FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 545

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2008, 0:04

Bienias pisze: Zadam bardzo ciekawe pytanie. Dlaczego oprocz prasy katalonskiej na calym swiecie nie pisze sie o wielkim VV. Dlaczego fachowcy i pilkarze go nie chwala i nie stawiaja wysoko w hierarchii golkiperow?
Ponieważ nigdzie indziej, poza prasą katalońską, prasa nie rozpływa się nad każdym piłkarzem Barcy i jest w stosunku do niego bezkrytyczna.
Ponieważ Barcelona musi kogoś przeciwstawić Realowi, więc pokazuje światu gorszą wersję Casillasa - Valdesa. I nadrabia jego oczywiste wady niezasłużonymi peanami na cześć VV.
Ponieważ wszędzie indziej prasa ma swoich ulubieńców i w stosunku do VV stara się być obiektywna - pomijam Madryt. ;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 lut 2008, 13:10

Bienias pisze:mistyk nie bede sie licytowal na bramki bo nie na tym polega ocena bramkarza i jego przydatnosci do druzyny.

Zadam bardzo ciekawe pytanie. Dlaczego oprocz prasy katalonskiej na calym swiecie nie pisze sie o wielkim VV. Dlaczego fachowcy i pilkarze go nie chwala i nie stawiaja wysoko w hierarchii golkiperow?
Jest dobry(na Barcelone bardzo dobry)
W tym momencie nalezy tez sobie zadac pytanie dlaczego Boruc chwalony jest przez media na calym swiecie i wymieniany wsrod czolowki bramkarzy na swiecie? Czynia to na podstawie kilku dobrych meczow w LM? Bo watpie, zeby skrupulatnie sledzili lige szkocka.

Inna sprawa, ze o tym jak przez opinie swiatowa postrzegany jest bramkarz bardzo czesto decyduje to jakim refleksem on dysponuje, przez co jego interwencje sa bardzo widowiskowe. I wtym elemencie akurat Casillas, Boruc czy Buffon wypadaja swietnie.

Wszystko wskazuje na to, ze Puyol zagra w meczu z Saragossa. Nie wiem jak wyglada sprawa z Toure i czy zagra w sobote, bo z tego co wiem to bedziemy oszczedzac kilku graczy na mecz z Celticiem. Jest nawet szansa, ze w Glasgow wyjdziemy najsilniejszym skladem jakim dysponujemy.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 14 lut 2008, 17:27

Nie rozumiem tego - jeśli chcemy jeszcze realnie myślec o odrobieniu straty do Realu musimy koniecznie zdobywac komplety punktów w lidze, tymczasem oszczędzamy graczy na pierwsze spotkanie dwumeczu z Celtikiem? Litości - z takim podejściem może w ogóle dajmy sobie spokój z trofeami, bo drużyny pokroju Szkotów (z całym szacunkiem dla klubów stamtąd) zespół tej klasy co Barcelona powinien łykac z marszu a nie specjalnie sie na nich spinac i przygotowywac jak do GD :/

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 lut 2008, 20:05

Ja tam juz w wygranie ligi za bardzo nie wierze, chociaz oczywiscie nadzieje umiera ostatnia. Bardziej juz wierze w wygranie LM i nie dziwie sie, ze sztab wlasnie na te rozgrywki oszczedza pilkarzy. Jesli chodzi o Celtic to tak naprawde ciezko jest powiedziec jak zagraja na wlasnym boisku. W ostatnich latach w pucharach zazwyczaj tam wygrywaja, a ostatnia druzyna ktora tam wygrala bylismy my (jesli mnie pamiec nie myli). Co prawda jestem przekonany o naszym awansie po dwumeczu, jednak pierwszy mecz w Glasgow di najlatwiejszych nalezec nie bedzie. Im szybciej strzelimy bramke tym lepiej dla nas. Zreszta juz gralismy w tym sezonie z druzyna ze Szkocji i dalismy rade.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 lut 2008, 21:25

A dla mnie sprawa przedstawia sie jasno.....Ryj ryzykuje i chce wygrac Lm aby uratowac stolek i glowy zawodnikow ;) A liga chyba juz jest stawaiana na trzecim miejscu po Cl i cdr

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 lut 2008, 23:00

mistyk pisze:W tym momencie nalezy tez sobie zadac pytanie dlaczego Boruc chwalony jest przez media na calym swiecie i wymieniany wsrod czolowki bramkarzy na swiecie? Czynia to na podstawie kilku dobrych meczow w LM? Bo watpie, zeby skrupulatnie sledzili lige szkocka.

Coruc spreza sie na LM, w lidze w najlatwiejszej sytuacji wybija pilke na aut, ogolnie jego gra nogami ciagle jest katastrofalna. Co do wpadek to spokojnie mozna znalezc podobne do tych Valdesa u kazdego innego bramkarza. Taki Cech na poczatku sezonu miał na koncie szmaty, że zal go bylo ogladać, podobnie jest w innych przypadkach. Valdes zatrzymałsie na Valencii i Liverpoolu i mam nadzieje, że tak zostanie. Pozycja bramkarza jest świetnie obsadzona, a prasa niech pisze co chce.

Co do sytuacji w jakiej znalazla sie Barca, kluczowym meczem dla mnie osobiscie mial byc ten ostatni. Strata była i na Pizjuan i z Athletic. Najlepiej skupić sie na LM i wygrać te rozgrywki, jesli tak sie stanie ten sezon bedzie bardzo udany. Mozna spokojnie takze powalczyc o CdR. Real pewnie coś straci, ale Barca ma i problemy z kontuzjami i z forma, a taka strate ciezko odrobić.

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 14 lut 2008, 23:04

Jarzinho pisze:Najlepiej skupić sie na LM i wygrać te rozgrywki, jesli tak sie stanie ten sezon bedzie bardzo udany. Mozna spokojnie takze powalczyc o CdR. Real pewnie coś straci, ale Barca ma i problemy z kontuzjami i z forma, a taka strate ciezko odrobić.
Klasowe zespoły nie odpuszczają walki o mistrzostwo. A sądzę, że Barcelona takim jest zwłaszcza, że sytuacja w tabeli nie jest jeszcze dramatyczna, a i Real stać na to by niejednokrotnie frajersko stracić punkty. Ale jakby nie było w takiej formie macie szczęście, że gracie "tylko" z Celticiem, a w najlepszej ósemce już wszystko się może zdarzyć.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 16 lut 2008, 23:54

Dobry mecz :]
pierwsze 15 min. nie wskazywało na to że będzie różowo 2 bardzo groźne akcje Saragossy jakimś cudem nie zostały zkaończone golem, następnie akcja Gio jakimś cudem nie wykorzystana :) a później gooool. Henry nie głupio nie gadał mówiąc że na środku może dać więcej dużynie, nie wierzyłem mu przypominając sobie początki sezonu ale udało mu się :wink: piękne dogranie Deco chyba wreszcie chłopak powraca do optymalnej formy następnie karny Marquez nie trafia w piłke i sprytnie wykorzystuje to Oliviera wywracając się o jego nogę karny bezdyskusyjny wg. mnie ale co do wykonania to coś mówiło mi że VV ten strzał wybroni :] dużo sie nie pomyliłem bo brat naszego Gabiego, Diego walnął grubo nad poprzeczką do przerwy 0:1
VeB

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 lut 2008, 0:02

kon2r pisze: Diego walnął grubo nad poprzeczką do przerwy 0:1
Tak grubo to nie bylo. Saragossa gra bardzo dynamicznie i szybko, ale jak dynamicznie to i chaotycznie, a jak szybko to nie dokladnie. Jak to poprawia to moga spokojnie wygrac, bo Barcelona jest do ogrania.

Co do bramki to bardzo ladne wykonczenie Titiego.

Awatar użytkownika
gruszkowydeprim
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 12
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruszkowydeprim » 17 lut 2008, 0:13

Gra Barcy jest zenujaca. A najgorszy jest brak reakcji Riykaarda na to co sie dzieje na boisku. Przewiduje porache. Bo z taka gra Barca na nic wiecej nie zasluguje. Niestety!!!!!!

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 17 lut 2008, 0:53

kontrowersyjnie ale szczesliwie
co do karnego dla nas widzialem tylko pare powtorek i moim zdaniem karny byl... moglo byc 1:3 ale dobra sytuacje zmarnowal Ronnie. Mecz dość dobry sędziowanie jednak nie stało na zbyt wysokim poziomie
5 pkt :bicz:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 lut 2008, 0:56

Wiecie chłopaki, nie chce mi się powtarzac :-)

W każdym razie gratuluje wygranej. Może częsc sfrustrowanych kibiców Barcy odniesie złudzenie, że jest postęp :]

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 lut 2008, 0:58

Zwyciestwo Barcelonie sie nie nalezalo, i to nie tylko ze sedzia pokazal karnego z kapelusza, ale takze dla tego ze Saragossa stworzyla wiecej akcji ktore byly grozniejsze.

Swietne spotkanie Luccina ( wciaz nie wiem jak mozna bylo sprzedac takigo zawodbnika za takie grosze, podobnie jak Petrova). Dobrze zagral takze Diogo, Olivera, Sergio Garcia.

Milito chyba po tym spotkaniu bedzie jeszcze bardziej znienawidzony w Saragossie.

No to ile 5 pkt straty ? :lol:

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 17 lut 2008, 0:59

to nie był karny z kapelusza, można obwiniać tylko i wyłącznie Juanfran'a za głupi błąd...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 17 lut 2008, 1:00

Vianuch pisze:Wiecie chłopaki, nie chce mi się powtarzac Smile
:lol:

Coco Jumbo i do przodu :lol2:
Ryjek niech podziękuje Gabiemu i Juanfranowi za ten mecz :lol:
Sergio Garcia jest szybszy niż ferrari :lol:
Dinho mógł strzelić jeszcze jedną bramkę :lol: