Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 560

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lip 2009, 12:21

fieldy pisze:Chamakh w akcji
Faktycznie, pod względem skuteczności pod bramką wykapany Adebayor. Nie jestem zwolennikiem jego transferu, w ogóle nie jestem zwolennikiem uzupełniania napadu. Jeśli miałby do nas trafić ktoś w zastępstwie Ade to tylko jakiś klasowy snajper ... a wiadomo, że na takiego Wenger nie ma pieniedzy.

Łączono z nami i Huntelaara i Pandeva, ale to wszystko plotki, więc nie ma co nastawiać. Ciekawe czy Wenger myślał o zakontraktowaniu Owena :think: Ostatnio chyba Merson go skrytykował za brak działań w kierunku sprowadzenia Anglika.

Ade jednocześniej negocjował z Chelsea i City ... już nawet ksywkę mu nadali - Adewhore. Jeszcze mnie słuchy doszły, że jakiegoś bonusu od Arsenalu oczekuje :o Chociaż muszę się upewnić o co dokładnie chodzi bo mogłem coś pomylić ze słuchu :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2009, 12:42

http://gunners.com.pl/index.php?readmore=9870

O tym mówisz? Nie sądziłem, że okaże się aż tak nikczemny, żeby gorzej nie powiedzieć :?

Przynajmniej nikt nie będzie płakał za nim. Ciekawe jak sobie tam poradzi. Już w 5 kolejce gramy z City, więc będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lip 2009, 13:03

fieldy pisze:O tym mówisz?
Dokładnie. Czyli jednak dobrze słyszałem. No cóż wiedziałem, że dla Adebayora pieniędze znaczą więcej niż przywiązanie i miłość do barw klubowych, ale takiego czegoś się nie spodziewałem. No ale cóż, przynajmniej pokazał w całej okazałości jakim jest człowiekiem. Pewnie do końca sprawy będzie się bił o każdego funta. :roll:

Czas pokaże czy jego decyzja była słuszna.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lip 2009, 14:05

No niezłe cięty na kase chyba wiekszość piłkarzy z Afryki tak ma. Jeszcze się okaże że bedzie chciał 80% sumy ze sprzedaży koszulek z jego imieniem. Arsenal powinien jak najszybciej kopnąć w dupe tą pijawke. Był proponowany Chelsea ale raczej go nie kupią takie "skutecznego" strzelca jak on. Bardziej Chelsea potrzebuje zawodnika głodnego trofei a nie kasy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2009, 21:23

Średni mecz w naszym wykonaniu. Ale wiadomo było, że cudów na tym etapie nie będzie. Vermaelen tak sobie zagrał, ze dwa razy nas uratował od utraty gola, ale też przegrał kilka pojedynków główkowych. Wenger nie ma kasy na transfery, zawsze mówił, że mamy zbyt niskich stoperów, a sprowadził za 10 mln kolesia, który dziś z formacji defensywnej był najniższy :lol:

Cieszy powrót Tomasa, kilka słabych piłek, ale po 18 miesiącach można mu wybaczyć. Zagrał też parę dobrych piłek, gdy był na środku pomocy. 2:2 to w sumie sprawiedliwy wynik.

BTW, widzieliście ? http://www.pilka.pl/oficjalnie-emmanuel ... m-man-city

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lip 2009, 21:27

Wedle transfermarkt dostaliście za niego 29 mln. Ładna sumka :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2009, 21:30

25 mln funtów, czyli 29 mln euro. Liczyłem na 30 mln, ale dobrze że już go nie ma.

Wenger mówi, że obserwuje Chamakha, jednak zaznaczył, że nie musi koniecznie nikogo kupować. Wracają Eduardo i Tomas, są inni. Jak powiedział Wenger - mamy mocny skład :lol:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 lip 2009, 21:31

Rzekłbym bardzo ladna , ciekawe jak spozytkujecie te pieniadze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lip 2009, 21:33

Gdyby nie te zarobki to cena nawet zachecajaca, w poprzednim okienku cena była wyzsza, ale i Ade mial lepszy sezon. City buduje naprawde niezłą pakę. Zobacyzmy jak to poskladaja. Dziwie sie mimo wszystko Ade, ale za rok moze bedzie trzeba stwierdzić, że to był trafny wybór. Co do zachowania samego zawodnika, waliło go już w Monaco.

Za rok Cesc w Barcelonie, wiec szybko Arsene musi sobie wychowac nowych grajków.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2009, 21:43

Jarzinho pisze:Za rok Cesc w Barcelonie
a chciałbyś go ? W kadrze podobno nie idzie mu najlepiej jak ma Inieste i Xaviego obok. Może Iniesta pójdzie w drugą stronę ? :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lip 2009, 22:09

No wreszcie poszedł do tego Manchesteru. Szczerze, ta cała saga pod tytułem "Adebayor w City" troszkę mnie nudziła, więc dobrze, że nie ma już wśród Kanonierów. Płakał po nim nie będę bo styl w jakim się pożegnał ... cóż lepiej to przemilczeć :roll:

Ciekawe jak tam kwestia odprawy :lol2:

Co do letnich zakupów to nie spodziewam się rewelacji. Właściwie już niczego się nie spodziewam. Z piłkarzy, którzy mogą grać w napadzie mamy Robina, Nicklasa, Dudu, Carlosa i na dobrą sprawę także Theo i Jędrka. O ile tylko kontuzje będą nas omijały ( :lol: ) to Wenger może z tego skręcić coś dobrego. No ... chyba, że miałby do nas trafić snajper z prawdziwego zdarzenia, na co jednak się nie zanosi.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lip 2009, 23:00

Ja tam nie widze potrzeby kupowania kolejnego napastnika. ciesze sie ze Ade juz odszedl. Dostalismy za niego sporo pieniedzy, mozna to jakos wykorzystac. Najlepiej byloby kupic bardzo dobrego DM i obronce. Pasuje sprzedac Gallasa (nie przekonuje mnie), Senderosa(to oczywiste) no i w sumie Sylwka. Tylko wlasnie zebysmy kupili kogos dobrego na obrone a nie kolejnego anonimowego, mlodego Belga. W ataku mamy Robina, Eduardo, Arszawina, Bendtnera, Vele i Theo moze juz czesciej pogrywac w napadzie... IMO to wystarczy. Cieszy mnie powrot Rosy. Ciekawe jak dlugo pogra bez kontuzji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lip 2009, 12:22

fieldy pisze:a chciałbyś go ? W kadrze podobno nie idzie mu najlepiej jak ma Inieste i Xaviego obok. Może Iniesta pójdzie w drugą stronę ?
Przy wyborach w przyszłym roku Cesc i Ribery beda najwazniejszymi postaciami w bitwie kandydatów. Przejscie Fabregasa do Barcy jest nieuniknione, przyszły rok bedzie do tego najlepszym momentem. Co do gry dla Hiszpanii, Cesc nie psełnia pokladanych nadzieji ale także nie grał czesto razem z Iniesta i Xavim jednoczesnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2009, 12:28

Jarzinho pisze:Cesc nie psełnia pokladanych nadzieji ale także nie grał czesto razem z Iniesta i Xavim jednoczesnie.
może dlatego, że nie ma dla nich miejsca na jednym boisku ?
Jarzinho pisze:Przejscie Fabregasa do Barcy jest nieuniknione, przyszły rok bedzie do tego najlepszym momentem.
u was wybory prezydenta są co dwa lata ? Więc za 3 lata też będzie dobry moment na Cesca. Za Rok Ribery - przecież Barca to nie Real, żeby 2 cracków [można Cesca tak nazwać ?] jednego lata ściągać :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lip 2009, 13:41

fieldy pisze:może dlatego, że nie ma dla nich miejsca na jednym boisku ?
Tak jak pisałem nie było za duzo spotkań kiedy na boisku razem była ta 3. Ciezko to teraz sprawdzić, ale ostatnio nie było Iniesty, wcześniej jesli grał Cesc to nie grał albo Xavi albo Iniesta, albo za nich wchodził. Pewnie takie spotkania były jak 2 ostatnie na ME, ale więcej sobie nie przypominam.
fieldy pisze:u was wybory prezydenta są co dwa lata ? Więc za 3 lata też będzie dobry moment na Cesca. Za Rok Ribery - przecież Barca to nie Real, żeby 2 cracków [można Cesca tak nazwać ?] jednego lata ściągać
Dwójki raczej nikt nei ściagnie, ale oba nazwiska beda w kampani kandydatów sie przewijały. W zeszłym roku było wotum, stad takie zamieszanie, wczesniej takze byly jakies problemy z kilkoma dniami. Inna sprawa, że nowy prezydent bedzie mogł sobie pozwolić na ogromne wydatki, bo bedzie mial czas, żeby sie one spłaciły, teraz Laporta chce zostawić klub w dobrej sytuacji ekonomicznej. Osobiście spodziewam sie Cesca po MŚ, najpozniej w 2011.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”