Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 57

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lut 2012, 22:27

Gall pisze:Jak zagral Santon, bo odpalilem druga polowa a po 5 minutach sie kapnalem ze go sciagneli :lol:
Jak na znane nazwisko oraz spore juz przeciez doswiadczenie to raczej slabo.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 28 lut 2012, 22:29

No coz moze jest juz myslami przy derbach z Sunderlandem, w sumie zdziwiloby mnie to http://nufc.com.pl/index.php?dzial=news&id=987

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 28 lut 2012, 22:44

Marco Verratti :idea: Jestem oficjalnie w nim zakochany. W najbliższy łikęd odpalam rojadirecta, szukam linka do meczu Pescary i oglądam. Świetny chłopak. Idealnie pasowałby do Romy na pozycję De Rossiego. No i ja widziałbym też go w miejscu Pirlo w Juve :P. Ile on odbiera, ile podaje.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lut 2012, 22:49

No! Chłopak świetnie łączy kreatywność z potencjałem defensywnym. Bardzo kompletny defensywny pomocnik może z niego wyrosnąć. To dla mnie najważniejsza obserwacja wieczoru.

Santon natomiast mnie cholernie rozczarował. Bardzo mało widoczny, nie wychodził do przodu. Popadł w marazm.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lut 2012, 22:49

Il Padrino pisze:Marco Verratti :idea: Jestem oficjalnie w nim zakochany. W najbliższy łikęd odpalam rojadirecta, szukam linka do meczu Pescary i oglądam. Świetny chłopak. Idealnie pasowałby do Romy na pozycję De Rossiego. No i ja widziałbym też go w miejscu Pirlo w Juve :P. Ile on odbiera, ile podaje.
Co nie ? :mrgreen: Mialem to samo kilka miesiecy temu. Ciagle slyszalem,ze Verratti to taki wielki talent w FMie,wiec postanowilem sprawdzic na wlasnej skorze czy to naprawde taki crack. Dwa tygodnie z rzedu ogladalem Pescare i moge Cie zapewnic,ze sie nie zawiodlem. Technika,spokoj,balans,prostopadle pilki - miodzio zawodnik,palce lizac.

Ja bym go chetnie zobaczyl w Lazio,gdzie stworzylby znakomity duet w srodku pola z Hernanesem.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 lut 2012, 14:30

Na RaiSport trwa mecz Włochy-Niemcy U20, posiada ktoś składy ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 maja 2012, 21:55

Portieri: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain), Viviano (Palermo);
Difensori: Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bocchetti (Rubin Kazan), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit San Pietroburgo), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter);
Centrocampisti: Cigarini (Atalanta), De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus),Schelotto (Atalanta), Verratti (Pescara);
Attaccanti: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma).
Bardzo mnie cieszy powołanie dla młodych. Verratti mnie intryguje jak nikt w ostatnich latach z włoskich pomocników. Ma kreatywność, technikę, bardzo aktywny w destrukcji (wślizgi!). Materiał na fenomenalnego gracza. Do tego powołanie dla Destro (12 goli, z czego kilka na prawdę imponujących), Boriniego, Ogbonny. Fajnie, że Prandelli widzi młodych graczy i woli powołać ich niż bardziej uznanych, ale będących w dramatycznej formie zawodników typu Pazzini, Matri czy Gilardino. Cieszy mnie też powołanie dla Diamantiego. Technika i kreatywność na naprawdę światowym poziomie. Reszta gorzej, ale imho w tym sezonie grał bardzo dobrze i na dziadowskiej pozycji ofensywnego pomocnika to chyba nawet najlepsza opcja.

Ciekaw jestem czy powołanie dla Schelotto to nie jest sugestia, że Cesare myśli o 3-5-2, bo do 4-3-1-2 skrzydłowy Atalanty nie pasuje. Powołał też wielu środkowych obrońców, nawet zbłąkanego Ranocchię więc może :?: :think:
Dziwi mnie brak powołania dla De Ceglie. Nie ma pewniaka na lewej obronie. Paolo był ostatnie w bardzo dobrej formie, nie był kontuzjowany w odróżnieniu od Balzarettiego, jest zgrany z defensorami JUVE, stosunkowo młody. Powołanie do szerokiej kadry wydawało mi się bardzo prawdopodobne.

No i najważniejsze. Toto Di Natale :jupi:
lisek_chz pisze:Kadra randomów, nie wróżę Włochom sukcesu na Euro tym bardziej, że samą grupę mają ciężką. Chorwacja jest w stanie pokusić się o niespodziankę, a sama Hiszpania to klasa sama w sobie.
To jest kadra składająca się z graczy w doskonałej formie i chwała Prandelliemu za to, że nie bał się powołać emeryta (Di Natale) czy bardzo utalentowanych chłopaków. Nawet tych z Serie B (Verratti, Ogbonna).
Zresztą do trzonu (Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Cassano) wątpliwości nie mam najmniejszych.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 maja 2012, 21:59

Portieri: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain), Viviano (Palermo);
Difensori: Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bocchetti (Rubin Kazan), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit San Pietroburgo), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter);
Centrocampisti: Cigarini (Atalanta), De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus),Schelotto (Atalanta), Verratti (Pescara);
Attaccanti: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)

(L)oczkerson pisze:To jest kadra składająca się z graczy w doskonałej formie i chwała Prandelliemu za to, że nie bał się powołać emeryta (Di Natale) czy bardzo utalentowanych chłopaków. Nawet tych z Serie B (Verratti, Ogbonna).
Zresztą do trzonu (Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Cassano) wątpliwości nie mam najmniejszych.
Rozumiem, chodziło mi bardziej o to, że dla osoby, która nie interesuje się ligą włoską, tacy zawodnicy jak Cigarini, Giaccherini czy Schelotto to zawodnicy nieznani, przynajmniej dla mnie. Przykładowo w kadrze Hiszpanii, Anglii czy Francji takich zawodników się nie znajdzie.

Może mi ktoś napisać optymalną jedenastkę, jako że będę miał okazję oglądać dwa mecze Włochów na żywo?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 13 maja 2012, 22:07

Prandelli powołał graczy, którzy na dzień dzisiejszy są najlepsi i konkurencyjni nawet tacy gracze których nie kojarzysz. Uważam, że kogo by nie wybrał Prandelli będę zadowolony i uważam, że ta ekipa może coś uczknąć w tym roku. Uważam, że reprezentacja w ostatnich 10 latach gra tak jak gra Juventus. Więc wróżę, że coś może być z tej mąki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 maja 2012, 22:12

Owszem graczy mało znanych jest sporo i na pewno wielu polskich speców będzie musiało się uczyć nazwisk, ale to są w większości bardzo fajni gracze. Taki Diamanti na pewno daje włochom zdecydowanie większe szansę w ofensywnej pomocy niż bardziej znany i wcale nie kiepski Aquilani. Takich przykładów można mnożyć. No cóż niektórzy gracze nie wstrzelili się z formą, w ataku słaba forma, kontuzje, wybryki Balotelliego i Prandelli nie miał pełnego pola manewru, ale liderzy są w tak dobrej formie przed tym turniejem jak nigdy w ostatnich latach. No i skoro Cesare powołuje no-namów to znaczy, że dobiera nazwiska do taktyki, a nie taktykę to nazwisk.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6641

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 maja 2012, 22:14

(L)oczkerson pisze:Ciekaw jestem czy powołanie dla Schelotto to nie jest sugestia, że Cesare myśli o 3-5-
No właśnie. Szkoda byłoby rozbijać obronę Juve, skoro wszyscy zagrali życiowy sezon (Bonucci ostatnio fenomenalnie, dzisiaj to potwierdził) i stworzyli najlepszą formację w Europie.
(L)oczkerson pisze:Dziwi mnie brak powołania dla De Ceglie. Nie ma pewniaka na lewej obronie. Paolo był ostatnie w bardzo dobrej formie, nie był kontuzjowany w odróżnieniu od Balzarettiego
A De Ceglie tę kontuzje już wyleczył? Bo przecież zszedł w meczu z Lecce.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 13 maja 2012, 22:15

Dokładnie Loczek, dajesz dobry przykłady. Powiem tyle, że w ataku może wyjść tak, że jeszcze będą grali maluczcy tego świata czyli duet Cassano - Giovinco. Obaj wyborowej formie, no może Giovinco formę pokazał cały sezon bo miał do tego okazję, a Antonio ostatnio jak Milan siadł to tylko dzięki powrotowi Antka zaczęli grać fajnie. Oczywiście myślę, o takim duecie jeśli będzie ustawienie 3-5-2 chyba, ze Seba pójdzie na skrzydło, ale on mówi tyle razy, że on jest napastnikiem.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 13 maja 2012, 22:18

lisek_chz pisze:Rozumiem, chodziło mi bardziej o to, że dla osoby, która nie interesuje się ligą włoską, tacy zawodnicy jak Cigarini, Giaccherini czy Schelotto to zawodnicy nieznani, przynajmniej dla mnie. Przykładowo w kadrze Hiszpanii, Anglii czy Francji takich zawodników się nie znajdzie.
Uwierz mi, że ja nie znam 3/4 kadr Hiszpanii, Anglii, czy Francji, ale nie upoważnia mnie to do stwierdzenia, że nie wróżę im sukcesu na EURO, więc radzę też się wstrzymać. Włosi są mocni, Prandelli wziął dobrych graczy i powtórki żenującego turnieju z MŚ, który zgotował nam Lippi swoimi głupimi decyzjami, nie będzie.
lisek_chz pisze:Może mi ktoś napisać optymalną jedenastkę, jako że będę miał okazję oglądać dwa mecze Włochów na żywo?
Oddałbym wszystko... . A jak będzie wyglądała podstawowa jedenastka nikt nie wie, bo też nikt nie wie jakim ustawieniem będzie grał Prandelli. Niby cały czas stosował 4-3-1-2, ale myślę, że będzie może chciał odwzorować to co grał Conte. Ale tak jak napisał Loczek, tutaj masz pewniaków - Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Cassano.

Fajnie, że Prandelli wziął najlepszych i potrafił podziękować np. takiemu Pazziniemu. Wydawało się, że pewniak, jeden z jego ulubieńców, ufał mu, lubił, ale jest w żałosnej formie, więc nie jedzie do Polski.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 22:22 przez Il Padrino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 maja 2012, 22:22

Znakomicie. Super,ze znalazlo sie miejsce dla mlodych chlopakow takich jak Verratti,Ogbonna,Borini,Destro czy Schelotto.

Diamanti za MEGASEZON w Bologni rowniez w pelni zasluzyl na powolanie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 maja 2012, 22:26

Srednio we wloskiej siedze, ale jakby to sobie tak poskladac to hm... Buffon - Criscito, Chiellini, Barzagli, Abate - Pirlo, De Rossi, Marchisio - Cassano, Balotelli, Giovinco - wyglada to calkiem nieglupio. Ew. Di Natale za Balo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”