Podróże - Strona 57

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
pilkadogry
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilkadogry » 24 lip 2018, 11:07

Wracając do przewodniego tematu tego posta...
Ja kocham kraje/ wyspy hiszpańskojęzyczne. Odwiedziłam dwukrotnie Majorke, dwukrotnie Teneryfe, Dominikane, Ibize. Porównując z greckim Rodos, czy Egiptem... nie ma co porównywac :P. W Hiszpanii sa swietni ludzie, kultura, jezyk, kuchnia, taniec i inne zwyczaje. Zakochalam sie w tym klimacie i polecam ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 lip 2018, 20:05

Ja to się zakochałem w Azji a konkretnie w Tajlandii. od paru lat organizuje takie wyjazdy, społecznie ;) grupy ludzi. Jakby ktoś z was był zainteresowany to walcie jak w dym

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1494
Kibicuję: FC Barcelona

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 13 sie 2018, 9:47

Jejkuuu, ale jestem szczęśliwy. Kolejne moje założenie zrealizowane. Wczoraj udało mi się wejść na Rysy [od polskiej strony]. Ja wiem, że dla niektórych to nic, ale dla mnie duże wyzwanie. Lęk wysokości i przestrzeni stanowiły nie lada barierę, o kondycję się nie bałem w ogóle [chociaż dziś nogi odpadają mimo to]. Wczoraj przy drugich łańcuchach dosłownie zbladłem i aż do szczytu walczyłem z lękami. Zejście było już na lajcie i, o dziwo, bez większych problemów z głową, ale za to zmęczenie dawało się we znaki. Zaczęliśmy o 5:40 i o 17 z powrotem na parkingu w Polanicy.
Poza tym wygrałem z kolegą 2 flaszki w klubie, bo założyłem się przy okazji, że wejdę. Wątpił i teraz musi kasę szykować. :mrgreen:

Z powodu deszczu byliśmy w sobotę na Termach Chochołowskich. Mega mi się podobało, jest co robić i 3h szybko minęły. Trochę się bałem zjeżdżalni z zapadnią, ale jednak skorzystałem i gdybym miał jeszcze czas [i cierpliwość czekać], to bym poszedł ponownie. :D

Fawrian
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fawrian » 13 sie 2018, 12:07

Ja polecam Góry Izerskie! Przecudowny klimat i Park Ciemnego Nieba :D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 sie 2018, 19:03

Jest jakaś strona dzięki której mogę znaleźć najtańszy możliwy bilet do Dubaju(gdziekolwiek w sumie) z Katowic/Krakowa(bądź nawet Europy) w najbliższych 6-9 miesiącach :?: Czyli niekoniecznie muszę podać dokładną datę wylotu i przylotu. W Skyscanerze jest z danego lotniska jedynie.

Opcjonalnie chciałbym też móc zobaczyć możliwą najlepszą opcję lotu z Krakowa/Katowic w jakiejś fajne miejsce. Czyli podaje miasto wylotu, a strona podaje mi ceny lotu w 2 strony w najbliższych 6 m-cach i nazwy destynacji.

Jeżeli nie ma takiej strony to IMO lipa. Przydatna byłaby.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1494
Kibicuję: FC Barcelona

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 15 sie 2018, 19:54

Najbliższy z mi znanych jest kiwi.com

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 sie 2018, 22:52

Całkiem niezła ta strona.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 225

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 16 sie 2018, 6:41

Eyesmon pisze:Ja to się zakochałem w Azji a konkretnie w Tajlandii. od paru lat organizuje takie wyjazdy, społecznie ;) grupy ludzi. Jakby ktoś z was był zainteresowany to walcie jak w dym
Napiszesz coś więcej? Organizujesz ludziom wyjazdy, gdzie się ogłaszasz?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 sie 2018, 13:08

RoyKeane pisze:
Eyesmon pisze:Ja to się zakochałem w Azji a konkretnie w Tajlandii. od paru lat organizuje takie wyjazdy, społecznie ;) grupy ludzi. Jakby ktoś z was był zainteresowany to walcie jak w dym
Napiszesz coś więcej? Organizujesz ludziom wyjazdy, gdzie się ogłaszasz?

Głównie na "Szukam towarzysza podróży" na FB. Teraz na wiosnę robię Australię z kamperami. W planach na 15 osób (na razie jest 8 pewnych). Azję mogę ogarnąć w przerwie świątecznej tj między 24.12 a świętem 6 króli jakby ktoś był zainteresowany

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2123

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 20 sie 2018, 14:48

Poległem w dyskusji i za 2 tygodnie jadę z dziewczyną, z którą się spotykam, na Korfu - bo słońce, piękne plaże, można poleżeć i w ogóle. Cóż, nie moja bajka, wolę zwiedzać.
Dlatego może spytam: był ktoś może tam i poleca wszystkie miejsca, które warto zobaczyć, zwiedzić, itp?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 sie 2018, 15:10

Nie byłem bo też mnie takie klimaty nie kręcą. Jednak jeżeli będziesz dalej tak ulegał to życzę powodzenia na przyszłość.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2123

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 20 sie 2018, 15:42

Slim91 pisze: Nie byłem bo też mnie takie klimaty nie kręcą. Jednak jeżeli będziesz dalej tak ulegał to życzę powodzenia na przyszłość.
Wyluzuj, znamy się ledwie 5 tygodni i ktoś tutaj musiał pójść na mocniejszy kompromis ;)
Stronę znam (w sumie nie da się nie znać) - ale już się parę razy na niej przejechalem. Dlatego wolalbym spytać kogoś, kto wyrazi swoje zdanie, a ja będę mógł dopytać :)

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 20 sie 2018, 15:47

venomiq pisze: Poległem w dyskusji i za 2 tygodnie jadę z dziewczyną, z którą się spotykam, na Korfu - bo słońce, piękne plaże, można poleżeć i w ogóle. Cóż, nie moja bajka, wolę zwiedzać.
Dlatego może spytam: był ktoś może tam i poleca wszystkie miejsca, które warto zobaczyć, zwiedzić, itp?
Jeżeli wypad na minimum 7 dni i będzie Ci się nudzić, to warto się wybrać na drugą stronę, do Albanii. Płyniesz promem, tam radzę ogarnąć sobie jakiś pojazd i podlecieć do The BLue Eye. To jest jakieś 20min jazdy od Sarandy. Możesz próbować komunikacją, bo gdzieś czytałem, ze da się dojechać, jednak ja bym nie ryzykował, bo pewnie wtedy taki wyjazd trwa cały dzień w tamtych realiach, a i jest mało komfortowy. Piękne miejsce.
https://www.osmol.pl/2017/10/blue-eye-c ... w-albanii/
https://pl.tripadvisor.com/Attraction_R ... ounty.html

Byłem w tym roku w Sarandzie i Ksamilu, ale krótko, więc nic więcej do zwiedzania poza knajpami i plażą nie polecę. Oczywiście piękna, błękitna woda, fajnie się nurkuje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sie 2018, 11:23

cloner pisze: Urlop na ten rok wstępnie zagospodarowany, pierwsza połowa września. Na 90% kierunek Ibiza i balety :mrgreen:
Ech. Zmiana planów. Zamiast 1. połowy to 2. i zamiast Ibizy... lecę na Kretę. Hallo, hallo, j1mmy!! przyjacielu :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”