Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 560

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 maja 2011, 19:01

A co agent gracza ma powiedziec?
No i co ma powiedzieć sam Marotta? "Przykro nam, jesteśmy w środku olbrzymiego kryzysu, chcą do nas przychodzić tylko gwiazdki zdegradowanych klubów lub wypaleni gracze potęg."?
Takie jedno zdanie nic nie oznacza, a sam jestem przekonany, że Aguero i Tevez w razie jasnej deklaracji o odejściu z klubów otrzymają oferty o wiele ciekawsze od potęgi w fazie budowy, która jest pozbawiona europejskich pucharów.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 maja 2011, 13:43

Media zaczęły trąbić o wypożyczeniu Dzeko do Juve :? mam nadzieje ze to tylko w wypadku niewykupienia kogoś z dwójki Matri/Quaglia bo w innym wypadku jest to transfer co najmniej dziwny...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 maja 2011, 13:51

BadBoy pisze:Media zaczęły trąbić o wypożyczeniu Dzeko do Juve

No czasami mam wrazenie, ze w Juve nie wiedza jakich chca miec napastnikow... Juz myslalem ze poszli po rozum do glowy i szukaja kogos niskiego, szybkiego i swietnego technicznie a tu znowu wiesci o wielkim atlecie...

Slyszalem tez cos o Ribery'm i to bylby transfer zupelnie powalajacy, ale ilosc tych plotek jest kompletnie przytlaczajaca i kazda nastepna jest jeszcze bardziej 'kolorowa' niz poprzednia...:/

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 maja 2011, 14:03

Patrząc z perspektywy nie wykupienia Matri'ego i za niego wypożyczenia Dzeko z opcja pierwokupu, to nie byłby taki zły pomysł bo zawsze to 15 baniek w kieszenie na to okienko transferowe 8) z drugiej zaś strony Dzeko w Anglii nie powala na kolana, a Matri te 20 bramek w lidze wpakował :wink: co do Francka Ribery to kwota 30-35 mln za gracza którego co chwila trapią kontuzje nie byłaby chyba najlepiej wydana. Mamy do wyciągnięcia Bastosa za 15 mln i to on powinien biegać po lewej stronie razem z Zieglerem :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 maja 2011, 14:17

Jeśli jest możliwość ściągnięcia Dzeko, kosztem Matriego i jeszcze zaoszczędzenia na tym 15 mln w tym oknie to nie ma się nad czym zastanawiać! W teorii duet Aguero/Tevez-Dzeko by mógł kosztować o ledwie kilkanaście milionów więcej niż Quagliarella-Matri.

A no i może dogadaliśmy się z Gokhanem Inlerem. Strasznie mi w tym sezonie imponował. Mocny i w destrukcji i w rozegraniu, potrafi strzelić z dystansu. Świetny piłkarz, tylko pytanie czy nie byłoby za dużego ścisku w środku pola :think:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 maja 2011, 14:21

(L)oczkerson pisze:Jeśli jest możliwość ściągnięcia Dzeko, kosztem Matriego i jeszcze zaoszczędzenia na tym 15 mln w tym oknie to nie ma się nad czym zastanawiać!
Pytanie brzmi jaka bylaby kwota wykupu... pewnie odpowiednio wysoka, no i drugie pytanie brzmi: czy na pewno warto? Matri sie chyba sprawdzil a Dzeko jak juz napisal BadBoy nie zachwyca w MC...
(L)oczkerson pisze:A no i może dogadaliśmy się z Gokhanem Inlerem. Strasznie mi w tym sezonie imponował. Mocny i w destrukcji i w rozegraniu, potrafi strzelić z dystansu. Świetny piłkarz, tylko pytanie czy nie byłoby za dużego ścisku w środku pola
No wlasnie, scisk sie robi i teraz ciekawe kogo ten scisk wypchnie z klubu...

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 maja 2011, 14:22

(L)oczkerson pisze:Jeśli jest możliwość ściągnięcia Dzeko, kosztem Matriego i jeszcze zaoszczędzenia na tym 15 mln w tym oknie to nie ma się nad czym zastanawiać!

A no i może dogadaliśmy się z Gokhanem Inlerem. Strasznie mi w tym sezonie imponował. Mocny i w destrukcji i w rozegraniu, potrafi strzelić z dystansu. Świetny piłkarz, tylko pytanie czy nie byłoby za dużego ścisku w środku pola :think:
Tylko pytanie czy Dzeko poradziłby sobie w serie A. Bo na razie wygląda na gracza pokroju Diego- piekielnie mocny w BL, a w mocniejszej lidze zawodzi. I zapomniałem ze za Matri'ego mamy w ratach bodajże płacić po 5 baniek rocznie :wink:

Co do Inlera to zawsze podobała mi się jego gra, tylko ze bardziej pasuje mi on do środka pola z 3 zawodników, bo ni z niego DM, ni playmaker. Ale przy odejściu Momo myślę ze byłby dobrym uzupełnieniem kadry 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 739

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2011, 14:27

Co do Inlera to zawsze podobała mi się jego gra, tylko ze bardziej pasuje mi on do środka pola z 3 zawodników, bo ni z niego DM, ni playmaker. Ale przy odejściu Momo myślę ze byłby dobrym uzupełnieniem kadry 8)
Widzę, że wysoko mierzycie skoro Inler miałby być "uzupełnieniem kadry".

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 maja 2011, 14:32

mete pisze:
Widzę, że wysoko mierzycie skoro Inler miałby być "uzupełnieniem kadry".
no chyba oczywiste wydaje się ze dwójkę naszych podstawowych środkowych pomocników będą tworzyć Melo razem z Pirlo :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 maja 2011, 14:34

Dzeko dać czas na boisku i w okresie przygotowawczym i się na bank sprawdzi. Koleś ma dużo większe możliwości niż Matri. W City się nie sprawdził, ale trafił do innej ligi w trakcie sezonu, nie miał sparingów na zgranie się, nie miał czasu na aklimatyzację. Ja bym mimo dobrej gry Matriego zaryzykował i brał Edina.
Co do Inlera to zawsze podobała mi się jego gra, tylko ze bardziej pasuje mi on do środka pola z 3 zawodników, bo ni z niego DM, ni playmaker. Ale przy odejściu Momo myślę ze byłby dobrym uzupełnieniem kadry
Inler jest jak De Rossi lub Xabi Alonso. By był dobrym partnerem dla każdego z trójki Pirlo, Melo, Marchisio. Tyle, że 4 graczy celujących w pierwszy skład i jeszcze Pazienza to za dużo, wiec przyjście Gokhana by mogło oznaczać odejście Melo, a potrzebujemy dobrego przecinaka.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, 14:34 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2011, 14:34

I wydacie 12 baniek na "uzupełnienie składu" kupując gościa, który jest lepszy(na przestrzeni ostatnich sezonów) od zarówno Melo i Pirlo?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 maja 2011, 14:38

Tylko my potrzebujemy typowego przecinaka jak pisał Loczek, jak i typowego rozgrywającego. A jak już pisałem Inler nie jest ani jednym, ani drugim.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2011, 14:39

Rozumiem, ale w waszej sytuacji pisanie o Inlerze jako "uzupełnieniu kadry w przypadku odejścia Momo" uważam za lekko nie stosowne. Przecież to jest jeden z lepszych b2b pomocników we Włoszech. Piłkarz kompletny.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 maja 2011, 14:47

Trochę inaczej zrozumiałeś to co miałem na myśli. Nie chodziło mi o to ze będzie on 5 w kolejce zawodnikiem do wejścia na boisko, a o to ze odejdzie zawodnik który w ostatnich sezonach (bardziej lub mniej) odgrywał dość ważna role w drużynie (Momo), i przyjdzie właśnie Inler który pod nieobecność Pirlo/Melo będzie tym który będzie pierwszym do gry :wink: może z czasem okaże się ze to któryś z wymienionej dwójki będzie zmiennikiem Szwajcara.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 maja 2011, 14:49

"uzupełnieniu kadry w przypadku odejścia Momo" uważam za lekko nie stosowne
to prawda, jest niestosowne i to nawet nie lekko. Inna sprawa, że jak Inler by przyszedł do JUVE to lekko niestosowne by było co najwyżej zdegradowanie Marchisio do roli 4 pomocnika, bo to na nim, a nie na Melo, Pirlo czy Inlerze by się odbił ten transfer.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”