Ogólna dyskusja o polityce - Strona 57

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lip 2007, 21:39

Oczywiście fieldy nie dodał, że poza Lepperem w rządzie nie ma też już Lipca. Tego od sportu :P

http://wiadomosci.onet.pl/1568879,11,item.html

jeszcze będzie jak Andrzeja przymkną, mohery poumierają :P
A teraz pewnie PiS będzie się próbował utrzymać jak najdlużej przy władzy i tłumaczyć dlaczego wywalili Leppera. Muszą coś na Samoobronę mieć powaznego, bo wątpię aby ot tak nagle go wywalili. Wiedzieli, że wtedy to koniec koalicji. Teraz będą chcieli wszystkim pokazać dlaczego i że mieli rację. Albo, że ludzie ich niepotrzebnie oskarżali, że się boją Leppera wywalić, bo się stołków czepili. Czekam na rozwój sytuacji, bo jeśli będą wybory to najprawdopodobniej w przyszłym roku a wtedy będę już mógł głosować :wink:

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 09 lip 2007, 21:41

Akarin widzisz ten cyrk i jeszcze masz ochote głosować? Ja głosowałem na PO i co mi to dało? żenada! żenada! cyrk na kółkach!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 lip 2007, 21:42

A co najlepsze premier nawet nie wie, jak na imie ma jego minister- konkretnie Lipiec :D Brawo

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lip 2007, 21:44

Wlasnie dlatego trzeba glosowac.Przez to ze wielu ludzi nie glosowalo ostatnio jest tak jak jest.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lip 2007, 21:47

Lipiec wylany w lipcu :D
Bruno Banani pisze:Akarin widzisz ten cyrk i jeszcze masz ochote głosować?
Ochotę czy nie, to Ci nie powiem, bo sam nie wiem. Uważam, że pójście do wyborów to obywatelski obowiązek :wink: jeśli nie będę widział żadnego odpowiedniego kandydata na objęcie władzy to pójdę i oddam głos nieważny. Ale obowiązek spełnię :P

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 09 lip 2007, 21:47

No ale Chlopaczek czasem sie zastanawiam co mój głos da jak i tak armia moherów zagłosuje na PiS. Do niedawna jeszcze się łudziłem, że PiS nie jest taki zły i coś zrobi dla Polski. Nawet się przyzywczaiłem do tej abstrakcyjnej koalicji. S-f jakich mało. Co z tą Polską?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 lip 2007, 21:48

Oco chodzi z Mirosławem ? orędzie jakies bylo czy jak ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lip 2007, 21:51

Przede wszystkim trzeba zmienic takie wlasnie myslenie "co da moj glos?" Ten kto nie glosowal nie ma moim zdaniem moralnego prawa potem narzekac.Moze nigdy nie bedziemy tak zorganizowani jak armia Jego Moherencji Tadeusz Rydzyka ktora po kosciele uderza do lokali wyborczych jednakze trzeba walczyc.
Osobiscie gdybym mial 100 glosow to 100 razy bym podszedl do urny.

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 09 lip 2007, 21:54

A ja cierpliwie czekam i wierzę, że UPR w końcu wygra wybory :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lip 2007, 21:56

Mozliwe ze predzej sie doczekasz powtornego przyjscia Jezusa.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 09 lip 2007, 21:59

skorpss pisze:A ja cierpliwie czekam i wierzę, że UPR w końcu wygra wybory :)
Byłby to jeden z piękniejszych dni w moim życiu. Szkoda, że tak odległy, nierealny :wink:

Dymisja Leppera (w sensie terminu, gdyż o samej sprawie domniemanej korupcji mało wiemy) to tylko i wyłącznie piarowski zabieg Kaczyńskiego po ujawnieniu "taśm Rydzyka". Pytanie kto teraz mówi o taśmach? które nota bene były potężnym ciosem w Kaczyńskich. Żal mi tylko wyborców PiSu, którzy naiwnie będą wierzyć, że czasowa zbieżność tych wydarzeń to zbieg okoliczności.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2007, 22:02

kostek pisze:Żal mi tylko wyborców PiSu, którzy naiwnie będą wierzyć, że czasowa zbieżność tych wydarzeń to zbieg okoliczności.
tak samo jak zbiegiem okolicznosci była afera z agentami w mediach [głównie w TVN] tuż po aferze z Taśmami Prawdy, o których nagle wszyscy zapomnieli. :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 lip 2007, 22:09

No i mamy kabaret na pilka.pl i w nasze dennej polityce też.

Po pierwsze Lipiec. Ten gość powinien wylecieć na zbity ryj i to juz dawno, a mianowicie wtedy gdy niesprawiedliwie wywalił członka komisji antydopingowej, który kiedys wykrył oszustwa Lipca. Potem facet płacił za własne przyjemności i przyjecia w knajpie pieniędzmi podatników no i teraz jeszcze ta krupcja.

Po drugie mało prawdopodobne jest ze bedziemy mieli wybory. Jak juz pokazała hostoria w tym kraju wszystko jest mozliwe i jeszcze Kaczyński może się z Samoobrona zbratać albo tworzyć rząd mniejszościowy.
skorpss pisze:A ja cierpliwie czekam i wierzę, że UPR w końcu wygra wybory
Gdybym był katolikiem i chodził bym do kościoła to w każdą niedziele bym się o to modlił w mym osiedlowym kościele i dawła w tej intencji na msze. Oby ten dzień nadszedł jeszcze za mego życia. UPR górą lewaki na Madagaskar!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2007, 22:23

kostek pisze:Dymisja Leppera (w sensie terminu, gdyż o samej sprawie domniemanej korupcji mało wiemy) to tylko i wyłącznie piarowski zabieg Kaczyńskiego po ujawnieniu "taśm Rydzyka". Pytanie kto teraz mówi o taśmach? które nota bene były potężnym ciosem w Kaczyńskich.
dokladnie
franz pisze:Po drugie mało prawdopodobne jest ze bedziemy mieli wybory. Jak juz pokazała hostoria w tym kraju wszystko jest mozliwe i jeszcze Kaczyński może się z Samoobrona zbratać albo tworzyć rząd mniejszościowy.
Otoz to :!: pisalem o tym w mulowym temacie :wink: pewnie po wakacjach wszyszcy sie pogodza a o tasmach juz nikt nie bedzie pamietac :!:
Pewnie Romek znowu zjednoczy sie z Lepperem i bedzie mediatorem jak niegdys :!: Przeciez im nie ejst na reke rozwiazane
Inny aspekt to taki ze Czarnecki tak sie wypowiadal jakby jutro mialbyc rozlam w Samoobranie :!:

A nowe wybory :think: Jezeli juz co one zmienia :think:
Poza tym jakos nie widze partii, ktora moglaby to wszytsko ustawic i rzadzic tym krajem :!:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 lip 2007, 22:33

Czy ja wiem :think: ostatnio jak Lepper wychodzil z rzadu, to nie bylo takiej atmosfery. Teraz po prostu czuc w powietrzu, ze cos sie dzieje.
czeher pisze:Pewnie Romek znowu zjednoczy sie z Lepperem i bedzie mediatorem jak niegdys
zwlaszcza po wypowiedziach Rydzyka. PiS odetnie sie od Moherow-czyli od LPR.
Jesli zostanie podjeta decyzja o przyspieszonych wyborach, to nic innego, niz zerwanie z LPR nie bedzie miec miejsca.
czeher pisze:Jezeli juz co one zmienia Think
totalne wstrzymanie lustracji przez duza liczbe lewicy w lawach sejmowych :P choc Kaczor sam juz zatrzymal lustracje poprzez beznadziejna ustawe zablokowana przez TK
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 22:34 przez Berik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”