Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 56

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 0:06

Tak ET, czy jest w artykule, przepis o jaki mi sie rozchodzi. Jest to co napisałem i tu sie zgadzam, jednak w spotkaniu Lille z MU była inna sytuacja. Sedzia sobie jakas rozmowke zapodał z zawodnikami MU, kotra trwala te kilka sekund, chwiel pozniej wykonano rzut wolny. Skoro jest gra wstrzymana, to cos powinno nastapic.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, 0:14 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 lut 2007, 0:08

rkoeman pisze:nia automatycznie. dopiero po prosbie pilkarzy majcych rzut wolny

przepis jest banalnie prosty
Jezeli prosisz o odsuniecie mury wtedy musisz czekac na gwizkek o to mi chodziło :P a ty co zrozumiałeś :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 0:14

Czy jest w przepisie, ze sedzia powinien konsultowac sie z pilkarzami co do wykonania wolnego, czy inicjatywa lezy po jego stronie. Jesli tak to sorry, macie racje.

Tylko to pytanie :P Mysle, ze wg. przepisow wynika inaczej

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 0:15

5. Wykonanie rzutu wolnego nie wymaga sygnału gwizdka sędziego, chyba że sędzia zarządzi inaczej.
6. Zawodnicy drużyny, której przyznano wykonanie rzutu wolnego mogą wykonać go pomimo niezachowania przepisowej odległości od piłki przez zawodników drużyny przeciwnej.
7. Zawodnik, który decyduje się na wykonanie rzutu wolnego z przeciwnikami pozostającymi bliżej niż 9,15 m od piłki, nie może z tego tytułu rościć pretensji, jeżeli kopnięta przez niego piłka trafi do tych zawodników i ci przejmą nad nią kontrolę.
8. Po zarządzeniu rzutu wolnego, sędzia powinien wskazać miejsce przewinienia, aby stworzyć warunki do szybkiego wznowienia gry. Sędzia nie powinien z własnej inicjatywy zarządzać ustawienia muru, ale winien pozwolić, aby piłka została wprowadzona do gry tak szybko, jak to tylko możliwe chyba, że zawodnik drużyny wykonującej rzut wolny domaga się od sędziego wyegzekwowania odległości 9,15 m przeciwników do piłki. Zachowanie zawodników drużyny wykonującej rzut wolny
9. Jeżeli wykonawca rzutu wolnego reklamuje nieprawidłową odległość przeciwników od piłki, sędzia powinien wstrzymać wykonanie rzutu, polecić zawodnikom drużyny przeciwnej odsunięcie się na przepisową odległość i dopiero po wykonaniu tego polecenia dać sygnał gwizdkiem na wykonanie rzutu.
cytuje drugi raz - moze tym razem przeczytasz

czego tamnie rozumiesz Jarzinho? to chyba oczywiste ze poszkodowana druzyna ma prawo wykonac rzut wolny tak jak im wygodnie

btw - czy przypadkiem heny nie strzelil podobnego gola MU? czy bylo to innej druzynie? ale wydaje mi sie ze MU (jezeli nie poprawcie) i sir alex (badz inny trener ale jezeli sir alex to bedzie zabawnie) narzekal ze bylo to nieprawidlowe?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 lut 2007, 0:18

btw - czy przypadkiem heny nie strzelil podobnego gola MU? czy bylo to innej druzynie? ale wydaje mi sie ze MU (jezeli nie poprawcie) i sir alex (badz inny trener ale jezeli sir alex to bedzie zabawnie) narzekal ze bylo to nieprawidlowe?
A nie Chelsea to była :> bo MU jestm pewnien na 100% że nie.
Pozatym Ferguson nie krytykuje sedziów :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 lut 2007, 0:18

rkoeman pisze:btw - czy przypadkiem heny nie strzelil podobnego gola MU? czy bylo to innej druzynie? ale wydaje mi sie ze MU (jezeli nie poprawcie) i sir alex (badz inny trener ale jezeli sir alex to bedzie zabawnie) narzekal ze bylo to nieprawidlowe?

O ile sie nie myle to bylo to w finale Fa Cup przeciwko MU. Zresztą Henry pykną juz pare goli w takich okolicznościach.

EDIT
A nie Chelsea to była Łypiący bo MU jestm pewnien na 100% że nie.
Tez bylo. :P Ale ronaldowi chyba chodziło o to co ja napisałem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 0:21

czyli z moja dziurawa pamiecia nie jest tak zle :D sir alex wtedy dlugo marudzil

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 0:21

rkoeman pisze:Sędzia nie powinien z własnej inicjatywy zarządzać ustawienia muru

Naprawde z tych przpisow wynika, fakt, ze sedzia jest zobowiazany do konsultacji z pilkarzami wykonujacymi rzut wolny. Niestety ja niczego takiego nie dostrzegam... W spotkaniu Lile-MU było to jednoznacznie sedzia z własnej inicjatywy konsultuje sie z pilkarzami, z własnej. Mi to wygladało jakby podszedł i powiedizał gramy na gwizdek, a zawodnicy MU:arrow: nie my strzelamy... :wink:

Pogawedki to przy kawie w kawiarni nie podczas spotkania LM

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 lut 2007, 0:23

:P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 0:51

8. Po zarządzeniu rzutu wolnego, sędzia powinien wskazać miejsce przewinienia, aby stworzyć warunki do szybkiego wznowienia gry. Sędzia nie powinien z własnej inicjatywy zarządzać ustawienia muru, ale winien pozwolić, aby piłka została wprowadzona do gry tak szybko, jak to tylko możliwe chyba, że zawodnik drużyny wykonującej rzut wolny domaga się od sędziego wyegzekwowania odległości 9,15 m przeciwników do piłki. Zachowanie zawodników drużyny wykonującej rzut wolny

czego ty tu nie rozumiesz? sedzia moze sobie gadac z kim chce. przepis jest prosty. pilkarze lille powinni tak blokowac pilke by giggs nie mogl oddac strzalu. i tyle

nie wiem gdzie ty widzisz problem

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 1:00

Powinien zrobi tak aby pilka zostala wprowadzona do gry jaknajszybciej, a tego nie zrobil, bo wdał sie w pogawedke z własnej inicjatywy, a wygladąło to tak jakby chcial im oznajmic, ze maja czekac na gwizdek. Przez co przeszkodzil w szybkim wznowieni i wg. mnie wprowadził w bład pilkarzy Lille. Oczywiscie nie musisz sie zgadzac, jednak ja tak mysle. Byc moze gdyby sedzia sie nie wtracil to pilkarz Lille przeszkodzilby rozegraniu rzutu wolnego. :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 lut 2007, 1:14

Jarzinho przyznaj - nie grales nigdy w meczu na poziomie wyzszym niz podworkowy, gdzie jest sedzia, ma gwizdek itd.? Przy kazdym wolnym ktos z druzyny broniacej podchodzi w okolice pilki aby przeszkodzic w szybkim rozegraniu. I kiedy wykonujacy wolnego interweniuje u sedziego, ten odsuwa delikwenta i mur na odpowiednia odleglosc, wczesniej oznajmiajac ze graja na gwizdek. Sedzia mogl sie nawet polozyc przed ta pilka, albo robic pajacyki za Giggsem i nie powinno to w zaden sposob obchodzic pilkarzy Lille.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 1:24

Podworkowym, nigdy nie grałem, na ogrodzie mam drzewa, ktore w zaden sposob nie tworza bramki. Grałem do konca gimnazjum w turniejach halowych w zimie czy latem na boisku gdzie była nawet trawa :shock: Nawet mam medale, oczywiscie nie za indywidualne osiagniecia, ale mam... :wink:
Krzysztof Jarzyna pisze:Sedzia mogl sie nawet polozyc przed ta pilka, albo robic pajacyki za Giggsem i nie powinno to w zaden sposob obchodzic pilkarzy Lille.

Skoro tak mowia przepisy, to tak jest, szkoda... Tylko wg. nie podporzadkował sie przepisom, bo i wstrzymal gre, czego nie powinien robic i wprowadzil zawodnikow. Najwazniejsze :arrow:
rkoeman pisze:ale winien pozwolić, aby piłka została wprowadzona do gry tak szybko, jak to tylko możliwe
EOT

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 1:39

ale on nie wstrzymal gry

pilkarz mu trzymali pilke, on sobie z mims gadal widzac cala akcje i giggs strzelil gola

nie rozumiesz co znaczy
ale winien pozwolić, aby piłka została wprowadzona do gry tak szybko, jak to tylko możliwe
?

to nie znaczy ze ona ma byc zagrana od razu tylko ze ma jak najmniej opoznic mowlizowosc wprowadzenia pilki do gry

druzyna majca pilke moze zrobic to od razu ale nie musi. moze np wykorzystac juniorski blad przeciwnika wlasnie w ten sposob

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lut 2007, 14:29

Jarzinho nie przekonacie. On widzi rzeczy, których nie może dostrzec nikt inny. Jeżeli przytoczenie konkretnego przepisu a nawet tłumaczenie go nic nie daje to wątpię, abyście doszli do porozumienia.

Bramka zdobyta w 100% prawidłowo. Bezdyskusyjnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”