Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 553

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 mar 2010, 23:41

Wydaje mi się że Inter i Milan mają podobny terminarz. Gramy u siebie z Turynem, Fiorentiną. Z trudnych wyjazdów czeka nas Palermo i Sampdoria. Inter zagra jeszcze z Romą, Turynem, Fiorentiną i wydaje mi się że Lazio w ostatniej kolejce będzie bardzo trudne bo mogą walczyć o utrzymanie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 mar 2010, 23:43

Mnie z kolei coraz bardziej przekonuje Balotelli ... do tego że nie powinien zaczynać spotkań od początku. Gdy wchodzi jest głodny gry, gdy gra od 1 minuty ewidentnie mu się nie chce. I nie można tu liczyć pojedynczych przypadków jak tydzień temu z Udinese.

W zasadzie mecz bez historii, bez jakichkolwiek emocji dla bezstronnych kibiców, a niestety z takimi miałem przyjemność oglądać dziś mecz :P

Obok Mario słabi wszyscy z przodu. Milito niby doszedł do sytuacji, lecz widzieliśmy jak je marnował.
Pandev cień piłkarza z początku przygody w Interze. Eto'o zdecydowanie nie może się odnaleźć po PNA.

Szczerze to nawet modliłem się o Quaresme żeby wszedł bo tylko on mógł coś spróbować przyfarcić. Coś pokazał ale czasu dużo nie dostał.

4 punkty nad Milanem ... hmm w sumie nie wiadomo nawet kiedy ta przewaga tak stopniała :P wszyscy skupili się na Chelsea, a tu proszę trzeba oglądać się w Serie A.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 mar 2010, 23:56

Niby podobne terminarze, ale to Milan ma wiecej wyjazdowych meczów z przeciwnikami pokroju Sampdorii, Napoli czy Cagliari, choc fakt druzyny walczace o utrzymanie tez nie beda najprostszymi rywalami. Pożywiom uwidim.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 mar 2010, 0:00

Skoro poruszyliście temat większości napastników, chciałem się zapytać co z tym Eto'o? Kiedy on ostatnio zagrał dobry mecz? Bo może coś przegapiłem, ale bardzo często gdy oglądam Inter Samu jest jednym z gorszych na boisku. Na początku sezonu strzelał dość często i przed wszystkim było widać, że rozumie się z Milito. Teraz jakoś tego nie ma. Nie ma goli a zazwyczaj pudła gdzieś obok bramki, nie widzę by się jakoś pokazywał do gry. No i Milito gdzie by nie postawić to będzie pracował, walczył, wychodził na pozycję. Jeden z nielicznych snajperów groźnych na boku ataku, Balotelli tak samo, a Kameruńczyk jakiś taki bierny na tym środku ataku.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 0:00 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 mar 2010, 0:00

Nie wiem czemu ale mniej obawiam się meczu u siebie z Napoli niż z taką Atalantą. Wiadomo, lepiej nam wychodzi granie z drużyną która też stara się prowadzić grę. 4pkt to bezpieczna przewaga bo można sobie pozwolić na wpadkę ale z drugiej strony mecz z Romą i Juve nie będzie łatwy. Zobaczymy też jak się nasze losy potoczą w LM bo gra w środku tygodnia na pewno nie sprzyja.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 mar 2010, 0:09

A terminarz to Milan ma dość trudny. Głównie ciężkie będą mecze wyjazdowe, z Palermo, Ganoą, Sampą nawet z przebojową u siebie drużyną Cagliari. Do tego mecze z Fiorenitną, Napoli, JUVE. Trochę jest tego do roboty.
Inter z trudnych wyjazdów ma Palermo, Fiorentinę, Romę i u siebie mecz z JUVE. łatwiejszy trochę układ.
Zdecydowanie najłatwiejszy termianarz ma Roma. mecz z Interem, derbowy mecz z Lazio, wyjazd do Bari, gdzie mocni mieli problemy i ewentualnie pojedynek z Sampą w Rzymie. Roma ma większość ciężkich meczy za sobą

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 mar 2010, 0:14

Z Eto'o to jest tak, ze na poczatku grał przecietnie ale cos tam strzelal, z karnych, z metra, mial tez asysty. Potem byla zwyżka formy gdzie wygladalo jakby juz zaadoptowal sie do systemu gry Interu i nie irytowal juz marnowaniem setek, wrecz wykorzystywal cos wiecej, dobrze sie ustawial. Dalej byl PNA i po powrocie jest zle, tyle ze Samu trzeba doecnic za pracowitosc i profesjonalizm. Gra dla druzyny, nie strzela fochów tyle zeby zaczal strzelac bramki. Chyba mu jednak bardziej słuzylo 4-3-1-2 niz bycie skrzydlowym gdy gramy trojka z przodu. Milito wyglada na lekko podmeczonego gra, wiec moze pora by Eto'o otrzymal szanse na szpicy, choc jak ma marnowac takie sytuacje jak z Sampa czy Chelsea to chyba bedzie ciezko o taka szanse. Trzeba czekac na przelamanie, 8 bramek w lidze (Balotelli juz ma 7), 1 w LM i gol w Superpucharze Włoch to troche malo jak na tej klasy napastnika. Trzeba liczyc ze sie odblokuje.
Nie wiem czemu ale mniej obawiam się meczu u siebie z Napoli niż z taką Atalantą.
Mysle, ze druzyny takie jak Napoli, Palermo takze nie odpuszcza, gdyz w gre wchodzi takze LM. Nie pojedziecie do Napoli na wycieczke. Bynajmniej.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 mar 2010, 0:18

Oczywiście że nie odpuszczą. Na Sycylii gra się zawsze ciężko, teraz jak w grę wchodzi szansa udziału w LM będzie jeszcze trudniej. Z Napoli gramy u siebie, na wyjazdach są dużo słabszą drużyną. Przynajmniej gdy grają z czołówką.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 10 mar 2010, 23:45

Nie tylko Ranocchia, ale i Bonucci moze trafic do Interu, w tym drugim przypadku wrocic do Interu. To juz w krew chyba wchodzi naszym dzialaczom sprowadzanie bylych zawodnikow. A jeszcze cos sie mowilo o powrocie Andreolliego przy okazji definitywnego transferu Burdisso do Romy. :lol:
Zostalismy ostatnia nadzieja calcio w LM - czuje, ze odpadniemy.
W zwiazku z odpadnieciem Realu ciekawe za ile dni czy raczej godzin pojawia sie niusy odnosnie Mourinho jako nastepcy Pellegriniego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 mar 2010, 20:31

Juventus za Bonucciego podobno daje połówkę karty Criscito i Almirona. Będzie ostra walka o tych młodzianów, a trzeba powiedzieć, że dla Juve środkowy obrońca to pozycja kluczowa do wzmocnienia tego lata.

P.S. Nie uważacie (a pewnie nie uważacie i mnie pojedziecie), że Jose zachowuje się jakby się starzał? Wszystkich krytykuje, wszyscy są winni tylko nie on, uważa że jest najmądrzejszy (to akurat już miał, ale nie na taką skalę). Przypomina mi swoim zachowaniem tego dziadka z Gran Torino Clinta Eastwooda. Innymi słowy - odwala mu chyba. Życie we Włoszech mu nie służy i to widać. Konflikt z Balotellim akurat rozumiem, bo Mario wkurza wszystkich (swoją drogą chyba można to podpiąć pod rasizm nie?) ale już dementowanie oficjalnej strony internetowej Interu to chyba lekka przesada...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 mar 2010, 22:04

Chyba taki sam priorytet w Juvenusie ma pozycja lewego obroncy, wiec nie wiem czy oddawanie polowy karty Criscito za utalentowanego aczkolwiek grajacego pierwszy sezon na tym poziomie Bonucciego to wlasciwe rozwiazanie. Wszystko zalezy od tego jak Juventus jest zdesperowany i jakie ma plany. Z punktu widzenia Interu milo by bylo miec kolejnego wychowanka w skladzie, ale Leo musi w tym momencie grac i udowadniac swoja klase moim zdaniem w zespole klasy Bari czy Genoi. Na Inter czy Juventus przyjdzie jeszcze czas jesli bedzie notował ciagla progresje, choc w Juventusie moze by sie przebił juz teraz? Caly czas w kregu zainteresowania jest takze Ranocchia, a media bezustannie przypinaja nam innego wychowanka Andreollego. Kjaer chyba nie dla nas, ale jakos mam dziwne przeczucie, ze tego chłopa Anglicy nie przepuszcza (stawiam ze którys z włoskich menedżerów Mancini lub Ancelotti wygra rywalizacje o jego podpis).

Odnosnie zachowanie Mourinho. Jesli Balotelli mowil prasie i innym mediom ze grał z goraczka, a byla to nieprawda to Mourinho mial prawo wymagac oficjalnego sprostowania. Jednak pewnie w kwestii Mourinho i Interu to włoskie media działaja jak Radio Erewań, wiec nie ma co sie grzac.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 mar 2010, 23:30

Babel pisze:Chyba taki sam priorytet w Juvenusie ma pozycja lewego obroncy, wiec nie wiem czy oddawanie polowy karty Criscito za utalentowanego aczkolwiek grajacego pierwszy sezon na tym poziomie Bonucciego to wlasciwe rozwiazanie
Criscito nie chce wracać do Juve i się z tym nie kryje. Bonucci jest młody, zdolny, więc czemu nie skorzystać z możliwości? Gorzej jak Canna czy Legro chyba grał nie będzie (mimo, że Legro gra poprawnie - Canna odejdzie po sezonie). Wtedy zaoszczędzoną kasę będzie można włożyć na boki obrony z prawdziwego zdarzenia.
Babel pisze:Kjaer chyba nie dla nas, ale jakos mam dziwne przeczucie, ze tego chłopa Anglicy nie przepuszcza (stawiam ze którys z włoskich menedżerów Mancini lub Ancelotti wygra rywalizacje o jego podpis).
Nie zdziwiłbym się, jakby został w Palermo na następny sezon. On jednak byłby dość drogi znając Zampariniego.
Babel pisze:Odnosnie zachowanie Mourinho. Jesli Balotelli mowil prasie i innym mediom ze grał z goraczka, a byla to nieprawda to Mourinho mial prawo wymagac oficjalnego sprostowania
Oficjalnie to właśnie Mario miał gorączkę, tak przynajmniej twierdzi Inter. Jose swoje, Inter swoje. Ciekawe.
Babel pisze:Radio Erewań
Erywań. Erewań jest formą niepoprawną, aczkolwiek powszechnie używaną. Spróbuj powiedzieć do Ormianina Erewań to się obrazi. Nie dziwię mu się, to tak jakby przekręcić Warszawę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 mar 2010, 23:42

Jak odwiedzam od kilku lat inter.it to ani razu nie zamieszczali komunikatów specjalnych o zawodnikach grajacych z goraczka. Ze pilkarze tak twierdza (pewnie bo mowil tak Balotelli), ze Balotelli tak twierdzi, ze ktos jeszcze to ok. Na pewno maja do tego prawo. Tyle, ze zadnego oficjalnego stanowiska Interu nie bylo. Ani media, ani Mario nie sa wiarygodne dla mnie, oburzenie Mou to tez fakt medialny. Klasyczna burza w szklance wody, minie troche czasu i Mario i Jose uparcie twierdzic beda ze sie wrecz kochaja, do kolejnej medialnej burzy itd.

Precyzuje. Kjaer jak zostanie w Italii to tylko w Palermo. W przyszlosci jak bedzie zmienial klub, wydaje mi sie, ze wybierze lige angielska.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 mar 2010, 14:07

Raiola :hardkor2:
Jedyny pozytyw jest taki, ze jak juz go gdzies upchnie to za konkretna kase.

W kadrze jest Davide wiec konczymy wynalazki typu Cordoba na lewej obronie. Mam nadzieje, ze Santon zagra w Londynie a Zanetti powedruje do drugiej linii i darujemy sobie widok tam Sulleya.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2010, 14:45

Babel pisze:Kjaer jak zostanie w Italii to tylko w Palermo. W przyszlosci jak bedzie zmienial klub, wydaje mi sie, ze wybierze lige angielska.
Sam zawodnik najchętniej przeniósłby się do LFC, o czym już niejednokrotnie wspominał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”