Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 57

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
ryzy89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryzy89 » 06 sie 2005, 21:53

Snipp_ pisze:Mówisz o tym samym Essienie, który wypiął pupę na kasę Chelsea i ManU? To samo zrobi z realem. Nie dla każdego licza sie pieniadze mój drogi.
NA nikogo nie wypial pupy....Essien najprawdopodobniej przejdzie do CHelsea.....juz nie ma go w kadrze na anstepny mecz Lyonu...prezes OL powiedzial ze Essien odejdzie do Chelsea w ciagu najblizszych 48 godzin albo wcale.....wiec pewnie CHelsea go zgarnie......

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 16 sie 2005, 11:20

ryzy89 pisze:NA nikogo nie wypial pupy....Essien najprawdopodobniej przejdzie do CHelsea.....juz nie ma go w kadrze na anstepny mecz Lyonu...prezes OL powiedzial ze Essien odejdzie do Chelsea w ciagu najblizszych 48 godzin albo wcale.....wiec pewnie CHelsea go zgarnie......
z tego co wiadomo essien jest juz jedna noga w chelsea, podobno uzgodnil z romkiem 4 letni kontrakt a suma odstepnego wyniosla 26mln funtow, no ale to nie temat o transferach w anglii
pzdr

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 31 sie 2005, 20:58

Chciałbym wypowiedzieć się na temat transferu Sergio Ramosa do Realu.
Otóż moim skromnym zdaniem to trochę przeplacili :roll:
Przecież za 27 milionów euro mogliby mieć dużo bardziej znanego i cenionego zawodnika [czy lepszego to nie wiem, bo niezbyt znam Ramosa]... Albo nawet dwóch...
Czyżby zerwali z filozofią Galacticos i zaczęli budować drużynę z mniej znanych zawodników :?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 21:04

Void pisze:Czyżby zerwali z filozofią Galacticos i zaczęli budować drużynę z mniej znanych zawodników
Dla kogoś obeznanego z La Liga to nie jest mniej znany zawodnik. Odnośnie ceny to za mniejszą kwotę nie dało się go raczej wyrwać, ale zgadzam się, że to za wiele.
Tak w ogóle to jest już gdzieś jakieś oficjalne potwierdzenie?

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 31 sie 2005, 21:09

Niggaz pisze:Dla kogoś obeznanego z La Liga to nie jest mniej znany zawodnik.
Masz rację, ale nazwisko Ramos, w porównaniu z transferami Realu z poprzednich sezonów [Zidane, Figo, Ronaldo] czy nawet Robinho przeciętnemu kibicowi niewiele mówi.
Niggaz pisze:Tak w ogóle to jest już gdzieś jakieś oficjalne potwierdzenie?
Nie wiem, ja sugerowalem się listą największych transferów tegorocznego mercato na Stronie Głównej pilki.pl :)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 31 sie 2005, 21:18

Void pisze:Czyżby zerwali z filozofią Galacticos i zaczęli budować drużynę z mniej znanych zawodników
Chyba nie. Znasz inny klub, który kupuje mniej znanych zawodników za 27 mln euro?
Void pisze:Otóż moim skromnym zdaniem to trochę przeplacili
Słowo trochę jest trochę nie na miejscu.
Void pisze:Przecież za 27 milionów euro mogliby mieć dużo bardziej znanego i cenionego zawodnika [czy lepszego to nie wiem, bo niezbyt znam Ramosa]
Mogliby mieć Vieirę. Zostali uprzedzeni.
Albo nawet dwóch...
Cenionych w Mongolii tak, w Europie raczej nie.
Niggaz pisze:Dla kogoś obeznanego z La Liga to nie jest mniej znany zawodnik. Odnośnie ceny to za mniejszą kwotę nie dało się go raczej wyrwać, ale zgadzam się, że to za wiele.
Nie ważne, że za wiele. Dla Realu ważne, że w ogóle.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 sie 2005, 21:24

Przecież Ramos jeszcze nigdzie nie odszedł a wy już gadacie ze real przepłacił :roll: Jeżeli przejdzie to wtedy ja powiem że przepłacili :lol: Myśle że do tego transferu nie dojdzie a juz napewno nie w tym okienku. Choć oczywisie moge sie mylić bo wrózka nie jestem :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 21:43

Rossi pisze:Z całym szacukiem do tak zacnego pisam jakkim jest Marca to nie wieże (jeszcze) Z tego linku za dzuo nie wycztałem bo mój hiszpański jest very poor ale cokolwiek by napisali to i tak nie wieże. Musze go zobaczyć w koszulce dopiero sie przekonam
Link już zniknął bo dostałem go od qmpla i od razu posłałem na forum zanim się dobrze przyjrzałem, ale tam nie było w zasadzie takiego zapewnienia na 100% a poza tym to tylko marca. Ale ja jednak sądze, że to już pewne.

Awatar użytkownika
lis1
Żenujący nabijacz :/

...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lis1 » 01 wrz 2005, 11:26

Niech Real madryt kupi w końcu takiego zawodnka jak Tomasz Księżyc. To może w końcu znowu będzie odnosił sukcesy na światowej arenie :D

Zale$
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

aaaa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zale$ » 01 wrz 2005, 16:56

Real kupil Sergio i bedzie juz mial obronce bardzo dobra i sklad juz bedzie uzupelniony oby byly sukcesy Hala Madrid

MuSzi_14
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MuSzi_14 » 04 wrz 2005, 8:55

Nom w tym roku inne transfery niz zawsze 8)
Sergio Ramos sie odwdzieczy za te pieniadze na boisku :lol:

Awatar użytkownika
greg_01
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: greg_01 » 05 wrz 2005, 7:20

Przepraszam za moje zachowanie powinienem szanować nielubiane kluby bardzo przepraszam :( :( :( :( :( :( :( :(

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Sergio Ramos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 03 paź 2005, 15:14

Witam jestem tu Nowy i chciałbym od razu oprotestować pewną tezę. Chodzi mi o młodą gwaiazdę Galacios. Słyszałem, że oto ten młodzianin jeszzce bez żadnych przygód w europejskich pucharach ma kierować defensywą Królewskich...MOja reakcja na to...buahahaha..tzn. miałem na myśli, że wątpie w powodzenie tego przedsię wzięcia..
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 30 paź 2005, 15:23

No jako ze temat troszeczke siegnal dna, postanowilem go swoja olbrzymia wiedza pilkarska oraz inteligencja podreperowac.

Minelo juz kilka kolejek od oficjalnego zakonczenia letniego okienka transferowego 2005. Nie obylo sie w nim bez wielu dziwnych, czy tez calkiem Realnych spekulacji. Mialo miejsce wiele transferow lecz chyba zaden nie byl jakims specjalnie spektakularnym.

Teraz opisze transfery kilku czolowych druzyn.

FC Barcelona - Zeszloroczny mistrz, ktorego trener chyba sie przeliczyl myslac ze prawie ta sama ekipa bedzie mu dane powtorzyc sukces. Poki co bronia go wyniki ale jak bedzie gdy zawodnicy beda juz zmeczeni. Na pewno nie kolorowo. Obecnie pozyskani za darmo Marc van Bommel i Ezquerro stanowia obecnie trzon lawki rezerwowych tracac swoja forma jaka blyszczeli w poprzednich klubach. Prawie w ogole nie dostaja mozliwosci rozegrania w pelnym wymiarze czasu co tez dobrze sie na nich nie odbije. Bo nie wydaje mi sie ze zawodnik ktory przez dlugi czas nie gral na wiosne nagle wprowadzony blyszczal bedzie forma.

Real Madryt - Zakupow bylo wiele i jak na Real byly niewykle. Kupowano zawodnikow bez statusu wielkich gwiazd a takze takich ktorzy wielkimi gwiazdami maja sie stac grajac wlasnie w druzynie Krolewskich. Pablo Garcia, Diogo to zawodnicy ktorzy o ktorych slyszeli tylko ci ktorzy bardzo ale to bardzo mocno interesuja sie pilka hiszpanska i poludniowoamerykanska. Obecnie ci pilkarze stanowia podpore gwiazdzistego teamu. Kilka ostatnich spotkan pokazuje iz bylo to transfery trafne. Diogo godnie zastapil czy to kontuzjowanego becksa czy salgado. A Garcia doskonale sprawdza sie w roli pivota. Robinho i Sergio Ramos mieli trudne poczatki, w koncu sa mlodzi i w wielkim futbolu niedoswiadczeni. Jednak teraz gdy aklimatyzacja dobiegla konca graja lepiej i lepiej. Jeden czaruje drugi muruje, oby tak dalej.

Valencia - Zakupili Kluiverta i jeszcze kilku zawodnik ktorych nazwisk w wyniku sobotniej balangi zwyczajnie zapomnialem. Ale jedno co widze to to ze maja wiele kontuzji. Poza tym widac ze tworza nowa druzyne (podobnie jak Real) i maja wahania formy. Raz potrafia wygra wlasnie z Realem innym razem przegrac u siebie ze slabsza Sevilla. Tak bywa niestety :?

Atletico Madryt - Przed sezonem po dobrych (patrzac na nazwiska) transferach. Zapowiadali walke o najwyzsze cele. A rzeczywistosc jest taka iz obecnie naleza do szarej eminencji Primera Division. Zakup Kezmana i zmiana na o klase wyzsza trenera jeszcze nie przynosi oczekiwanych profitow. Zobaczymy co przyniesie przylosc.

Moglym jeszcze popisac ale zostawie pole do popisu dla innych, zapraszam do dyskusji.

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 11 lis 2005, 11:54

Smithu pisze: Zeszloroczny mistrz, ktorego trener chyba sie przeliczyl myslac ze prawie ta sama ekipa bedzie mu dane powtorzyc sukces. Poki co bronia go wyniki ale jak bedzie gdy zawodnicy beda juz zmeczeni. Na pewno nie kolorowo.
Ta zawodnicy będą zmęczeni, pewnie przez tą męcząca rotację :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”