Liverpool (zbiorczy) - Strona 554

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 13 kwie 2013, 18:34

Ciesz się, ciesz... A prawda jest taka, że właśnie w takim meczu jak ten albo jak mecz z Młotami gdy drużyna mimo przewagi nie potrafi znaleźć drogi do bramki rywali wpuszczenie takiego tura i postawienie na stałe fragmenty i dośrodkowania z gry mogłoby być świetnym remedium.

Z tego co pamiętam Carroll w barwach Liverpoolu grywał w podobnych meczach i w ŻADNYM z nich swoją obecnością na boisku nie pomógł w zmianie rezultatu. Nie chcę mi się wierzyć, że tym razem mogłoby być inaczej.

Przewaga Evertonu rośnie. Już 5 punktów i jeden mecz do rozegrania więcej. Ale zdaje się, że macie lepszy terminarz (nie pamiętam już dobrze, piszę z pamięci) więc może być ciekawie. Ale oby nie było.
W zasadzie to możesz pisać o 2 punktach :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 kwie 2013, 18:40

No tak, Carroll nie poradził sobie u Dalglisha, to na bank powiedzie mu się u Rodgersa. :lol: Niech zostaje w West Hamie, bo dla takiej kłody to idealne miejsce. U nas facet miałby powtórkę z rozgrywki, a w tym momencie to jest ostatnia rzecz, jakiej potrzebuje i on, i klub. Zresztą trzymanie na ławce rezerwowych sprowadzonego za absurdalne 35 milionów funtów i zarabiającego równie absurdalne 80 tysięcy funtów zawodnika tylko po to, by w razie potrzeby wszedł na boisko strącać górne piłki, to naprawdę absurdalny pomysł. Niech teraz strzela i podbija swoją wartość, to łatwiej będzie go spieniężyć i zainwestować w graczy, których Liverpool faktycznie potrzebuje.

Swoją drogą ciekawe jakim winem teraz jest Andy...

Obrazek

:?: :think:

Mich77
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich77 » 13 kwie 2013, 19:08

Daaaamian pisze:U nas facet miałby powtórkę z rozgrywki

z rozgrywki ? nie wypada pisać takich rzeczy jak wcześniej smialismy się z ą i ę :lol:

-------------
Ciekaw jestem czy jakby Lpool nie załapał się do pucharów to Suarez gdzieś nie wyfrunie

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 kwie 2013, 19:16

Znakomite porównanie. Zwłaszcza, że często zdarza mi się mylić "rozrywkę" z "rozgrywką".

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 kwie 2013, 20:19

Ja nie zamierzam was do niczego przekonywać. Uwielbiam po prostu graczy takich jak Shearer, a Carroll ma wszelkie w mojej opinii atrybuty niezbędne do tego aby w przyszłości chociażby nawiązać do tego gościa i tyle. Nie uważam go za drewno bo trzeba być slepym aby nie dostrzec b.dobrej techniki użytkowej. Jasne że wirtuozem nie będzie ale czy Szira był? A Ferguson? Metol był Duncan mistrzem dryblingów? Nie był. Jak całe zastępy podobnych napastników. Wystarczy popatrzeć co taki drewniak jak Rickie Lambert robi w tym sezonie dla Southampton. A uwierzcie na słowo nie jest nawet w połowie tak dobrym piłkarzem jakim był Le Tissier czy nawet James Beattie.
Tego typu napastnicy potrzebują czasu, zeby piłkarsko dojrzeć. Oni swojej gry na szybkości nie opierają więc utrata tego atrybutu jest im nie straszna. Za to aby nabrać niezbednego sprytu i boiskowej inteligencji potrzeba czasu, dlatego pisałem, że oni jak wino, im starsi tym lepsi. Pisałem kiedys, że Carroll jeszcze wróci do reprezentacji i dalej się tego trzymam, bo widze w nim potencjał na bycie co najmniej dwukrotnie lepszym piłkarzem niż był Crouch. Zresztą obejrzycie pare meczy West Ham do końca, które zostały i sami zobaczcie jak Carroll potrafi grac.

Nie zamierzam was przekonywac, jak juz pisałem, jednak zwracam tez uwagę na to, że Barceloną nie jesteśmy i bezgraniczna wiara w naszą północno irlandzką wersje tiki taki, bez jakiegoś racjonalnego planu B na takie wypadki jak ten dzisiejszy czy zeszłotygodniowy jest troche naiwna. Nie dośc, że brak naszej pomocy do pomocy katalońskiej całe lata świetlne to jeszcze gramy w nieco innej lidze, w której arbitrzy pozwalają obrońcom na więcej (i chwala im za to, choć i to juz sie powoli europeizuje niestety) i jak trafi się taki dzień, że przyjdzie grać z bezkompromisowymi drwalami przy dość pobłażliwym gościu w czerni to może być różnie.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 13 kwie 2013, 22:44

indykaila News ‏@indykaila
#Westham have told #Liverpool they won't pay 17m for #Carroll. Confirmed. #LFC #WHUFC

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 13 kwie 2013, 22:54

masacra

Futbol się zmienia, piłkarze o charakterystyce Carrolla we współczesnej piłce nie odgrywają już kluczowych ról w czołowych zespołach. Fajnie, że Lambert gra dobrze w Southampton, ale jestem pewien, że w United gdzie prowadzenie gry ofensywnej zespołu jest rozłożone na większą liczbę zawodników już by tak nie błyszczał. Podobna sytuacja do tej Carrolla w Newcastle.

Ktoś kto ma tak ewidentne braki po prostu nie może grać w zespole, który swoją grę opiera na kombinacyjnej wymianie piłki.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 kwie 2013, 23:19

Carroll ma braki i taktyczne, i techniczne. Nie wiem co miał na myśli masakra pisząc o bardzo dobrej technice użytkowej. W Liverpoolu tego nie dostrzegłem.

Porównanie do Lamberta na tyle ciekawe, że zacząłem sobie wyobrażać, jakby Andy wyglądał w ekipie Świętych, gdzie preferowana jest gra piłką. Niestety tak bujnej wyobraźni nie mam.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 kwie 2013, 11:35

Kilka miesięcy temu miałem okazje obejrzeć kilkanaście meczy Liverpoolu z przełomu lat 80 i 90. Jestem więcej niż pewny, że jakby Daaaaamian zobaczył Iana Rusha w akcji z tamtego okresu to stwierdziłby, że to drewno nie nadaje sie do gry w mistrzowskiej drużynie. No daje sobie ręce do ramienia uciac, że tak by własnie było. Zreszta jak rozmawiac z kimś kto uważa Lamberta (tego samego, który nawet w Championship był uwazany za niezłe drewno) za lepszego technika od Carrolla. No nie da się.

http://www.ibtimes.co.uk/articles/45507 ... eturn.htm?

O tym cały czas pisze. Jestesmy chyba najsłabsza drużyną w Premier League jeśli chodzi o gre w powietrzu i o ile nie zorganizujemy sobie kogoś takiego jak duet Pires - Henry czy Xavi - Iniesta to nie wróży to dobrze w naszej walce o cos więcej niż górna połówka tabeli.
Biały pisze: Futbol się zmienia, piłkarze o charakterystyce Carrolla we współczesnej piłce nie odgrywają już kluczowych ról w czołowych zespołach.
Pewnie tak samo myślał Wenger jak kupował Giroud. Drogba też mógłby sie pogniewać.
To, że chwilowo panuje moda na przykoksowanych skrzatów w stylu Teveza, Aguero czy Suareza wcale nie musi oznaczać, że futbol już do konca będzie zmierzał w tym kierunku.

Zreszta, jest już po ptakach bo Carroll chyba zostaje w West Ham. Ja ze swojej strony moge tylko w tej stuacji napisać - poczekajmy. Tacy piłkarze rzadko błyszcza przed 25 rokiem życia.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 kwie 2013, 14:23

Wciąż jednak nie raczyłeś się odnieść do podstawowej kwestii - Carroll nijak nie pasuje do koncepcji Rodgersa. Czy w takim razie chcesz mieć na ławce sprowadzonego za krocie i zarabiającego krocie zawodnika tylko po to, by od czasu do czasu poskakał do górnych piłek? Czy może zmieniamy taktykę, żeby wpasować go do zespołu? Nie odniosłeś się również do tego, co pisał Biały i do wrzuconego przez niego filmiku. Jak Ty chcesz mieć w drużynie kogoś, dla kogo gra bez piłki to czarna magia? Ponawiam również pytanie o tą bardzo dobrą technikę użytkową. Co miałeś na myśli pisząc to?

Porównanie Rusha do Carrolla - klasa. :brawo:

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 14 kwie 2013, 14:24

Obrazek

liverpool jest tymi ktorzy zostali pierwsi doknieci reformami teacher. rozumiem ich.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 kwie 2013, 14:58

Szczególna niechęć kibiców Liverpoolu to Thatcher jest spowodowana głównie skandalicznym zachowaniem władz po tragedii w Sheffield ale trzeba uczciwie przyznać, że robotniczy charakter miasta i proletariacki rodowód większej części kibiców The Reds sprawia, że nawet bez tego niechęć do Żelaznej Damy byłaby olbrzymia. Thatcherowskie reformy stadionowe dotknęły w pierwszej kolejności kibiców z wrzącego w latach 80-tych Londynu i niejako rykoszetem odbiły sie w reszcie Anglii.
Liverpool był wtedy troche na świeczniku bo był wizytówką Anglii w Europie stąd oczy całego kontynentu były zwrócone na to co się dzieje na Anfield.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 kwie 2013, 21:37

On Andy Carroll...

"The objective this season was to get Andy playing games. I came in the summer and he had had a frustrating period up until that point, where he maybe hadn't played as much as he would have wanted to play. So he felt that this was a season when he needed to get games. I couldn't guarantee that was going to happen. But there's absolutely no doubt that come the end of the season, we will sit down and talk because he is a player who can contribute to what we're trying to do. He's a good guy. He came in and trained a bit in the summer and we had open conversations in terms of where he was at. So there's no problem. He just wants to play football. A certain style will suit his game but there's no doubt he can get goals. It's just about the style that is going to utilise his strengths and qualities. He and I will speak at the end of the season and we will take it from there."
Rodgers nie wyklucza powrotu Carrolla do Liverpoolu, chociaz pewnie jest to takie typowe lanie wody. Przyznaje, że Carroll gra w innym stylu niż on próbuje wdrożyć w Liverpoolu ale po za tym to super chłopak i świetny zawodnik.. Tak w wolnym tłumaczeniu. Mówił tez m.in. o tym, że Carragher rozważa przedłużenie swojej kariery piłkarskiej o kolejny sezon (oby nie).

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 kwie 2013, 22:29

Przecież wiadomo, że to ludzie od public relations wsadzili Rodgersowi w usta słowa na temat Andy'ego. :whistle:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 kwie 2013, 13:15

Co do Carrolla to ja akurat nie jestem fanem jego talentu, ale zgodzę się z masacrą o tyle, że odpowiednio wykorzystywany może być użyteczny, co w pewnym stopniu pokazuje w WHU. Nie oglądam ich za często więc nie jestem pewnie w tej materii ekspertem, a moja wiedza pochodzi głównie ze skrótów lub od czasu do czasu z ważniejszych meczów. W każdym bądź razie nie ma wątpliwości, że technika Andy'ego zostawia jednak sporo do życzenia i rzeczywiście czasami nie mogłem zrozumieć jego sposobu poruszania się po boisku. Poza tym pomimo swoich warunków fizycznych jakoś nigdy nie dominował w powietrzu jakby się od niego oczekiwało (tak jak potrafią np. Benteke czy Fellaini).

Za nietrafione uważam porównania do Lamberta, ale także nie zgadzam się z określaniem napastnika Świętych za drewno. Gdzieś już dyskutowaliśmy na temat jego osoby i broniłem go. Ja właśnie uważam, że gość ma niezłą technikę użytkową, czasami potrafi dograć naprawdę świetną, nawet nieszablonową piłkę. Poza tym całkiem dobrze bije rzuty wolne (chociaż dalej nie wiem ile tego typu bramek zdobył).

Tak więc gdzieś w tym sporze pomiędzy Daaaamianem i masacrą jestem pośrodku. Andy Carroll nie jest na pewno tak tragiczny jak niektórzy próbują go przedstawiać. Na pewno nie był wart tych 35 mln Ł i co do tego chyba na dzień dzisiejszy nie ma absolutnie żadnych wątpliwości, ale nazywanie go skończonym miernotą na poziomie League Two to również spora przesada. Z Liverpoolu zdaje się, że jest wypychany na siłę, bo nie pasuje do Rodgersowskiej 'filozofii', ale w klubach typu WHU, Stoke czy nawet takich jak Everton myślę, że mógłby z powodzeniem realizować się, rozwijać i przyczyniać się do sukcesów tychże klubów. Inna sprawa, że ja nie zgadzam się z niektórymi metodami Rodgersa, ale to pewnie nie moja sprawa i nie mój problem. A i pewnie Irlandczyk jest większym fachowcem ode mnie.

Skoro już o Carrollu mowa to pozwolę sobie przytoczyć takiego newsa:
skysports pisze:West Ham boss Sam Allardyce has admitted that Andy Carroll's wages would be a stumbling block to the club's hopes of signing the striker from Liverpool.

Carroll, 24, has impressed during a loan spell at Upton Park this season, during which he has scored six goals in 20 appearances.

However, the Hammers hopes of making the deal permanent would be hampered by their inability to match the contract given to the England international when he joined Liverpool from Newcastle for £35m in January 2011.

And Allardyce revealed that the financial restrictions that are due to come into force next season in the Premier League, which would impose short-term limits on wage rises and force clubs to work towards breaking even, make a deal very difficult.

"The hardest thing is the overall package and making sure it is sustainable," said Allardyce.

"I point to financial restrictions being implemented next season that will blow the whole deal in one go.

"Someone will have a bigger budget than us probably but this is what is going to happen.

"In one fell swoop the financial restrictions mean we won't be able to sign Andy Carroll from Liverpool because it is too expensive, even if we wanted him, which we do."
Pewnie wszyscy znają angielski na jako takim poziomie, ale dla formalności pozwolę sobie streścić: Big Sam mówi, że najprawdopodobniej West Ham nie będzie stać na pozyskanie Carrolla ze względu na jego tygodniówkę i ograniczenia finansowe jakie zostaną wprowadzone. Nie pamiętam jak wyglądała dyskusja na temat warunków tego wypożyczenia Carrolla, ale z tego co pamiętam pojawiał się wątek obligatoryjności wykupu tegoż napastnika po zakończeniu sezonu w przypadku, gdy WHU zdoła się utrzymać w Premier League. Ta wypowiedź wyraźnie sugeruje, że taka klauzula w umowie nie może mieć miejsca.

EDIT:
Jakoś nikt tutaj chyba nie wspomina, więc dodam jeszcze od siebie, że właśnie dziś przypada 24 rocznica katastrofy na Hillsborough. W związku z czym zaspamuję świątecznym:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”