Seriale - Strona 56

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 mar 2012, 11:47

oglada ktos Gra o Tron ? ja wlasnie skonczylem pierwszy sezon i o ile pierwsze odcinki troche nudziły to gdy zaczeła sie prawdziwa gra o Tron to serial mnie zachwycił. Teraz szukam czegoś podobnego więc pytanie do Was jest takie - co ? widziałem reklame Spartakusa (tez prod HBO i osadzony w tamtych czasach) ale chcialbym sie dowiedziec czy zabierac sie za niego czy moze proponujecie cos innego ?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 mar 2012, 12:23

Gra o Tron już nie długo ma premierę 2 sezonu, 1 kwietnia.
Spartakus jest dobry lecz polecam 1 sezon i prequel. Teraz leci 2 sezon z nowym aktorem w roli spartakusa ale po pierwszym odcinku zrezygnowałem bo mi ten aktor nie pasuje.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 mar 2012, 13:25

League pisze:Spartakus jest dobry lecz polecam 1 sezon i prequel. Teraz leci 2 sezon z nowym aktorem w roli spartakusa ale po pierwszym odcinku zrezygnowałem bo mi ten aktor nie pasuje.
Trochę tu pomotałeś bo prequelem jest właśnie 2 sezon i nie ma tam żadnego innego Spartacusa granego przez innego aktora.
1 sezon się podobał. 2 sezon prequel opowiada o domu Batiatusa i o Gannikusie gdy był wtedy nr 1. Osobiście po 1 odc odpuściłem sobie oglądanie tego sezonu bo po zakończeniu 1 czułem, że jakiś kicz mi próbują wcisnąć nie mający większego znaczenie w całej historii. Zacząłem oglądać 3 sezon który jest kontynuacją 1 sezon i oglądam dalej z zadowoleniem. Oglądnij 1 sezon olej 2 po czym przejdź do 3.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 14 mar 2012, 13:59

Mi też z początku nie podpasował ten aktor ale już jest coraz lepiej. Nie ma tej charyzmy którą miał Andy (pewnie przez to że kilka lat młodszy), i jak na przywódce powstania jest słabo umięśniony ale da się to nadrobić w następnym sezonie. Najbardziej wkurza aktorka grająca Naevie. Crixos też jakiś taki się zrobił miękki. I jest ten motyw gejowski też wkurza. Czekam aż się zjednoczy wielka czwórka i zrobią szum w Rzymie. Szkoda że z góry wiadomo jak się wszystko skończy.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 mar 2012, 14:07

KajoFC pisze:
League pisze:Spartakus jest dobry lecz polecam 1 sezon i prequel. Teraz leci 2 sezon z nowym aktorem w roli spartakusa ale po pierwszym odcinku zrezygnowałem bo mi ten aktor nie pasuje.
Trochę tu pomotałeś bo prequelem jest właśnie 2 sezon i nie ma tam żadnego innego Spartacusa granego przez innego aktora.
1 sezon się podobał. 2 sezon prequel opowiada o domu Batiatusa i o Gannikusie gdy był wtedy nr 1. Osobiście po 1 odc odpuściłem sobie oglądanie tego sezonu bo po zakończeniu 1 czułem, że jakiś kicz mi próbują wcisnąć nie mający większego znaczenie w całej historii. Zacząłem oglądać 3 sezon który jest kontynuacją 1 sezon i oglądam dalej z zadowoleniem. Oglądnij 1 sezon olej 2 po czym przejdź do 3.
Zupełnie się nie zgadzam z tą poradą :P Prequel jest zdecydowanie warty obejrzenia, za to obecny sezon zakończyłem po pierwszym odcinku i to ledwo wytrzymałem do końca, zupełnie mi nie pasuje...

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 14 mar 2012, 14:13

Caly pierwszy sezon jest super, lykasz jeden po drugim i chcesz coraz wiecej intrygi w domu Batiatusa zaskakuja i trzymaja w napieciu, wogole sama postać Batiatusa jest chyba najbardziej charakterystyczna a calym pierwszym sezonie i glownie na niej opiera sie serial, naomiast Spartakus jak dla mnie i tak byl bezplciowym tlem dla calego zycia w domu Batiatusa

bastek77
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bastek77 » 14 mar 2012, 15:49

Pan_Eryk pisze:coś polecicie z nowości? czekanie na „grę o tron” mi się trochę dłuży. niby niedługo a może da się coś przyjemnego łyknąć w międzyczasie :) tylko błagam - w TV...
no w tv to raczej nudy. :) :) wiem że wszelkie streamy to nie jest do końca legalne, ale masz wszystko pod ręką…

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 mar 2012, 1:25

Mike Delfino :pogrzeb: :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 15 mar 2012, 8:17

bartbuks pisze:Mike Delfino :pogrzeb: :cry: :cry: :cry:
Hehe szkoda chłopa, ale jak zostało 10 odcinków do końca serialu to fajnie byłoby jakby było pare zgonów. Może to "ożywiłoby" 8 sezon. Podobno teraz ma być kilka odcinków w których będzie kilka retrospekcji z życia desperatek. Mnie ciekawi jak pociągnie się sprawa na linii Orson - policja - Bree.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 mar 2012, 11:19

sigane pepe pisze:Mnie ciekawi jak pociągnie się sprawa na linii Orson - policja - Bree.
Wg mnie to będzie właśnie koniec serialu. Przecież jeśli Orson dokładnie wszystko opisał i zamieścił zdjęcia to idzie siedzieć Bree, Susan, Lynette, Gabrielle, Carlos, Ben i wspomniany Orson, który zapewne też będzie poszukiwany, jeśli dalej żyje. Ogólnie to szkoda, że padło na Mike`a, bo ta postać chyba wzbudzała najwięcej sympatii ze wszystkich bohaterów.

Z drugiej strony, czy scenarzyści zdecydują się na tak dramatyczne zakończenie serialu? Rodziny Delfino i Solis zostaną bez rodziców, rodzina Scavo zostanie bez matki, ojciec bzyka sobie jakąś bezczelną niunię... Wg mnie jest to zbyt dramatyczne rozwiązanie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 mar 2012, 16:06

Oglądaliście Luck? HBO wstrzymało produkcję tego serialu w związku ze śmiercią trzeciego konia na planie. David Milch i Michael Mann stwierdzili, że dalsze kręcenie serialu mija się z celem, bo wzbudza on zbyt dużo wątpliwości na temat etyki pracy przy jego realizacji. Dosyć niespotykana sytuacja.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 mar 2012, 16:12

Daaaamian pisze:Oglądaliście Luck?
Mam na dysku, ściągam regularnie, ale jeszcze nie zajrzałem. Nie spodziewałem się takiej sytuacji :shock:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 mar 2012, 16:13

Miałem sprawdzić tą produkcję, ale jakoś zebrać się nie potrafiłem. Co się dzieję tam, że tak masowo konie padają ? Nawet przy kręceniu The Godfather żaden koń nie ucierpiał :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 mar 2012, 16:21

Nie wiem dokładnie co się stało. Był jakiś wypadek i musieli uśpić konia.

Bartas_13
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bartas_13 » 15 mar 2012, 16:22

bastek77 pisze:
Pan_Eryk pisze:coś polecicie z nowości? czekanie na „grę o tron” mi się trochę dłuży. niby niedługo a może da się coś przyjemnego łyknąć w międzyczasie :) tylko błagam - w TV...
no w tv to raczej nudy. :) :) wiem że wszelkie streamy to nie jest do końca legalne, ale masz wszystko pod ręką…
taaa ale na moim necie niestety musze trochę poczekać. jak się ma mobilny to tak jest :) zdecydowanie wolę tv. próbowałeś legalnego vod na przykład?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”