Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 546

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2009, 20:58

Arsène Wenger has confirmed that he has money available and will buy this summer.

Speaking at a Shareholders’ Question and Answer session at Emirates Stadium on Thursday evening, the Frenchman revealed that the issue of squad re-enforcements had cropped up at that day’s Board Meeting. As ever though, Wenger would not declare his targets.

“There is money available to buy,” he said. "We spoke about that today.
Ze stront arsenal.com
Lubię jego "youth policy"... ale trzeba mieć granice, naprawdę potrzebujemy stopera ogranego i doswiadczonego... go wenger :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2009, 21:08

Sam fakt, że przyznaje że jest kasa nic nie znaczy. Przecież przed rokiem było ponoć 70 mln a kupiliśmy Nasriego, przy czym pozbyliśmy się 4 graczy.

Do końca lipca będzie mówił, że na razie nikogo interesującego nie znalazł, a nawet jak znajdzie to powie dopiero po dogadaniu szczegółów.

Do składu przed jutrzejszym meczem wraca Arshavin, może powtórzy wyczyn z Anfield :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 maja 2009, 21:19

Dokładnie. Nikogo nie kupi i powie, że nie było żadnego interesującego gracza który pasowałby do jego koncepcji. :lol2:

Musi coś gadać :P
fieldy pisze:może powtórzy wyczyn z Anfield :P
Bardziej prawdopodobny jest, że nasza obrona powtórzy wyczyn z Anfield. :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 maja 2009, 22:16

A ja byłbym i za tym i za tym, czyli za powtórzeniem meczu z Anfield. Piękny mecz, zakończony remisem biorę w ciemno. Choć oczywiście piękny mecz, zakończony zwycięstwem byłby jeszcze lepszy :wink:
Mam jedynie, że nie sprawicie jakiejś głupiej niespodzianki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2009, 22:22

Cris7 pisze:Mam jedynie, że nie sprawicie jakiejś głupiej niespodzianki.
głupią niespodziankę to jedynie wy możecie sprawić ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2009, 13:08

Czy brak Ade w kadrze na mecz oznacza jego koniec w Arsenalu ? :lol:

Dziwne, bo nic nie było słychać wcześniej, że Ade nie zagra.

Theo na ławce, pewnie wejdzie w drugiej połowie i wybije z głowy United myśli o tytule :P

Arsenal: Fabianski, Sagna, Toure, Song, Gibbs, Nasri, Denilson, Diaby, Fabregas, Arshavin, van Persie

Song na obronie. Zobaczymy jak to będzie wyglądało.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 maja 2009, 13:11

Wcale bym się nie zdziwił. Tak jak pisałem wcześniej, jeśli kto wyłoży na stół konkretne pieniądze to Wenger nie powinien się długo zastanawiać. W ofensywie mamy taki potencjał, że odejście Ade wcale nie musi być tak bardzo odczuwalne.

Mam nadzieje, że Fabiański nie będzie musiał dzisiaj zaglądać do siatki cztery razy :lol:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 maja 2009, 13:18

Duch pisze:Wcale bym się nie zdziwił. Tak jak pisałem wcześniej, jeśli kto wyłoży na stół konkretne pieniądze to Wenger nie powinien się długo zastanawiać. W ofensywie mamy taki potencjał, że odejście Ade wcale nie musi być tak bardzo odczuwalne.
Sorry Duchu, ale o czym prawisz? Każdy się tutaj zachwyca Eduardo, ale przecież przed pamiętną kontuzją grał IMO średnio, teraz stara się wrócic ale co drugi mecz się łamie. Co jak co, ale 2 szklanych napastników na 4 obecnych w kadrze to trochę lipa. Oby nie skończyło się tak, że Bendtner wskoczy do pierwszego składu. No chyba że kupimy Santa Cruza.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 maja 2009, 14:43

Dość nudna ta pierwsza połowa, bramkarze w dużej mierze bezrobotni, większość w gry w środku pola.. wyrównane spotkanie z przewagą diabłów na piłkę a naszą na strzały.. wieje trochę nudą (albo moze ja jestem dziwny o poranku) czekamy na lepszą drugą połowę. ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2009, 14:43

Mecz taki sobie, mało okazji z obu stron. Fabian praktycznie bezrobotny, Edwin miał chyba ze 2 piłki, który szły w światło bramki, ale nic groźnego.
Nie wiem za co Arshavin kartkę dostał, chyba nawet nie dotknął Carricka, ale od razu mówię, że nie widziałem powtórki.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 maja 2009, 14:45

Mecz bardzo wyrównany, remis wydaje się być sprawiedliwym wynikiem. Widać, że w głowach Diabłów siedzi to, że wystarczy im punkt i do szaleńczych ataków się nie palą. Może i słusznie, choć fajnie byłoby zdobyć mistrzostwo, wygrywając, a nie remisując na Old Trafford. Zwłaszcza przeciwko Kaninierom. Brakuje trochę gazu w ofensywie. Zarówno Rooney, jak i Ronaldo grają na 50% możliwości. Mało też włącza się trójka środkowych pomocników, zwłaszcza do kontr. Bo przy atakach pozycyjnych wygląda to trochę lepiej.

Arshavin Carricka nie dotknął, ale dostał tę kartkę za niebezpieczne wejście. Wyprostowaną nogą atakował.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2009, 14:48

Cris7 pisze:Arshavin Carricka nie dotknął, ale dostał tę kartkę za niebezpieczne wejście. Wyprostowaną nogą atakował.
no w sumie, mogę się zgodzić.
Cris7 pisze:Zarówno Rooney, jak i Ronaldo grają na 50% możliwości.
Tylko, że Roo walczy jak szalony w obronie, a Ronaldo nie kwapi się by wrócić i powalczyć o odzyskanie piłki. Macie szczęście, że Messi operuje na prawej, gdzie Roo będzie pomagał Evrze, a na lewej stronie ataku Barca ma kłopot.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 maja 2009, 14:51

Mecz wyrównany. Arsenal stara się jak najdłużej przytrzymać piłkę, a my póki co nie potrafimy wyjść ze skuteczną kontrą. Mnie natomiast ciekawi wypowiedź na temat miękkiej gry Kanonierów naszego ulubionego kibica AFC. Przecież to ponoć nasi padają przy każdej okazji :jupi:
Tylko, że Roo walczy jak szalony w obronie, a Ronaldo nie kwapi się by wrócić i powalczyć o odzyskanie piłki. Macie szczęście, że Messi operuje na prawej, gdzie Roo będzie pomagał Evrze, a na lewej stronie ataku Barca ma kłopot.
Nie ma to najmniejszego znaczenia. Ronaldo zagra na szpicy - tak samo jak na Emirates.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 maja 2009, 14:55

fieldy pisze:Nie wiem za co Arshavin kartkę dostał, chyba nawet nie dotknął Carricka, ale od razu mówię, że nie widziałem powtórki.
Masz racje nie dotknal go. Zabawne bylo jak Carrick lezal na ziemi i zwijal sie z bolu. :haha:
Mecz przecietny. Arsenal mimo wszystko sprawia troche lepsze wrazenie.
W MU bardzo niepewny Vidic. Najpierw popelnil duzy blad w kryciu czym sprokurowal dobra sytuacje Robina. Pozniej dal sie dwa razy ograc, najpierw Arshavinowi, pozniej Gibbsowi i dwukrotnie jego bledy naprawial Fletcher. Widac jeszcze bylo w niektorych sytuacjach brak komunikacji z Edwinem nie wiedziec zupelnie czemu.
Go go The Gunners! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 maja 2009, 15:43

W sumie nudy, mało interwencji obu bramkarzy, głównie walka w środku pola i dobra obrona z obu stron. Swoje pewnie robi to że obie drużyny zapewne zadowoli remis ale dobrze że to nie mecz Serie A bo zaraz osoby pokroju Martinho miałyby kolejny argument że Włochy to catenacio, symulanci i w ogóle nic się nie dzieje w tej najnudniejszej lidze świata.

PS1 Musiałem to napisać, pewnie jestem zimny drań :hardkor:
PS2 Premiership to i tak najlepsza liga świata :wink:
PS3 Nie gratuluję MU mistrzostwa bo to zły temat jest ...no dobra nie lubię ich

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”