, dominowaliśmy, ale to Chelsea zwyciężyła.. :wallbash: ten wynik jest dość niezrozumiały bo przecież to my dominowaliśmy to spotkanie!
Eh. Może i macie rację, kupimy coś nowego, w zasadzie to by się przydało, ale jednak wydaje mi sie, że polityka Wengera dot. młodych też się sprawdzi.. Popatrzmy tylko na Barcelonę... potrzeba cierpliwości (tak, teraz zaczynam gadać jak on :lol: )
Nic.
Zastanawiam się czy nie wyleciał przypadkiem przez swoje komentarze dot. nowych graczy? Taki dziwny zbieg okoliczności. To samo z Adebayorem... HMM....

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2009, 9:35

Magnum pisze:Zastanawiam się czy nie wyleciał przypadkiem przez swoje komentarze dot. nowych graczy? Taki dziwny zbieg okoliczności. To samo z Adebayorem... HMM....
nikt nigdzie nie wyleciał, Wenger postanowił dać im odpocząć, może chciał Fabiana znów sprawdzić. W FA Cup się nie sprawdził, to znów go na Chelsea wrzucić. Nich nabiera doświadczenia. To samo z Gibbsem, mówił że zagra, bo po błedzie United najlepiej wrzucić go od razu do kolejnego meczu, żeby miał okazję się poprawić.

Jak pozyskamy Hangelanda to będę wiecej niż zadowolony.

Wenger tymczasem krytykuje Drogbę za nurkowanie, po którym strzelili 1 gola.

Ja z kolei widziałem, ze Cesc kopnął Drogbę w nogę - kartka niesłuszna imo, ale faul był. A później jeszcze dwa piękne nurki Ade w drugiej połowie. O tym Wenger nie wspomniał :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 maja 2009, 13:10

nikt nigdzie nie wyleciał, Wenger postanowił dać im odpocząć, może chciał Fabiana znów sprawdzić. W FA Cup się nie sprawdził, to znów go na Chelsea wrzucić.
No dobra, ja po prostu lubię pospekulować ;]
Łukasz Fabiański został surowo oceniony przez angielskie media za występ w barwach Arsenalu przeciwko Chelsea (1:4).(...)

Niższe oceny dostali wszyscy obrońcy. Pozostali zawodnicy zagrali powyżej "6".

Fachowy portal goal.com ocenił Polaka na "5" twierdząc, że bronił bardzo niepewnie. Niższą notę otrzymał tylko Mikael Silvestre (4).
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,19 ... omosc.html

Eh.. super fachowy ten portal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2009, 16:10

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 043557.stm

Dlaczego Dixon to widzi, a Wenger nie ?

Awatar użytkownika
juninho2000
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juninho2000 » 11 maja 2009, 17:57

Bo Wenger to typ człowieka który niestety swoje błędy musi zrozumieć sam drogą nie zawsze korzystną dla zespołu ( eksperymenty ze składem , taktyką itp. ) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”