Liverpool (zbiorczy) - Strona 546

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 11 mar 2013, 22:06

Bardzo ważne będzie to na jakich miejscach Liverpool i Tottenham zakończą sezon. Sama gra w lidze mistrzów bardzo kusi. Jednak gdyby Liverpool zakończył sezon w bardzo dobrej passie to kto wie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 11 mar 2013, 22:17

Tak naprawdę im mniejsza cena odstępnego dla klubu tym lepsza pozycja negocjacyjna zawodnika i jego agenta. Dlatego zawsze z dystansem podchodze do tych gości co tam kombinują sobie ze swoimi umowami.
Potem się okazuje, że tzw wolne transfery przez bonusy za podpisanie kontraktu dla zawodnika i jego agencji plus wygórowaną tygodniówkę w efekcie końcowym okazują się nie mniej kosztowne niz niejeden transfer za który trzeba było wybulić klubowi na wstępie.

Mam nadzieje, ze damy sobie spokój z podkupywaniem gwiazdek Newcastle za grubą kasę. Dobrze by było jakby dla odmiany klubowi scouci się wykazali i sami wyhaczyli jakiegoś dobrego i niedrogiego piłkarza.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2013, 11:05

Daaaamian pisze:Allen ma przejść w tym tygodniu operację barku, który stanowi dla Joe problem od prawie pięciu miesięcy, co ujawniono dopiero przed niedzielnym spotkaniem.
Allen wypada z gry na 3 miesiące.

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 12 mar 2013, 12:34

Szkoda bo według mnie od kiedy przyszedł do LFC nie pokazał w pełni swoich umiejętności a teraz gdy Czerwoni są w gazie mógłby to zmienić. Oby jego nieobecność nie była bardzo odczuwalna w klubie.

Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 12 mar 2013, 14:03

Niestety, szkoda chłopaka. Potrafi rozgrywać naprawdę dobre mecze choćby ten na początku sezonu z City. Tak samo jak w Swansea tak i u nas łapie częste kontuzje co odsuwa go od gry w lidze.

Coutinho niestety nie da rady chyba rozegrać całego spotkania na dobrym poziomie. Przynajmniej tak dobrym jak w meczu z Tottenhamem :)

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 12 mar 2013, 15:21

gustawo pisze:nieobecność nie była bardzo odczuwalna w klubie.

Nieobecność kogoś kto gra na poziomie Spearinga nie może być odczuwalna.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2013, 15:28

Dojebałeś z tym Spearingiem. :lol:

Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 12 mar 2013, 16:32

Biały pisze:Nieobecność kogoś kto gra na poziomie Spearinga nie może być odczuwalna.
Przykra prawda, w meczu z kogutami Allen miał chyba więcej celnych podań do graczy Tottenhamu niż do swoich kolegów z drużyny.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 16:51 przez eegoiste, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 mar 2013, 16:47

Przesadzasz, bo akurat w meczu z Tottenhamem zagrał naprawdę dobrze po wejściu. Sam się niezbyt cieszyłem na widok jego przygotowującego się do wejścia, ale ostatecznie miał duży udział w uspokojeniu gry, bo genialny Dembele co raz to przebiegał przez nasz środek.

I żeby nie było - żadnym wielbicielem Walijczyka nie jestem.

Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 12 mar 2013, 16:54

Przyznaje, że mecz od około 77 minuty oglądałem w kratkę bo wiatr rzucał mi anteną od cyfry :) i być może coś przeoczyłem.

Idealnie nadaje się do myśli przewodniej Rogersa jednak nie jest nie do zastąpienia IMO.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 mar 2013, 17:04

W ogóle szkoda, że ta jego absencja przypada na tą chwilę, bo sam Allen pokazywał ostatnio przebłyski swojej dawnej formy. Oczywiście do zastąpienia jest, ale w takiej dyspozycji dawałby nam naprawdę dużo. I jeszcze wrócę do zachwalania Dembele - szkoda, że sami nie mamy takiego kogoś w pomocy, bo z takim zawodnikiem można wiele. W defensywie podobny do Lucasa, ale oferuje także wiele z przodu - może wziąć piłkę i przedryblować z nią połowę boiska, na dodatek cholernie ciężko jest mu ją odebrać.

W ogóle liczę, że zobaczę u nas w najbliższym czasie kogoś pokroju Fellainiego, Toure, czy też Wanyamy - takiego silnego środkowego pomocnika, który także byłby przydatny w ofensywie. Teraźniejszy skład Liverpoolu jest dość ubogi w siłę fizyczną, no może oprócz Enrique, więc byłoby to świetne uzupełnienie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 mar 2013, 17:07

Skoro Allen sezon juz skończył to można powoli podsumowac jego transfer a konkluzja pozytywna dla Walijczyka nie jest. Po obiecującym początku bodaj od końca Listopada jest w strasznie żenującej formie i tutaj chwała Brendanowi bo mimo tego, że to jego transfer to na siłe nie wystawiał Allena w pierwszym składzie (jak swego czasu Benitez z Lucasem czy Morientesem).
Zagrał w 20 meczach od pierwszej minuty w lidze, w 27 ogólnie, najczęściej w sercu pomocy. Strzelił 1 gola w LE, nie zanotował żadnej asysty. Jak na te kilkanaście mln funtów za które przechodził słabiutko. Ale chłopak ma 22 lata, okazuje się, ze większość czasu grał na jakieś blokadzie żeby nie bolało, pokazał na początku sezonu, ze mniej więcej wie o co chodzi w grze w Premier League, także jeszcze sporo przed nim. Na pewno jest dużo bardziej obiecującym zawodnikiem niż Charlie Adam.
Mam nadzieje, że klub nie sprzeda Hendersona (na marginesie, zwócił ktoś uwagę w meczu ze Spursami jak Jordan urósł w barach? Wyraźnie pracuje chłopak nad masa mięśniową co może mu tylko w przyszłości pomóc bo demonem szybkości nie był nigdy), wracając, mam nadzieję, że do spółki z Hendersonem będą w przyszłości dyktować styl gry Liverpoolu.
W ogóle liczę, że zobaczę u nas w najbliższym czasie kogoś pokroju Fellainiego, Toure, czy też Wanyamy - takiego silnego środkowego pomocnika, który także byłby przydatny w ofensywie. Teraźniejszy skład Liverpoolu jest dość ubogi w siłę fizyczną, no może oprócz Enrique, więc byłoby to świetne uzupełnienie.
A ja cały czas powtarzam, Momo Diame z West Ham. Z jego grą i klauzulą odstępnego to jak trafić na przecenę w salonie Luis Vitton

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2013, 17:28

Gwoli ścisłości - Allen strzelił dwie bramki w barwach Liverpoolu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 mar 2013, 17:42

Rzeczywiście jeszcze z Oldham mu się udało. Intensywnie staram się wymazać z pamięci tamto upokorzenie stąd przeoczenie :wink:

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 12 mar 2013, 17:46

masacra pisze: Mam nadzieje, że klub nie sprzeda Hendersona (na marginesie, zwócił ktoś uwagę w meczu ze Spursami jak Jordan urósł w barach? Wyraźnie pracuje chłopak nad masa mięśniową co może mu tylko w przyszłości pomóc bo demonem szybkości nie był nigdy), wracając, mam nadzieję, że do spółki z Hendersonem będą w przyszłości dyktować styl gry Liverpoolu.
Nie to żebym był wielkim fanem Hendersona ale jak oglądałem go za Keniego to widziałem panienkę. :D Zgodzę się że Jordan przybyczył i to dobrze bo pod okiem Brendana urosły mu jaja i jest nadzieja że z chłopa coś będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”