Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 554

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 06 cze 2009, 17:02

mete pisze: w jakim ty swiecie zyjesz??
Na pewno nie w tym samym co Ty.
mete pisze:Szewczenko na tydzien przed odejsciem do Chelsea wyznawal milosc do klubu i obiecywal ze zostanie do konca kariery, Galliani dzien przed negocjami z Realem na temat Kaki powiedzial ze nie sprzedadza go...takich przykladow jest mnostwo.

A co ja poradzę na to że gwiazda i prezes Milanu zachowują się jakby siusiali na ten klub i kibiców ciepłym moczem? Współczuję.

Henry i Vieira przed odejściem poszli do Wengera i porozmawiali o swojej przyszłości z trenerem. Co do Piresa to wiadomo jaka jest polityka klubu do graczy po 30-stce. Hleb po kątach rozpowiadał że chce odejść, wiadomo jak klub postąpił wobec Flaminiego. Nie było zaskoczenia że odeszli.

Dzisiaj nikt otwarcie nie mówi że chce odejść, ba chyba wszyscy mówia że chcą zostać, że trzeba zachowac obecny skład, że gra w Arsenalu to priorytet.
W podobnym tonie wypowiadają się Wenger, Gazidis czy Hill-Wood.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 cze 2009, 12:53

Logan pisze:
fieldy pisze: Wiele informacji się pojawia, ze niby Wenger chce pozyskać obrońcę Ajax - nie pamiętam teraz nazwiska, 23 letni stoper za ok 10 mln.
Nie ściemniaj, wszyscy wiedzą że chodzi o kapitana Ajaxu - Vermaelena. Parę dni temu czytałem że ma być oficjalne potwierdzenie transferu w ciągu 48 h.
A report in a Dutch newspaper claims that Ajax and Arsenal have finally agreed a deal for Vermaelen...
Na razie żadnych oficjalnych informacji nie ma ale w Holandi widocznie się mówi ze Arsenal osiągnął porozumienie w sprawie Vermaelen'a.
http://goal.com/en/news/9/england/2009/ ... eal-report

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 cze 2009, 13:19

Ma kosztować 13 mln euro, czyli 11,4 mln funtów. Trochę dużo, ale ponoć jest kapitanem Ajaxu, wiec może jest dobry :lol: ktoś coś o nim wie [poza wzrostem i wagą :D]

Obrazek
Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 cze 2009, 13:49

Wygląda że jest zaprzyjaźniony z niektórymi piłkarzami Arsenalu więc czuł by się jak w domu :P :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 cze 2009, 14:01

fieldy - wypowiadałem się o Vermalenie dwie strony wcześniej
emdżej pisze:Vermaelen - ile on napsuł mi krwi kiedy ściskałem kciuki za Ajax w Eredivisie. Często sprawia wrażenie jakby mu się po prostu nie chciało. Nie dziwią mnie już w jego przypadku sytuacje, kiedy to rywal minie go z piłką, a on zupełnie odpuszcza pogoń za nim. Dobre mecze przeplata słabymi i niestety tych drugich jest ich więcej. Po przyjściu Wilaerta zresztą pozycja Vermaelena w drużynie zmalała. Częściej w środku gra Vertonghen i właśnie Wilaert. Również nie jest to zawodnik do Arsenalu.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 07 cze 2009, 15:56

Killerbean pisze:A jeden z poniższych ??
- Stephen McManus
- Thomas Vermaelen
- Julien Escudé
- Matthew Upson

Kurcze znowu trafiłem ( wcześniej pisałem że Pellegrini przejdzie do realu :) ) , 25 maja pisałem że może któryś z tych do was przyjdzie . Ale 13 mln to kwota baardzo spora jak za Vermaelena .
Ja napisałem że może on emdżej go zjechał a teraz zagra u was . :D

Haha , czytam sobie o nim w ang. wikipedii i znajduje tam takie zdanie
During the summer transfer window of 2009, he was linked with a transfer to English Premier League club Arsenal F.C., but Arsenal scout Tony Adams claimed that Vermaelen was "not ready for the Arsenal", and that he was not a transfer target.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 12 cze 2009, 15:41

Zaczęło się :lol:

Pierwszym zawodnikiem, który związał się z naszym klubem długoterminowym kontraktem jest ... Łukasz Fabiański :D

Z Milanu wrócił Senderos :? Galiani mimo że ma kasę z transferu Kaki, nie chciał wysupłać skromnych 10 mln za Sendiego :mać: :bicz2:
Wstyd panie prezesie, wstyd.

To co się dzieje w Realu przerasta ludzkie pojecie, także kto wie może rzeczywiście zainteresują się Clichym? :think: Tylko jeśli ktoś myśli, że Francuz byłby zbawieniem defensywy Realu raczej się przeliczy. Dla przykładu powiem tylko tyle, że Gael w najwyższej formie jest w stanie zneutralizować jakoś Ronaldo. Zatrzymać go potrafi w Arsenalu jedynie Gibbs :mrgreen:
Co do ewentualnej ceny, to skoro Perez lubi wydawać pieniądze, nie widzę sensu puszczać go za mniej niż 45 mln ojro.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2009, 16:03

Galiani mimo że ma kasę z transferu Kaki, nie chciał wysupłać skromnych 10 mln za Sendiego
Wstyd panie prezesie, wstyd.
Milanowi nie jest potrzebny czwarty obrońca, tylko piłkarz zdolny do gry na tej pozycji na wczoraj. Takim Senderos nie jest i nie okazał się przez pół roku gry w Milanie - wątpię, by drugie pół spędzone na rehabilitacji i u lekarzy kogokolwiek by do niego przekonało.
także kto wie może rzeczywiście zainteresują się Clichym?
Podobno po zakupie tego nowego środkowego za te "szalone" pieniądze Arsenal ma problemy z finansami i Milan się po niego zgłosił również - wiem, absurdalne, ale wspominam z kronikarskiego obowiązku. :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 cze 2009, 20:38

Logan pisze:Z Milanu wrócił Senderos
Ciekawe jakie Wenger ma plany wobec Szwajcara. Z jednej strony nie mam do niego zaufania, ale jeśli klub miałby opuścić Gallas to Senderos chyba zostanie w zespole. Najlepszym rozwiązaniem byłoby sprzedanie go z zyskiem. Może Real go kupi, jakiś stoper pewnie im się przyda. A jak nie, to niech go zatrudnią w postaci tłumacza :P Ponoć zna cztery czy pięć języków.

Nowa umowa Fabiana cieszy. To znaczy, że Wenger ma wobec niego jakieś plany na przyszłość. W następnym sezonie może jeszcze nie, ale jeśli będzie tak cierpliwy jak do tej pory to pewnie i on doczeka się swojej szansy.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 cze 2009, 20:51

Ja myślę że te plany przyszłościowe to po prostu zapewnienie zmiennika na wysokim poziomie na następne lata

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 cze 2009, 19:53

Obrazek

Na zagranicznym forum ktoś wrzucił te zdjęcie ,jeśli to prawda to początek seoznu wygląda dla was dość ciężko. :roll: Pierwsze 6 meczy i podwójne Derby zaliczycie LFC i MC za jednym zamachem :) Mogli by zamienić Bolton z MU i byłby komplet. :lol:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 16 cze 2009, 15:05

Wilmore pisze:
także kto wie może rzeczywiście zainteresują się Clichym?
Podobno po zakupie tego nowego środkowego za te "szalone" pieniądze Arsenal ma problemy z finansami i Milan się po niego zgłosił również - wiem, absurdalne, ale wspominam z kronikarskiego obowiązku. :wink:
Hehe, jeśli są problemy z finansami to Arsenal nikogo nie kupi. A problemów oprócz wiadomego kredytu nie ma, klub zarabia, także pieniądze na transfery są, o czym z resztą też powszechnie wiadomo.
Duch pisze: Ciekawe jakie Wenger ma plany wobec Szwajcara. Z jednej strony nie mam do niego zaufania, ale jeśli klub miałby opuścić Gallas to Senderos chyba zostanie w zespole.

Po tych wywiadach (że nie widzi tu dla siebie miejsca - niestety słusznie, że nie chce tu grać) czuję że kibice na Emirates przy pierwszej okazji zgotują mu "gorące" przywitanie.
IMO Sendi odejdzie. Tym bardziej, że jakieś zainteresowanie nim tez jest. A z Gallasem to się zobaczy, Wenger jakiś czas temu wypowiedział się, że chce Williama mieć w druzynie w przyszłym sezonie.
KajoFC pisze: Na zagranicznym forum ktoś wrzucił te zdjęcie ,jeśli to prawda to początek sezonu wygląda dla was dość ciężko. :roll: Pierwsze 6 meczy i podwójne Derby zaliczycie LFC i MC za jednym zamachem :) Mogli by zamienić Bolton z MU i byłby komplet. :lol:
Mnie tam pasuje. Chłopaki będą odpowiednio nastawieni i teoretycznie już w niezłej formie, ze względu na rundę kwalifikacyjną LM. Zresztą dla mnie przyszły sezon pokaże prawdziwą jakość Arsenalu, także nieistotny ten terminarz. :chill:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 cze 2009, 16:52

Logan pisze:Zresztą dla mnie przyszły sezon pokaże prawdziwą jakość Arsenalu, także nieistotny ten terminarz. :chill:
tzn. ? Wenger szykuję jakąś bombe transferową czy jakieś większe zmiany. Myślę że Arsenal by nie tracił z byt często pkt'ów jeśli uniknął by tylu kontuzji bo z tego co pamiętam często przesiew mieliście w składzie. W dodatku powinniście sprowadzić kogoś doświadczonego (starszego który by podciągnał średnią wieku :lol: ) jak np. Arshavin od razu wbij się w zespół. Ferguson na początku sezonu przepowiedział że Arsenal nie będzie zbyt wymagającym rywalem w walce o mistrza bo brak im doświadczenia w składzie. Wystarczy popatrzeć na czasy gdy odnosiliście sukcesy. Wenger pościągał taki zawodników jak Henry (22 lata w momencie gdy dołączył do Arsenalu),Bergkamp (26), Overmars (24), Vieira (20), Pires (25), Ljunberg (21) i Campbell (27) i potem nastały sukcesy. Myślę że powiniście zrobić tak samo teraz trochę młodości i doświadczenia.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 cze 2009, 17:59

KajoFC pisze:W dodatku powinniście sprowadzić kogoś doświadczonego (starszego który by podciągnał średnią wieku)
Ważne żeby zawodnik wkomponował się w zespół i był dla niego wzmocnieniem. To czy będzie miał 23, 27 czy 30 lat nie ma znaczenia. Oczywiście poza nastolatkami, bo wiadomo, że tacy z miejsca nie zmienią oblicza gry Arsenalu.

Agent Vermaelena potwierdził, że transfer jest już praktycznie zaklepany. Szczerze przyznam, że nie jestem wielkim zwolennikiem tego transferu. Liczyłem na zupełnie inne nazwiska w kontekście letnich zakupów (mowa o obronie), ale widać Wenger miał tego Belga od dłuższego czasu na oku. Jeśli faktycznie damy za niego te 10 milionów to coś czuje, że któryś z naszych podstawowych do tej pory stoperów jest na wylocie. Obym się mylił, bo i Gallas i Toure to nadal wartościowi gracze.
Logan pisze:Po tych wywiadach (że nie widzi tu dla siebie miejsca - niestety słusznie, że nie chce tu grać) czuję że kibice na Emirates przy pierwszej okazji zgotują mu "gorące" przywitanie.
O ile będą mieli okazję. Kwestia Szwajcara IMO powinno być rozwiązana jak najszybciej. Ponoć jest kilku chętnych, więc problemów być nie powinno. Byle kwota była odpowiednia :]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 cze 2009, 18:07

Jeśli ktoś da więcej za niego niż 1 mln funtów to już dziś można go uznać frajerem roku :boruta:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”