Liverpool (zbiorczy) - Strona 544

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 02 mar 2013, 20:36

Radzi sobie bardzo dobrze. Dziś zaliczył udany występ, dwie asysty, udane dryblingi, często pomagał w obronie. Jeżeli utrzyma taką dyspozycję, to będzie można go uznać za naprawdę świetny transfer.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 mar 2013, 20:43

Nie mam pojęcia co pokazywał w Interze, także nie pokuszę się o porównania. Dzisiaj zanotował dwie asysty, w poprzednim ligowym spotkaniu przeciwko Swansea (wówczas debiutował od pierwszych minut w Premier League) strzelił bramkę. Widać w jego grze dojrzałość i inteligencję, do tego pokazuje, że jest świetnie wyszkolony technicznie. Fizycznie jest gotowy na mniej więcej godzinę gry, później już oddycha rękawami i widać w jego grze zmęczenie trudami meczu.

Jak poprawi kondycję i w pełni zaaklimatyzuje się w lidze, to Liverpool będzie miał z niego mnóstwo pożytku.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 mar 2013, 20:48

Trafił pod skrzydła dobrego trenera, i do drużyny która się kształtuje i nie boi się stawiać na młodych graczy, chciałbym aby coś z niego było, ale pamiętam tą podnietę w Interze, i na początku też był orgazm bo zagrał kilka dobrych spotkań, ale przyszło co do czego i popadał w przeciętność czego efektem była ławka lub trybuny. Dam mu czas do połowy przyszłego sezonu, myślę że ten okres zweryfikuje to jakim piłkarzem jest Coutinho. Inter to specyficzny klub ze specyficznym zarządem, ostatnie oddawanie młodych graczy, pokazało że jednak nie byli oni takimi mega hiper talentami, wyjątek Balotelli, ale wyjątek potwierdza regułę, a gracze tacy jak Santon czy Arnautovic sprawiają że kibice Interu nie żałują bardzo ich odejścia, dużo bardziej bym się smucił gdyby z klubu odszedł Duncan czy Benassi którzy mają papiery na wielką grę, a Duncan kolejny raz wybrany graczem meczu w Livorno.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 mar 2013, 2:23

Dobra przyznam szczerze, że za mojego życia nie było w Liverpoolu piłkarza o takim potencjale ofensywnym jak Suarez. Niesamowity jest. Jakby nie był tak wkurwiający to byłby chyba moim ulubionym grajkiem ever...
Ten drugi latynos z copacabany jest w cholere dobry technicznie. Przy tych zwalistych drwalach z Wigan, przy tych Boysach i McArthurach jego gra wygladała jak sztuka Krasner przy freskach Michała Anioła. Musi poprawić kondycje i jakąs przyzwoia masę mięsniową zrobić bo jak się w okół niego robi gęsto to odbija sie do tych silnych murzynów jak piłeczka pingpongowa.

Troche szkoda, że Suarez jest za dobry na gre w Liverpoolu bo do spółki ze Sturridgem i tym Brazylijczykiem mogliby troche dźwignąć w górę ten klub.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 mar 2013, 14:06

Obrazek

Sześć ostatnich zwycięstw Liverpoolu w lidze. W międzyczasie były dwa remisy - po 2:2 z Arsenalem i City i porażka - 0:2 na Anfield z WBA.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 mar 2013, 14:32

Występ Coutinho z Wigan.

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edekkomentuje » 03 mar 2013, 15:49

Szkoda początku sezonu bo Liverpool liczyłby się w walce o LM. Strata jest duża, ale macie jeszcze spotkania z Tottenhamem, Chelsea i Evertonem można sporo nadrobić. Jednak jak Koguty wygrają dziś z Arsenalem, to już będzie chyba pozamiatane.

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 07 mar 2013, 22:43

Nareszcie Liverpool gra w takim stylu jaki chce się oglądać. Mecze są zacięte i pełne ciekawych akcji. Od transferu Sturidga a potem Couthino wszystko pięknie ruszyło. Już nie mogę doczekać się najbliższego spotkania z Kurami. Szkoda że praktycznie jest już po sezonie.

Wracając do Carolla (35 baniek :roftl3: )
Drugiego lutego SKYsports podało że "David Sullivan zdecydował się na stałe wykupić Andy'ego Carrolla z Liverpoolu. Motywuje swoją decyzję poprawą formy oraz problemami z grą ofensywną zespołu." To by było super.
Natomiast plotki z wczoraj podane na guardian.co.uk mówią o tym, że Endi wraca na Anfield
http://www.guardian.co.uk/football/2013 ... -liverpool
Ciężko będzie go gdziekolwiek pchnąć za rozsądną sumę. Jak uda się wyciągnąć za niego 10 baniek to będzie cud! A nie 17:D
Wtedy można by było znaleźć fundusze na to żeby Suarez pokochał nasz klub jeszcze bardziej.
Zobaczymy co będzie z naszym drwalem. Oby jak najszybciej znalazł swoje miejsce.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 mar 2013, 16:33

LIVERPOOL: Jones, Johnson, Enrique, Agger, Carragher, Lucas, Gerrard, Downing, Coutinho, Sturridge, Suarez.

Rezerwowi: Gulacsi, Wisdom, Skrtel, Henderson, Allen, Shelvey, Sterling.

Jak Reina w końcu zagrał dobry mecz, to musiało się mu coś stać. I chyba trochę za ofensywnie, wolałbym tego Hendersona za kogoś z dwójki Coutinho/Downing.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 mar 2013, 16:36

Bzdura, nie za ofensywnie! Ja się jaram. Mam nadzieje na najlepszy mecz sezonu!
Nie wiem co tam z Reiną ale i tak broni przeciętnie to też wielkiej róznicy nie będzie. Trzeba trzymać Bale krótko, nieustannie przeszkadzać Dembele i powinno wystarczyć. Jak te dwa koła zamachowe kogutów przetrącimy to wygramy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 mar 2013, 17:23

Alez ladnie w akcji bramkowej zachowal sie Coutinho :love:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 mar 2013, 19:02

Więcej takich arbitrów w Premier Lague! Świetne sędziowanie, troche za dużo urządzał sobie pogadanek dyscyplinujących z zawodnikami ale to jakiś taki nowy trend do którego trudno mi się przyzwyczaić także luz. Po za tym świetnie.
Tottenhamowi zabrakło w moim odczuciu zwyczajnie kondycji aby nas dobic. Do straty bramki w drugiej połowie robili co chcieli, taktycznie nas zmiażdżyli i chyba tylko sił im brakło aby jakieś 2 albo 3 groźne szybkie akcje zrobić i strzelić 3 gola. Potem fart świetnie grającego w tym roku kalendarzowym Downinga i wszystko sie u Kogutów posypało.
Sturridge zbyt nonszalancki dzisiaj, irytował mnie niemiłosiernie. Johnson słabiutko w obronie, Enrique i Lucas to samo. Dobrze, ze Carragher konczy karierę bo każde jego zbliżenie się do piłki to jedna wielka niewiadoma. Pod wrażeniem, za to od dłuższego już czasu jestem za sprawą Gerrada. Świetnie gra w tym sezonie. Jako pomocnik box to box spisuje sie wyśmienicie. Oby tak dalej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 mar 2013, 19:09

Warto zwrócić uwagę na statystyki Gerrarda w lidze w tym sezonie - 9 asyst i 8 bramek.

W pierwszej połowie byliśmy lepsi, w drugiej momentami ciężko się to oglądało, ale ostatecznie udało się zdobyć komplet punktów. W końcu ogrywamy kogoś ze ścisłej czołówki ligowej. Mam nadzieję, że to da pozytywnego kopa całej drużynie.

Coutinho jest zdolny do wielkich rzeczy. W przyszłym sezonie powinien pokazać pełnię swoich umiejętności, jak tylko odpowiednio przepracuje okres przygotowawczy latem.

Lucas za dużo błędów w środku. Johnson fatalne krycie. W ogóle cała obrona to tykająca bomba w tym sezonie. Potrzeba zmian latem.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 mar 2013, 19:14

A i jeszcze jedno. Skrtel do Vertonghena na jakieś korepetycje z gry w Prmier League powinien się zapisać. Genialny jest Belg. Stylem gry troche Sola Campbella mi przypomina ale chyba jest lepszy w rozprowadzaniu piłki co się w dzisiejszych czasach ceni i Villas Boas przy swoim stylu tez musi to doceniać. Agger w sumie też mógłby się od niego troche nauczyć.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 mar 2013, 19:18

W sumie kiedy Spursi strzelili na 1-2, to przestałem wierzyć w jakiekolwiek punkty, ale na szczęście Walker z Llorisem pomogli nam w iście Liverpoolskim stylu. W końcu jakiś mecz pełen pozytywnych dla nas emocji. Obrona fatalna, ale to zaczęło być już normalnością.

I jeszcze ciekawi mnie co tam zaszło między Suarezem, a Dembele, bo jeszcze na koniec coś tam Belg się rzucał do Urusa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”