Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 56

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lip 2007, 13:41

Skoro awansowali to teraz trzeba poczekać co z informacjami o Riquelme, jakoby był zaklepany i wszystko zależało tylko od awansu Atletico do UEFA. Prawda czy plotka?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 lip 2007, 14:20

Riquelme i Reyes oficjalnie dzisiaj w Atletico ?? Dla kibiców Rojiblancos było by to piękne obu grajków za max 30 milionów to naprawdę nie jest tak dużo. Licząc że Atletico wyda na Romana np. 15 mln to bodajże 3,75 mln trafi na Camp Nou :D

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 31 lip 2007, 2:40

Wzmocnienia Atletico bardzo powazne, mysle ze pozbycie sie Torresa moze wyjsc zespolowi na dobre - i nie zdziwie sie jak Forlan skonczy w czolowce wyscigu po Pichichi. Kadrowo w tym momencie czolowka ligi, moze za wyjatkiem obrony.
W kazdym razie bardzo dobrze - ktos musi pojechac Bayern w UEFA ;]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 lip 2007, 8:34

cru pisze:W kazdym razie bardzo dobrze - ktos musi pojechac Bayern w UEFA ;]
My akurat z klubami z Madrytu umiemy sobie radzić - nie było widać w ostatnim sezonie? :]

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 31 lip 2007, 11:34

Nie zdziwię się jak to ani Bayern ani Atletico nie wygrają i pojedzie ich taka Fiorentina albo Tottenham.

Jestem jakoś dziwnie pewien że Forlan trafi więcej bramek w tym sezonie niż Torres. Przypomnę tylko że El Nino miał ich w poprzednim sezonie 14 dodam jeszcze że z tych goli parę było z 11 metra. Dla mnie Torres powinien być już wcześniej sprzedany do Chelsea kiedy ona dawała nawet 50 mln bodajże, jednak zapatrzeni działacze z Madrytu myśleli że będzie co raz lepiej a wyszło co wyszło.

lebronjames23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lebronjames23 » 31 lip 2007, 11:45

Oborne mają dobrą, Riquelme mogłby się przydać jedank Atletico ma Raula Garcie :D w ataku Aguero i Forlan :) ten pierwszy dał o sobie znać na MIstrzostwach Świata U-20 więc w najgorszym przypadku zajmą 4 miejsce w lidze a w Pucharze UEFA zajdą daleko :P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 31 lip 2007, 12:01

lebronjames23 pisze:w najgorszym przypadku zajmą 4 miejsce w lidze
ciekawe jak to obliczyłeś bo jeżeli by patrzeć na transfery to Barcelona w najgorszym wypadku wygra La Ligę i Ligę mistrzów. Pamiętaj że to nie pierwszy sezon że Atletico kupuje świetnych grajków i wychodziła na tym blado. Wstrzymałbym się jeszcze z oceną ich umiejętności na papierze wyglądają mocno jednak na boisku dopiero będzie można zweryfikować ich siłę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 12:30

Tobik33 pisze:Jestem jakoś dziwnie pewien że Forlan trafi więcej bramek w tym sezonie niż Torres.
Co dziwnego w tej pewności? Jak Forlanowi nie wykręcą kolana to spoojnie strzeli więcej bramek. W Villareal strzelał więcej, a w silnym kadrowo Atletico ma nie strzelać?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 31 lip 2007, 12:43

Jakoś wyniki o tym nie mówią że przeszedł do silniejszej drużyny... Przypomnę że Villareal był wyżej w tabeli niż Atletico. A to że są silniejsi kadrowo nie oznacza że zaczną grać lepiej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 12:48

Villareal był wyżej w bardzo dużej mierze dzięki właśnie Forlanowi, tak jak Real zwycięstwo w lidze zawdzięcza głównie Ruudowi, czyli zawodnikowi, który strzelił wyraźnie więcej bramek od reszty kolegów z drużyny. Atletico takiego napastnika brakowało :wink:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2007, 22:43

Dziś o ile sie nie myle Jose Antonio Reyes zaliczył debiut w barwach Atletico Madryt. Reyes dobrze sie wprowadził i strzelił gola już w pierwszy spotkaniu w barwach Rojiblancos.

Apropos Atletico wygrało 3-1, rywalem było SS Lazio.

Awatar użytkownika
Pedroff_17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pedroff_17 » 04 sie 2007, 23:26

Dodatkowo do tego gola zaliczył asystę. W sumie nie zagrał za dobrze, ale jak to już mówili na atleticopoland.com - jak będzie zaliczał gola i asystę na mecz grając słabo, to może tak grać :F. Podobał mi się występ Pernii, zaliczył 2 asysty, coś tam grał na lewej stronie. Luis Garcia strzelił bardzo ładnego gola, ogólnie to był chyba najlepszym piłkarzem, mimo, że wszedł dopiero w 2nd połowie. Zadziwił mnie Mista.... uwaga.. DRYBLOWAŁ! i to jak. 3 razy go musieli faulować! Jednego faulu co prawda sędzia nie zauważył, a był to faul w polu karnym :evil: . Mamy drugie miejsce, Arsenal wygrał z Ajaxem 1-0.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 sie 2007, 13:36

rkoeman pisze:petrov w hiszpanii zagral w 39 meczach i zdobyl UWAGA 3 gole. zaliczyl przy tym UWAGA 2 asysty

simao s w hiszpanii zagral w meczach 46 i strzelil goli tyle samo. zaliczyl przy tym 9 asyst. a dodam ze byl dzieciakiem grajac w barcelonie

wiec nie rozumiem twojej teorii co do petrova ktory okazal sie na hiszpanie zbyt slaby

Nie wiem z kad masz te informacje, ale Petrov w pierwszym sezonie zaliczyl 10 asyst i strzelil jedna bramke, i jakies 10 razy uderzal w poprzeczke czy slupki ( mial chlopak pecha ). W drugim strzelil dwie a ile asyst zaliczyl to nie wiem, ale trzeba pamietac ze w drugim zagral chyba tylko w 11 spotkanaich.

Petrov to swietny zawodnik i sprzedac go za niecale 7 mln euro to samobojstwo i kompletna glupota. Na pewno jest lepszy niz Siamo ktory kosztowal 20 mln euro. Podkresle jeszcze raz nasz zarzad jest glupi pozbywajac sie takiego zawodnika jak Petrov za tak maja kase. Gdy sie o tym dowiedzialem pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy to ukatrupic Cerezo i Gila, po prostu bylem wscieky. No nic pozostaje mi zyczyc Petrovowi wszystkiego najlepszego w nowym klubie.

CHCIALBYM TAKZE SPROSOTWAC JEDNA RZECZ. W RAMACH TRANSFERU SIMAO ZADEN ZAWODNIK NIE PRZEJDZIE Z ATLETICO DO BENIFIKI. TO ZE COSTINHA I ZECASTRO MIELI STANOWIC CZESC ROZLICZEN ZA SIMAO TO WYMYSL HISZPANSKIEJ PRASY. OFICJALNIE SIMAO KOSZTOWAL ATELTICO 20 MLN EURO + BENIFIKA PRZEZ 4 LATA BEDZIE MIAL PRAWOPIEROKUPU ZAWODNIKOW ODCHODZACYCH Z ATLETICO, CZYLI :

JEZELI JAKIS KLUB ZAOFERUJE ZA MANICHA 5 MLN EURO I ATLETICO SIE ZGODZI TO JEZELI BENIFIKA ZAOFERUJE TEZ 5 MLN TO ONA BEDZIE MIAL PRAWA PIERWSZA ROZMAWIAC Z MANICHE A OFERTA TEGO PIERWSZEGO KLUBU ZOSTANIE WSTRZYMANA.

Co do transferow Ateltico to uwazam ze odejscie Torresa wyjdzie na dobre. Wczesniej caly ciezar gry spoczywal na Torresie i Luccinie ( Maxiego i Petrova nie licze bo w poprzednim sezonie prawie caly sezon kontuzje ), teraz zostanie rozlozony na takich pilkarzy jak Luis Garcia, Simao czy Reyes, jednak gdyby dodac do tego jeszcze Torresa bylo by pieknie i mysle ze wtedy Torres pokazal by na co go stac. Wydaje mi sie tez ze Anglia to nie najlepszy kierunek, bo moze Torres nie sprostac wymagania tej ligi, ale w niego wierze i zycze mu jak najwiecej bramek.

Czesc kibicow moze miec wielki zal do Torresa za to w jakis sposob opuscil klub. Tydzien przed transferem jechal na wakacje i przed dzien wakacji ielil wywiadu w ktorym stwierdzil ze nie odejdzie z Atletico i jezeli mialby odchodzic to pierwszy o tym poinformuje kibicow, po czym 7 dni pozniej podpisuje kontrakt z Liverpoolem. Malo tego na konferencji prasowej p[owiedzial ze za malo lta zawsze kibicowl LFC. Nie wiem czemu tak powiedzal i watpie czy to prawda, ale teraz to wszystko bedzie spoczywalo na jego sumieniu, gl to ze oszukal kibicow Atletico, czesc na pewno mu tego nie wybaczy. Ja mu dziekuje za wszystkie lata spedzone w Atletico i za wszystkie bramki ktore strzelil w barwach Rojiblanco i zyczemu dobrych wystepow w Liverpoolu, majac nadzieje ze za trzy - cztery lata wroci do Madrytu.

Forlan to zapewne nie taki sam tym napastniak jak Torres, jego gra ma mniejszy wplyw na gre calej druzyny, jednak jest to wysmienity napastnik ktory gwaranuje nie mniejsza ilosc bramek niz Torres, a wierze ze wieksza.

Co do innych transferow, to Simao przeplacony, Luis Garcia strzal w 10. Raul Garcia rozniez dobry transfer, tak samo Forlana. Co pokaze Cleber, zobaczymy.

No i na sam koniec rodzynek Reyes. Jose to taki pilkarski pajac z ktorego sie w Hiszpani wszystcy smieja. Nie wiem po co go Atletico kupilo ( mogli zatrzymac Petrova ), ale bedzie musial bardzo ciezko pracowac aby zaskarbic sobie sympatnie na Vicente Calderon.

Na potwierdzenie swojich slow dam dwa przyklady :

1. Jak wiadomo Reyes byl na poczatku byl w szkolce Betisu Sevilli, po czym zmienil zdanie i przeprowadzil sie do FC Sevilli. Kiedy byl juz zawodnkiem tego drugie klubu t chodzil w koszulce Betisu.

2. Na oficjalnej prezentacji Reyesa w Atletico, kibice na VC wyzywali go od najgorszych k**** a ten nie wiedzac co zrobic mial banana na ryju od ucha do ucha.

Zobaczymy jak bedzie gralo Atletico w nadchodzacym sezonie, ja jak zawsze jestem optymista.

Ciekawe tez czy jakis zawodnik do nas dolaczy jeszcze. Niby Riquelme jezeli Atletico awansuje do UEFA, bo jak narazie do zagraja w ostatniej rundzie kwalifikacji do UEFA.

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 05 sie 2007, 15:40

Zoabczymy jak Reyes będzie grał w Atletico w moim Realu grał średnio ale to dzięki niemu Real zdobył mistrza

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 sie 2007, 17:33

robson10 pisze:ale to dzięki niemu Real zdobył mistrza
raczej dzieki jego bramkom w meczu z Mallorca
Asteniu pisze:Na oficjalnej prezentacji Reyesa w Atletico, kibice na VC wyzywali go od najgorszych k**** a ten nie wiedzac co zrobic mial banana na ryju od ucha do ucha.
bankowo dostanie też ciche gwizdy na SB :evil:
widać było ze zlekceważył Real Madryt dla Atletico

lubie go jako piłkarza , ale odbija mu niezle od jakiegoś czasu

1.zmanierowany jak pannienka ("pogoda w angli mi sie nie podoba")
2."ogormnie" przywiązany do barw klubowych (betis do sevilli z SB na Vincente Calderon)
Asteniu pisze:Zobaczymy jak bedzie gralo Atletico w nadchodzacym sezonie, ja jak zawsze jestem optymista.
wg mnie Atletico poraz pierwszy od lat moze zagrać na miare mozliwości i oczekiwań

odpadla im presja która była zawodnikach a presje powodował...Torres Fernando swoimi grozbami ze jak nie bedzie LM to odchodzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”