Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 56

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
LechiaZmc
Skład C
Skład C
Reputacja: 5

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LechiaZmc » 18 lut 2013, 21:13

Ale to o tym Rudnevsie w BVB to jakieś potwierdzone wiadomości czy tylko tak spekulujesz?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 lut 2013, 12:45

Chciałbym poruszyć temat wczorajszego studia przedmeczowego na Nce i zachowania Kucharskiego. Przy okazji zapytać Was o zdanie - co sądzicie o takim zachowaniu.

Pokazywanie przez dłuższą chwilę grafiki z Lewandowskim ubranym w koszulkę FCB i dyskutowanie o transferze w towarzystwie jego menadżera to jakaś kpina z piłkarzy, działaczy i kibiców Borussi. Jakim cudem Kucharski pozwolił na taką szopkę? Przypominam - Lewandowski to wciąż piłkarz BVB, której wiele zawdzięcza, przechodzi kolejne rundy w LM, zdobywa mistrzostwo, kibice go uwielbiają, ma kontrakt do 2014 roku (!), a oni pokazują go w koszulce Bayernu na co w pełni przyzwala menadżer. Niestety nie słyszałem wiele z ich rozmów, ale dla mnie to jakieś jaja. Rozumiem, że telewizja sobie debatuje - ok, ale żeby Kucharski? :D Brak szacunku dla Borussi, której tak wiele zawdzięcza - pokazywać go w koszulce wroga numer 2.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 07 mar 2013, 10:39

raphael honigstein ‏@honigstein

forgot to tweet some gossip from Manchester: Edin Dzeko to Borussia Dortmund is "all but done", I was told. #BVB

Dortmund officials negotiated with Man City at QPR game in London

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2013, 11:00

Watzke ostatnio w Doppelpassie zapowiedział, że Dortmund w lecie zainwestuje w kadrę sporą sumę pieniędzy. Więc można przyjąć, że cały wypracowany zysk (poza dywidendą) pójdzie na wzmocnienia składu. Sprzedaży Lewego bym się jednak nie spodziewał.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 07 mar 2013, 11:15

Jezeli nie sprzedaz Lewego i Dzeko dolaczylby do BVB to zapewne przod wygladalby w ten sposob:

Dzeko
Reus Lewy Gotze

Bardzo, bardzo mocny atak byloby ciekawie oj byloby ciekawie :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 mar 2013, 11:37

Akarin - a podpisania nowej umowy z Lewym się spodziewasz ?
Bo nie sądzę, że BvB się zdecyduje oddać go za darmo(lub za "symboliczną" kasę) w 2014. Ja wiem, ta trasankcje są modne w Niemczech, największym tego typu transferem był Ballack, ale Bayer to chyba klub półkę niżej od Dortmundu.

Gall - fajnie tą wygląda, ale Kubę skreślasz zbyt pochopnie :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2013, 11:41

Akarin - a podpisania nowej umowy z Lewym się spodziewasz ?
Watzke przed meczem z Bayernem w DFB Pokal powiedział, że Robert zakomunikował im, że nie przedłuży umowy.
Bayer na Ballacku zarobił. Bayern go oddał za darmo.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 mar 2013, 11:47

Nie przedłuży, ale raczej też nie przejdzie w tym okienku. Wypełni kontrakt najprawdpodobniej.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 mar 2013, 11:52

Tak, pamiętam, Ballack do Chelsea za darmo odszedł. Nawet pojawił się temat jego zatrudnienia w Barcy, ale niedouczeni dziennikarze próbowali zrobić z niego pivota(wtedy był problem na tej pozycji), więc to raczej był fakt medialny.
Z Bayern to poplątałem, ale mniejsza o to.

Jednak dalej nie rozumiem skąd twoje że przypuszczenia, że BVB pozwoli sobie "stracić" 30 mln euro, bo mniej więcej tyle Lewandowski jest dziś wart(tak naprawdę BVB nic nie traci, bo te marne 5 baniek już się zamortyzowały, ewentualnie kwestia kontraktu, but still).
Takie dziwne ruchy to obecnie tylko Barca jest zdolna robić :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2013, 12:07

Watzke powiedział, że oddawanie Roberta się nie opłaca, bo za niego dostaną max 20-25 mln a udział w LM i dochodzenie do dalszych faz przyniesie znacznie więcej pieniędzy, on wymienił sumę 40 mln euro. Po co tracić takiego gracza, skoro jego gra gwarantuje większą kasę? Zwłaszcza, że ma dalej mały kontrakt. Same plusy. Zarobi na siebie jeszcze bardziej i może odejść za darmo. Ja widzę tutaj prosty rachunek ekonomiczny. Od kwoty transferowej jeszcze trzeba zapłacić podatek, więc to już zmniejsza potencjalny zarobek.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 mar 2013, 16:09

Akarin pisze:Watzke powiedział.....
A czy przypadkiem nie ten sam Watzke mówił iż Dzeko nie pasuje do polityki transferowej BVB?

Szkoda by było gdyby Edin faktycznie odszedł.Jakoś nigdy jego zagorzałym zwolennikiem nie byłem a i jakoś kosmicznie w City nie gra,ale swoje strzela i punktów trochę nam zapewnił w obecnym sezonie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2013, 16:18

A czy przypadkiem nie ten sam Watzke mówił iż Dzeko nie pasuje do polityki transferowej BVB?
Ale ja nigdzie nie zacytowałem Watzke w odniesieniu do Dzeko. Tylko w kontekście, że wydadzą dużo kasy latem i wzmocnią zespół.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 mar 2013, 17:23

Akarin pisze:Ale ja nigdzie nie zacytowałem Watzke w odniesieniu do Dzeko. Tylko w kontekście, że wydadzą dużo kasy latem i wzmocnią zespół.
Źle mnie zrozumiałeś Akarin.Odejście Dzeko do BVB wydawało mi się mało prawdopodobne głównie ze względu na politykę transferową włodarzy z Dortmundu,którzy nie mają w zwyczaju kupować drogich piłkarzy.I o tym ostatnio chyba mówił Watzke w kontekście Dzeko choć dokładnie nie pamiętam czy to był właśnie on czy ktoś inny z rządzących w Borussi a dziś info iż Bośniak jednak przyjdzie,więc nie bardzo wiem jak traktować te doniesienia,których ostatnio jest coraz więcej,więc faktycznie może jest coś na rzeczy.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 05 kwie 2013, 10:22

Schürrle to Chelsea not yet done, but very close. €20m. And De Bruyne will go on loan to Leverkusen - NOT a part exchange.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 kwie 2013, 13:18

Niemieckie media podaja, ze Felipe Santana po sezonie przeniesie sie do Schalke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”