AS Roma (zbiorczy) - Strona 56

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 lut 2006, 1:56

Brawa dla Romy, naprawdę. Chcecie odesłać Manciniego do innego klubu? nie pozwólcie na to bo chłopak ostatnio gra na wysokim poziomie! Pomocnik, który strzela dwie bramki w meczu to złoto. Nie chcecie go sprzedać do Juve? :P brazylijczyka obserwuje sobie od jakiegoś czasu i chłopak gra na dużym poziomie i to mi się podoba bo uwielbiam widzieć zawodników, którzy mają potencjał i chcą to pokazać (przykładem jest Messi w Barcelonie). Bynajmniej ja nie mam za złe Romie, że wyeliminowała Juve z Pucharu i nie będę podawał prywatnych powodów dlaczego. Nie mam specjalnych uczuć do Romy, ale nie chcę pisać też z nienawiścią dlatego, że chciałbym żeby w końcu porządne drużyny z Włoch dostały się do Ligi Mistrzów bo Udinese narobiło tylko wstydu. Pozdrawiam

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 05 lut 2006, 10:43

RzuR pisze:musialem przeczytac dwa razy by uwierzyc...
naprawde chyle czola,nieliczny komentarz spod palcow Romanisty,ktory nie huczy o wzbiciu sie Giallorossich ponad ludzkie zdolnosci percpecji na poziom nieosiagalny dla zwyklych smiertelnikow i generalnie przeksztalceniu Tottiego w MegaZorda(to ten z PowerRangers zdaje sie?)

Dobra dobra nikt nie pisał że Roma to nadludzie a Totti to Megazord :lol: :lol: :lol: Chwilami przesadzałem ale wy mi dłużnie wcale niebyliście :P
Tomusmc pisze:Nie mam specjalnych uczuć do Romy, ale nie chcę pisać też z nienawiścią dlatego, że chciałbym żeby w końcu porządne drużyny z Włoch dostały się do Ligi Mistrzów bo Udinese narobiło tylko wstydu. Pozdrawiam

Tu masz Rację w Lm nie powinni grać sezonowcy a Drużyny zasłużone z wielką Marką. A Udinese jak się okazało zwykły sezonowiec może spowodowane to było odejściem Spala który umiał pokierować odpowiednio ich potencjałem . Miejmy nadzieje że po tym sezonie na miano sezonowca nmie zasłuży Viola która w 1 cześći sezonu gnała jak Ferrari a teraz jakby przesiadła się na Malucha czy Poloneza

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 05 lut 2006, 11:11

PrOtEcToR pisze:To było przed meczem... a dokładnie wczoraj... jego wypowiedz:

Jeden pies, asekurowal sie.

<LILI> Romanista pisze:przegrała tak!!! A miała napastników ??????

Straszneeeeeeeeeeeeee!!!!1111111111!!!!!!

<LILI> Romanista pisze:nie to sie nie podniecaj !!!

uhu, podniecam sie, oh, ah, co mi zrobisz ? :)
<LILI> Romanista pisze:a za to ty błyszczysz Intelektem Rolling Eyes Rolling Eyes Shocked Think Roftl3 popatrz wpierw na siebie a potem wytykaj coś innym Wink

wpierw jooo.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 05 lut 2006, 11:16

Lakier pisze:<LILI> Romanista napisał:
nie to sie nie podniecaj !!!

uhu, podniecam sie, oh, ah, co mi zrobisz ?
tak się skałda że nic :smile2: Tylko nie za długo bo co za dużo to niezdrowo :> :twisted:
Lakier pisze:PrOtEcToR napisał:
To było przed meczem... a dokładnie wczoraj... jego wypowiedz:

Jeden pies, asekurowal sie.

asekurował czy nie jego sprawa to było jego zdanie i liczył się z tym że inni mogą mieć inne poglądy :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lut 2006, 12:19

Co tu się dzieje :> Juventino jeszcze o Coppa piszą ?

Brawo Roma :!: wczoraj pokazali po raz kolejny ze sa w gazie. Piersza połowa zamulała :P ale w drugiej podanie Francesco Tottiego jak złoto :] Ładne loby Manciniego i Perrotty. Szkoda że Totti na raty nie strzelił na 1:0 ale Mancini był gdzie trzeba :] Wykrakałem bramke Simone i bardzie sie ciesze że strzelił. Domenico Morfeo bez formy nie ma podać na nos :( Taka smutna prawda Parmy. A Corradi tylko potwierdził że musieli by go sklonować razy trzy by tam z marszu zastapić młodszego o tyle lat Giladrino. Nic dziwnego że Sanz coś kręci z akcjemi Parmy jak niczego nie jest pewny.

Gra Romy może się podobać a Spelletti teraz odwdziecza się za zaufanie. Passa trwa i pewnie w środe bedzie klubowy rekoda zwycięstw pod rząd. Nawet brak tifosich nie przeszkodzi :] Gratulacje :!:

Pozdro
FORZA CALCIO

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 05 lut 2006, 12:34

Totti także oddał piękny strzał pietkoą szkoda tylko że bramkarz przeniusł piłkę nad poprzeczką. 2 asytsy można rzec genialne. Bramka Manciniego i Perrotty można rzec cudo. Z tego co zaobserwowałem to Perrotta marnuje setki a w sytuacjach prawie niemożliwych Strzela jak Rasowy napastnik . CZęsto na boisku leżał poturbowany De Rossi , chłopak w każdym faulowany wynika z tego że zawodnicy przeciwnika boją się go mimo iż ma niewiele lat a juz takie umiejętności.Co do Parmy Grali wczoraj brutalnie zwłaszcza Morfeo i Couto. Zaza mylisz się nawet potrujne sklonowanie nie Zastąpi Parmie Gilardino. Ten zawodnik jest niepowtażalny. Nie pamiętam nazwiska pomocnika Parmy który podpisła kontrakt z Juve ale moim zdaniem nie zasługuje na grę w Takim klubie jak Juve moim zdaniem władze Starj Damy pośpieszyli sie troszkę jak widac ma on tylko chwilowe przebłyski formy a tak to lipa co udowodnił w meczu z Romą gdzie miał tylko kilka akcji niektóre nawet dogodne a jednak ich nie wykorzystał.
Teraz na Rome czeka Calagri. Mecz bez kibiców ale cóż wieżę w 3 pkt. Jeden z Komentatorów Canal + powiedział że jest przeciwny karaniu drużym meczami bez publicznośći za garstkę nie uumiejących się zachować 'debili'. Jestem tego samego zdania czego inni mają cierpieć , nie potrzebna jest zasada 'jeden za wszystkich ,wszyscy za jednego'bo to zabija piękno Futbolu bo cóż to za mecz jeżeli nie ma dla kogo grać i Nikt nie wspiera drużyny w tudnych Chwilach na boisku.

pzdr

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lut 2006, 12:49

<LILI> Romanista pisze:Totti także oddał piękny strzał pietkoą szkoda tylko że bramkarz przeniusł piłkę nad poprzeczką

:shock: No jak by to Fransceco weszło to czapki z głów ... Noge wygia i był tak blisko mimo ze piłki praktycznie nie widział. Szkoda że w środek bramki ...

Perrotta ? jak juz pisałem brak napastników w Romie pozwolił Simone pokazać lepsza twarz. Nominalnie gra teraz na pozycji Tottiego i sobie radzi. Strzały z dystansu czy podanie na wole pole. Zawalił 100% po czym strzalił z tak trudnej pozycji ( i to jek strzelił :wink:)
<LILI> Romanista pisze:Nie pamiętam nazwiska pomocnika...

Marco Marchioni ... O tym że podpisał umowe z Juve nie zdecydowały tylko umiejetnośc a bardzie Prawo Bosmana :lol: przeciesz za darmo bedzie to gdzie mógł trafić :wink:
<LILI> Romanista pisze:Ten zawodnik jest niepowtażalny

Spotkałem sie z opinia ze takim snajpera jest łatwiej strzelać bramki w słabych drużynach. Przykład Gilardino i Toniego pokazuje ze wcale tak nie jest. W popszednich dwóch sezonach Bercik strzelał po 24 bramki. W tym ma 12 ... ale gra z Sheva który ma tez 12 razem 24 :] A co ciekawe ten sezon nie wyłonił jakiegoś "snajpera z nikąd." Bo i Francesco Tavano się zacią i Sasza Biejanovic nie strzela regularnie.

Co do słów Milko o "debitach" to odziwo zgadzam się z nim w 100% - nie tak powinno być - ale Roma - Cagliary bez tifosich kibiców kąśnie. :]

Pozdro

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 lut 2006, 12:57

*_For_zaza_Milan_* pisze:Marco Marchioni ... O tym że podpisał umowe z Juve nie zdecydowały tylko umiejetnośc a bardzie Prawo Bosmana przeciesz za darmo bedzie to gdzie mógł trafić
I to jest właśnie talent Moggi'ego bo ja jestem bardzo zadowolony z tego transferu i nie obchodzi mnie czy za darmo czy nie. Milan wydaje bańki i co z tego ma? ostatnimi czasy niestety nic, a powiedz mi, że nie chciałbyś Marco w Milanie :lol:
<LILI> Romanista pisze:jak widac ma on tylko chwilowe przebłyski formy a tak to lipa co udowodnił w meczu z Romą
Nie można oceniać piłkarza na podstawie jednego meczu tylko na tle sezonu w którym prezentuje się na dość wysokim poziomie. Możliwe, że Roma była bardziej zdeterminowana i nie pozwalali Marchionniemu zadziałać, a to, że nie mógł strzelić to nic złego bo każdemu się zdarza :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lut 2006, 13:08

Tomusmc pisze:I to jest właśnie talent Moggi'ego bo ja jestem bardzo zadowolony z tego transferu i nie obchodzi mnie czy za darmo czy nie. Milan wydaje bańki i co z tego ma? ostatnimi czasy niestety nic, a powiedz mi, że nie chciałbyś Marco w Milanie Laughing

Po pierwsze to nie o to chodzi czy chce czy nie. Może przyjdzie Camoranesi :lol: :P Bo "jeden jaskółka wiosny nie czyni". A Juve i talent Moggiego obnaża taka firme jak Juve jako biedaków polujacych tylko na takich graczy. Nie liczy sie talenty czy umiejetnośc a brak kontraktu. Przeciesz z tego sie śmieja całe Włochy. Ze Juve jak Bolton - Big Sama :wink:

A to czy kupić czy pozyskać za darmo to inna bajka - bo co innego polować na kogos a mu sie skończy umowa a co inego zbierać takich graczy hurtem i robić schronisko. Dla tego mam wode jak widze ploty " Moggi w Milanie " i jeszcze ta jego umowa :(...

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 05 lut 2006, 13:12

*_For_zaza_Milan_* pisze:Perrotta ? jak juz pisałem brak napastników w Romie pozwolił Simone pokazać lepsza twarz. Nominalnie gra teraz na pozycji Tottiego i sobie radzi. Strzały z dystansu czy podanie na wole pole. Zawalił 100% po czym strzalił z tak trudnej pozycji ( i to jek strzelił :wink:)
Brameczka Simone pierwsza klasa :brawo: Mi trochę głupio się do tego przyznać, ale swego czasu miałem wiele zastrzeżeń do jego gry.Nie przekonywał mnie jakoś,(abstrachuje tutaj od gry całego zespołu, to tak żeby była jasność :wink: Ilekroć widziałem go w składzie szlag mni trafiał.Aż tak źle ze mną było...Zdecydowanie wolałem De Rossiego, Dacourta czy Aquilaniego.Po przesunięciu na pozycję ofensywnego pomocnika nastąpiła wielka zmiana w jego grze.Perrotta gra niezwykle dojrzale, pokazuje że w ofensywie czuję się jeszcze lepiej i pewniej niż w destrukcji.Nie wierzyłem, że drzemie w nim tak ogromny potencjał.Naprawdę jego obecne występy muszą zwrócić uwagę Lippiego.Nie mówię tu od razu o wyjeździe na Mundial, ale szansę w meczach towarzyskich powinien dostać.Zastanawia mnie teraz jak Spalletti ustawi drużynę po powrocie napastników.Zmieniać gdy drużynie idzie bez klasycznego snajpera czy jednak nie..Ciężki orzech do zgryzienia będzie miał Luciano... :roll:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 08 lut 2006, 17:46

nie wiecie czy mecz Romy z Calagri jest może transmitowany na jakimś kanale ??????

z góry dzieki za odpowiedź

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 lut 2006, 18:29

jest jest...
na
Mediaset Premium 3
Sky Calcio 6
:) jak nie masz SKY to zostaje tylko radio na www.radioradio.it :)

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 08 lut 2006, 18:31

na żadnym Rai nie ma .. szkoda :evil:
no cóż dzięki

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lut 2006, 18:34

<LILI> a jaki mecz dekoder ? :roll:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 08 lut 2006, 18:37

cyfra + pakiet platynowy :wink: a czego ???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”