Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 556

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 05 kwie 2011, 15:49

Wiadomo kiedy będzie oficjalne info na temat nominowanych do nagrody na piłkarza roku? Bo nie potrafię uwierzyć w te nominacje, które podało "Daily Mail". To byłaby po prostu jakaś kpina umieszczać tam Vidicia, a nie umieścić Naniego czy Berbatowa. Ja byłem wręcz przekonany, że nikt nie jest w stanie zagrozić Naniemu w zdobyciu statuetki, bo po prostu niszczy system w tym sezonie i trudno z tym polemizować. Ale żeby nie było go wśród nominowanych? Nie, to byłby już szczyt wszystkiego.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 kwie 2011, 13:19

Wierz mi pajacu nie chcesz się licytować komu sędziowie bardziej pomagali MU czy CFC... Co do Essiena to zawodnicy Chelsea mają licencję na takie zagrania (długie rozmowy Romana z FA) więc nic nie jesteście wstanie wskórać więc lepiej się z tym pogódźcie...

wp // fieldy

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 kwie 2011, 14:00

Przed nami dziś bitwa o Anglię. Jaka by nie była sytuacja w tabeli i forma danych drużyn te mecze zawsze rządzą się swoimi prawami. Po wczorajszych kanonadach zobaczymy jak będzie dzisiaj. W przeciwieństwie do Arsenalu Chelsea to dla nas cholernie niewygodny przeciwnik. Na SB ostatnio wygraliśmy w ..2002. W ostatnich 10 meczach z Chelsea na SB 6 razy przegraliśmy i 4 razy remisowaliśmy. Ferguson z Carlo mierzyli się 3krotnie. MU wyeliminowało Juventus po kapitalnym dwumeczu w pamiętnym sezonie 98/99 ale potem to Włoch ze swoim Milanem byli górą w sezonach 2004/2005 i 2006/2007.
Torres strzelał bramki we wszystkich trzech angielskich pojedynkach w jakich brał udział w LM, obyśmy przerwali tę passę.

Z dobrych wiadomości, wracają Rafael, Rio, Evans i Anderson. O Fletchu będzie wiadomo więcej dopiero w piątek, przydałby się w formie w takim meczu. Rooney na szczęście powinien zagrać, podobno Ferguson dał mu wczoraj odpocząć. Podejrzewam, że wyjdziemy 3 pomocnikami w środku ale cholera wie co Ferguson wymyśli, Carrick i Scholes to pewniaki, oby dzisiaj nie zawiedli bo cholernie dużo będzie od nich zależało.

Plusem jest to, że w Chelsea nie zagra Luiz,pewnie zagra za niego Ivanovic, Alex się podobno wyleczył ale wątpię żeby Carlo go od razu rzucał na taki mecz. Jeszcze 2 miesiące temu pewnie spokojnie łyknęlibyśmy The Blues z tym co wtedy grali. Teraz, mimo tego remisu w weekend wiele wskazuje, że dołek mają już za sobą i będzie z pewnością cholernie ciężko choćby o remis.

Nie wiem czy będzie to piękne widowisko czy typowy mecz walki i sytuacji będzie jak na lekarstwo, liczę jednak, że MU mnie jednak nie zawiedzie tak jak Inter wczoraj swoich kibiców.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 22:45

Panie Carrick nie da się tak co tydzień grać?

Jeszcze ze 4 takie karne i będziemy mogli uznać że blędy były po równo w przeciągu ostatnich spotkań.Poza karnym, sedzia sedziował znakomicie choć na początku dawał kopać naszych. Wpaniale Rio i Edvin..... jestem zadowolony

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 22:52

Karny był i powinno być czerwo jednak to dopiero zaliczka błędów na naszą korzyść do tego co miała Chelsea z nami. Valencia to jest kozak, na prawej obronie spisał się doskonale

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 kwie 2011, 22:52

Jestes zenujacy typie, a ostatnich spotkan z Wigan czy West Hamem, gdzie wygraliscie dzieki arbitrom, to juz nie pamietasz? Chelsea ma prawo byc wkurwione. Oni raz kolejny sa dymani w LM. W lidze suma zyskow i strat przez pomylki sedziowskie jest bliska zeru. W LM Chelsea jest tak dymana, jak wy nigdy tego nie doswiadczyliscie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2283
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 kwie 2011, 22:56

arek_ahig pisze:W lidze suma zyskow i strat przez pomylki sedziowskie jest bliska zeru.
Mówisz, że jesteś sędzią, a takie wykazujesz tak samo absurdalne podejście jak MGiggs - ''no im gwizdali, to w sumie teraz nam i jest ok, jest po równo '', głupie podejście bo nie powinno się podchodzić do tego tak, że błąd jednym i w sumie błąd to dobrze, że się wyrównało.

Oglądałem Barcelone, dobry mecz na SB czy takie raczej szachy ? Widziałem ostatnie 3 minuty I części i było całkiem, całkiem.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 kwie 2011, 22:56

arek_ahig pisze:Jestes zenujacy typie, a ostatnich spotkan z Wigan czy West Hamem, gdzie wygraliscie dzieki arbitrom, to juz nie pamietasz? Chelsea ma prawo byc wkurwione. Oni raz kolejny sa dymani w LM. W lidze suma zyskow i strat przez pomylki sedziowskie jest bliska zeru. W LM Chelsea jest tak dymana, jak wy nigdy tego nie doswiadczyliscie.
:rotfl: Za to przeciwnicy Juve doswiadczali tego przed 2006 notorycznie, pewnie stąd masz to swoje WIELKIE doświadczenie.Widziałeś to setki razy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 22:57

Ty jestes jednak........ :rotfl: napisałem wyraznie ,,z nami,, a Ty mi o WHU wyjeżdżasz i o LM :rotfl:

Potrafisz czytac ze zrozumieniem ?Bo poziom rozumienia tekstu czytanego 6 latki mają na znacznie większym poziomie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 kwie 2011, 22:59

MGiggs pisze:Karny był i powinno być czerwo jednak to dopiero zaliczka błędów na naszą korzyść do tego co miała Chelsea z nami

Co za logika :lol: Jeszcze zacznij wyliczać ile to dokładnie razy gwizdali przeciwko wam i ile teraz sędziowie muszą się pomylić na waszą korzyć żeby było po równo.

Sam mecz bardzo dobry. Manchester IMO lepszy i zasłużył na zwycięstwo. Torres to chyba jednak w tym sezonie do siatki już nie trafi, chociaż to co Edwin dzisiaj wyciągnął to mistrzostwo świata. Coraz bliżej jest Hiszpan, coraz bliżej :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 23:02

Rozumiem że teraz jest zle bo sędzia się pomylił na korzyść MU, kiedy jednak mylił się 3 mecze z rzędu na korzyść Chelsea nie widząc 3 metrowych spalonych to wtedy musiałem słuchać kretynizmów, szczeóglnie naszego forumowego pseudosędziego. Sędzia się pomylił okropnie ale mam to w tyłku, niech Chelsea sobie teraz przypomni ostatnie 3 mecze z nami
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2011, 23:05 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 kwie 2011, 23:03

arek_ahig pisze:Jestes zenujacy typie, a ostatnich spotkan z Wigan czy West Hamem, gdzie wygraliscie dzieki arbitrom, to juz nie pamietasz? Chelsea ma prawo byc wkurwione. Oni raz kolejny sa dymani w LM. W lidze suma zyskow i strat przez pomylki sedziowskie jest bliska zeru. W LM Chelsea jest tak dymana, jak wy nigdy tego nie doswiadczyliscie.
Powitajmy wróżbitę Arka, który wie, że gdyby sędzia wyrzucił Rooneya i Vidica, to Manchester United nie wygrał by tych meczów.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 kwie 2011, 23:12

Czy ja pisalem gdziekolwiek, ze jeden blad nalezy naprawic kolejnym? Co za idiotyczna, pokretna i rzecz jasna wyssana z palca logika.
Chodzilo mi jedynie o to, ze MGiggs za kazdym razem pisze jak to arbitrzy krzywdza MU w lidze. A prawda jest taka, ze na tych pomylka stracili tyle, co zyskali na pomylkach popelnionych na ich korzysc, wiec suma zyskow i strat wynosi kolo zera.
Zreszta to co prezentuje MGiggs to zenada. Za kazdym razem kiedy arbitrzy sedziuja pod United pisze, ze oddali im, to co zabrali we wczesniejszych spotkaniach. Z kolei kiedy sedziowie popelniaja nawet niewielkie pomylki na korzysc ich przeciwnikow, to krzyczy o skandalu i rzuca kurwami na prawo i lewo. :lol:

Rozumiem ze teraz bedziesz czekal w kolejnych sezonach az sedziowie oddadza Wigan czy West Hamowi, to co zabrali im w biezacym sezonie w meczach z MU?

edit:
A United wygraloby z pewnoscia gdyby przy stanie 1-1 na SB arbiter wyrzucil Luiza. Z kolei West Ham prowadzac 2-0 i grajac z przewaga jednego zawodnika z pewnoscia przegralby. :boruta:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2283
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 kwie 2011, 23:16

arek_ahig pisze:Zreszta to co prezentuje MGiggs to zenada. Za kazdym razem kiedy arbitrzy sedziuja pod United pisze, ze oddali im, to co zabrali we wczesniejszych spotkaniach. Z kolei kiedy sedziowie popelniaja nawet niewielkie pomylki na korzysc ich przeciwnikow, to krzyczy o skandalu i rzuca kurwami na prawo i lewo
Z tym się zgodzę, nie jest to tylko jego przypadłość, większość fanów United tutaj wykazuję taką tendencję do tego, że nie ważne jaka jest sytuacja, ważne, żeby wyszło na nasze.Teraz, czy wcześniej przy pokrętnych tłumaczeniach o Evansie czy w innych sytuacjach.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 kwie 2011, 23:16

Tyle razy byliśmy ruchani przez angielskich arbitrów w ostatnich latach w spotkaniach z CFC, że nie jest mi nawet trochę szkoda przeciwników. Dziwi mnie tylko, że nasz super specjalista od sędziowania, który zdaje zwracać zawsze uwagę na najmniejsze błędy sędziego (prxzynajmniej bywało tak w przeszłości, kiedy korzyść z tych mikrobłędów miał United), nie wypowiedział się o kartkach, które powinni dostać Essien, Torres i Ramires, a które mogłyby oznaczać wyrzucenie ich z boiska. Nie mam zamiaru jednak dłużej się na ten temat rozwodzić.

Zagraliśmy dobry mecz i w końcu udało się wygrać. Świetny Carrick, niewiele gorsi Ferdinand oraz VdS. Mam nadzieję, że Rafael będzie niebawem zdolny do gry bo widać, że ta drużyna właśnie dopiero teraz dochodzi do optymalnej dyspozycji. oby tak dalej.
Teraz, czy wcześniej przy pokrętnych tłumaczeniach o Evansie czy w innych sytuacjach.
O jakich tłumaczeniach jest mowa ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”