Liverpool (zbiorczy) - Strona 558

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 22 kwie 2013, 16:16

Moim zdaniem ta cała afera jeszcze nie jest tak straszna. Moim zdaniem bardziej żenujące były te symulki i sprawa z Suarezem, a ta sprawa wygląda raczej dziecinnie. Co nie zmienia faktu, że konsekwencje powinien ponieść jak dorosły człowiek.

Wiem, że dostał już karę na 7 meczy, ale zauważ, że po tym jak podniosła się ogromna wrzawa po jego pięknych jaskółkach jak bodaj ze Stoke to na jakiś czas uspokoił się i skupił się na grze w piłce. Wszak od tamtego czasu już nigdy nie symulował, nie? (bo wiadomo że w reprezentacji się nie liczy). W każdym bądź razie uważam, że powinien dostać karę, ale moim zdaniem tak maksymalnie do końca obiecnego sezonu. Cztery mecze to jednak nie mało, biorąc pod uwagę fakt, że taki 'atak' jest w zasadzie niegroźny, a zwyczajnie po prostu głupi. Nie wiem jednak na ile FA zdecyduje się go zawiesić (o ile to w ogóle zrobi), bo przecież Ivanović ma o to w ogóle nie zabiegać, co może być kluczem do sprawy. Jeśli ofiara nie widzi wielkiego problemu to z drugiej strony głupio, żeby FA go miała.

Podsumowując - 7 meczy to dla mnie za dużo. Nie zdziwię się jak tyle dostanie, ale moim zdaniem to przesada biorąc pod uwagę faktyczną szkodliwość czynu. Jakaś kara się należy, bo z głupotą i chamstwem należy walczyć i poza tym należy ponosić konsekwencje za swoje czyny, ale głupio byłoby osłabiać Liverpool w następnym sezonie.

E:
PS Wybaczcie mi składnie. Nie wiem co się ze mną dzieje.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 kwie 2013, 17:43

Policja skontaktowała się z Branislavem Ivanoviciem w sprawie ugryzienia Serba przez Luisa Suáreza we wczorajszym meczu Liverpool - Chelsea.

Urugwajczyk już przeprosił za to zdarzenie, a Liverpool potępił zachowanie swojego piłkarza. "Sky Sports" informuje, że Ivanović nie ma zamiaru wnieść oskarżenia przeciwko napastnikowi "The Reds".

Związek Piłkarzy Zawodowych zaoferuje Suárezowi pomoc psychologa, który będzie próbował pomóc zawodnikowi w kontrolowaniu gniewu.

Liverpool ukarał finansowo piłkarza, który przekaże pieniądze Hillsborough Family Support Group.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 kwie 2013, 17:44

Dr.Football1 pisze:Związek Piłkarzy Zawodowych zaoferuje Suárezowi pomoc psychologa, który będzie próbował pomóc zawodnikowi w kontrolowaniu gniewu.

Świetne rozwiązanie

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 19:19

:roftl3:

Szopka medialna wokół Suareza trwa w najlepsze. Dziennikarze zapytali Davida Camerona co sądzi o całym incydencie. Czekam na wypowiedź papieża.

Sprawa rozdmuchana do granic możliwości.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 kwie 2013, 19:20

fakt pytanie premiera o takie rzeczy jest z lekka dziwne, ale z drugiej strony, jakby Suarez nie ugryzł Ivanovica .... :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 19:25

lfc.pl pisze:Napastnik Liverpoolu, Luis Suarez, został oskarżony przez angielską federację o brutalne postępowanie w związku z incydentem z wczorajszego spotkania z Chelsea Londyn i jej graczem, Branislavewm Ivanoviciem.

Incydent został przeoczony przez sędziów spotkania, w związku z czym zostanie rozpatrzony "po fakcie".

W rozumieniu FA postępowanie, jakiego dopuścił się Suarez było gorsze od typowej, brutalnej gry, w związku z czym standardowa kara trzech spotkań zawieszenia byłaby w tych okolicznościach niewystarczająca.

Suarez ma czas na na odpowiedź do 23 kwietnia, do godziny 18:00 czasu miejscowego, więc posiedzenie Niezależnej Komisji Sędziowskiej zostało wyznaczone na 24 kwietnia.
Jeszcze zabawniejsze. :lol:

Na bank wypadnie z gry do końca sezonu. Nie ma innej opcji po tak "brutalnym postępowaniu". Dobrze, że Ivanović ręki nie stracił.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 kwie 2013, 19:28

Cholera i Luis znów ofiarą, no uwzięli się na chłopaka ;/.Będą jakieś okolicznościowe koszulki w stylu trzymaj się Luis ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 19:34

No jak uważasz, że pytanie o ten incydent Davida Camerona czy pisanie, że zachowanie Suareza było gorsze od typowej, brutalnej gry jest poważne, to nie mam pytań. Tak jak mówiłem - sprawa została rozdmuchana do granic możliwości, a to zapewne i tak nie jest koniec tej całej szopki.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 kwie 2013, 19:37

Ja też nie mam pytać skoro Ty kwalifikujesz zajście z Luisem jako ''brutalna gra ( w ogóle gdzie tu znamiona gry :lol:)''.Ponadto rozdmuchanie czegoś takiego to fakt - absurd przecież Luis dopiero drugi raz się tego dopuścił.Jak regularnie strzela tak regularnie gryzie.Normalka.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 22 kwie 2013, 19:39

Dopiero teraz miałem okazję zobaczyć co zrobił Suarez :roftl3:
Lubię gościa, ale jak można kogoś ugryźć tak nagle bez powodu, ja pierniczę :rotfl:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 19:40

Ja to tak kwalifikuję? Przeczytaj jeszcze z 5 razy tłumaczenie newsa ze strony FA, które wrzuciłem, to może zrozumiesz, kto kwalifikuje to w ten sposób.

Edit:

Obrazek

:roftl3:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 kwie 2013, 19:57

Sprawa rozdmuchana? Pewnie gdyby tylko zasymulował nikt by nie poświęcił temu więcej uwagi bo to już powszechnie spotykany proceder na wielu stadionach ale trudno przejść obojętnie obok tego jak w najbardziej medialnej lidze świata jedna z największych gwiazd tejże ligi gryzie, tak gryzie, przeciwnika. Jakby nie patrzeć to oznaka jakichś poważnych problemów z głową albo zezwierzęcenia bo takich akcji ze świecą szukać nawet na polskich orlikach. Trudno udawać w takiej sytuacji, że nie jest to dziwne i tak głupie, że aż śmieszne. Następnym razem Suarez podczas meczu zacznie sikać na rywala przy okazji rzutu rożnego albo po strzelonym golu narżnie w bramce przeciwnika a i tak będzie trzeba podejść do tego obojętnie bo inaczej sprawa będzie rozdmuchana. Biedny ten Urugwajczyk, wszyscy się go cały czas o coś czepiają a on przecież jest tylko niewinnym piłkarzem, który gryzie ludzi.

Średnio mnie interesuje ile dostanie kary. Szczerze mi to wisi, może i sobie grać w następnej kolejce. Fakty jednak są takie, że koleś obok tego, że jest znakomitym piłkarzem ma poważne problemy z głową i pewnie żadna kara tego nie zmieni. Można podziwiać jego umiejętności piłkarskie ale na miejscu kibiców Liverpoolu byłbym wściekły, że w tak kompletnie niezrozumiały i głupi sposób prawdopodobnie osłabił drużynę do końca sezonu.

Swoją drogą bardzo podobała mi się po raz kolejny wypowiedź masacry ( :beer: ). Ta o karaniu przez klub. Też jestem przeciwnikiem podwójnych standardów.

A i jeszcze jedno. Znakomity występ Sturridge'a wczoraj. Jak ten chłopak dostanie odpowiednie wsparcie, kredyt zaufania i zdrowie dopisze może miażdżyć w tej lidze. Pewność siebie, którą mu w pewnym momencie odebrano w Chelsea już widać, że wraca.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 22 kwie 2013, 20:02

Liverpool forward Luis Suarez charged with violent conduct

The FA has charged Liverpool forward Luis Suarez with violent conduct.

The charge follows an incident with Chelsea’s Branislav Ivanovic in yesterday’s fixture at Anfield [21 April 2013].

The incident was not seen by the match officials and has therefore been retrospectively reviewed – click here for a video explanation of ‘not seen incidents’.

It is alleged that the conduct of Suarez constitutes violent conduct and it is The FA’s contention that the standard punishment of three matches that would otherwise apply is clearly insufficient in these circumstances.

Suarez has until 6pm on Tuesday 23 April to respond to the charge, thereafter an Independent Regulatory Commission will be convened this Wednesday, 24 April.
To jest oryginał i nie widze tam nic smiesznego. To tłmaczenie z lfc.pl jest troche nieprecyzyjne, jak zreszta w wielu wpadkach. Nie mozna przekładać wszystkiego w stosunku 1:1. Ale w sumie nie moja brocha.

Sprawy nie da się załatwić w połowie drogi. Tzn albo uznaje sie wine Suareza, a wtedy kara musi byc dotkliwa bo takie zachowanie nie mieści się w kompletnie zdanych regułach i jest chyba gorsze od zwykłego sprzedania kuksańca w nos. Dać mu wtedy bana na 10 spotkan i sprawa załatwiona. Albo puszczamy wszytsko płazem jak wczesniej dzięsiątki tego typu incydentów. Zreszta na miejscu Suareza i samego klubu na tej podstawie bym budował linie obrony. Wyciągając takie kwiatki jak np ten:
http://www.101greatgoals.com/blog/defen ... nt-banned/
i kilka podobnych.

Zreszta nawet w tym ułomnym tłumaczeniu widze cień logiki bo to zachowanie rzeczywiście było gorsze od typowej brutalnej gry.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 20:20

Morrow, pytanie o zdanie Camerona to nie jest rozdmuchiwanie sprawy? :badziewie:

Nie powiedziałbym, że gorsze od brutalnej gry. Nie mógł w ten sposób spowodować kontuzji Ivanovicia, dlatego sam gracz Chelsea podszedł do tego w taki a nie inny sposób. Zachowanie było idiotyczne i nie przystoi zawodnikowi tej klasy grającemu w klubie tej klasy, ale robi się z tego medialna szkopka, co jest wg mnie grubą przesadą.

Skandalem będzie ban obejmujący początek przyszłego sezonu. Cztery mecze zrozumiem. Więcej w żadnym wypadku.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 kwie 2013, 20:26

Mogą pytać kogo chcą, premier to przecież też człowiek, nie wiem w jakim kontekście padło to pytanie do niego ale podejrzewam, że jako jakaś luźna dygresja a nie było żadnej audiencji po to aby wszechmocny Cameron rozsądził czy ściąć Gryzaka czy puścić go wolno.

O sprawie jest głośno bo to zdarzenie niespotykane nie tylko w piłce ale i w całym świecie sportu. Media przecież żywią się właśnie takimi zdarzeniami a że bohaterem wczorajszego był człowiek, który w przeszłości już kilka razy "popisał się" w negatywnym tego zwrotu znaczeniu to zupełnie mnie nie dziwi, że tym żyje teraz świat piłki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”