Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 547

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2009, 15:51

Gratulacje się należą, lubić ich nie trzeba :D

Obrona zagrała dobrze, o dziwo Song się sprawdził na stoperze. Szkoda, że nie grał z United w LM. Wydaje mi się, że byliśmy minimalnie lepsi, szkoda że Cesc w słupek tylko trafił :P

Oby Wenger po meczu nie powiedział, że nie trzeba wzmocnień, bo walczyliśmy jak równy z równym :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 maja 2009, 15:51

W MU bardzo niepewny Vidic. Najpierw popelnil duzy blad w kryciu czym sprokurowal dobra sytuacje Robina. Pozniej dal sie dwa razy ograc, najpierw Arshavinowi, pozniej Gibbsowi i dwukrotnie jego bledy naprawial Fletcher. Widac jeszcze bylo w niektorych sytuacjach brak komunikacji z Edwinem nie wiedziec zupelnie czemu.
Ależ to niemożliwe.Vidić jest przecież jednym z najlepszych obrońców globu ;),a tacy nie popełniają poważnych błędów - przynajmniej nie w następujących po sobie spotkaniach...
Teraz niech tylko MU utrze nosa bufonowatej Barcelonie (a konkretnie jej kibicom tak świetnie znających zasady gry w piłkę nożną)...:)
EDIT - aha - oczywiście GRATULACJE,a z gry to raczej Arsenal pozostawił po sobie lepsze wrażenie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 maja 2009, 15:55

MazurXIII pisze:Ależ to niemożliwe.Vidić jest przecież jednym z najlepszych obrońców globu
Nie wiem, jakaś aluzja? No bo jest jednym z najlepszych obrońców globu.

Robin zagrał beznadziejny mecz. Co do Ronaldo, wydaje mi się, że Gibbs potrafi grac przeciwko Portugalczykowi. Mecz nudny jak flaki z olejem, brakowało nam strzałów oraz ostatniej wykańczającej piłki.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 maja 2009, 16:02

fieldy pisze:Oby Wenger po meczu nie powiedział, że nie trzeba wzmocnień, bo walczyliśmy jak równy z równym :lol:
Jeśli z tego co słyszę taki a nie inny sezon Arsenalu (co by nie mówić dla mnie mocno przeciętny jak na was, bo pewnie nie zadowala was walka o 4 miejsce w lidze, Roma też pokazała że wyżej s... niż d... ma itd) usprawiedliwia m.in. młodą drużyną i twierdzi że wszyscy dramatyzują to ja się zastanawiam kto robi transfery i czy faktycznie nie będzie zadowolony z tego jak się odrodziliście po meczu LM u siebie i wywnioskuje że zmian nie potrzeba :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 maja 2009, 18:53

Hanni pisze:Sorry Duchu, ale o czym prawisz?
O tym, że Ade i tak odejdzie. Nie po tym sezonie, to po następnym, więc lepiej go sprzedać gdy są na niego chętni gotowi wyłożyć trochę pieniędzy. W przodzie mamy takich zawodników jak Robin, Theo, Jędrek, Dudu, Carlos i nawet Bendtner. IMO pole do manewru jest dość spore i Wenger ma kilka różnych konfiguracji do wyboru.

Po drugie pieniądze z ewentualnego transferu Adebayora raczej by się przydały. Nasze priorytety na lato to wzmocnienie defensywy, a wiadomo, że tanich i zarazem dobrych graczy na rynku wcale nie ma tak wielu. Jak po Ade płakał nie będę.

Co do meczu. Nuuuuda jakich mało, nawet kilka razy myślałem, że zasnę (ale to też bonus od pogody). Jakby United zagrali na pełnych obrotach to pewnie wynik byłby inny, ale skoro ani jednym ani drugim za bardzo się nie chciało to remis jest sprawiedliwy.

Żeby nie rozpisywać się drugi raz w temacie United ... gratulacje Diabły. Mam nadzieje, że za rok o tej porze to Kanonierzy będą mieli okazje do świętowania :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 maja 2009, 19:18

arek_ahig pisze: Masz racje nie dotknal go. Zabawne bylo jak Carrick lezal na ziemi i zwijal sie z bolu. :haha:
Ale ja nie widziałem, żeby Michael zwijał się z bólu. Fakt, że upadł, mimo że nie było kontaktu. Ale to moim zdaniem wcale nie jest jednoznaczne z symulowaniem. Widząc wyprostowaną nogę Arshavina, która zmierzała kierunku jego nóg instynktownie upadł. Takie przynajmniej odniosłem wrażenie. Zwłaszcza, że Carrick to nie jest typ symulanta.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 maja 2009, 20:07

Sprawdz powtorki lezal dlugoooo. Zwinal sie w kulke i udawal, ze go boli. Bardzo zabawne to bylo. Ronaldo tez niezly byl. Upadal prawie przy kazdym kontakcie z rywalem. A zolta kartka dla Songa za kontakt z CR7 to mistrzostwo swiata. :haha:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 maja 2009, 20:56

Sprawdz powtorki lezal dlugoooo. Zwinal sie w kulke i udawal, ze go boli.
A może źle upadł ? :boruta:

Znowu się zaczyna...Nurkował Van Persie, nurkowali szczególnie w pierwszej połowie piłkarze AFC, a mowa jets o Ronaldo :beer:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2009, 9:32

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 053447.stm

W football focus, Ade opowiada o relacji z kibicami.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 maja 2009, 10:51

arek_ahig pisze:Sprawdz powtorki lezal dlugoooo. Zwinal sie w kulke i udawal, ze go boli. Bardzo zabawne to bylo. Ronaldo tez niezly byl. Upadal prawie przy kazdym kontakcie z rywalem. A zolta kartka dla Songa za kontakt z CR7 to mistrzostwo swiata. :haha:
Dziwne, że jako w swoim mniemaniu specjalista od sędziowania cały czas skupiasz się na piłkarzach MU i wydarzeniach, które nie miały większego znaczenia dla końcowego rezultatu a słowem nie wspomniałeś o prawidłowo zdobytej bramce Parka i niepodyktowanym karnym na Tevezie. Mecz słaby, remis to sprawiedliwy wynik ale błędy sędziego wypaczyły wynik.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 maja 2009, 17:02

Ja oglądałem dopiero drugą połowę. Wcześniej miałem wizytę u ortodonty :P Specjalnie sobie umówiłem na 8:15 rano, bo myślałem, że mecz będzie później. :lol: Mimo wszystko wiele nie straciłem. Remis mi pasuje. Przynajmniej nie skompromitowali się znowu.

Odejście Ade jest imo przesądzone. Jakoś nad tym nie rozpaczam. Obyśmy wynegocjowali za niego dużo kasy. Wiele osób twierdzi, że stracimy walecznego napastnika, który "dobrze gra głową". Jest wysoki, ale głową gra słabo. Bendtner jest duuuużo lepszy w tym aspekcie. Sam często jechałem po Bendtnerze w tym sezonie, ale jakby nie patrzeć strzelił w tym sezonie 15 bramek... Jeżeli Ade odejdzie to lepiej jakby został. Stał się lepszym piłkarzem (nie wierze w to co pisze, ale bywa). Adebayor w jego wieku jak do nas przechodził to potykał się o własne nogi.

Bardziej martwi mnie odejście... Robina. Nei podpisał jeszcze nowego kontraktu. Ponoć zarząd nie doszedł z nim do porozumienia w sprawie kontaktu. Dają mu 70 tysięcy na tydzień, a on chce 90. Obecnie zarabia 35. :] Pamiętam jak Sidwell w Chelsea zarabiał 50 tys funtów i siedział na ławie, bądź na trybunach... :roll:

Pewnie kupimy 2 doświadczonych zawodników, ale stracimy 3. Zajebista polityka. :|

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 maja 2009, 17:06

Odejście Ade jest imo przesądzone. Jakoś nad tym nie rozpaczam. Obyśmy wynegocjowali za niego dużo kasy. Wiele osób twierdzi, że stracimy walecznego napastnika, który "dobrze gra głową". Jest wysoki, ale głową gra słabo. Bendtner jest duuuużo lepszy w tym aspekcie. Sam często jechałem po Bendtnerze w tym sezonie, ale jakby nie patrzeć strzelił w tym sezonie 15 bramek... Jeżeli Ade odejdzie to lepiej jakby został. Stał się lepszym piłkarzem (nie wierze w to co pisze, ale bywa). Adebayor w jego wieku jak do nas przechodził to potykał się o własne nogi.
dlaczego uwazasz ze przesadzone?interesuje mnie to bo wiadomo ze Milan bedzie nim zainteresowany.no chyba ze sie zmieni trener.nawet jezeli odejdzie Ade to na jego miejsce mozna sciagnac Dzeko z Wolfsburga.chlopak jest swietny...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 maja 2009, 17:09

mete pisze:dlaczego uwazasz ze przesadzone?interesuje mnie to bo wiadomo ze Milan bedzie nim zainteresowany.
Ade ostatnio mówił, że dla niego liczą się pieniądze. jasno dał do zrozumienia, że chce odejść. Na dodatek Wenger nie wziął go na mecz z MU. :]
mete pisze:Dzeko z Wolfsburga.
Już od dawna jesteśmy nim zaintersowani. Jak wtedy nie kupili to teraz tym bardziej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 maja 2009, 17:16

Na dodatek Wenger nie wziął go na mecz z MU. :]
jest jakis oficjalny powod na to??zazwyczaj puszcza sie informacje ze kontuzja czy cos w tym stylu?
Już od dawna jesteśmy nim zaintersowani. Jak wtedy nie kupili to teraz tym bardziej.
dlaczego?napewno bedzie w waszym zasiegu finansowym?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2009, 17:29

mete pisze:dlaczego?napewno bedzie w waszym zasiegu finansowym?
Dialy mail, czy jakoś tak :D podaje dziś, że Wenger dostanie na transfery, uwaga - 13 mln funtów. To sobie poszaleje na rynku.
Jak sprzedamy Ade, to będzie więcej kasy. Myślę, że Robina uda sie jednak zatrzymać. [aha, ta kasa 13 mln jeszcze musi starczyć na nowe kontrakty dla Robina i Cesca].

Za Ade ok 22-25 mln myśle możemy dostać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”