AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 544

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sty 2009, 20:22

Coca Cola Championship Kaka przybywa!

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 sty 2009, 20:27

150 czy 120 ?

Na CdS piszą o 120 mln.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2009, 20:43

:lol2: a ile mu tygodniówki dają ? ostatnio dawali 500 tys i ponoć nie chciał. może 1 mln go przekona ?
to tak jakby Jaś Kowalski co tydzień w totka wygrywał i w dodatku skumulowane z 2 losowań :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 sty 2009, 20:47

Podobno - wg. Mediaset - Agger jest już w Milanie.
Obawiam się, że ten nagły transfer (acz niepotwierdzony, ale potwierdzenie transferu przez media zawsze, zawsze oznacza zaawansowane rozmowy między klubami i z piłkarzem) jest spowodowany sprzedażą Brazylijczyka.
Szkoda by było Kaki, ale... Jakoś nie widzę w jego odejściu końca Milanu, obawiam się, że jeszcze dłuższy czas poczekamy na jego powrót do wielkiej dyspozycji.
Choć i tak mam dziwne przekonanie, że Kaka zostanie, przynajmniej do końca sezonu i oferty z poważniejszego klubu. Ale skądś te pieniądze na Aggera muszą się wziąć. :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sty 2009, 20:48

fieldy pisze::lol2: a ile mu tygodniówki dają ? ostatnio dawali 500 tys i ponoć nie chciał. może 1 mln go przekona ?
to tak jakby Jaś Kowalski co tydzień w totka wygrywał i w dodatku skumulowane z 2 losowań :lol:
Ja dzisiaj wygrywam 17 baniek i zaden transfer do City nie jest mi potrzebny.

Tak na serio to Milan powinien przyjac taka oferte (150 milionow) i pewnie przyjmie jezeli jest ona prawdziwa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2009, 20:53

Chlopaczek pisze:Tak na serio to Milan powinien przyjac taka oferte i pewnie przyjmie jezeli jest ona prawdziwa.
A co jeśli Kaka nie będzie chciał uczyć dzieciaka angielskiego ?

Jakby odszedł po sezonie to rozumiem, ale teraz ? Do City walczyć o utrzymanie ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sty 2009, 20:56

fieldy pisze:Jakby odszedł po sezonie to rozumiem, ale teraz ? Do City walczyć o utrzymanie ?
Milan powinien przyjac oferte i zostawic pilkarzowi wolna reke. Kaka wtedy sam zdecyduje czy chce odejsc czy zostac. To bedzie tez dla niego dobra proba charakteru.

Zreszta juz sie pojawiaja informacje ze Brazylijczyk zostal sprzedany.

Zobaczymy ale ciekawe okienko sie zrobilo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2009, 21:02

Chlopaczek pisze:Zreszta juz sie pojawiaja informacje ze Brazylijczyk zostal sprzedany.

Zobaczymy ale ciekawe okienko sie zrobilo.
to będzie hit tego sezonu Robinho i Kaka, czy dwóch najdroższych graczy w Premier League [w tym jeden na świecie] spadną już w pierwszym sezonie do II ligi :lol:

Myślę, że Kaka się nie zgodzi na transfer. Chyba nie po to mówi, że chciałby po Maldinim i Ambrosinim zostać kapitanem zespołu, by nagle polecieć za kasą. Z tego co pamiętam nawet jak Real dawał spore sumy, to Kaka stanowczo odmawiał. Choć oczywiście nie śledziłem dokładnie i może Real nigdy nie składał oferty, a jedynie w mediach pisali ...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sty 2009, 21:03

Mattioniego tylko wypożyczyliśmy z opcją pierwokupu...(źródło - acmilan.com)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sty 2009, 21:07

To na razie wszystko plotki wypisywane na roznych portalach i forach. Ze wycofuja ze akceptuja ze podwyzszona oferta i tak dalej.
Mysle ze Kaka jest jednym z tych pilkarzy ktory moze sie nie "zlamac" gdy machaja mu ogromnymi kwotami przed nosem. Moze jego nie tak dawno przeciez narodzone dziecko bedzie czynnikiem ktory powstrzyma go przed wyjazdem. Te gadki o byciu kapitanem - coz na to i tak by musial jeszcze dlugo czekac.

Nam tez pozostaje tylko czekanie ale jest ekscytujaco jak rzadko kiedy w styczniu co nie? :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2009, 21:14

Chlopaczek pisze:Nam tez pozostaje tylko czekanie ale jest ekscytujaco jak rzadko kiedy w styczniu co nie?
dla mnie zawsze w styczniu raczej nudną wieje :lol:
Chlopaczek pisze:Te gadki o byciu kapitanem - coz na to i tak by musial jeszcze dlugo czekac.
no tak, tylko że skoro mówi, że chce się zestarzeć w Milanie i kiedyś być kapitanem, tzn. że chce. Nie wiem czemu, ale jemu akurat wierzę. Anelce np. bym nie uwierzył :lol:
Jakoś mi Kaka pasuje do Milanu, nie widzę go w City. Ale Robinho też nie widziałem, więc ... pożyjemy, zobaczymy. Jak powiedział dziś Wenger - jeszcze tylko kilka dni i wszystko będzie wiadomo. Choć jak idzie o Arsenal to już 1 stycznia było wiadomo, że rewolucji raczej nie będzie

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sty 2009, 21:16

fieldy pisze:Choć jak idzie o Arsenal to już 1 stycznia było wiadomo, że rewolucji raczej nie będzie
Arsenal tez ma chyba bogatego wlasciciela prawda? No ale nie z taka arabska fantazja ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2009, 21:19

Wenger dziś mówił jasno. Mają 3 źródła dochodów. Bilety, sponsorzy i prawa TV. To co sami zarobią, mogą wydać. A jak go zapytali o 100 mln za Kake, stwierdził, że to abstrakcja i inny level, który go nie dotyczy. Jego dotyczy kryzys finansowy, o którym często w styczniu opowiada :|

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sty 2009, 21:29

fieldy pisze:Jego dotyczy kryzys finansowy, o którym często w styczniu opowiada :|
Tez go dopadl? Ale ma co jesc czy fani Arsenalu przynosza mu kanapki na treningi?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 sty 2009, 21:33

fieldy pisze:Z tego co pamiętam nawet jak Real dawał spore sumy, to Kaka stanowczo odmawiał.
Ale też powtarzał jak mantrę słowa, że "nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość"... i podpisywał nowy lepszy kontrakt. Oczywiście nie mówię, że teraz będzie to samo ale jakoś dziwne mam przeczucie, że zostanie. Chociaż z judaszem to samo było a wiadomo jak się skończyło. :? Co do przyjęcia oferty przez Milan, to na miejscu Kaki bym od razu odebrał jasny sygnał, że mnie nie chcą.

Tak z innej beczki, pewna myśl nie daje mi spokoju. Shevchenko jest graczem spoza Unii, grał u nas przez 7 lat, nie ma czegoś takiego, że po 5 latach zawodnik może starać się o obywatelstwo kraju :?: Oczywiście zawsze on sam mógł nie chcieć, może ktoś coś więcej wie na ten temat :?:
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 21:36 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”