El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 56

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 lis 2009, 23:23

Tylko, ze my juz udowodnilismy, ze jestesmy wielcy. Ten sklad to udowodnil, teraz Real musi pokazac, ze jestescie wielka druzyna. Wyniki z Milanem, Sevilla i nami raczej o tym nie swiadcza. Real musi grac ladnie, macie takich pilkarzy, ze wrecz trzeba tego od was oczekiwac. Poki co macie wyniki (przynajmniej ze slabszymi zespolami) ale osiagane w marnym stylu.

Ja jestem spokojny o nasza gre. Wejscie Zlatana pokazalo dzisiaj jaka roznice robi dla nas gra z prawdziwym srodkowym napastnikiem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2009, 23:38

Drużynę buduje się od tyłu. W grze obronnej Real zrobił bardzo duży postęp. Na poprawę efektowności jest czas, najważniejsze są wyniki.

Henry zdecydowaną większość dotychczasowej kariery grał na środku ataku, więc nie wiem o jakiej grze z prawdziwym środkowym napastnikiem mowa.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 29 lis 2009, 23:47

Może o tym, że Henry w 1 połowie był kompletnie zagubiony, i sam nie wiedział gdzie ma stać? Jak wszedł Ibra zaraz zaczęło to wyglądać lepiej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2009, 23:52

Ale Henry był prawdziwym środkowym środkowym napastnikiem, nie manekinem. Zlatan poza strzeleniem bramki też nic nie pokazał.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 lis 2009, 23:55

Henry jako srodkowy napastnik? Gral tam w tym sezonie z Malaga i gral tam z Interem. W obu meczach wypadl bardzo slabo, podobnie zreszta jak dzisiaj. Ogolnie podczas swojej kariery u nas mecze, kiedy gra na srodku ataku nie bardzo mu wychodza. On po prostu nie wie jak ma tam grac( u nas). Wiedzial to Eto`o i z tego co widze w tym sezonie wie to tez Zlatan, mimo ze na poczatku sezonu mial z tym drobne problemy.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 0:03 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 lis 2009, 23:58

Henry ostatnio gra dość mizernie a na środku ataku Barcelony grywał w niewielu meczach. W Arsenalu grał jako środkowy wiec nie rozumiem mistyka.
Co do meczu to wygrana zasłuzona, choć Real mi sie w paru fragmentach spodobał, jesli druzuna będzie potrafia grać dłuzej pressingiem a druzyna sie ze sobą zgra- będzie ciekawie bo miło było widziec Kake ktory jak za starych lat obraca sie na obroncy (pique) i wykłada piłke Ronaldo ktory zawiodł , choć 2 miesiące nie grał.
Puyol jak za najlepszych lat, wielki szacunek dla tego gracza, wielki mecz.
Co do bramki... ja bym uznał choć miałbym dylematy.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 30 lis 2009, 8:00

Dziwie się jak można być zadowolonym po przegranym meczu, no ale rok temu po 2-0 Realowcy też byli zadowoleni 'bo miało być 5-0' a skończyło się tylko na dwóch. Wczorajsza sytuacja Cristiano byla identyczna jak ta z przed roku w wykonaniu Roystona, skoro nie widac roznicy po co przeplacac :boruta:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 lis 2009, 8:50

Ale wczoraj wszyscy napalili się na mecz. Sam z 15 minut szukałem jakiejś chodzącej transmisji :P

O spalonym jak najbardziej nie ma mowy. Jestem przekonany, że gdyby sytuacja obróciła się w drugą stronę kibice Realu chwalili by sędziego za dobrą decyzję.

A tak http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=27183 :lol2:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lis 2009, 8:52

Przy bramce Ibry byl tzw spalony impotenta. Czasem wieksza fujarka wystaje poza reszte ciala ale spalonego jako tako nie ma.

Nie oszukujmy sie ale do wejscia Ibry mecz byl na remis. Jednak trza zauwazyc ze jeden wiecej Crack na boisku i strzelamy bramke. Co by bylo gdyby Busi nie zachowal sie jak gamon. Najbardziej mnie martwi ze Real zagral pressingiem przez duze p. Chlopaki sie zmotywowali i walczyli czyli cos nowego. Mam nadzieje ze to byl wyjatek.

Odnosnie naszej gry to w pierwszej polowie gralismy padacznie. Masa strat niecelnych podan i ogolny balagan taktyczny. Alves i Keita grali kaszane straszna. pierwszy nie trzymal linii i nie umial dosrodkowac a drugi byl zagubiony na boisku. Znamienna byla jego akcja z Henrym kiedy zagral trucizne po czym jeszcze nie poszedl za akcja. Dziwilem sie ze Henry zszedl kosztem Keity.
Slowko o zawodniku meczu. Puyol kolejny raz zatrzymal C. Ronaldo oraz spolke w taki sposon ze rece same ukladaja sie do klaskania. Swietny wystep uzupelnil Piquenbauer i nie slabszy Abidal. Valdes bezblednie w przeciwienstwie do Ikera. Obaj wybronili podobne setki. Pomoc kulala i kwiczala. Iniesta niby w srodku jak z Interem ale to nie bylo to. Messi pomimo wszystko zagral dobre zawody. Potrafil mijac przeciwnikow jak nikt w tym meczu.

Ibra ta bramka splacil pare baniek z transferu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 lis 2009, 9:32

Jeśli być drobiazgowym do szpiku kości to wydaje się, że czubek buta Zlatana jest przed głową Pepe 8) ;)

Mecz ogólnie średni, myślałem, że będzie działo się więcej. Na miejscu kibica Realu byłbym zadowolony z gry zespołu, bo Królewscy w wielu fragmentach gry byli po prostu lepsi. Mieliśmy niby w tym meczu wszystko, bo piekna bramka, czerwona kartka, trochę walki i jeszcze więcej nurów(w czym brylowali gospodarze), więc niby każdy powinien być zadowolony . A do miana najbardziej irytującego mnie piłkarza śmiało kandyduje już Dani Alves ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2009, 9:41

Sero pisze:O spalonym jak najbardziej nie ma mowy. Jestem przekonany, że gdyby sytuacja obróciła się w drugą stronę kibice Realu chwalili by sędziego za dobrą decyzję.

A tak http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=27183 :lol2:
już jasne skąd 'niektórzy' kibice Realu mają nie do końca wszystko poukładane w głowie, jak na największej stronie w Polsce robią dzieciakom wodę z mózgu.
Dziwne w ogóle takie newsy, na stronach Arsenalu, United, czy Liverpoolu nigdy nie widziałem newsów po meczu, które by tylko mówiły o jednym - mianowicie o stronniczości sędziego. Moze to różni GD od innych derby :think:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lis 2009, 9:49

Bienias pisze:Valdes bezblednie w przeciwienstwie do Ikera.
Jakie błędy zrobił niby Iker? :>

fieldy ale z tymi kartkami w pierwszej połowie jest trochę prawdy. Już o tym wspomniałem wczoraj. Spokojnie mógł dać dwie a nawet trzy - nie dał żadnej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2009, 10:01

Dobrze, mógł w jednej, czy dwóch sytuacjach się zachować inaczej, ja tu piszę o takiej agresji nawet w newsach, gdzie podgrzewa się atmosferę, pisząc coś w stylu:
Pochodzący z Pampeluny 36-letni sędzia doskonale egzekwował na murawie wytyczne kliki prezesa RFEF, Miguela Ángela Villara.
Dzięki temu Barcelona nie mogła swobodnie poruszać się po murawie Camp Nou, jak to zwykle dotąd bywało. Mallenco starał się jak mógł, aby Barça długo utrzymywała się przy piłce, dyktując rzekome faule, które nie miały miejsce. Po drugiej stronie zaś Keita miał pełną swobodę w koszeniu zawodników Królewskich, bez żadnych konsekwencji i wzmianek w notesie arbitra.
W drugiej połowie piłkarze Barcy byli 2, czy 3 razy faulowani w okolicach 30 metra od bramki Realu, ale sędzia stosował przywilej korzyści, mógł spokojnie zatrzymać grę i ukarać piłkarzy, ale puścić grę i dać im kartkę później, nie zrobil tego. O tym nie napiszą w newsie :D
Barcelona grała i cieszyła się fiestą razem z pampeluńskim sędzią. Wydawało się, że to gracze Dumy Katalonii decydują o tym, kiedy ma być podyktowany rzut wolny, a kiedy gra winna być kontynuowana. Każdy upadek Alvesa zdawał się być zbrodnią przeciw ludzkości, jednakże już ewidentny faul na Kace był kwitowany gestem mówiącym: nic nie było, gramy dalej.
:lol: przecież to śmieszne jest. Chodzi mi właśnie o taki sposób [uprawiania dziennikarstwa bym napisał, ale bym dziennikarstwo obraził] ;)
Czując się winnym pozostawienia przyjaciół Villara w dziesiątkę (a może w jedenastkę?), tuż przed zakończeniem spotkania Mallenco zdecydował się wymierzyć sprawiedliwość i wyrzucił z boiska Lassanę Diarrę.
kolejny przykład.

Tylko o to mi chodzi. Sędzia zawsze popełni mniejszy czy większy błąd, ale szukanie na siłę spisku chyba jest niepotrzebne. Ty chyba nie uważasz, że sędzia dostał wytyczne, by Barce faworyzować ? Takie newsy wyglądają, jakby czasy Franco jeszcze nie minęły :lol:

Kiedyś na tej stronie, nie tak dawno bo w tym sezonie, chyba po porażce z Milanem była zamiast newsa jakaś plansza z obraźliwym tekstem [jeśli mnie pamięć nie myli]. Kontrowersyjny serwis, nawet bardzo i pewnie dzięki temu tak popularny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lis 2009, 10:11

fieldy to news z defensacentral. U nich wyolbrzymianie i podobne newsy są na porządku dziennym. Nigdy w życiu nie napisali czegoś pozytywnego o Barcelonie i unikają pisania złego o Realu. :P To tylko fanatycy.

Ze spalonym przy golu po obejrzeniu powtórki x razy w sumie mogę uznać, że był on praktycznie nie do wychwycenia - nawet powtórka pozostawia wątpliwości, aczkolwiek nadal uważam, że minimalny był.

Real przegrał z własnej winy, bo takie sytuacje w takich meczach trzeba wykorzystywać. Szkoda, że w drugiej połowie nie grali już tak dobrze jak w pierwszej, bo bezradność Barcelony miała swój urok. Było dużo więcej kolektywu i współpracy niż w jakimkolwiek z dotychczasowych spotkań. Podobało mi się to i mam nadzieję, że stanie to się czymś normalnym. Jeśli tak będzie to będę z tego powodu przeszczęśliwy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lis 2009, 10:47

Jakie błędy zrobił niby Iker?
Iker wybil pilke pod nogi pilkarza Barcelony.

Dla mnie sedziowal slabo ale tylko dlatego ze mylil sie w dwie strony. Sumarycznie nikogo nie skrzywdzil gorzej czy lepiej a tylko posrednio. Jak obejrze jutro ten mecz drugi raz to bede madrzejszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”