Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 56

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 maja 2009, 16:00

Wilmore pisze:Gdzie to napisałem?
Wilmore pisze:"Legła" ma w języku polskim jedno znaczenie i z czysto lingwistycznego punktu widzenia użycie słowa "legła" przed nazwą "Warszawa" w odniesieniu do niedzielnego meczu jest jak najbardziej prawidłowe. To, że kibice Legii na każdy sposób starają się doczepić w rozżaleniu spowodowanym porażką, jakoś mnie nie dziwi.
Biorąc pod uwagę, że cała wcześniejsza treść była skierowana do mnie, a nie pisałeś od nowego akapitu można po części wywnioskować, że dalsze rozważania też odnoszą się do mojej osoby.
Wilmore pisze:Gdzie tak napisałem?
To napisałem ja. Po prostu w każdym temacie chcesz pokazać, że masz rację, a racjonalne argumenty do Ciebie nie docierają. Nie obchodzi Ciebie np. fakt, że dla kibiców Legii ten tytuł jest obraźliwy (jak i zresztą początek artykułu zapewne też).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2009, 16:24

Więc na przyszłość, skoro sobie dopowiadasz treść i wypisujesz bzdury, to nie pisz lepiej nic.
Pisałem do Ciebie o odczuciach kibiców Legii, a Ty to odebrałeś jako nazwanie Cię kibicem Legii? :boje się:
EoT, szkoda czasu.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2009, 19:40

cloner pisze:Wystarczyło napisać "poległa", ale autor wolał zaryzykować i wzbudzić zainteresowanie. Niczym pedały z faktu.
Lepiej bym tego nie ujął, szczególnie, że właśnie takie nagłówki pojawiły się swojego czasu na onecie, Fakcie i gazeta.pl. A poza tym takie ograne i prymitywne gry językowe rodem z przedszkola nie dość, ze obraźliwe i niesmaczne, a także nie najlepiej świadczą o wieku i poziomie autora, to dotyczą jakiegoś małego konkurencyjnego serwisu i zajmują tutaj dwie strony. Więc generalnie kończy się tutaj dyskusja. A czy autor miał prawo tak napisać? Jak najbardziej, bardziej uznani już tak pisali. Tak samo Wołowski swojego czasu miał prawo napisać o Borku (który ośmielił się skrytykować Beenhakkera), że żel wyżarł mu mózg. Zostaje tylko pytanie kto się wtedy ośmieszył :lol:. Tak więc walcz o swoje, swoboda wypowiedzi przede wszystkim!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 maja 2009, 15:48

http://sport.onet.pl/74331,1248675,11606,tabela.html

Nie czaje tego. Przed ostatnią kolejką liderem byłą Wisła, a Legia mając tyle samo pkt była przed Lechem. My w tej kolejce wygraliśmy mecz, Lech tez. Wydawało mi się że to my będziemy liderem. Czego tak jest? Wiem, że licza się mecze bezpośrednie. W PO było 0:0 w WWA 1:1, ale przecież ten drugi mecz był rozgrywany kilka kolejek temu, więc był już wliczony w ostatnią kolejkę i Legia była na drugiem miejscu zaraz za Wisłą. Poza tym różnica bramkowa też jest na korzyść Legii.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 maja 2009, 16:12

Wtedy sę pomylili.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 maja 2009, 16:13

Zeby Legia zdobyła mistrzostwo musi liczyć na strate punktów Lecha i Wisły, bo przegrywa z nimi w bezposrednich starciach, a to sie liczy przy równej liczbie oczek. Podobnie ma Wisła w stosunku do Lecha.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 maja 2009, 16:45

Jarzinho pisze:Zeby Legia zdobyła mistrzostwo musi liczyć na strate punktów Lecha i Wisły, bo przegrywa z nimi w bezposrednich starciach, a to sie liczy przy równej liczbie oczek. Podobnie ma Wisła w stosunku do Lecha.
W takim razie liczą się bramki zdobyte na wyjeździe. Głupio. :x

Znowu tutaj jest inaczej--> http://www.soccerway.com/national/polan ... ar-season/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 maja 2009, 16:58

guru pisze:W takim razie liczą się bramki zdobyte na wyjeździe. Głupio.
Ja bym także wolał, żeby decydował np. dodatkowy dwumecz tak jak to bedzie miało miejsce w Belgii. Podobna zasada jak w Ekstraklasie jest jednak w kilku innych liczacych sie ligach np. La Liga. Na Onecie pod tabela jest szczegołowe uzasadnienie jak powinna wygladać tabela po 30 kolejce.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 maja 2009, 17:00

guru pisze:Głupio.
normalnie...
Tak jak powinno byc.. bezposrednie spotkania a nie jakies bilanse bramkowe
guru pisze:Znowu tutaj jest inaczej--> http://www.soccerway.com/national/polan ... ar-season/
te bukmachrskie tabelki sa uja warte, w kazdej lidze jest inaczej a oni zbytnio tego nie rozrozniaja

Piast lekko w dupie

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 maja 2009, 18:59

Łks :lol: To co oni wyprawiali w drugiej połowie to głowa mała. Hajto robił za napastnika, 2 obrońców, którzy zostawali i asekurowali tyły wogóle nie ogarniało kontrataków Wisły.
Pierwsza połowa ciężka do oglądania, Wisła jakimś cudem zdobyła bramkę i grając totalny antyfutbol przetrwali 45 minut. Łksowi siły starczyło na 30 minut, żeby sprawiać wrażenie drużyny mogacej powalczyć z Wiślakami. W drugiej połowie Wisła z 6 trafień dołożyć mogła spokojnie. Brawo dla Brożka, który odblokował się po 2 meczach postu. Zawsze lepiej, gdy król strzelców jest Polakiem, a co najważniejsze nie jest z Legii :]

Jeżeli Wisła zagra kolejne 2 mecze tak jak 2 połowę z Łksem to jestem spokojny o majstra 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2009, 19:06

A kto grał na lewej obronie w ŁKS-ie? Mało ligi polskiej ogladam a w sumie fajna i bardzo łatwa fucha psuć kolegom linie podczas pułapek ofsajdowych. Mysle że bym podołał.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 maja 2009, 19:19

Ale to nie tylko lewy obrońca nie trzymał linii. Adamski np. robił dokładnie ro samo. Zresztą w ich przypadku ciężko mówić o jakiejkolwiek linii w defensywie. Zwłaszcza kiedy Adamski i Hajto byli pod polem karnym Wisły, a pod własnym ni chu. Mogli dostać z 6 bramek, może by się czegoś nauczyli. Choć wątpię, bo już chyba nie ten wiek na naukę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 maja 2009, 19:25

Po pierwszej bramce przełaczyłem, bo psodziewałem sie zwyciestwa i to łatwego Wisły. W ŁKS wierze do momentu kiedy nie straca pierwsi bramki :) Wisła wykonała dzisiaj myśle 40% tego co pozostało do obronienia mistrzostwa. Brożek przełamał Bodzia, jak Wojtek Łobodziński zalicza asyste czy bramke tzn. że rywal był słaby.

Zobaczymy co bedzie w Gdańsku, ale Lechia jest w innej sytuacji niz ŁKS, jesli nie wygraja beda na 99% w strefie spadkowej. Musza sie choc troche otworzyć, a grać tak z Wisła to skazac sie mimo wszystko na porazke. :cry:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2009, 19:28

Mowie ze rzadko ogladam, a prawda jest taka, że oni nie grali zadnym systemem (przynajmniej ja nie rozszyfrowałem) wiec to niekoniecznie lewy obrońca a gość najbliżej lewej strony boiska. Choc Adamski tez zostawał. Mecz tragiczny w wykonaniu ŁKS-u, choć Wisła tez bardziej spacerowo grała tyle że to wystarczało by strzelic 4 a jakby chcieli to z 7. Predkość rozgrywanych akcji utwierdza mnie, że dobrze robie że tak rzadko ogladam nasza lige. I niezaleznie kto bedzie mistrzem przy takim poziomie spotkań naszej lidze ma mizerne szanse na awans do LM.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”